Windows 10 - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Windows 10 - iskustva

Igrom slučaja nabavio sam prošle nedelje laptop sa originalim Windowsom 7 Pro i pre par dana dobijem obaveštenje da mi sleduje besplatno Win 10, što se ispostavilo kao tačno. Evo kucam sa 10-ke svoju prvu poruku na CBC-u koristeći novi browser Edge.
    Elem ponuđen mi je upgrade što sam prihvatio i juče u toku dana Win 10 se sam "skinuo" sa neta Kad je završio download upitao me želim li odmah da izvršim upgrade ili kasnije.Odmah sam prihvatio i u roku od oko sat vremena sve je bilo gotovo. Za sada toliko, ovih dana slede utisci.
    Da napomenem da je 10-ka prepoznala sav hardver na Toshibi i da sve radi lepo za sada, nema problema ni sa jednom aplikacijom.
    Nije mi stigao miš koji sam poručio pa koristim touch pad a to mi ne ide baš od ruke pa će izveštaj malo sporije da ide
    Last edited by sErGiO; 30.07.2015, 16:52.
  • jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

Ja sam ga danas instalirao pa još uvek nemam nekih utisaka, osim da za sada sve šljaka OK. Drajveri su instalirani bez problema.
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Šmrc... Meni ne nudi ni na jednoj mašini... Koji sam ja teški pirat....
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Edge browser mi malo baguje kad kliknem na ovo polje za brzi odgovor, pa evo sad kucam sa Opere. Evo par screenshotova:

Comment

• Viper
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2004
          • 700
          • Kać

Ja i dalje koristim IE, Edge mi se ne dopada nimalo.
          I DONT NEED SEX
          goverment fucks me every day!

Comment

• shommy_kg
            CBC Veteran
            • 24.01.2009
            • 125
            • Kragujevac
            • Opel Astra G 1.6 16v

Originally posted by Dora View Post
            Šmrc... Meni ne nudi ni na jednoj mašini... Koji sam ja teški pirat....
            Nema pravila...mnogi koji su imali Win 7 aktiviran popularnim DAZ loder-om (namerno napisah ovako da ne bude nekih zajebancija) su pustili Windows Update i dobili opciju automatskog upgrade. No, bez obzira na to, uz Microsoft media creation tool, direktno sa Microsoft-ovog sajta dodje se do zvanicne legalne verzije Win 10 Home ili Pro na isti nacin na koji je dosao - primera radi Sergio. Samo je, je li, manuelna opcija u pitanju.

I jedna "zanimljivost" koju ne smem da tvrdim - upgrade sa 7 na 10 (ukoliko je 7 aktiviran gore popularnim programcetom) i imate aktiviranu potpuno legalnu 10-ku. Ima naravno slucajeva gde se to nije desilo ali i veliki broj onih koji su dobili legalan win.

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Verovatno svesno i prećutno idu na legalizaciju jednog dela nelegalnih kopija 7-ice.

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Kako moze da bude legalan bez nalepnice?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ja pustio taj tool, sad skida i ako naebem gotovi ste

https.autogas.rs

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by b_samardzic View Post
                    Kako moze da bude legalan bez nalepnice?
                    Nalepnica ti je sada "softverska" i nalazi se u računaru i programski se iščita.

A što se tiče naše poreske puste program koji imaš kod njih na sajtu i koji pokupi šta imaš instalirano (ovo može delimično da se... , kao i šta si deinstalirao posle njihove najave (ovo može da se sakrije) i onda gledaju spisak i traže račun/licencu za svaku stvar koju imaš instaliranu.

Kod servera je malo komplikovanije ali se svodi na isto, samo su malo veće pare u igri i tu sarađuju sa kompanijama čije "programe" koristiš da provere da ne "trošiš" više nego što plaćaš.
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Ja naiđoh na ovaj upozoravajući članak:

ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Mislim da google to radi daleko bolje i iskusnije a svi ga koriste....

https.autogas.rs

Comment

• shommy_kg
                          CBC Veteran
                          • 24.01.2009
                          • 125
                          • Kragujevac
                          • Opel Astra G 1.6 16v

Ma o tome je smesno i pricati...zivimo u eri "cipovanih" licnih karata, vozackih dozvola, android telefona (gps prijemnik i "fixna" baterija - pa kud ces lepse)...a prisluskivanja i prikupljanja informacija sto od domacih sto od strani sluzbi bilo je oduvek...jedina razlika je sto im je tehnologija omogucila da to cine daleko lakse

A ja u dilemi koju ver. da instaliram...Pro mi je taman i imao bih legit verziju ali mangupi nisu ostavili opciju Windows Update on/off (kod Pro verzije moze samo da se odlozi na odredjeno vreme). A Enterprise verzija ima ovu opciju ali je mana - moze da aktivira "uz pomoc prijatelja" ali ne i da se ucini legalnim. A i ima milijardu opcija koje apsolutno nece nicemu da mi koriste. Kucni racunar sa nesto malo slika i bas mi ne trebaju njihove "bezbednosne zakrpe" koje mi samo bespotrebno zauzimaju prostor. Koga ne mrzi slobodno nek se izjasni da prelomim i da ga ubudzim pa kako bude

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Gledam euforiju, ja ga koristim preko pola godine i na računaru i na telefonu (potraži windows insider) pustili su ga na datum kad je neko propisao, nije gotov ni blizu kao ostali u trenutku puštanja u javnost, ali ovaj put ni nije cilj da bude gotov, stalno će biti dodavane nove mogućnosti, a ne samo ispravljati greške do neke nove verzije, ako ikad bude nova verzija u ovom obliku.
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• shommy_kg
                              CBC Veteran
                              • 24.01.2009
                              • 125
                              • Kragujevac
                              • Opel Astra G 1.6 16v

Iskreno da ti kazem euforican nisam ni najmanje...ali znatizeljan jesam...cekao sam "finalnu" verziju i nisam se apsolutno bavio 10-om. I sad izadje zvanicno i ja rekoh aj da vidimo sta to novo donosi, ali prvo malo informacija pre nego sto ga instaliram. I naravno, prvo sto saznam da je ostavljen sa milion nezavrsenih krajeva (primera radi default download lokacija na edge-u moze se trenutno promeniti samo preko registry-a). 7-ica sp1 radi posao savrseno i dok (i ako) ne izadje fino obradjena 10-ka, 7-icu necu menjati sigurno. Nisam imao predstavu da je u pitanju polu-gotov proizvod dok nisam malo proguglao danas. I to vrlo malo me je odgovorilo od instalacije.

Comment

Working...
                              X