deo LAN-a ne moze da koristi internet? - reseno -

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Re: deo LAN-a ne moze da koristi internet ?

Originally posted by vujke
    Meni po ovoj konfiguraciji deluje da ima 2 dhcp servera na mrezi a nije na pravom postavljeno da je authoritative. Posto je workgroup-a u pitanju, najlakse resenje je da se uloguje na 192.168.1.254 i da iskljuci dhcp.
    upravo tako.

kada iskljucis DHCP sa 192.168.1.254 (zgrada 1) trebalo bi da bude ok.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Lako je reci, ali

Ne obracajte paznju na modemska podesavanja, to je screencapture sam odabrao prozor za snimak.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

E jbg. Tu ti vec nema pomoci. Uradi kao sto sam ti rekao. Postavi manuelno adrese na racunarima koji nemaju net. Postvi IP adrese od npr. 192.168.1.150 do 192.168.1.200 subnetmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 i dns primarni 192.168.1.1 i to je to. Trebalo bi da radi, dok ne saznas user i pass za taj Ovislink.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Originally posted by deki-ascona
          Lako je reci, ali
          Ostavljen je default-ni IP, moguce da nisu nista ni podesili prilikom montaze. Jesi li probao:

User name: not required.
          Password: default is left blank.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Najednostavnije rešenje je da odeš u prvu radnju i za 1000 dinara kupiš dva obična najprostija switch-a (hub-a) i onda imaš samo jedan ruter u mreži taj ADSL i mirna bačka.

Konkretno ako ide ruter koji je na 192.168.1.1 pa posle njega najčešće wireles ruter (koji je kupljen naknadno) onda na ovom drugom mora da se promeni na 192.168.0.1 ili neku drugu da bi pravilno radio rutiranje, bar se meni to dešavalo, ali onda nisu imali lokalnu mrežu kako treba ali i to se rešava... zato kod takvih karabudža sve lepo pobacaš pa polako, za takvu mrežu je dosta jedan ruter.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Upravo!

deki, ako ti nije kasno, u ponedeljak sam u prokuplju pa mogu da skoknem do Nisa caskom da podesimo sta ti treba i da zamenimo/iskonfigurisemo te rutere.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Originally posted by Dzoni_mkv
                E jbg. Tu ti vec nema pomoci. Uradi kao sto sam ti rekao. Postavi manuelno adrese na racunarima koji nemaju net. Postvi IP adrese od npr. 192.168.1.150 do 192.168.1.200 subnetmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 i dns primarni 192.168.1.1 i to je to. Trebalo bi da radi, dok ne saznas user i pass za taj Ovislink.
                Ovo je proradilo ! Sad mi password za Ovislink i ne treba. Sam sebe cu sad da castim 'ladnim pivom , mislim, castio bih ja vas al' ste daleko ...

Posle praznika cu da vas gnjavim oko modemske konekcije GeoVision softvera (nadzor).

Hvala svima na pomoci i trudu i pozdrav svima !

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                  Konkretno ako ide ruter koji je na 192.168.1.1 pa posle njega najčešće wireles ruter (koji je kupljen naknadno) onda na ovom drugom mora da se promeni na 192.168.0.1 ili neku drugu da bi pravilno radio rutiranje, bar se meni to dešavalo, ali onda nisu imali lokalnu mrežu kako treba ali i to se rešava... zato kod takvih karabudža sve lepo pobacaš pa polako, za takvu mrežu je dosta jedan ruter.
                  Upravo to sam mislio kada sam rekao da dva routera u mrezi imaju istu adresu pa treba jednom da se promeni..ali nisam se dovoljno strucno i razumljivo izrazio.
                  kod mene je postojala potreba za dva routera,jer je najudaljeniji korisnik imao vise racunara plus laptop koji normalno zeli da koristi wireless.

inace na vecini routera koje sam ja konfigurisao ( uglavnom Dlink i TP-link) je USER : admin PASSWORD : admin
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dris
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 172
                    • Novi Sad

Re: deo LAN-a ne moze da koristi internet? - reseno -

bitno da je proradilo

a sada mali off.

Ako se ne varam Deki-ascona,vec si ranije imao postove sa problemima u firmi.... nebitno.
                    Zakljucujem (mozda gresim) da se uglavnom ti i kolega cimate sa kompovima u firmi kada nastane problem.

sto bi se reklo nije moje da recem, ali
                    mreza kakvu trenutno imate je "osnovna" i funkcionise medjutim druze kakvih problema sa neiskusnim korisnicima koji klikcu i gde treba i gde ne treba mozete imati, mogu napraviti cirkus dok si reko keks .
                    Posto vas cimaju kada nastane problem, moja preporuka je da skupo prodate kozu , nabacite neku P3 i stavite neki prost linux firewall i verujem da cete imati vise vremena za pivo . Za primer "brasilfw" brzo se nauci sta i kako (prvo u eksperimentalnim uslovima), i cak i da se desi neki problem mozes ga ekspresno podici ponovo.

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Re: deo LAN-a ne moze da koristi internet? - reseno -

Hvala na dobrim namerama.
                      Pomenuti kolega je spoljni saradnik, i on nema vremena da dodje istog trenutka do nas. Ja imam samo koleginice i to je jedina dobra strana posla. Glavni problem je sto ja pojma nemam o mrezama , sporedni problem je sto su razni majstori (nadzor, alarmi) dodavali hardver za svoje potrebe + sto se u medjuvremenu firma rasirila sa jos 2 MP objekta (tj. gomila racunara).

Eto konkretno, problem po ovoj temi sam prouzrokovao tako sto sam izbacio jedan modem i stavio drugi i ocekivao da ce sve da bude "automatik".
                      Oce djavola ! Al' zato imam vas...

I na kraju se sve svede na :
                      Ma jok, lakse je ono daj cacni ovo, malo prcnes ono, tu promuljas neko podesavanje, promeni to...E, DOBRO JE RADI, NE DIRAJ!!!! Kako, zasto, sta je bilo...NE ZNAM, NE DIRAJ, RADI!!!

Comment

Working...
                      X