Znam, ne dozvoljava instalaciju xp-a, za win 7 nema sound driver, a ubuntu (sa kojim sve radi ok joj je nepoznanica i nezeli ga). Sinoc smo ga akali nas trojica i nista, ubacili moj ram, hdd, izbacili wlan karticu (mislili da ona slucajno ne pravi probleme) stavili drugi cooler. Do sada sam sredio preko sto racunara ali ovo... I sad kucam sa njega, otkucam i cekam da se slova pojave, radi 15 sec dobro,onda zakuca a nista aktivno od procesa.
Instalacija windowsa zakuca na 32 min do kraja.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Prema >PrtSc< rekao bih, da nema dovoljno RAM za Win7.
Shvatio sam, da je izbor isključivo taj sistem. Očistio bih (deinstalirao) od svih suvišnih programa i temeljito očistio HDD.
Mislim, da neće biti problem skinuti neki Vistin driver, koji će raditi sa Win7, jer sam imao isti problem sa ne toliko starim printerom: jedini problem, što imam instaliran Win7 x64, ali mi je proizvođač Lexmark ponudio odgovarajući driver i problem rešen.
Ako ne uspe sa gore navedenim, jedino preostaje formatiranje HDD i instalacija na čisto. Pošto radi zvuk na drugim OS, znači kartica je ispravna, samo treba nači driver na sajtu proizvođača m/b.
Comment
-
-
Odg: Instalacija windowsa zakuca na 32 min do kraja.
Originally posted by slobodank View Post... u pitanju je stari lap top jedne moje koleginice.
Moguće, da postoje i problemi legalnosti softvera. Iz ličnog iskustva, XP Pro SP2 sa licencom sa notebook-a sam instalirao na desktop, koji sam sam konfigurisao, nakon prvog sličnog slučaja, zahtevao je validaciju i obavestio me, da sam moguća žrtva piraterije! Ne baš tim rečima, ali u tom smislu. Pri svakom narednom set-up obaveštavao me o tome i onemogućio mi svaki rad, jer je to obaveštenje iskakalo svakih desetak sekundi. Fail nisam mogao da izbrišem nijednim programom, te sam morao da formatiram HDD, jer nijedna reinstalacija nije uspevala! Fail je uvek ostajao na disku. Nakon instalacije na čisto, na svaku ponudu, da izvršim validaciju, lepo sam se zahvalio, da ne želim i upgrade sam obavljao na drugi način.
Comment
-
-
Laptop je imao hdd od 40 gb, pokazao je loše sektore, bio malog kapaciteta te je zamenjen novim od 320 gb. Ne dozvoljava Xp na čist hard (formatiran), probao sam na taj novi koji sam kupio a i na jedan moj stari(ispravan). Instalacija dodje do 32 min do kraja i stoji, jednom 3, a drug put 15 h i ne mrda. Imam xp sp1, sp2, sp3, odbija instalaciju sva tri sistema. Vistu instalira bez problema, rade drajveri, ali procesore oscilira (vidi post gore) bez aktivnih procesa. Kada ne oscilira ( u periodima od 15 sec) radi perfektno, klik i otvori win eksplorer, fire fox za 3-5 sec itd. Kada pocne da oscilira guši sve živo. Pri tome se optereti samo procesor, upotrebljenost rama ostaje na manje više istom nivou. Isti problem sa procesorom je i na win 7.
Comment
-
-
Nisi napisao koliko RAM je instalirano i provereno? Da li imaš backup bootabilni disk, ili orginal instalacijski?
Laptop, o kojem sam pisao, sličan je u svemu tome, kojim se baviš, izuzev što se radi o AMD procesoru 1600+ koji radi na 1,95 GHz i optika samo CD, naravno i odgovarajuća m/b. Na vreme sam uradio upgrade na SP2 direktno sa MS sajta. Čini mi se, da više XP ne podržava. I razlika je, što je moj OS Genuine XP Pro sa 2 Gb RAM.
Iako je u tvom postu navedeno generalno za više modela, rekao bih, da je problem upravo ono o čemu sam ranije pisao.
Izvod iz tvog posta:
CPU performance in your computer product may vary from specifications under the following conditions:
use of complex modeling software, such as high end computer aided design applications
use of several applications or functionalities simultaneously
CPU performance may also vary from specifications due to design configuration.
Under some conditions, your computer product may automatically shut-down. This is a normal protective feature designed to reduce the risk of lost data or damage to the product when used outside recommended conditions. To avoid risk of lost data, always make back-up copies of data by periodically storing it on an external storage medium. For optimum performance, use your computer product only under recommended conditions. Read additional restrictions under "Environmental Conditions" in your PC documentation
Ako si proverio, da li je na postojeću konfiguraciju moguće instalirati Win7, mora biti legalan softver, jer će: "Under some conditions, your computer may automatically shut-down"!
Kao što sam rekao, najmanje 2 Gb RAM i veći HDD i instalacija na čisto.
Comment
-
-
Franjo, sumnjao sam na ram (u konkretnom računara ima ga 512mb) pa sam ga izvadio i ubacio svoj 2gb ista situacija se ponavlja. Sve što sam mogao sam testirao. Možda je u pitanju neka banalnost, nemam pojma. Pre mene je bio kod jednog mog kolege nije znao šta će sa njim pa ga je vratio. Probao sam i butabilni hdd i "čist". Nema pojma više. Hvala Vam na pomoći i savetima
Comment
-
-
Re: Instalacija windowsa zakuca na 32 min do kraja.
verovatno imas negde problem na ploci. kazes gazdarici da je gecrkt i da imas jos jednu opciju sa 50-50 sanse. skines plocu, sve nalepnice, gumice, trakice, sve, sve sve, tutnes je u zagrejanu rernu na 10tak min da se osveze lemovi. radi, budes heroj, ne radi, bacis ga u kantu i idemo dalje.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Sve ploce za laptop su BGA i rerna moze samo da lepo spali lak i usmrdi dobar deo kuce i plocu
Potreban je BGA predgrejac koji je najmanje 3kW snage,i potrebno je imati usmereno grejanje za lemove na koje se sumnja da ne bi napravio samo jedan veliki smrdljivi ladan lem od ploce. Bilo kakvo grejanje beza fluksa je automatski hladan lem......Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
I dalje mislim, da je najveći problem RAM. Ako si pogledao u podacima, proširenje je moguće do 2 Gb, ali isključivo 2x1Gb (2 slota). Iz vlastitog iskustva znam, da je i to teško postići, jer oba moraju da budu istovetna. Ako ti je i radio samo sa tvojim od 2 Gb, ubeđen sam da ga nije video "u pravom svetlu", a ako si ostavio uboden onaj od 512 Mb, onda ga uopšte nije video. To mi se dešavalo već pri kombinaciji 256 + 512 Mb. Isto mi se dešavalo pri kombinaciji 2x512 Mb, istih karakteristika, ali različitih proizvođača! Video je samo onog u slotu 1.
Comment
-
-
Re: Instalacija windowsa zakuca na 32 min do kraja.
greske sa memorijom se drugacije manifestuju.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Originally posted by slobodank View PostBatalio sam i poslao ga u servis. Ne mogu da dočekam rezultate, da vidim šta je u pitanju. Čim stigne izveštaj sa dijagnostike javljam,
Comment
-
-
Kao što često kažu, promeni majstora! Ako je došao sa predinstaliranim OS kao Genuine XP Home, čudi me, da i Vista radi. Na mom notebook-u bio je problem naći veći HDD zbog starog interfejsa. Novi je skoro duplo skuplji od sadašnjih sa SATA. Zato sam taj problem rešio sa USB ext. pq1 od 500 Gb, sa kojim radi bez problema.
Comment
-
Comment