Letovanje u Bugarskoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Letovanje u Bugarskoj

Interesuje me da li neko ima proslogodisnji broj revijeSAT u kojoj je detaljno objasnjen put u Bugarsku i ako moze da skenira i to postavi ovde?Ujedno me interesuje kakvo je vreme u Bugarskoj u periodu od 25.juna pa do 7-8.jula,tj.da li je malo hladnije da se ide tada(ide i dete od nepune dve godine) posto sam cuo da u Bugarskoj stalno duva neki vetar.
    Svaka informacija dobrodosla
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?
  • MarkoFaca
    CBC Veteran
    • 10.09.2007
    • 108
    • Karaburma, Beograd
    • Opel Vectra C 1.8

Par puta sam bio u Bugarskoj i mogu ti reći da sam se svaki put lepo proveo (Sunčev breg je extra za provod, Zlatni pjasci extra za odmor).

E sad, nisam išao kolima i generalno znam da se ne preporučuje odlazak kolima u Bugarsku na letovanje, što zbog lažnih policajaca koji vrebaju na putu kroz istu, što zbog moguće krađe auta.

Što se tiče vremena, extra vreme je (uglavnom) od kraja juna do početka avgusta, znači nešto više od mesec dana, to im je i špic sezone.

Vetar ne duva uvek, kreće da pirki oko podneva ili malo kasnije, a popodne ili predveče već kreće jači vetar. Uveče je nemoguća šetnja bez neke lagane jaknice ili duksa (iako je more).

Obrati pažnju zbog klinca - na plaži postoje spasioci sa zastavicama, dok je istaknuta zelena zastavica OK je za kupanje, popodne uglavnom stoji žuta zastavica, koja označava velike talase (zbog vetra), a retko kad se pojavi i crvena zastavica, tada je kupanje zabranjeno.

Poseti neki od ovih linkova, možda nađeš još neki info:
    www.bulgariaholidays.net
    www.beachbulgaria.com - extra sajt!

Evo prognoze za Varnu u maju i junu:

Average Weather in Varna for May
    Sunlight 7 hours a day
    Coldest daily temperature 13 Celsius
    Warmest daily temperature 23 Celsius
    Coldest May temperature 2 Celsius
    Warmest May temperature 34 Celsius
    Discomfort -
    Morning Humidity 82 percent
    Evening Humidity 70 percent
    Rain 25 mm a day
    Wet days for May 7 days

Average Weather in Varna for June
    Sunlight 9 hours a day
    Coldest daily temperature 16 Celsius
    Warmest daily temperature 25 Celsius
    Coldest June temperature 9 Celsius
    Warmest June temperature 36 Celsius
    Discomfort More
    Morning Humidity 77 percent
    Evening Humidity 66 percent
    Rain 63 mm a day
    Wet days for June 8 days

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Originally posted by MarkoFaca
      E sad, nisam išao kolima i generalno znam da se ne preporučuje odlazak kolima u Bugarsku na letovanje, što zbog lažnih policajaca koji vrebaju na putu kroz istu, što zbog moguće krađe auta.
      Dajte vise sa tim pricama...
      Kakva bre lazna policija,pa to je jedno vreme i kod nas bilo i toga je nekada mozda i u jos nekim zemljama bilo ali suludo je sad komentarisati o tome
      Svaki hotel ima obezbedjen parking ,cuvara ama bas nikakve opasnosti nema

Ja rutu putanje nemam ali u principu nemo's da omasis nikako posto je od sofije sve lepo obelezeno putokazima,a do Sofije ides samo pravo,ni levo ni desno samo pravo. Putevi su im solidni,nemaju udarnih rupa tako da bez brige.Moje licno misljenje je da njihov deo prolazis danju cisto zbog eto
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• nesho
        CBC Član
        • 19.12.2007
        • 55
        • Apatin

Isplaniraj put ( Route 66 ), auto karta,ili ako si vec odlucio da putujes nocu, na Dimitovgradu smekni autobuse, raspitaj se gde idu, koje mesto, i polako za njima. Putevi su im OK, kola parkiraj samo na obelezenim parkinzima, da se ne bi sokirao kada ne nadjes kola ( pauk sluzba im je efikasna ). Ako si u privatnom smestaju, gazde ce ti obezbediti parking ili u dvoristu ili ispred kuce. Plaze su im OK, vecina plaza je u zakupu i super su sredjene, ali uvek se mozes snaci. Na plazama je cuvarska sluzba i obavezno prati zastavice. Hrana je ekstra povoljna (mi smo se uvek hranili u svojoj reziji ), ne trebas nositi nista od hrane, sem za usput.
        Benzinske pumpe su im dobro oznacene uz put, a ima i veliki broj Plinskih stanica. Uvece mozes biti u majici kratkih riukava ili u duksu ( sve zavisi kako ti odgovara ). Prati znakove i drzi se ogranicenja. Mi smo isli u Nesebar, prvi put samo mi ( nas 3 ), a drugi put sa prijateljima ( njih 4 ).
        Isli smo na vecere u gomili ( nas 7) i uvek je bilo mesta za sve. Ima se sta videti i prosetati, kola ti ne trebaju, suvise velika guzva i nervoza. Dok nadjes parking propade ti izlazak. Kisobran kolica ce ti resiti problem, ili dete na ramena. Menjanje Eura samo u ovlascenim menjacnicama, obavezno moras pasos nositi u Policiju ili preko turisticke agencije to sredi, da te ne bi zezali na izlazu iz Bugarske. Cene u prehrambenim radnjama su kao i kod nas, cak i jeftinije. Obavezno kupi i probaj Pescersku Mastiku, boca 0.7 lit svetlo plava etiketa. Sta reci vise osim, Lepo se provedite

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

obavezno moras pasos nositi u Policiju
          Jel kao prijava boravka? Cak i u privatnoj reziji?
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• MarkoFaca
            CBC Veteran
            • 10.09.2007
            • 108
            • Karaburma, Beograd
            • Opel Vectra C 1.8

Da, nesho me podseti, a ja sam zaboravio, OBAVEZNO samo u ovlašćene menjačnice ili u banku (možeš i u hotelu, ali je malo slabiji kurs), nikako na plaži u onim "kutijama"...

P.S. Zar oni nisu uveli evro kao sredstvo plaćanja?!

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Pa u principu bi trebalo e sad ne verujem da su uspeli tek tako preko noci da se rese leva

Inace to sto kazes za menjacnice to si 120% u pravu,tu su prevaranti ne vidjeni!!!

Obavezno procitajte kurs koji je pre nego li date neku kintu,cim ih radnik na salteru uzme mozete se oprostiti od povracaja!!!
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Obavezno kupi i probaj Pescersku Mastiku, boca 0.7 lit
                Jel i mastiku prvo da probamo pa da kupimo ?

Comment

• nesho
                  CBC Član
                  • 19.12.2007
                  • 55
                  • Apatin

Originally posted by deki-ascona
                  Obavezno kupi i probaj Pescersku Mastiku, boca 0.7 lit
                  Jel i mastiku prvo da probamo pa da kupimo ?
                  Pa po zelji, ali kupi jednu pa mi posalji opasno je dobra

Comment

• mb12
                    CBC Senator XXL
                    • 06.11.2006
                    • 640
                    • Vrbas
                    • Mazda 626 2.0 TD

Dudarim bi na sve ovo rekao:

....
                    - E super super, ja se evo spremam za more...
                    - Jel?
                    - Aha, sa Cecom i Lunom u Bugarsku...
                    - U Bugarsku na more? Da nećete na zimu i u Vojvodinu na skijanje?
                    .....

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

E sve si nas zajeb'o !!!
                      Onda cu zainat u Grcku, ionako su vize besplatne, a ista kilometraza!!

Pa da vidim Dudarima onda ...

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Stvarno kako ide to sa Grckom? Ja bi se zaputio kolima mozda...

Comment

• Gazda Milutin
                          CBC Senator
                          • 31.01.2008
                          • 267
                          • Pancevo

'Vako

Ja sam v Blgaria letovao prosle godine u privatnoj reziji sa malim detetom (8 meseci - muskarcina) u mestu Kiten kraj Primorskog. Isao sam sopstvenim prevozom i nisam imao nikakvih problema ni usput ni tamo. Isao sam solo, znaci, nikakvo pracenje automobila, autobusa i sl. Svaki parking hotela je obezbedjen nocnim cuvarem a moj hotel je imao i video-nadzor. Prosla su vremena "bedne Bugarske" i voze blgari bolja kola nego mi... tako da za kola nema frke. Sto zbog kasnog odlaska na more (kraj avgusta) sto zbog imanja pundravaca u pozadini, gospa, prdavac i ja smo samo po bugarskom primorju prokrstarili cca 1.500 km i videli sve sto se videti moze (cak i tracansku grobnicu na sred neke njive - tolko' smo ludi!). Ako idesh svojim kolima toplo preporucujem Varnu kao pravi evropski lep grad i Sozopol (vidi kartu). Taj Sozopol je isti ko' Nesebar al' stari Nesebar je bio selo a stari Sozopol je grad i to prelep.

Napominjem da na kolima nisam imao nikakvu zastitu (alarm, lavlja kandza i ostale kikebacije i nish' im nije falilo cak i kada smo ih ostavljali po ulicama-vozim MB 124 - mada se vidi na avataru)

Ja toplo preporuchujem Bugarsku kolima jer to je pravi odmor za porodicu sa malim detetom. Odmorih se ko' co'ek a, bar u mom hotelu, osoblje je bilo eXtremno ljubazno.

Cak su nam u sobu instalirali krevetac cim su videli da smo sa malim detetom!!! Naravno, free of charge!

Miliciju nisam ni video a granica se lako prelazi cim kazes da idesh na more a ne u sverc turu.

Ah da! Na ulazu kupujesh vinjetu ( 7 evr za 10 dana - 13 evr za mesec ) za voznju auto putem i svim ostalim putevima obelezenim znakom "vignete" NEOGRANICENO. To je super a ne ko' kod nas, Smederevo - Alexinac (Soko-banja) 490 dindzi u jednom pravcu pa ti izvoli...

Sve u svemu ja sam u Bugarskoj bio pre pet godina i ponovo prosle godine i razlika je u odnosu na prosli put NEBO - ZEMLJA. Doslo je i bugarima iz ****ta u glavu...

Posedujem taj br SAT-a koji ti treba. Posalji na PP adresu i dobijesh kopiju clanka

JA SAM ZA DA SE IDE U BUGARSKU KOLIMA SA MALIM DETETOM! Al' to sam ja koji ima samo pozitivna iskustva... Ako neko misli drugacije nek' se javi.
                          - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Jel autoput kroz Bugarsku ili neki magistralni? Ja se isto razmisljam da idem kolima...

Jel moze da se ode tamo pa da se trazi smestaj ili je bolje ovde nesto rezervisati!?

Ajde ljudi dajte neke info-e
                            Power of dreams !!!

Comment

• Bane R
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2006
                              • 1769
                              • Beograd

Imaš pola autoputa, pola magistralnog koji je u fazonu onih puteva po američkim pustinjama - ili ti, samo pravo, nije ni nalik ibarskoj.

Što se tiče smeštaja, pre 4-5 godina je uvek bila bolja varijanta da se na licu mesta nađe smeštaj. Jer možeš i da vidiš i biraš i da se cenkaš. Kako Bugarska postaje popularnija sve je teže naći smeštaj na taj način. Ako se ide u neko popularnije mesto i ako se ide u špicu sezone, kapiram da ne može da se nađe nešto, osim da je krš ili da je neko dranje što se tiče cene... mada nisam 100% siguran.

Comment

Working...
                              X