pomoc pri izboru digitalca...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

pomoc pri izboru digitalca...

Nikon Coolpix 4100 FULL 4.0 mpix / 3x opticki zum / /

Fuji Finepix E500 4.0 mpix / 3.2x opticki zum / /

Pentax Optio S40 4.0 mpix / 3x opticki zum / /

Sony DSC L1 4.0 mpix / 3x opticki zum / /

Canon Powershot A520 4.0 mpix / 4x opticki zum / /

C-480 Zoom 4.0 mpix / 3x opticki zum / /

Olympus C-480 Zoom 4.0 mpix / 3x opticki zum / /

Kodak Easyshare CX7430 4.0 mpix / 3x opticki zum / /

Konica-Minolta Z10 3.2 mpix / 8x opticki zum / do 4x / 200.00 eur - ruzan ko...strasno...

ili mozda nesto drugo??

Injection is good,but I'd rather be blown!
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Canon Powershot A520 4.0 mpix / 4x opticki zum / /

Glasam za cannon koji god..

BMS team

Comment

• Blackeyed
      CBC Senator XXL
      • 06.07.2005
      • 402
      • Novi Sad

Canon definitivno!

Samo bih ja uzeo A530 (oko 185E)

ili jos bolje A610 (oko 235 E).

Pogledaj modele i cene na www.axelfoto.com
      "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

mozda Kodak.
        u stvari, gledaj sta dobijas kao paket- pozeljno je da imas USB kabl, da imas video+ audio kabl, punjivu bateriju ili baterije a jako je zgodno docking station sa odgovarajucim softverom za laki transfer podataka.

sto se kvaliteta tice svi su manje visi isti u toj kategoriji, i sa 4mega dobijas sasvim ok prosecan kvalitet (jos uvek dosta losije od klasicnog filma ali vrlo upotebljivo po dnevnom svetlu.
        za nocne/ snimke van idealnog svetla u toj kategoriji cene i kvaliteta mislim da je mrka kapa, i da nijedan nema optiku i senzor koji zadovoljava.

poneki imaju i mod video/audio snimanja, to je onako rudimentarno vise pomocno ali ponekada moze zgodno da dodje.

jos jedan detalj, priupitaj da li i kako moze da se flesuje firmware (i otklanjaju soft bagovi) pa ce se i tu pojaviti selekcija.

deluje mi da je cena malo jaka za klasu 4 mega danas bi vec trebalo da moze 5 mega da se nalazi.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Ne uzimaj A seriju Cannona, crkava im zoom, nece da se uvuce, pa ti ne radi ceo aparat. Meni je crkao posle godinu dana....pa su ga popravili, i ponovo riknuo.

Evo ti predlog, pre nedelju dana sam uzeo - Samsung L50, neverovatno dobar aparat. Platio ga ravno 200e + 512 mb kartica 20e....u Nemackoj.

Aparat je tanak i veoma zgodan za nosenje po dzepu i ruci. Ima ogroman displej, 2,5 inca. Ima 3x opticki zoom + digitalni. 5 mega pixela. Sto je najbolje, ima lithium-ion bateriju koja traje jako dugo.

Evo kakve slike pravi

Store your photos and videos online with secure storage from Photobucket. Available on iOS, Android and desktop. Securely backup your memories and sign up today!

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

e, da...evo i slike aparata. Moze da se kupi i u raznim bojama

Comment

• Blackeyed
              CBC Senator XXL
              • 06.07.2005
              • 402
              • Novi Sad

Originally posted by brick
              sto se kvaliteta tice svi su manje visi isti u toj kategoriji, i sa 4mega dobijas sasvim ok prosecan kvalitet (jos uvek dosta losije od klasicnog filma ali vrlo upotebljivo po dnevnom svetlu.
              za nocne/ snimke van idealnog svetla u toj kategoriji cene i kvaliteta mislim da je mrka kapa, i da nijedan nema optiku i senzor koji zadovoljava.
              Cekaj bre, jel mi ovde govorimo o point&shoot aparatima? Hoces da kazes da digitalci iz ove klase imaju dosta losije slike od onih slikanih sa "idiotom" i filmom. Ne znam sa cime si uporedjivao ali pre par godina kada je izasao A75 (3.2 MP) koji je kupio moj brat slikali smo sve i svasta i danju i nocu. Slike smo uporedjivali sa nasom analognom Yashicom (koja nije "idiot"), nista gore nisu bile.

Aparati iz ove klase sluze ljudima umesto obicnih "idiota" i to rade savrseno! Imaju i snimanje kratkih filmcica a mogu i da se prikljuce direktno na TV za pregled slika. Sta vise traziti ove entry-level klase? A ako pravis slike 10x15cm i 3.2 MPix je vise nego dovoljno.
              "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• maniac
                CBC Član
                • 07.04.2006
                • 91
                • NBG

Moja preporuka ja Minolta,izmenjao sam za prethodne 4 godine 6 rezlicitih proizvodjaca manje vise su u glavnom na listi koju si naveo,e sad, zavisi sta trazis od aparata,recimo neki olympusi ne snimaju ton prilikom video zapisa a imaju 4Mpix ,neki imaju ogranicen video bez obzira na prostor na kartici,sony nema,on snima dok je ne napuni,opet sony korist memory stick karice koje ta firma i proizvodi,nesto su skuplje od SD kartica koje su najrasprostranjenije,a i cena im ja u ovom moment ok ( 1G ) od 3500-4000 din,onda treba da vidis kakve baterije koriste,jer nije isto ako se negde "zaslikas" a nemas punjac za li-ion bat.,tada je od koristi imati aparat koji koristi klasicne punjive AA bat ( prporucujem VARTU) a takodje mogu i da posluze za prvu pomoc klasicne alkalne se trafike
                OPTIKA- od ovih sa liste jedino MINOLTA ima 8x opticki zum,te otuda nesto manje piksela,koje nadoknadjuju kvalitetnija sociva.
                KOMFOR- Naravno nije isto da li ce ti biti okacen z10 oko vrata (jer u dzep kosulje ne moxe da stane) ili CANON IXUS koji nije veci od mob. telefona npr. sony ericsson T-630. a po kvalitetu fotografije se ne razlikuju nesto znacajno,ali po ceni da
                DISPLEJ-od navedenih nesto kvalitetniji displej imasju SONY i MINOLTA sto ne znaci da ostali nisu ok.I od velicine istog i intenzineta koriscenja zavisi trajanje bat.

Poseti sajt www.dpreview.com tamo ces naci sve sto bi moglo da ti pomogne u izboru,cak i uporedne testove odredjenih modela.

Moj izbor vec nekoliko god. je MINOLTA .

POZDRAV
                http://www.youtube.com/watch?v=edLnXzAwHVc

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

nikako samsung ili sony ili tkao neku firmu koja ranije nije pravila digitalce ja sam uzeo samsung A400 za 150e i mogu da ti kazem da je solidan ali ipak mnogo bolje radi cannon a520 ne toliko u slikama ali u snimcima ...znaci samo neku poznatiju firmu koja ih pravi dugo dugo...
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by BRABUS
                    Ne uzimaj A seriju Cannona, crkava im zoom, nece da se uvuce, pa ti ne radi ceo aparat. Meni je crkao posle godinu dana....pa su ga popravili, i ponovo riknuo.
                    Nemoj na osnovu jednog slucaja da odbacis celu seriju, ja imam A40 i A70 i nema sta nisu preziveli izlepljeni selotepom da budu u komadu i jos uvek rade.

Da imam para za kodaka..., a posto nemam dobar je canon, odlican.

Moj mobilni je veci nego pola ovih aparata, nikad mi nije bilo jadno kako se drze ti mali aparati...

Kazu ljudi sony, sta me briga koliko mu se brzo digne...
                    Kazu ljudi fuji, e ko se snadje u onom softveru, svaka mu dala...
                    Kazu ljudi olimpus, no comment... nemogu vise da setim sta sam sve probao...
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Znas kako, kad mi se to desilo, trazio malo po netu i video da se to prilicno cesto desava na Cannonima A serije....

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

canon - imam odlicno iskustvo sa njim (A95), a i svi ljudi koji ih imaju ih hvale
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Darth Nihilus
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2005
                          • 417
                          • Srbija, Paracin

Kupi aparat koji ima najkvalitetniju optiku, ne nasedaj na broj piksela i OBAVEZNO da koristi standardne baterije. Neka moja preporuka je Fuji, Sony, Samsung, Minolta, Canon, Olympus. Baš ovim redosledom.
                          Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Stex, nije li zgodnije da aparat ima li-ion bateriju ? Meni je zgodnije mnogo, a i duze drzi...

Comment

• dfast
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2005
                              • 1302
                              • Hoofddorp NL /Bgd

Imam A80 koji je prethodnik A95 modela, displej koji se rotira i okrece, kvalitetan senzor i odlicne fotke. Zadovoljan sam iako nisam iskusio nijedan drugi model. Za Kodak mogu da kazem da vecina modela iz vremena kad sam ja kupovao, (pre dve godine) imaju malo crvenkaste fotografije, ali neznatno dok ne poredjas fotku do fotke ne vidis.

Comment

Working...
                              X