LCD 40" ili plasma ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Da malo promesam temu, budzet oko 40.000, sta preporucujete ?
    Izvor signala, mesan, domaca kablovska (poprilican shum, veci nego sto je prosek u bg), dvd player sa kompozitnim izlazima, mozda total tv paket u nekoj buducnosti. /nije za mene, ali ja cu uskoro /

Odavno nisam u tv tematici, prosli put kada sam kupovao tv istrazivanje na tu temu me je smorilo, a kada sam video beskrajno peglanje na bench forumu oko plazmi i lcd-a, odustao sam od citanja.
    Hvala bogu lako se prepoznaju razumni diskutanti, pa sam generalno skapirao, da je kratkotrajnost plazmi proshlost.
    I da je jedini problem burn-in i cena.
    LCD je zgodniji ako se koristi kao monitor ili za prikazivanje dosta staticnh sadrzaja, i cena je ~bolja.
    Obicno presudi licni utisak, ali i to je pitanje s obzirom kako povezuju televizore i koji signal koriste.

Pre par godina kada sam ja kupovao obican crt tv, gledao sam par slim fit modela koji su se tada tek pojavili, i da li zbog losog signala, slika je bila losha.

Ne bi bilo lose da javite i za neku prodavcnicu, ako je trenutno u toku neka rasprodaja ili akcija (i ja cu ako vidim).

@misio tmanija je generalno tu negde sa ostalim prodavcnicam sl. tipa, obicno zavisi od mordela neki su jeftiniji, a neki skuplji od proseka. I od trenutnih akcija, popusta itd.

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Originally posted by skijash
      Što se žale na total?
      Bio za vikend na "selu", pa da ti prenesem utiske iz prve ruke...

U početku ti daju sve kanale da se navučeš, a onda kreće sistem sa paketima, i na kraju imaš isto ono što hvataš zemaljski + discovery + history i tako još par kanala...

Glavna zamerka domaćina je bila da nema pink, a moja da ni u kakvom obliku nemaju hrvate (rtl, nova, hrt1, hrt2), tako da sam bio osuđen da gledam formulu na Fox-u... (nema ni švapski rtl)

Ako imaš bilo kakvu mogućnost uzmi kablovsku, osnosno uporedi ponudu i novce koje treba da izdvojiš.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Darth Nihilus
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2005
        • 417
        • Srbija, Paracin

Originally posted by mishio
        @darth koje dimenzije crt ? imali smo sony od 121cm, i cale bi sad lcd, mada ja sam vise za crt samo neki bas velik, i znas cene mozda ?
        Neki veliki 16:9 Philips. Fantastična slika.
        ps. Nisam još video Slim Fit kome slika ne diše, a video sam ih puunooooo.
        Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Hajde da i ja kazem koju, u stvari vise pitam ono sto me interesuje.

Plazma teska, skuplja nego LCD, krace traje (mada 100.000 radnih sati nije malo...), i...sta jos? LCD jeftiniji, laksi, ali dugotrajniji.

Ali.

Trazim da kupim plazmu ili LCD, sa dijagonalom od nekih 60" - koliko vidim, LCD se uopste ne pravi u toj dimenziji. I sta sad? Plazma jedino resenje...

Gledao sam Panasonic i LG, gde je LG 60PG60 jaaaako lepo resenje, makar koliko ja mogu da ocenim...

E sad, jel' ja pogresno gledam, ili stvarno LCD ne ide veci od nekih 50"? I konkretno, za velicinu od 60" sta biste preporucili, LCD ili plazmu?
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

uh sad si me bacio u rebus dal je to bio LCD ili plazma, ali u delta cityju i megastoru sam video ogromne tv, tako 60" cena po usima, ali je impresivna slika, rekao bih da je LCD ali nisam 100% siguran

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

po definiciji načina stvaranja slike plazma je u prednosti što je veći ekran.

od izvedbe zavisi rešenje kvaliteta slike u praksi za jedno ili drugo rešenje , ali LCD je ubedljivo najlošiji izbor za vrstu ekrana koji postoji.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• krstin
                CBC Senator
                • 14.09.2007
                • 223
                • Novi Sad

Evo ja da osvezim temu i da pitam sta uzeti od 23, eventualno 26 inca, cene do 30000 din, moze malo da predje tu cifru. Mislim na LCD TV.
                Sta mislite o ovome, nazvao danas da narucim, al nema na lageru
                http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsu ... 23r81.html
                Mozda ovo:
                http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsu ... 23r82.html

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

joj opet..
                  @206
                  trazi nove modele plazme,ostavi se lcd-a,i tih prichi kako duze traju...toliko koliko traju sadasnji plazma tv-i ,ti sigurno neces toliko dugo ga zadrzati u kuci ...svi problemi koje su prve generacije plazmi donele su vec uveliko otklonjeni...osim katodnog tv-a jedinu pravu crnu boju moze da reprodukuje plazma.LCD ni u kom slucaju ...lcd je cak previse skup sa obzirom na tehnologiju izrade.
                  ako neko ima mogucnost ovde preko da pogleda u nekom tehnickom marketu i jednu i drugu varijantu od istog proizvodjaca koje reprodukuju HD sliku videce sta je kvalitet slike!!!!ja sam klincima uzeo samsung lcd ali zbog igrica,jer je jos uvek lcd preporucljiv vise za igrice,mada vec uveliko plazme imaju sistem regeneracije ekrana,i vec uveliko svi veci proizvodjaci daju garanciju na pojavu koju ne neko gore opisao.ne zaboravite dole se jos uvek dobija stara tehnologija i stariji modeli sa starijim panelima,ima toga chak i ovde.neko pomenu samo pioneer..i tu je u pravu ali i samsung pravi odlichne serije plazmi i lcd-a po povoljnoj ceni.za gledanje tv-a,filmova,uopste za ono za sta nam tv i treba -plazma.za igrice i tako te fore lcd.
                  ima sada ovde i vecih lcd-a chak sta mislim i oko 60 incha,ali se slabo kupuju.
                  @baner
                  napisa da je plazma tehnologija koja je osudjena na propast...
                  ne bih se slozio,ovde se podjednako dobro kupuju,chak i bolje nego lcd tv-i...ako uporedimo neki ekran velichine 40-50 incha bolje ce se prodavati plazma od lcd-a..zasto ne znam,ali je ovde tako.i ja treba meni za dnevnu da uzmem nesto vece ,chekam nesto povoljno i dobro od samsunga ili pioneera-i normalno bice samo plazma...chekam bozicnu rasprodaju u bechu
                  "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• ///M_Power
                    CBC Senator XXL
                    • 05.05.2008
                    • 335
                    • Beograd - Minhen

Cale uzeo Samsung slimfit CRT i ono sto sam odmah primetio jeste da je zujanje televizora nepodnosljivo... Kasnije u radnji primetio sam da svi dosta zuje. Da li je u pitanju lose resena elektronika, trafo... ili nesto drugo, ali nervira mnogo...

I ja gledam da uzmem novi TV, i citajuci ovo cini mi se da je klasican CRT jos uvek vrlo konkurentan, a prostora za TV imam vise nego dovoljno... da li neko zna koji su najveci ekrani koji se mogu kupiti (CRT). I samo da nadjem neki koji nema "sound effects" bzzzzzzzzzzzzzz...

Comment

• Bane R
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2006
                      • 1769
                      • Beograd

Originally posted by mikimazda
                      ne bih se slozio,ovde se podjednako dobro kupuju,chak i bolje nego lcd tv-i...ako uporedimo neki ekran velichine 40-50 incha bolje ce se prodavati plazma od lcd-a..zasto ne znam,ali je ovde tako.i ja treba meni za dnevnu da uzmem nesto vece ,chekam nesto povoljno i dobro od samsunga ili pioneera-i normalno bice samo plazma...chekam bozicnu rasprodaju u bechu
                      Ne moraš dva puta da kažeš. Izađi na ulicu i pitaj ljude šta više vole i 95% njih će reći da više vole Plazmu, ali to nema veze. Plazma se zakucala u razvoju tehnologije. To je ono što sam ja rekao. Novi (skupi) LCDovi sa LED pozadinskim osvetljenjem već nadmašuju Plazmu. Mada cela ova priča je nepotrebna. OLED Tv stižu, a prema njima i najbolji LED LCD izgleda zaostalo ...

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

mislim da,mada nisam siguran ,imaju ga moji klinci na mobilnom...ekran je stvarno perverzija
                        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• krstin
                          CBC Senator
                          • 14.09.2007
                          • 223
                          • Novi Sad

Kupio sam ovaj:
                          http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsu ... 23r81.html
                          Bila akcija u Tempu, 1000 din je skuplji nego u Tehnomaniji. Kupio sam zadnji u Novom Sadu
                          TV je stvarno super, svakom bi ga preporucio!

Comment

• jovan30
                            CBC Senator
                            • 07.05.2006
                            • 322
                            • Beograd

Ja koristim od 2004-te plasmu. Sada sam staru LG 42-ku zamenio za Panasonic 50PZ800. U spavacoj sobi imam 32" Sony braviu LCD i stoga budi siguran da je na plasmi mnogo bolja slika sa SD source-a, znaci kablovska, DVD, DV kamera. I tu nema mnogo price. Sto se tice HD signala i na LCD-u i na plasmi je odlican, tu ne mogu da procenim gde je bolji.
                            A sto se tice toga koji je vek trajanja, ja na to ne obazirem puno paznje, ionako tv necu drzati preko 4-5 godina. Da li je 100K ili 200K sati nema neke narocito bitne veze za mene.

@206 da li si gledao Bang & Olufsen? ako ti treba tako veliki TV a uz to da bude perfektnog dizajna. Inace Bang Olufsen koristi Panasonic panele.

Comment

• AreOut
                              CBC Senator XXL
                              • 22.07.2006
                              • 590
                              • Zabjelo

Kad smo vec kod ovoga sta mislite o koriscenju LCD TVa i kao racunarskog monitora? Vidjeh ima nekih Samsunga od 37" za ~700 evra imaju HDMI, VGA konektore prikazuju full HD (to je valjda 1920x1080 ne znam dal moze i 1900x1200) imaju odziv 8 ms sto i nije tako lose za tu dijagonalu a obzirom da svi kace PS3 i XBoxove na takve ne vidim zasto ne bi mogao i PC i koja mu je uopste mana u odnosu na neki ~28" obican LCD?
                              http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Ja koristim od kraja prošle godine LCD TV kao jedini PC monitor. Mnogo mi je PC LCDova prošlo kroz ruke svojevremeno i mogu ti reći da je LCD TV odlično rešenje i za PC. Boje je osetno življa, kontrast je na nivou, a ugao gledanja je takođe super. Bolja je solucija kačenje preko VGA jer sa HDMIom zna da bude pomalo muke. Fora kod LCD TV jeste što imaju hardverski pixel maping i onda je slika, na neki način, ispeglana i očišćena - to je indirektna prednost Pixel Mapinga, a direktna je to što slika u svakoj rezoluciji izgleda super, a ne kao kod PC LCD gde je dobra samo u nativnoj rezoluciji.

Ipak, postoji tu jedan problem, recimo ja koristim 32" na daljini od 2,5 metra. Morao sam da uvećam sva slova, ikonice, slike, opcije i slično... Sve lepo vidim i nije problem za oči, ali sam na taj način izgubio efektivnu rezoluciju, pa mi pomalo nedostaje prostora po ekranu. Ukoliko uzemš neki 23 ili 26" i budeš sedeo blizu njega (a ne ko ja izvaljen u dvosedu sa dinovo kompletom ) nećeš morati softverski da uvećavaš slova, slike, ikonice i onda će ti 1366 x 768 (to je rezolucije LCD TVova) biti sasvim dovoljno.

A pošto ti je u planu 37 sa u full hd rezoluciji, onda ćeš svakako morati da se odaljiš od njega i softverski uvećaš prikaz, ali pošto je 1920 osetno veća rezolucija, mislim da nećeš kuburiti s prostorom ko ja .

Comment

Working...
                                X