Instalacija windowsa zakuca na 32 min do kraja.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Instalacija windowsa zakuca na 32 min do kraja.

Pozdrav drugari
    Već duže vreme se bavim računarima, ali sam se sad sreo sa naizgled nerešivim problemom. u pitanju je stari lap top jedne moje koleginice. Sto puta mu je reinstaliran sistem ne radi zvuk, sve zakucava i ukazuje na potrebnu reinstalaciju. Krenem sa reinstalacijom i stane na 32 min do kraja. Probao sam sa drugim operativnim sistemom ali ništa. Testiram hard, pokazao je par loših sektora i vidi se da je na izdisaju. Kako je devojci potreban veći od tog postojećeg od 40 gb uzmem juče novi sata 320 gb ubacim pokrenem reinstalaciju (sama reinstalacija sa novim hdd-om krene neverovatno brže, reko sebi rešio sam problem i opet zakuca na 32 min do kraja- popizdim) Guglao sam, govore da je u pitanju problem sa ramom, ili da su u pitanju elektroliti, danas ću ga rastaviti da vidim šta je u pitanju. Sumljam i na dvd rom tj može li on praviti problem? Testirao sam sve što je u mojoj moći. Dajte neki savet šta bi još mogao da pogledam. Možda je i ploča, ako ne rešim šaljem u NS polču, ima jedan servis koji odrađuje matične ploče za ok pare, ali možda nije u pitanju ploča.
    p.s. testirao sam i ram sve ok. model http://eu.computers.toshiba-europe.c...DUCT_ID=117985
    Hvala unapred.

• qwisko
    CBC Veteran
    • 10.07.2009
    • 124
    • Beograd
    • 406

Najvise lici na neispravan CD/DVD uredjaj. Bilo bi dobro da nadjes neki drugi da probas pre nosenja u servis. Ako se ponovo desava na istom mestu, 99% je do CD/DVD uredjaja. U odredjenom polozaju laser ne moze da ocita sa diska, to nije redak slucaj... desava se relativno cesto na lap-topovima

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Hvala, uzeću od kolege eksterni pa ću i to probati.

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Čačkam i ja pomalo kompove.Takav slučaj mi se desio 2-3x dosad.Obično se ispostavljalo da je bila problematična matična ploča.Ako se dobro sećam,u jednom od tih slučajeva pomoglo je flešovanje novije verzije BIOSa.To se dešavalo sa pločama koje su u tom momentu bile stare tipa 6,7,8 godina a "na oko" su izgledale korektno.
        Sve ovo važi za desktop mašine.

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Aaaaaa razbiću ga.
          Isprobao eksterni dvd rom isto, ubacio drugi ram isto, ubacio butabilni hdd pojavi se blue screen. Probam da ubacim ubuntu podigne bez problema, win neće. Najverovatnije ga šaljem za NS. Ima li neko neki predlog, šta da pokušam (a da eliminišemo matičnu kao uzrok)?

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

imao sam ja tako problem sa jednim laptopom , dodje nov sa Unbuntu i ja da ga prebacim na WInXP , on neće.
            problem je bio u nekim drajverima za hard diski ,tako nešto ,sad ne mogu da se setim da me .... . kad sam narezao WinXP u kome su bili ti drajveri,onda je instalacija uspela.mislim da je u vezi nekog SATA drajvera,i on treba da bude enejblovan u biosu ploče.
            probaj da podignes Win 7 .

a slicne probleme sam imao i na desktopovima, oce to i zbog graficke,napajanja..
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Porbaj drugi SP...
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Ubacio sam sp 2 da probam, pokušaću i sa win 7, izgubio celo popodne

Comment

• maliomladinac
                  CBC Senator XXL
                  • 21.11.2008
                  • 995
                  • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

A da probas da dignes xp ili 7 sa usb-a? Za pocetak neku live verziju.

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                  061/665-94-23

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Nakon milion pokušaja uspeo sam da dignem win7. Našao sve drajvere osim sound drajvera. Skinuo sam ih 12 kom ni jedan ne odgovara (nađem verzije sam za xp ili vistu). Može li mi tu neko pomoći. Ovaj lap top me namučio kao ni jedan do sada. Ako neko ima preporuku šta sa drajverom za zvuk neka pomaže. Hvala svima na pomoći.

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Pa, probaš prvo od Viste, ništa nećeš pokvariti,...
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by slobodank View Post
                        Našao sve drajvere osim sound drajvera. Ako neko ima preporuku šta sa drajverom za zvuk neka pomaže.
                        Control panel (upravljačka ploča) -> Hardver i zvuk -> Audio kontroleri

Na mojem 4 komada HD audio kontrolera, ne sećam se, da sam i jedan instalirao namerno! Verovatno usput prilikom instaliranja softvera, raznih plejera i na primer Skype, kad sam testirao program.

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

Napokon sve radi, poludeo sam. Drajveri ni od korova za win 7 ovi od viste i xp-a ne odgovaraju. Reko idem da ga skroz rastavim kad imam šta da vidim pun nekog kondenza, zovem gazdaricu da vidim da li je nešto prosuto kaže ne ali stoji u kuhinji pored šporeta (gde se kuva a nema aspirator): Sušenje, rastavljane svega mogućeg pa stavljanje, ubacim vistu, instalacija protekne bez problema ubacim se drivere i radi. Ako se nekom slično šta desi da zna.

Ljudi hvala Vam svima na pomoći, u ovakvim situacijama svaki savet je dobrodošao.

Veliki pozz

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Posmatram ga danas i nije mi jasan. Pogledajte sta radi procesor u leru. Pomeri li se samo mis zakuca do stotke. Nemam pojma sta mu je def nesto sa hardverom. Saljem ga u servis.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

zasto vistu? nije dobra ni kao podmetac za case a ne kao sistem.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X