Excel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shime
    CBC Član
    • 22.05.2011
    • 79
    • Vlasotince
    • Peugeot 405

Odg: Excel

Najbrze sto moze je da selektujes prvi red (vec ofarban i sredjen) pa se onda u donjem desnom uglu pojavi neka strelica i samo uhvatis strelicu i vuces na dole po potrebi.
    U ovom slucaju ne farbaju se samo kolone na dole vec i ako ima nekih formula u kolonama i one se kopiraju u svaki naredni red posebno tako da ako nisu iste formule za svaki red onda nemoze ovakav nacin.
    A velicinu celije ili cele kolone (ako ne staje ceo tekst) mozete isto povecati po potrebi selektovanjem npr. C30 i gore gde je C na kraju stanete misem pa kad se pojavi strelica kliknete i drzite pa povucete u desno da se poveca sirina i isto tako na redni broj 30 pa povucete na dole za visinu po potrebi.

P.S. Mala izmena s pocetka ovog posta... ostaje sve kako sam napisao s tim sto moze i u slucaju da nisu iste formule u redovima samo sto kada povucete strelicu do kraja na kraju se pojavi mala ikonica "Auto fill options" pa klik na nju i izaberete "Fill without formatting" da se ne izmene formule vec samo format (izgled) celija.
    Last edited by shime; 24.07.2012, 22:38.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Sve to znam, nisma baš skroz početnik, pravio sam ranije svašta ali sam zaboravio. Ima mnogo teksta formula i spojenih ćelija tako da ne dolazi u obzir kopiranje a nemože ni da se selektuje sve a deselektuje ono što mi treba. Ili ja ne znam kako

Moraće miško na desno pa ako izdrži memorija ali čisto sumnjam

Čovek je pravio izgled formulara bez linija (grid), za naslove i podnaslove je spajao ćelije koliko mu treba, ima dva lista, drugi služi samo za pregled i štampu i toliko je samo povezan sa prvim listom, vuče samo rezultate iz prvog lista u odredjena polja. Na prvom je napravio papazjaniju zbog izgleda, sve je izmestio na I stubac i nadalje a u "vidljivom" delu je samo putokaz odakle vuče formulu ili rezultat formule. Čak i tekst vuće iz "nevidljivog" dela. Onda je sakrio tu papazjaniju desno sa hiden i zaštitio ceo list od promena sem ćelija koje moraju biti promenljive.

Kuršlus je u snimljenom stanju gde širina par kolona dovodi do vizuelno lošeg utiska i nepravlnog rada u odredjenoj situaciji jer je rezultat veći od širine ćelije i tu je kraj.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• shime
        CBC Član
        • 22.05.2011
        • 79
        • Vlasotince
        • Peugeot 405

Jauuu pa to je pravi lavirint, sad mi je mnogo jasnije o cemu se radi ali kao sto rekoh pre, kad nas covek hoce nesto da zastiti on to uradi tako da je korisniku lakse da sve napravi ispocetka nego da desifrira sve sto je autoru trenutno palo na pamet.
        Vidim da ti ovo nije strano posto se i upustas u ovakve avanture, a i ja nisam neki strucnjak ali sam nekada radio sa ovim programima tako da znam po nesto pa ako negde zapne pokusacu da pomognem (naravno ako znam)

Comment

• zyx
          CBC Član
          • 20.11.2009
          • 10
          • Beograd

U polju pored formule ("name box" u excelu 2003) kucas broj kolone od koje hoces da sakrijes do one do koje hoces da sakrijes, odvojeno sa ":" (npr: M:Q - selektuje kolone od M do Q), pa ENTER. Kad ti obelezi kolone desni klik na njih i "hide".
          U mom excelu je poslednja kolona IV (nece da scroll dalje), a proveri kod tebe koja je i nju stavis na drugo mesto (umesto Q u primeru).

Nadam se da sam dobro shvatio sta ti treba i da je ovo odgovor.

EDIT: Da lakse dodjes do poslednje kolone stisni Ctrl+desna strelica, automatski ce da se prebaci na zadnju kolonu, pa mozes da vidis koliki je range i onda upises na drugo mesto u name box-u.
          Last edited by zyx; 25.07.2012, 09:14.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Hvala

TO je to, znao sam da ima prosto rešenje samo nisam "čitao" help Exel je svemoćan i zato ume da me iznervira do daske kad treba nešto napraviti a prosto je a ne vidiš. Setih se sinoć mojih "ostvarenja" sa sve vodjenjem radionice, magacina, ličnih primanja, plata radnika, račun u banci, dugovi mi njima, oni nama itd... i to sve u korelaciji na jednoj strani gde vidiš sve, sva stanja u plusu ili minusu

Zaštitio sam šifrom koja je smrdljiva (tema) ali nikako da se setim koja tačno količina ili agregatno stanje, je a onda sam potrošio svih pola sata na traženej programa za recovery password i kad sam ga našao brute force i ode za svih 40 sekundi

https.autogas.rs

Comment

• zyx
              CBC Član
              • 20.11.2009
              • 10
              • Beograd

Drago mi je da sam pomogao!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Zaboravih da dodam, ima negde koliko ima kolona i redova, matrica je valjda 64k sa 64k pa valjda puta 1024 (to se lako nadje na netu ) jer ako vučem mišonju na desno da vidim koliko ima ne vredi skraćenica ali i ovako je dobro

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X