... model C650-16Q satellite . Stavio sam WIn7 ultimate 32-bitni, wireless radi , racunar vidi mreznu karticu, ali nemam drajvere za nju. A treba mi da laptop ukljucim u LAN na poslu . Nisam uspeo da nadjem preko neta. Takodje u device menageru ne vidim ni kameru. Ako neko ima iskustva ili zna gde da trazim...?
pomoc oko LAN drajvera za Toshiba laptop C650
Collapse
X
-
Re: pomoc oko LAN drajvera za Toshiba laptop C650
ako si naleteo na drajvere za vistu, probaj njih.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
-
-
I pravu si, radi sa drajverima za win7 64-bitni, suvise sam zahtevan upit postavio, trebalo je samo "daj drajvere !"
Puno si mi pomogao , hvala druze !Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Opet moram da se pozalim, LAN radi, vidim sve racunare u firmi, sherovane stampace, medjutim nemam internet pristup. Inace, svi ostali racunari su na Win XP sp2, (lapotop je na Win7 32-bitni) , svi imaju pristup netu tako sto je modem uboden u ruter u koji su ubodeni svi ostali. Svi racunari vide laptop, on vidi njih, ali samo laptop nema pristup netu.
?Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
jesi probao reset svega? i modema i rutera i racunara...You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Comment
-
-
LAN kabal sam izvukao iz racunara koji radi i ustekao u laptop. Resetovao sam samo laptop.... nista, idem po zgradi da gasim sve pa da palim, mozda uspe.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Resetuj modem i ruter i verovatno ce poletetiYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Comment
-
-
ovo sto je chubbs predlozio bi moglo da pomogne u odredjenim situacijama a ako ne pomogne evo par hint-ova za resavanje problema.
pogledaj na laptopu sledece: win taster + r, u malom (run) prozoru upises cmd i pritisnes enter.
u cmd-u (crni prozor) kucas ipconfig i pritisnes enter...
tu bi trebalo da vidis ip adresu, default gateway i dns-ove koje bi trebalo da je laptop dobio od dhcp-a rutera.
uporedi sa nekim racunarom gde radi internet, trebalo bi da bude sve isto osim ip adrese naravno, tu treba da se razlikuje ugalvnom zadnji broj.
ako je pokupio sve kako treba onda ti firewall (uglavnom u sklopu antivirusa) na laptopu pravi problem.
ako ima drugacije (gateway, dns-ove) parametre stavi u network properties-u da automatski pokupi mrezne parametre ili ih definisi rucno, pa opet ipconfig za proveru.
probaj iz cmd-a da pingujes recimo http://www.google.com, ako uradi resolve imena, i dobije reply probaj da promenis browser ili vidi da ti nije ukljucen proxy ako idete bez proxyja na net ili ako ide preko proxy-a da li je upisan....
pozThe best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
Comment
-
-
Dacho , hvala ti na trudu, ovo Chubbsovo pali-gasi je uspelo. Kad bih mogao zenu tako da resetujem s vremena na vreme.....
Vlasnik firme u kojoj radim je pazario makinu da moze da cita mejlove dok je na odmoru, a da deca mogu da skajpuju sa plaze. Idem pravo kod njih kuci da ispadnem narodni heroj i da posle sednem na jedno 'ladno niksicko.
Hvala drustvo !Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
vidim da si resio problem, ali kad sam vec krenuo da pisem...
kada komp ili laptop kacis na razlicite mreze (kuca, posao) i pri tome oce net da te zeza odradi jos i ovo:
run ... cmd...
i tu ukucaj ipconfig /flushdns ...obrises sve dns zapise
E to kada bi bilo primenjivo sa zenama pre polaska u shoping bi bio posao, zaboravila bi sta je gde je videla po akcijskim cenama
Comment
-
-
E sad veoma ozbiljno upozorenje. Ja sam drugarici na bas tom modelu zamenio BIOS i kompjueter
crknuo totalno. Niti A ni BE...pogledao na Toshiba stranu, gde su dali novi Bios, drivere i ostalo
i nasao kasnije da taj Bios shebe laptop i nema druge ili menjati celi Chip BIosa kojeg mora neko pre
toga da programira ili amen. I tako je i bilo serviser probao i nista nije pomoglo. PAZI vise od 28 g. sam na racunarima
ovo mi se jos nije desilo. I kasnije sam nasao na netu, da je stotinama njih koji su napravili update
koji i dalje stoji na njihovoj strani shebao laptop. I Toshibu to ne tangira niti malo. Koja fora mamu im Japansku.
I napisali smo im dopis nista. Dao sam drugarici 500 Eura da si kupi novi a ona opet Toshibu AJOJ.
Sad kad dodjem kod nje, ja ne diram BIOS.
Nacu ti ja u toku dana drivere samo mi daj tacan model LAN-a. LP.Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
Volvo for Life Lexus Forever
Comment
-
-
druze Volvo Ocean Race, ti pokusao da update-ujes BIOS, da si uspeo ne bi njemu bilo nistha.
Bios je skakljiva stvar i kada bude takva situacija da je potreban update ja se u startu ogradim da ne bi bilo posle...
Ako se ne varam rade reprogramiranje BIOS-a ljudi po BG-u, a mozda neko i u NS, i chisto sumnjam da to kosta vise od 50e, a i ako kosta ja automatski nabavljam opremu za to pa ti odradim za 50
Comment
-
-
Originally posted by drisdruze Volvo Ocean Race, ti pokusao da update-ujes BIOS, da si uspeo ne bi njemu bilo nistha.
Bios je skakljiva stvar i kada bude takva situacija da je potreban update ja se u startu ogradim da ne bi bilo posle...
Ako se ne varam rade reprogramiranje BIOS-a ljudi po BG-u, a mozda neko i u NS, i chisto sumnjam da to kosta vise od 50e, a i ako kosta ja automatski nabavljam opremu za to pa ti odradim za 50
Veselo bez Biosa. Laptop smo bacili.Majstori su ga pokusavali ozivjeti bezuspesno.Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
Comment
-
-
Hvala. Nemojte tako komentirati decki jer nemoze se svaka stvar i popraviti.
Niti je to meni prvi ili peti laptop...kojeg popravljam...prvog sam kupio pre 16 godina
i to 166Mhz Texas I.pa evo ga radi sa svim updateima. Drzimo se teme i ja sam otisao predaleko.
Pardon. Autor teme javi se na PM za drivere ako nisi sredio.ozdrav svima.
Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
Comment
-
Comment