Asus K56C-Problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Asus K56C-Problem

Pozdrav svim forumasima.
    Evo da podelim sa vama jedan problem pa da ga resimo zajedno.
    Uzeo sam pre par meseci lap top i sve je bilo ok do pre par dana...doduse ne kazem da i sad nije sve ok ali ima jedan problem.

Dosta cesto mi se desava kada hocu da ugasim lap top, da prosto nece da se ugasi.Na monitoru pise "Shutting down", i to traje 10-ak minuta a onda se pojavi plavi ekran.Onda ga ugasim "prisilno" drzeci nekoliko sekundi dugme za gasenje.Nakon toga ga upalim, pustim da se podigne sistem i pokusam opet da ga ugasim.Tada se ugasi normalno.I tako sve u krug....nekad se ugasi normalno a nekad nece.
    Ista stvar mi se desava i kada pokusam da ga prebaci u "sleep" mod.Nekad ode na "spavanje" a nekad jednostavno nece.I traje to tako opet po desetak minuta i isto se pojavi plavi ekran.

Da li iko zna sta bi moglo da prouzrokuje ovakve stvari?
    Samo bih vas molio da mi ne predlazete da rusim sistem i da ga opet podizem jer to zaista nece resiti ovaj problem.
    Moje sumnje su najvise na nekom od drajvera.Pretpostavljam da ga oni zezaju.
    Da li mozda postoji neki program koji bi mogao da proveri drajvere da li su ok...ili nesto sl?

Za skidanje drajvera godinama koristim Max Driver.

E da...umalo zaboravih....evo i slike

Hvala vam unapred
    You can run, but you can't hide.
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Ako je 64-bit windows, a imaš instaliran neki drajver/softver za... npr, meni su takve probleme pravili draveri/midleware-i za bankarske kartice i čitače pexim i slični.
    Na 32-bit windowsu radi bez problema, na 64-bit ubije sleep i hibenaciju. Ili da vidiš u event logu šta te muči i puca ili da deinstaliraš uređaje koji nemaju prave 64bit drajvere... isključiš sleep i hibernaciju i nećeš imati takvih problema, naravno onda moraš da isključuješ računar kad ga prenosiš i da čekaš da se uključi...
    Može slično da te zeza i na 32bit windowsu ako si stavio neki prastari skener ili kameru ili neki uređaj sa ko zna kakvim drajverima...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Imam na njemu instaliran Gemalto-citac kartica a takodje i kuler.Ali ovo je sve normalno radilo do pre par dana.Nisam siguran, ali mislim da je posle update-a drivera nastao ovaj problem.Cak stavise ubedjen sam u to...ali zaista ne znam koji je driver u pitanju.
      Nesto sam googlao i naleteo sam na neko moguce resenje...a to je da je u pitanju antivirus Norton koji mi je instaliran.
      E sad....ko ce ga znati.
      Moram dosta toga da iskontrolisem.
      Proverio sam RAM memoriju, hard disk, obrisao sam greske na disku...
      A sad dok ovo pisem, takodje mi je pokazao i sledece:"Intel(R) Management Engine Interface " device is not working properly.

Sve lepse od lepseg

Comment

• shime
        CBC Član
        • 22.05.2011
        • 79
        • Vlasotince
        • Peugeot 405

Probaj sa reinstalacijom chipseta, mozda je update drajvera nesto s...bo

P.S. Nemoj da koristis program za skidanje drajvera vec skini sa oficijalnog sajta proizvodjaca (Asus)
        Last edited by shime; 26.09.2013, 21:54.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ma skinuo sam ja to ali retko koji sa njihovog sajta je update-ovan, pa onda zeza nesto drugo.

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Sad ću ja da počnem kao Dora i ostali autogas majstori, odneseš kod Majstora koji zna šta radi (ne kod: mali komšijin, izvikane firme koja se reklamira na sve strane i koja ima "protok" radnika, oglasa sa bandere...), to lepo platiš i onda više ne čačkaš.

Meni je najveća satisfakcija kad uđe "nepoznat" čovek na vrata (uglavnom znam sve mušterije) i kaže: "vi ste meni prodali/popravili/instalirali računar pre X (X>5) godina i do sada nisam imao problema... pa da, čuo se taj ventilator pre pola godine, pa je onda prestao da se čuje, ali je sve radilo..."

Da ne bude da nisam hteo da pomognem, sve ti lepo piše u event logu ako znaš da pročitaš (i pritisak i temperatura gasa i vreme otvaranja dizni i da li diznu treba probušiti još ili je previše...), i ko je pukao i zašto je pukao, a lako je videti koji se drajver ažurirao i samo njemu uraditi rollback, pa videti ponašanje.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by Pro FX-Sniper View Post
              ...Ali ovo je sve normalno radilo do pre par dana.
              Da li si pokušao, najjednostavniju stvar, system restore na neku tačku, kada je radilo "normalno"?

Nisam zapazio, koji OS ti je instaliran?

Nešto sam googlao i naleteo sam na neko moguće rešenje..., a to je da je u pitanju antivirus Norton, koji mi je instaliran.
              Kada ti je instaliran i da li je legalan softver?

I ja sam imao sličnih problema od onog upada, koji je srušio i naš sajt, ali mi je rad praktično onemogućen pre par dana, kada sam instalirao novi, legalni AV softver. Nakon vraćanja "na dan ranije", desilo se ono, što ne bi smelo: izbrisan je AV program i sve u vezi njega! OS Vista Home Premium, proradila je kao prije. Zanimljivo, posle dva dana, ponovo sam instalirao isti AV i sve radi normalno, rekao bih, da je i nešto ubrzalo, ali to objašnjavam novim apdejtom Viste.

obrisao sam greške na disku...
              Prilično, neodređeno! Imaš li neki alat za skeniranje, čišćenje i oporavak celog sistema? Posebno registry.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Da ga nosim u servis i njima da placam za dzabe...iskreno ne pada mi na pamet.A takodje zelim da znam do cega je problem.
                Secam se da sam ga zadnji put (pre godinu dana) nosio u servis da mi izvuku podatke i tom prilikom mi je receno posle 5 dana kasnjenja da ne mogu da to odrade u servisu nego ako hocu, mogu da me preporuce nekom liku i on ce da mi "spase" podatke za "tricavih" 400e (da da....dobro ste procitali...cetiri stotine evra )
                Otisao u Gigatron, kupio eksterni hard za 1000 din i nesto malo jace i prebacio podatke.
                Toliko o servisu.Necu da pominjem koji je u pitanju....bila bi im veoma losa reklama a nisam i siguran da li bi to uopste i smeo ovde na CBC-u

Evo ovako.....instaliran je OS Win 7 Ultimate
                Idemo dalje....odmah sam odradio System restore ali to nije pomoglo.Proverio sam RAM memoriju i to je perfektno.Odradio sam proveru harda, i on je totalno ok.
                Preko Tune Up-a sam ocistio registar, medjutim i dalje je ostao isti problem.

E sad....nocas sam se zezao i deinstalirao sam Nortona.Nakon toga, sve je bilo ok.Nekoliko puta sam ga gasio i takodje je i "Sleep" mode radio kako je i trebalo.
                Upravo sam instalirao "Bitdefender" pa cemo videti sta se desava.

Nastavljam dalje sa testiranjem i uopste nisam odusevljen sto masu puta moram da ga iskljucujem.A koliko znam....gasenje racunara cak stavise uopste nije preporucljivo.

Obavesticu vas sta sam napravio.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Da li tako popravljaš i auto, bojler, frižider, veš mašinu, šporet... zašto davati pare zubaru kad imaš papagajke... danas je svako majstor za računare, a kakvih se gluposti naslušam svaki dan u vezi te teme bilo bi mi muka da nisam oguglao.

Da li si se nekad zapitao koliko košta tvoj sat?

Problem očigledno nije hardverske prirode i svi testovi memorije, diska... su gubljenje vremena, da li si proverio "viruse" i ostale andrmolje. (Hint: MBAM)

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Nije ni frizider, ni ves masina, ni sporet...ali ne zelim da ga nosim u servis bez preke potrebe.Ako ga i nosim, onda vadim hard disk iz njega.Ne verujem nikom i ne zelim da neko pretura po mojim dokumentima.
                    A vec sam napomenuo da zelim da znam u cemu je problem.Ne zelim svaki tren da idem u servis ako je mozda samo neka glupost u pitanju.Naslusao sam se i za druge stvari (druge probleme na kompu)...."reinstaliraj sistem".Za mene je reinstaliranje sistema kao i lek koji popijes da bi zub prestao da te boli.Prestace na kratko ali ce bol da se nastavi kasnije.Sto znaci da reinstalacija ne garantuje da se taj problem opet nece pojaviti.Ali...da ne duzim stvar ili da me ne shvatis pogresno.

Jesam sve ono proverio iako sam bio ubedjen da problem nije hardverske prirode.

E sad.....posle instaliranja Bitdefendera....problem je i dalje tu.I ja sam tek sad ubedjen da je definitivno neki drajver u pitanju...ali koji???

Ja jesam isao na "Rollbacks" nekih drajvera....ali na MaxDriveru nista nije odradio.
                    Cak sam i preko Reviver Driver-a pokusao da vidim u cemu je problem....ali opet ista stvar....bez rezultata.

I da....pretresao sam komp i preko Kasperskog, Nortona i Bitdefendera.Svakog ponaosob
                    Sve je potpuno cisto.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Imam na njemu instaliran Gemalto-čitač kartica a takodje i kuler. Ali, ovo je sve normalno radilo, do pre par dana. Nisam siguran, ali mislim, da je posle update-a drivera nastao ovaj problem. ... ubeđen sam u to, ali zaista ne znam, koji je driver u pitanju.

A sad dok ovo pišem, takođe mi je pokazao i sledeće: "Intel(R) Management Engine Interface " device is not working properly.
                      Pošto, virusi i ostala gamad, nisu u pitanju, skini i pokušaj sa ovim:

Intel(R) Management Engine Interface Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit), XP - ThinkPad Edge E431, E531

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Evo skinuo sam ovo Franjo....reci mi samo da li je u redu ako izlazi neki beli dim iz lap topa

Nisam vam rekao.....nakon silnih paljenja i gasenja lap top onaj driver koji nije bio u redu je proradio.
                        Kako???
                        Pojma nemam...i nista mi nije jasno.
                        ali i dalje stoji da ne mogu opet normalno da ga ugasim....i dalje "plavi ekran".

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Evo skinuo sam ovo Franjo....reci mi samo da li je u redu ako izlazi neki beli dim iz lap topa

... onaj driver koji nije bio u redu je proradio.
                            ... i dalje stoji da ne mogu opet normalno da ga ugasim....i dalje "plavi ekran".
                            Jel` ozbiljno, beli dim, il` se šališ?

Kako, proradio driver, kad si pisao, da ne znaš koji? Ali, sada nije bitno.

Kako ne možeš normalno da ga ugasiš, jer "plavi ekran smrti" znači pad sistema i gasi se sam. Nakon ponovnog starta, u tom slučaju, javlja se poruka sa detaljima, zbog čega je došlo do toga i check solution, radi rešavanja problema.

@ Chubs, veoma duhovito!

P.S. Kuler ti nije uključen? Imaš li još neko čudo uključeno na usb?

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

nije duhovito, tuzno je.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X