u pravu si, kroz sofiju mislim da prodjem oko 4. je li kroz grad nesto kao auto-put kroz beograd, ili ima raskrsnica, semafora i sl.?
Bugarska automobilom
Collapse
X
-
Što se tiče onoga da turističko mesto i nije nešto, što kaže Prolupator, pa i nije, ali je za Crnu Goru Monte Karlo. Makar što se tiče Nesebara. Kroz Pomorje, ako se dobro sećam, sam pre 3 godine prošao i ono se baš gradilo i nije mi se dopalo.
Išao sam busem, tako da iskustva s kolima nemam što se Bugarske tiče. Na samoj obali je opuštencija, osećaš se kao kod kuće (kako zbog Srba, tako i zbog nekog laganog fazona)... Realno, mnogo mi je prijatnije tamo nego na, primera radi, ulcijnjskoj rivijeri (isključujući Adu Bojanu, gde manje više sve srbi dolaze)... Takođe, uveče kad izađem (mada to ljude s porodicama ne interesuje) je mnogo laganije nego kad me neki ćelavi bilmez na ulazu u Beogradu pita "rezervacija?" i "gde su ti pantalone i cipele", iako je napolju 40 stepeni.
Što se menjačnica tiče, pa ne mora baš u banku, za ljude koji dobro vide... Otprilike su pola-pola prevarantske i normalne menjačnice i vizuelno se ne razlikuju - čitajte šta piše. Evre neće primati gotovo nigde.
A kada je reč o onome da se ide kroz Sofiju. Meni je jedan bugarin pre 2 godine pričao kako je cela Bugarska opsednuta sezonskim poslovima, tako da Sofija, primera radi zimi ima 2.000.000 stavnovnika, a leti jedva 500.000, ako mu je verovati, svi negde odu, tako da moguće da je grad prazan i da se brzo kroz njega prođe.
Comment
-
-
Mogu da ti kazem kako je bilo pre dve godine.
Putovali smo sa Vitom u sred zime u Tursku, ozbiljan stres je u pitanju...
Tri neka punkta na granici, prvi mi je vratio pasos i mrtav ladan rekao "nema slichka", dok sam skapirao da trazi da mu tutnes 5-10 evrica u pasos da dobije "slichku". Ovi sledeci maltretiraju koliko imas para da prijavis, masu srafcigerima od metar, kao prete da ce malo da rastavljaju....Na granici kazi da imas malo evra 200tinjak i sve ostalo na kartici, odvoj ostatak para i neku karticu skloni na drugo mesto.
Saobracajci su posebna prica, tada smo platili 40e zato sto covek pozadi nije bio vezan, znaci svi se vezite. Saobracajci voze bele Astre dobro obelezene, nas je pratila neka stara bela Lada, garant gangsteri ali su bili spori, ne staj nikome na auto putu
Nemoj da se uplasis, samo se spremi, nije to Evropa veruj mi
Inace i nasi panduri i carinici i njima je... majku na slican nacin kad prolaze, a i kod nas se krade i na pumpama i ima svega nego to valjda i nije neka vest
Comment
-
-
Originally posted by RANKu pravu si, kroz sofiju mislim da prodjem oko 4. je li kroz grad nesto kao auto-put kroz beograd, ili ima raskrsnica, semafora i sl.?
Comment
-
-
Isao sam dva puta na crno more kolima, e sad dal' sam rodjen pod srecnom zvezdom il ne al mnogo manje sam imao neprijatnosti u Bugarskoj nego u Crnoj Gori. Posebno od saobracajne policije, na koju sam naletao na svakom cosku cim krenem kolima negde, al nikad me nisu zaustavili. Samo postuj propise i ogranicenja i mislim da je bezbedno isto kao i u svakoj drugoj drzavi na balkanu, e sad svud ima krimosa i moze da ti se desi neprijatnost i u Grckoj i u Crnoj Gori. Spremam se i ove godine i to bas put Pomoria, rezervisao sam od 13. do 27. 07. pa ako je neko sa foruma u to vreme tamo i ima volju i zelju za druzenjem nek se javi.
Comment
-
-
Comment
-
-
gledao sam i ja sat i nisam video da su rekli da busom treba ici jer je nebezbedno, vec zato sto je put dug, pa preporucuju da se negde prenoci. sa druge strane, ja i ne mislim da vozim ceo put, vec ce voziti i zena, posto je ok vozac.
utisak koji sam stekao je da nas je, nazalost ii bugarska pretekla po pitanju putne mreze."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
OD sve Evrope samo u Rumuniji nisam bio nikad a u Bugarsku sam išao dosta puta i uvek kolima. Daklem ne postoji gori šljam od policije do njihove. Naši su mala deca naspram njih tako da na odmor nikad ne bih išao svojim kolima, jer verujem da to ne bi bio odmor za mene.
Ako se ide bilo gde nema neke potrebe za kolima jer ima lokalnih taksija u turističkim zonama koji su džabe a ne moraš misliti o tome da li ćeš vratiti koal nazad ili koliko ćeš kazni platiti usput a da se prodje bez kazni nema šanse pa makar imao najispravniji auto na svetu i vozio nonstop 40 na sat.
Comment
-
-
hm,ja ne vidim razlog da platim bilo kakvu kaznu, a i apstraktna mi je pomisao da policija moze biti nesto drasticno iskvarenija nego ovde devedesetih. moguce, ali ne verujem. sa druge strane turizam im je u ekspanziji i verujem da im nije potrbna losa reklama.
sto se busa tice, mozda bih se u to i upustio, ali javni prevoz organski ne podnosim. poslednji put sam usao u voz bus jos 1996-e."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Ima jedna obilaznica (za koju Alvirovic ne zna), da se izbegne sicevacka klisura i tuneli . Na ulazu u klisuru iskljuci se prema Niskoj Banji, zatim levo kroz selo Jelasnica, na brdo koje se zove Ploca. Dok se pravio put kroz klisuru tuda je bio preusmeren sav saobracaj, a put je potpuno nov ravan , kao staklo i nikad nema guzve. krace je oko 7 km, a izlazi se ispred Bele Palanke opet na magistralni put za Pirot. Dakle blize je , put je bolji i nema tunela.
Za One koji nisu iz Nisa a koji rese da iskoriste ovu obilaznicu, neka produze jos 500m do Niske Banje u "Kafance Banja" na ustipke od mesanog mesa ili kafanu "Chicha", koja je bas na tom putu.Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
Comment