E, ovako, vec duze vremena koristim Samsung SyncMaster 940N, i relativno sam zadovoljan njime, nisam imao nikakvih problema do pre neki dan. Slika na monitoru se jednostavno ugasila, lampica na njemu svetli kao da je upaljen ali slike nema. Kad ga ugasim i opet upalim slika se pojavi na jedno 2 sekunde, i onda pocrni, a lampica gori kao da radi. Isprobao sam sve, problem je u monitoru. Trazenjem po netu sam nasao da je ovo prilicno karakteristican problem, i da napajanje nije u redu. Zbog skucenog prostora, temperature itd. posle odredjenog vremena komponente napajanja popuste, kondenzatori se naduvaju itd. Promenio sam kondenzatore, ali problem je i dalje prisutan. Par tranzistora deluju kao da su pregoreli, medjutim ne mogu nigde da ih nadjem u Novom Sadu, niko ih nema, eventualno moze da se naruci ali se ceka jedno 2 nedelje... Ali opet mozda i posle tog cekanja ispadne da je nesto trece riknulo... Pa reko da pitam ovde, mozda neko ima iskustva...
Da li je mozda neko imao slican problem, ili zna kako da ga resim, gde bi mozda mogao da nadjem neki razbijen pa da iskoristim napajanje... Pretrazio sam oglase, Limundo, Kupindo, nema nista interesantno... Da li su napajanja na tim Samsungovim serijama monitora ista ili ima razlike itd.?
Samo da napomenem da mi se trenutno ne izdvajaju pare za nov monitor (iako bi bilo vreme)...
Da li je mozda neko imao slican problem, ili zna kako da ga resim, gde bi mozda mogao da nadjem neki razbijen pa da iskoristim napajanje... Pretrazio sam oglase, Limundo, Kupindo, nema nista interesantno... Da li su napajanja na tim Samsungovim serijama monitora ista ili ima razlike itd.?
Samo da napomenem da mi se trenutno ne izdvajaju pare za nov monitor (iako bi bilo vreme)...
Comment