laptop fujitsu siemens v5515 posle udarca ne radi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: laptop fujitsu siemens v5515 posle udarca ne radi

Ja trenutno u servisu imam 5 laptopova od IBM-a do Toshibe preko HP-a ima cak i jedan muceni Gericom... Svi su sa istim problemom maticne ploce. Svi imaju neintegrisane grafike i u 90% slucajeva riknula je memorija graficke kartice. Cena opravke takva je da stoje na policama i skupljaju prasinu.
    Poneki se kanibalizuje zbog puknutog kucista, ispravljaca, hdd-a...
    Nazalost popravke laptopova se svode na to da se preduvaju kontakti u potrazi za hladnim lemom i to je to...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Upravo su me pozvali iz servisa i rekoše mi hdd je definitivno u pitanju (iako su u predhodnom servisu rekli da nije do hdd-a) i da su ga testirali i radi i koliko sam razumeo cenu 2800 din, nešto mi se čini malo, al ajde garant će stići 5800 din .
      Dobro je i to smo rešili kad stigne javljam utiske.
      Pozzzzz

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Re: laptop fujitsu siemens posle udarca ne radi

Originally posted by slobodank
        Pozdrav,
        Danas sam preuzeo računar i rezultat je sledeći : "vadili smo hard, ram, i sve ostalo što se moglo zamenuti i nismo uspeli ustanoviti kvar...
        Onda neko ne govori istinu! Verujem, da je posledica pada laptopa, češće oštećenje HDD, nego pucanje m/b. Što se tiče cene, verovatno su sredili stari hard.

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Čim skupimo 40K novaca za potrebe testa demonstriraću vam kako disk preživljava koliko hoćeš "slučajnih" padanja u radu iz ruke ili sa stola... hint: free-fall sensor
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• doc
            CBC Senator
            • 25.08.2006
            • 240
            • BGD/KG

Cika Pera

ako se vrati nepopravljen iz ns, toplo preporucujem.
            sve sto sam mu odneo do sada je popravio za vise nego razumne novce...
            Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Stigao komp, OS instaliran, sve radi kako treba za sad . Opis radova nisam zatekao , verovatno je tata negde zaturio, jedino što sam primetio jeste to da su stavili sticker (nalepnicu) sa donje strane računara, koja deluje veoma kvalitetno i na kojoj je reklama dotičnog servisa. Rekli su mi da je u pitanju hdd i ništa više ne znam. Uglavnom cena je bila 2800 + 2*450 za kurirsku službu. A s obzirom da prvi servis nije uspeo da otkloni kvar, tj nisu znali, u njega više neću ići

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Pa u prvoj epizodi sumnja je bila ili hdd ili sam konektor za hdd. Ipak je racunar udaren u radu. Sto se tice popravki ploca, uglavnom se sve svodi na preduvavanje ili ti duvaljka i udri po sumnjivim delovima.

Ako je bas potrebno popraviti laptop, ostaje i e-bay kao izvor polovnik komponenti. Ako se uzima od proverenih prodavaca onda nema nekih vecih problema...

P.S. ako prvi servis nije video HDD kao problem (a to se prvo gleda i najlakse je za proveru) onda ga stvarno treba zaobilaziti u sirokom luku...
                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                X