Jel zna neko gde ima da se kupe ona izolaciona creva koja se navlace na bakarne cevi od klime?
Klima uredjaji - preporuke, saveti, misljenja i sl.
Collapse
X
-
Originally posted by JAPANXjel postoji neki zakon, stari ili novi koji moze da te ogranici gde ces staviti spoljnu jedinicu??EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Sigurno se ne poštuje. Pretpostavljam da će sve cevke koje kapaju napolju morati da se uvuku unutra, ako ne postoji neki oluk ili predviđeno rešenje za tu stvar. Postalo je nenormalno, klime na svakom ćošku, nema šanse da prođeš nijednom ulicom u centru da te ne pokapa po glavi neka od njih.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
a ne sme ni u kakvu varijantu sifona, jer kondenz slobodnim padom ne može na taj način da prođe dalje.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Re: Klima uredjaji - preporuke, saveti, misljenja i sl.
Par godina kasnije...
Šta velite za Galanz Kudo 12H53R150P3?
Ima li ga ko, kako ste zadovoljni?
Primarna namena bi mu bila grejanje i hlađenje radne/dnevne sobe površine 28 m2 (jedna prostorija).155+75=230
VIVA LA VITA!!!
Comment
-
-
To je ""fixed speed" uredjaj odnosno obicna klima sa fensi izgledom.Ako planiras ozbiljno grejanje preko cele zime,orjentisi se na neki inverter npr Vivax.DC inverter je kostao oko 43000 pre nepunih mesec dana,ima neki fensi displej,grejac tacne spoljne jedinice i grejac kompresora.Model je ACP-12CH35GEI.Ako pare nisu problem,onda nesto malo kvalitetnije,LG ili Panasonic.Za toliku prostoriju nema potrebe za "visokom klasom".
Comment
-
-
I jedna i druga imaju dodatne grejače kompresora, koriste R410a, imaju gomile filtera i jonizator, obe su deklarisane na -10C, obe su energetska klasa AA.
Vivax je skuplji za 100 i nešto evra od Galanza, mnogo je ružniji (stvar ukusa, ja lično ne volim bele zaobljene unutrašnje jedinice, jer mi izgledaju kao da je neko stavio bojler u dnevnu sobu), a karakteristike skoro iste.155+75=230
VIVA LA VITA!!!
Comment
-
-
Znam sta imaju obe,ovlascen sam za oba brendaGalanz jeste lepsi,ali je za grejanje inverter efektivniji.Vivax je deklarisan za -15,a obicna klima kao sto je taj Galanz ne moze efektivno da greje ispod 0 stepeni odnosno mnogo cesce od invertera ulazi u defrost.Zato sam i napisao "ako planiras ozbiljno grejanje".Ja imam Midea Vertu,klima poput tog Galanza,deklarisana na -7,ali od toga nema nista mada mi nije ni bitno jer imam centralno,a nju sam odabrao zbog izgleda.Sto se grejaca kompresora tice,on ne utice na ucinkovitost grejanja vec samo da bi smanjio habanje kompresora pri prvom (hladnom) pokretanju (zagreva ulje).Nemoj da me shvatis kao da ja pravim razliku u brendovima,pravim je izmedju vrste uredjaja jer je inverter tehnologija daleko bolja i za par godina ce preovladati u proizvodnji.
Comment
-
-
ako ti nije zao para onda Fujicu je najbolji bez razmisljanja. iskreno imam u stanu jednu iz 94 godine i 1 iz 2005 godine. bez greskeSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
Comment