Asus K56C-Problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Na USB-u je kuler i mis.

Jednostavno kad hocu da ga ugasim...nema sanse.Gasi se po 10-ak min. i onda se pojavi plavi ekran.Ista stvar se desava i na sleep modu.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Moguće, da "u tom zecu - leži grm"!

Loše hlađenje! Kako radi bez kulera? Da li u tih desetak minuta, radi unutrašnji ventilator?

Ako si overklokovao CPU, pokušaj, da sniziš takt!

Letos, za vreme najvećih vrućina, nekoliko puta, laptop sa WIN7, mi je izbacio poruku o kritičnoj temperaturi HD, nakon nekoliko minuta isključio HD i zatim power off.

Pročešljaj malo i Power Management postavke.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Lap top je skoro nov.Nema uopste pregrevanja.Ovaj kuler je na njemu od samog starta.Znaci ovo je pocelo od pre par dana da se desava.Nista nisam overklokovao.
        Recimo...sinoc sam ga ugasio normalno.Ali to se desi jednom u ne znam ni ja koliko puta.

Definitivno je neki od drajvera...i dalje mislim tako.Samo koji?

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Kako si proveravao ram memoriju?

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Memtest

Comment

• rajmax63
              CBC Prijatelj
              • 02.04.2005
              • 1415
              • Bačka Palanka
              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

U JE BO TE pa prodje 3 dana i ti nisi rešio problem
              Tri dana i možda najmanje 50-60sati rešavanja problema.Jesu li ti oči pobele i mozak iskipio od problema i vremena provodeći u rešavanju misterije univerzuma
              Lepo ti @uglavnom.bezopasni rekoa odnesi u servis iliti kod dobrog majstora
              To priča moji podaci kao da su NASINA tajna
              Prebaci na neki externi HDD i odnesi laptop negde
              BOGTE kada bi radio po norma satu mnogo bi skup bio tvoj sat
              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
              Audi ima crveno T

Comment

• Paranoid
                CBC Senator XXL
                • 13.01.2009
                • 622
                • Beograd
                • Fiat 131 1300

Udji u internet explorer i uradi screenshot pa okaci

Win 7 ultimate ko zna kakva krekovana kopija naravno da moze da pravi problem ...
                Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Samo još ovo da kažem i odustajem.

1. Nikad i slovima NIKAD ne koristi drivermaxove i ostale slične updatere za bilo šta... nikad ne koristi razne allinone i black edition bilo kog windowsa. Instaliraš klot windows, registruješ (ako nemaš legalan koristi windows loader) posle registracije odeš u device manager, vidiš šta ti od drajvera fali (ako ne znaš da prepoznaš koji drajver ti treba kucaš na googlu vid xxx pid xxx od tog uređaja i onda ideš na sajt proizvođača tog uređaja i nađeš tamo drajver)

2. Možeš da pustiš sve ANTIVRUSE na ovom svetu, a kad to završiš moj savet ti je da pustiš i MBAM (malware bytes antimalware) ili ćeš da se iznenadiš kako antivirus nije dovoljan i da rešiš svoj problem, ili ćemo da ustanovimo sa sigurnošću da nije problem do virusa/malwera i ostalih *wera.

p.s. 3. da li taj hub na kom su ti miš i nešto ima napajanje, izbaci njega i prikači sve urešaje direktno na računar.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Sve rečeno je korisno i bitno za rešenje problema! Samo, zaboravljate, na zadovoljstvo, kad pored sve muke, nestručnjak reši problem. Usput, uvek se nešto nauči.

Navedena greška, uzrokovana je neispravnim radom nekog od sistemskih drajvera. MS preporučuje, System Restore, na neku tačku (check point) pre pojavljivanja greške. Pošto je to urađeno, bez rezultata, pokušati, još stariji datum, ako ga ima!? U slučaju, da se na taj način ne reši problem, pokušati sa:

SFC /SCANNOW Command - System File Checker - Windows 7 Help Forums
                    Deo: To Scan and Repair System Files

Pošto si skinuo, ono što sam preporučio, da li si izvršio apdejt sistemskih drajvera, jer bi time rešio problem:
                    Intel(R) Management Engine Interface Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit), XP - ThinkPad Edge E431, E531

Sve ovo, ako je softver legalan!

Retki su oni, kojima se ovo nije bar jednom desilo, pa radi informacija, mogu da pogledaju:

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Originally posted by uglavnom.bezopasni View Post
                      Samo još ovo da kažem i odustajem.

1. Nikad i slovima NIKAD ne koristi drivermaxove i ostale slične updatere za bilo šta... nikad ne koristi razne allinone i black edition bilo kog windowsa. Instaliraš klot windows, registruješ (ako nemaš legalan koristi windows loader) posle registracije odeš u device manager, vidiš šta ti od drajvera fali (ako ne znaš da prepoznaš koji drajver ti treba kucaš na googlu vid xxx pid xxx od tog uređaja i onda ideš na sajt proizvođača tog uređaja i nađeš tamo drajver)

2. Možeš da pustiš sve ANTIVRUSE na ovom svetu, a kad to završiš moj savet ti je da pustiš i MBAM (malware bytes antimalware) ili ćeš da se iznenadiš kako antivirus nije dovoljan i da rešiš svoj problem, ili ćemo da ustanovimo sa sigurnošću da nije problem do virusa/malwera i ostalih *wera.

p.s. 3. da li taj hub na kom su ti miš i nešto ima napajanje, izbaci njega i prikači sve urešaje direktno na računar.

"uglavnom.bezopasni"...druze moj, nisam samo Driver Max koristio...isao sam i preko Drivereasy a iskreno isao sam i rucno preko device managera.Ali cemu sad sve to da pominjem...i dalje je tu taj problem.Naravno da sam koristio i MBAM.
                      Nisam ja neki expert za komp ali neke osnovne stvari znam.

Sve ovo gore nabrojano...sve to znam.Cak sam proveravao i RAM a i hard iako to nije trebalo i znam da do toga nije problem.
                      Takodje sam rekao da je na komp prikljucen i kuler a i mis ali je i ranije bio pa je sve bilo ok.Ovo sto se desava je od pre nekog vremena ali ajde necu da vas maltretiram.
                      Hvala vam svima na pomoci, pokusacu nekako sam da resim ovaj problem.

Ova tema moze pod lock.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Event log? zapamti vreme kad pukne pa pošalji +-15 minuta.

Franjo objasnite mi molim vas razliku između plaćenog i besplatnog MBAM-a, btw ja mislim da je svemoćan i imam pokriće za to.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Device Manager - Viem meni, pa tu imaš show hidden devices ili show legacy devices ili tako nešto pa kad ti prikaže vidi da tu neka nema uzvik.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by uglavnom.bezopasni View Post
                            Franjo objasnite mi molim vas razliku između plaćenog i besplatnog MBAM-a...
                            Ne vidim svrhu ovog pitanja, jer Vam je, isto kao i meni poznato! Da ne izmišljam toplu vodu, lepo je i jasno objašnjeno u Wikipediji. Dovoljno je, pročitati samo prvi pasus:

Malwarebytes' Anti-Malware - Wikipedia, the free encyclopedia

I tu je za MBAM PRO upotrebljeno - plaćeno (paid).

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Dok čekamo event log od pokretača teme...

Svrha pitanja je da objasnite šta vam to besplatni nije uradio/očistio, a plaćeni jeste?

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

U tome je problem, što mi nijedna verzija nije našla ništa! Problem sam rešio Ashampoo-ovim Win Optimizerom, kojim sam temeljito očistio internet pretrage i sys.registar. To, na laptopu sa Win7 u Beogradu.

Slične probleme imao sam na ovom desktopu (u Inđiji), MBAM Free mi nije ništa otkrivao, pa sam ga deinstalirao. Sada, pored Win Live imam instaliran Ashasmpoo AV 2014, koji mi stalno nalazi malware kolačiće. Međutim, problem, po svemu sudeći, nisam rešio! Svaki put, kad compu (Vista Home Premium) ostavim u sleep modu, prilikom buđenja nalazim poruku: Win has recovered from an unexpected shutdown! A, na monitoru nikakve promene. Ako je bio FF i CBC Forum to je i ostalo i funkcioniše normalno. Sada, analiziram, zašto se to događa.
                                BCCode d1
                                BCP1 00000024
                                BCP2 00000002
                                BCP3 00000000
                                BCP4 82D4E6CB

Comment

Working...
                                X