A kako misliš da ti digne sistem bez grafičke? I kako ćeš da ustanoviš da je sistem podignut ako nemaš grafičku, odnosno video prikaz na ekranu? Da nećeš da čuješ Windows starting zvuk??
Sistem (pod tim podrazumevam instalirani ili Live OPERATIVNI sistem) ne može da se podigne BEZ memorije, video adaptera i HD/CD/DVD-a. Sa druge strane BIOS može bez svega toga OSIM video adaptera, mada može čak i tada, ali KAKO ćeš ti da VIDIŠ da je BIOS učitan????
probaj s drugim napajanjem ,za svaki slucaj. i proveri gluposti,kao sto su napojni kabal.
stavi drugu bateriju u plocu ako imas i uradi clear bios na ploci.
na kraju mozda je i ploca riknula,nista cudno.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Sad sam sve vratio nazad, Graficku ,memoriju, spojio napajanje na HDD,DVD,Flopy, Zelena dioda signalna za power samo blinka cak i kad ugasim komp (drzim dugme za ukljucivanje duze).
Sta je to sad??
bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Nisi dobro povezao kabliće na ploču od HDD/PWR/RST...... to su oni plavobeli zelenobeli crvenobeli ..... proveri. I sad kad si sve vratio nazad, povadi sve osim grafike i probaj da podineš mašinu do BIOS-a, a pod sve mislim ono hdd/dvd/cd/mem.
ja nemam ideje,ovako preko foruma vise.
ako je i druga ploca ispravna a ne radi ..onda neznam
proveri dobro kako si povezo kablice od power i reset dugmeta, i ostalo.da nisi neki dzamper pomerao.
znas .. obicno pisti i za procesor ako je crko.
ne secam se da li bas svaki bios pisti za procesor.
lici na kvar ploce ili napajanja, eventualno procesora , jer nista vise na ploci i nemas.
ps : moze i glupost da bude ,da ti neko dugme reset ili power pokvareno na kucistu,mada minimalne sanse za tako nesto.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Drugu plocu sam samo spojio na napajanje da vidim hoce li da da signal za monitor, ali posto nemam memoriju za nju nece nista da radi.
Na "novoj" ploci vec ima procesor samo cekam memoriju..
Ovo sve do sad sto sam radio i eksperimentisao je na staroj ploci
bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Comment