windows 7

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Re: windows 7

da da, dobrodosli u EU sa licenciranim software-om

kanda cemo uskoro morati da menjamo navike kada je software u pitanju .

ne bi oni ni stavljali windows 7 nego to potvrdjuje ili demantuje ispravnost komponenti od kojih je sastavljen komp, tako da veruj mi ustedeli su ti koji litar goriva i sat-dva zivota, o zivcima da i ne govorim

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Jači test, evo ja ti sastavim računar koji je neispravan, a na njega ladno instaliraš bilo koji win i radi do određene tačke, zavisi koju sam ti komponentu uvalio kao neispravnu. (npr, imam video kartu koja radi svugde osim u određenim 3d video igrama pri određenim podešavanjima kvaliteta)

Što se tiče licenciranja, sve firme kojima radim održavanje davno je poplašila inspekcija i svi imaju bar win, a dosta i office-a je otišlo...
      Meni lično nije teško da platim program koji mi treba (total commander, trillian, cfospeed..., naravno win, a sa officeom se trenutno švercujem koristim 2010 beta i to je legalno, doduše naše inspektore interesuje samo račun i ne shvataju šta je besplatan softver, ali to je već druga priča) i ako je većina programa koje koristim besplatna.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Kad smo vec otvorili karte, firma u kojoj radim je kupila 6 XP-a home, 1 win98, ukupno ima 12 racunara i na sve sam licno stavio nelegalan XP SP2. Jedino tako radi sve kako treba. Dakle imamo pakovanja i racune, hologramske nalepnice za sve racunare vidljive kad se udje, a u praksi nijedan nije kako treba pred zakonom.

Posteno govoreci, Dzoni_MKV je pogodio ciljnu grupu korisnika za ovu (nazovi) prevaru :
        Ljude koji zakeraju da samo ukljuce racunar i sve da radi i koji nece da plate softwer i zakonodavnu stranu sa druge. Ko zna zna, ko ne zna plati.
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• bullet
          CBC Veteran
          • 26.05.2008
          • 115
          • Beograd

Uzeti nekom 2500 rsd da mu instaliras win koji će da mu radi 3 meseca, a ne reći mu to, je čista krađa i prevara.

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

NIJE. Instalirati nekome softer u vrednosti od 5-6000 eur i naplatiti to 2500 dinara a pri tome proizvodjacu softvera nije nista placeno je PREVARA i KRADJA i nezakonit posao Ovo drugo je jedino OK. Nisam lazni moralista i prvi ne kupim softver ali za licnu upotrebu sa kojim ne naplacujem nikom nista. Cisto u edukativne svrhe.
            U firmi u kojoj radim je sve legalno i kada dodju inspektori padnu u nesvest jer pored 86 windowsa XP imam malo manje Office-a + Servera 2003 sto enterprize sto obicnog 14 komata, SQL 5 komada + mali milion CAL-ova + prozivodni softver cije licence vrede koliko jedan dobar Mercedes S klase a softver za alnalitiku menadzmenta kvaliteta je prica za sebe. Kada im plus bacim fakture za SAP licence i Navision e te face treba snimiti. Zbun i pa kad vide da nemaju pojma sta sam im doneo, plus to za neki softver cuju prvi put (iskreno kada sam pocinjao i ja sam za nesto cuo prvi put ) vrate to lepo i kazu ma sve je OK
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• bullet
              CBC Veteran
              • 26.05.2008
              • 115
              • Beograd

Kradja je i instalirati nelegalan softver tu se slažemo. Da mu nije ovaj "legalista" i PDV račun možda izdao za uslugu instalacije probnog WIN-a? Jes djavola...

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Upravo tako. Shvatas problem. Moze tog da prijavi zato sto nema firmu, ali ne i za copyright. Ali onda odosmo u drugu stranu.
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Ajde da mi pomognete, a da mi ne naplatite mnogo :
                  1. gde je u Win7 RUN opcija ? Hteo bih da upotrebim naredbu MSCONFIG , ne vidim gde mogu da podesim startup i slicno...

2. kad odem u shut down cakne i restartuje se, pa ga ugasim na silu. Izgleda da mu ne skodi, ali me brine...

3. Instaliram AUTODATU od pre hrista (WIN7 je 32-bitni, ULTIMATE verzija) , pa u properties stavim kompatibility na win95 i ona radi. E kad to isto probam sa ROUTE 66 onda nece. Jel ima neka fora ili da trazim verziju za WIN7 ?

4. Da podmetnem i jedno pitanje za XP : racunar u LAN uzima podatke sa svih , a kad mu neko posalje dobijem momentalni reset pomenutog racunara i to posred slanja. Npr. saljem 20 fajlova, prodje 15 i pukne. Nema pravila na kom fajlu, nekad na 3. a nekad na 19-tom . Svi u LAN su NTFS filesistem i pripadaju istoj workgroup.

Pozdrav svima i hvala unapred .

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

1. pa kliknes start i imas onaj prozor za pretragu, kucaj msconfig.
                    234 ne znam
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

1.Desni taster dole na "start">properties>start menu>customize pa tu uključiš.
                      2.Starija mašina? Napajanje ili bios.
                      3. nemam pojma
                      4. interesatno, šta si probao, napajanje, drugu mrežnu... ti kad sediš za tim računarom i vučeš iz mreže onda se ne dešava, samo kad nisi kod njega?
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Za ovo pod 1. sam stvarno ispao gloop u drustvu , jebiga kad pise "search..." , nisam znao da je to i "run"

2. Masina je stara, diskovi su ATA 120+80, al' sam zaboravio da napomenem da se pre restarta pojavi zlokobni plavi ekran sa "stuck dump...." i odbrojavanjem. XP SP3 je do pre nedelju dana na istoj masini radio besprekorno. Zaboravih da kazem da je to moj licni kucni PC.

4. Nista nije menjano godinama, takodje stara masina, AMD athlon 2000, IDE diskovi , XP SP2 , integrisana mrezna kartica, mogu da vucem na njega sta hocu i koliko hocu, a kad mu saljem bilo sa kog mesta, krene pa restartuje. Ako saljem 3 mala fajla, npr. do 5 sec trajanja prenosa - onda je OK. CIm to traje malo duze - puca . Dosadilo mi je da se penjem na 3. sprat i da vucem podatke

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Za pod 1 NIJE ISTO imaš i run samo ga treba uključiti, search pretražuje jedno, a run pokreće aplikaciju ako je u path-u što search ne radi... otkucam nešto u search on kaže not items..., otkucam isto to u run, on pokrene...

2. drajveri ili bios, ako je pod xp radio kako treba, nema šta drugo.

3. AMD i .

Comment

• vujke
                            Admin
                            • 29.09.2004
                            • 1673
                            • Mladenovac
                            • Daewoo Lanos 1.5SX

Deki imas uvek kombinaciju win taster-a i R, to radi na svakom windows-u. I vreme je da podmladis tog penzionera, stigle ga godine
                            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Pandur1
                              Banovan
                              • 28.02.2011
                              • 39
                              • Pecinci BG

Imam problem sa novim laptopom Lenovo G560 sa instaliranim Win 7 home ultimate cro verzija: prilikom izbora >spavaj< ili >hibernacija< nakon kratkog vremena u tom stanju iskljuci racunalo. U control panelu nisam nasla Power Manager-a da bih podesila kao u XP i ranijim sistemima.
                              Cini mi se, da je to moguce uraditi >Fn< tasterima, ali jos uvek nisam otkrila cemu koji sluzi, a posebno sto sam slabijeg vida, pa ne razaznajem crvene grafove na crnoj podlozi.
                              Koristim i dalje stari notebook sa instaliranim XP Pro na engleskom i na njemu je sve OK. Klikom na stand by odrzava se to stanje.

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

meni radi normalno, ali kod mene nije kro verzija vec vulgaris domestica, obicna domaca.
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X