Mene jako zanima ko to prodaje računare sa "probnom" verzijom i kakav računar (prenosni, stoni, brand, sklapan).
Da li je bila reklamirana u sklopu konfiguracije ili su je samo tako stavili...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
ako je bilo reklamirano da to dobijesh sa konfiguracijom onda ok,mada je to jako gloopo a ako su ti oni stavili bez reklame nosi kod njih reci im da ti stave nesto normalno ili ces ih tuziti pa mozda dobijesh i original.....
Nije problem u legalnosti, nego ko ti sugeriše i instalira trial, pa ti posle kupi licencu, to dosad nije rađeno sa windowsom, jeste sa antivirusima ali nisam sreo sa windowsom, pa me zanima da li je to neka ozbiljna firma i nov način prodaje, ili neki amateri kojima crack nije uspeo.
Inače serial svih windowsa oduvek je na nalepnici na računaru, ne na CD-u. (u oem varijanti, ne verujem da je neko svesno kupio neku drugu)
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Kod win7 ne može jedan sn za sve, bar ne tako sa kucanjem... to je bilo kod XP-a i volume licenciranja...
O kakvom CD-u ti pričaš, pa čovek kupi notebook pod linuxom i ne dobije ni jedan CD, a na sajtu proizvođača je taj računar linux varijanta i "nema" drajvere za windowse uopšte, a kad skupljaš drajvere sa drugih modela istog proizvođača svi su za Vistu i to su pederi odsekli drajver koji je inače za sve verzija win-a samo na vista drajver... tako da sam se napatio, dok sam skupio drajvere i otkrio koji je hardver uopšte unutra, da instaliram XP na jedna takav računar. (sreća pa je u biosu mogao da se isključi AHCI)
Da, sve je gore i gore... ima ovde jedna tema gde sam uskratio jedan (linux opremljen) laptop za webcam , jer nema drajvera za XP, a kad je kupovan pitao sam srpski "jel radi XP na tome? " naravno, samo obrisi linux i teraj.... oce djavola !
Ova tema mi takodje smrdi na tako nesto, budzim nesto tek da ti prodam, a ti se posle snadj ako znas !
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Koja je godina? Slučajno sam naleteo na TV-u na emisiju Prolupator (Polarotor), sve je isto kao pre 15 godina, pandan SAT-u u svetu računara, lupa gluposti i postoji 15 godina... a koliko vidim otima pare na sličan način kao e-dućan.
Racunar kupljen u radnji bez sistema,i ugurali mi flajer za win od njihovog ortaka.Zovem ga juce a on kaze pa to je legalna probna verzija .Na moje pitanje zasta je uzeo 2500din. on odgovara pa to je legalno ili daj 150e za original magarac
pa dobro ti je i rekao
Realno, to je ok ideja i poceli su mnogi da je koriste. Instaliraju sve i svasta ali sve trail, a posto se dosta racunara prodaje fizickom licu apsolutno nema problema sa time (sa pravnim licima je malo drugacije ali generalno moze da prodje) i jednim udarcem su ubili dve muve: Ljude koji zakeraju da samo ukljuce racunar i sve da radi i koji nece da plate softwer i zakonodavnu stranu sa druge. Ko zna zna, ko ne zna plati. Da se ne lazemo ja prvi pa sam narucio notebook bez OS-a koji je bio mnogo jevtiniji od istog takvom sa OS-om. Ja znam zasto. Ali treba se resiti i napasti koji ako nemaju photoshop da bi otvarali slike i eventualno uradili najobicniji resize, prave frku i dramu, kao i za Office paket koji sluzi za kuckanje textova a sve se to moze uraditi u besplatnoj varijanti jer je to uglavnom prosti text. Da ne pricamo o obaveznom AutoCAD-u koji sluzi onim vicnijima da komsiji nacrtaju tarabu Tako da ce veliki (jako rastegliv pojam u Srbiji) prodavci racunara to svakako iskoristiti jer su cisti i pred zakonom i pred kupcima.
Sto se tice teme: Evo da budemo politicki korektni da nista ne reklamiramo (osim legalih) a da opet pomognemo
Ides na google.com i u polje za pretragu kucaj Hazar (ime jednog cike) i Windows 7 pa citaj malo i nacices vec.
You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Kako na mene nikad ne nalete takve mušterije, da im uzmem 2500 za ništa i onda se još pravim blesav.
Comment