Vesti iz nesvesti... Čitaš na svoju odgovornost....

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

A sad spektakli...

Prvo ako slede?i put niko ne napravi one kartice što vise bilo gde sa imenom ima da vi bijem sve redom...Ali lagacko da se ne umaram....

Ostao sam dužan još sa onog Roštilja onom drugu Precedniku da ga opišem kao ?oveka sa stolicom, mislim na onu sa ?etir noge. Daklem gde se on pojavi tu je stilica i ?ador pa makar kakav. Pivo se podrazumeva... Zaboravio sam ime ali neko ?e ga prepoznati...Mislim da se zove Lelevel ili tako nekako, ima karakteristi?an pogleda kad žaba davi rodu što se može videti sa ove slike....

Ono što sam ja video mogu da napišem a video sam svašta... Dakle nemoral i haos na sve strane, bahanalije, rimske orgije (bilo je i ležaljki), igranka bez prestanka...
    Dolazimo i pripreme su u toku, Opelisti (znam da se ne kaže tako) pripremaju teren a mi kao da stavimo semafor i razvu?emo žicu, pa ni u vojsci nisam nosao motalicu ali ajd meni kao najlakši zadatak. Usput nam je svako ko je imao nemao razloga izgazio žicu, car je bio pandur sa maricom koji je opi?io takav gas da je ono par?e kombija lelujalo sa jedne trake na drugu i isprezgazivao kabel na više mesta i na?ina. No i tako nije radilo ali mi to tada nismo znali pa smo revnosno svima mahali i spominjali neke kvake i kašike i tako to...
    Establišment je u medjuvremenu zauzeo svoje pozicije ispod balkona u stolicama naravno i naravno da je u blizini (velikoj) bio priru?ni frižider sa opojnim teku?inama, neko ih zove pivo.

O trkama je pisano pa ne bih o tome a i piva je nestalo iz frižidera pa je krenula ekspedicija po gradu Vrbasu da opaje šta po radnjama ima. Nisam svedok ali ?ujem da su izazvali nestašicu po okolnim radnjama. Sad il su oni kapacitet ili to nisu neke radnje, istorija ?e presuditi...Dobro i mi smo im malo pomagali...

Pošto semafor niej radio a i kako bi kad su ga Alfisti postavljali (i vi ste našli kome ?ete poveriti taj odgovoran zadatak) Drug Ranko zvani Knight je preuzeo odgovoran zadatak na sebe da daje signal za start. To mu je išlo tako traljavo od ruke da je uskoro trener napravio ovakvu facu

(ah kud ne snimih onu drugu dok je bila na mestu... ) i smenio ga momentalno bez roka žalbe za onu što joj onaj lelevel mudro daje savete na po?etku, na slici je preslišava da li je zapamtila...

Onda su trke bile dosta zanimljivije i svi su pomno pratili start. Zato su se posle svadjali ko je prošao prvi kroz cilj jer niko nije gledao....
    Ova slika sve govori, sva se publika povukla iza starta i vidi se ko jedini gleda na cilj...

Ovako je izgledalo iza starta, dokaz broj 2.

Mi iskusniji smo se malo povukli da damo mladjima mesta i otišli do centruma na Pivo... Za divno ?udo niko nije primetio da nas nema, neverovatno... No vratili smo se taman na vreme da kupimo opremu, djubre i ostalo. Oni zli hondisti nisu rekli da ?e neki tu spavati pa smo sve spakovali kao da nikog tu nije bilo tog dana a mogli smo ostaviti bar ?adore i muziku....
    Onda je išlo ono, o?emo na klopu ili na bazen ili na ve?eru pa bazen ili tako nekako ali uvek klopa i bazen. Na kraju je dogovorena klopa na bazenu kao kompromis da se ne bi dalje svadjali. Prvo bazen da se spere vru?ina... Druženje je bilo adekvatno što se vidi na slici...

E nasankali su me strašno, bemti olimpijski bazen kad možeš stajati u njemu i ja ti lepo sutra sko?im ali na drugi kraj, tono sam pola sata dok nisam došao do dna, jedva sam se izbavio....
    Neko kopao preko no?i
    A nije mi jasno što je ovaj sam na sred bazena, to jest ja znam al ne smem kasti....

Klopa kao klopa da je ne bi opisivao samo jedan momenat da dodam, onaj SRI mi je perfidno poturao baklave da ne bih pio pivo, samo njemu da više ostane, pogle šta je flaša ispred njega meni samo jedan tanjiri?....

Pošto sm ose svi naru?kali onda smo išli opet u centrum da vidimo jel ima omladine i piva. Piva je bilo ali omladine jok. A tako smo hvalili da je ima da su se neki nalili dok su ?ekali i bili razo?arati što ih nema, ono prodje po di neko ali ništa....
    Atmosfera tužna da ne može biti tužnija....

Neki su u o?aju i ovo koristili....

I tako prolazi vreme i svi se oblokavaju i onda neko otvori kapiju iza ?oška i navali 3 iljade mladjarije samo tako, mislim negde oko 2, gde su ih dotle držali zaklju?ane ne znam a voleo bi da znam, ?isto da im se pomogne da ne pate...

I tako mi gledamo i gledamo i na kraju aj da vidimo gde to svi idu a da budem pošten i pomalo su nas izbacili iz kafanu zbog radi fajronta... Kud ?u šta?u, kud ?u šta?u i opet zaglavimo u neku kafanu ali se zove disko, neki bljak narodnjaci ali nema druge, mora se istrpeti, jedino to radi... E tu je bilo komendije na kvadrat. Izvesni Drug Meda i jedan što mu ne znam ime su se zagledali u neku ispred i lepo je pitaju da se druže a ona njima lepo re?e "rado bi ona ali ima jako opasnog momka i ne sme" Mislim Bond i ja smo ih smarali celo ve?e sa tim... Ovde se vidi kako sam udario nokat...

Nokat je skroz desno bre....

Onda su me oni Opelisti terali da pijem pelinkovac a to nisam pio jedno 30 godina... Muški sam se odupro i popio samo jedan radi uroka. Ali zato oni nisu odustajali i otišli su smoreni na spavanje a nas ostavili na milost i nemilost zlim konobarima. U neko doba su nas i odatle isterali pa smo morali da idemo u neku drugu kafanu a jedino radi klopska kafana i zaglavimo tamo. Sad da me neko ubije nemam pojma kak osmo se podelili i otišli u dve kafane a da, valjda je Boost išao da odvede strane goste na spavanje ili tako nešto. Uglavnom SRI, ja i jedan momak smo zaglavili u nekoj piceriji. Momak je ovako izgledao u 8 uve?e a sad je bilo oko pola?etiri ujtro.

Vidi mu se umor u o?ima. Moram da naglasim da je to mehani?ar kojeg su hondaši doveli sa sobom, tek toliko da se zna.
    Uglavnom njih dvojica naru?e tepsiju pice a ja neki burek sa ne znam ni ja ?im. Nevolem pice kad su tako velike....
    E sad ne mogu prežaliti što nisam imao aparat sa sobom a lepo mi ona M poklonio da imam. Jedu oni tako te pice da ne kažem nešto drugo i kod drugog par?eta momak lepo zaspi sa picom ispred usta. Sedi a spava, brate umoran ko ?ep. Au vidim ja bi?e tu njesra... Uglavnom Bost se javi da je u drugoj kafani pa reko da se premeštamo. Kaže SRI idem ja da odbacim ovog na spavanje pa idemo tamo. Neka ja ?u i?i peške iako je to usput.
    On ode a ja lagacko... Ra?unam ako onaj baci peglu napred ja ?u momentalno nazad pa ?e morati da pere oba kraja, ovako samo jedan. No dobro se završilo. I eto mic po mic i bi sunce.
    Aj sad da spavamo kao nešto. Odemo u ku?u i dobijemo sobu. Kaže SRI aj da pomerimo ovaj ?aršav. Ima neki dezen od cveti?a pa reko ne?e da spava na tome... Kad ono suši se neki ?aj štali, to je dokaz da pod itno trebam menjati nao?are...

Sve je to lepo i krasno ali treba sad ustati i pomo?i deci ujtru da naprave opet one ?adore i ostalo.... Navijemo satove na poladeset i što je najgore i ustanemo... Istrpimo grdnju Boostove mame što nas niej najavila, mislim njega je grdila pa bi spremila sve kako dolikuje. E da ona zna, da nas je turila u kokošinjac nama bi bilo lepo svakako...
    Ajd sad opet u centrum da obnovimo gradivo i ondak na pistu. Kad tamo sve ranoranioci, sve spremno još bolje nego ju?e a ja se sikiram kao ništa ne?e biti spremno i tako.... Kako su izgledali ranoranioci posle one no?i vidi se lepo ovde ..

Opet te trke i tako to ali ovaj put odma bez Ranka i naprej...
    Isti scenario, mladji se prže nasuncu i kao nešto rade a mi stariji u lad i posmatramo. U neko doba ajmo na bazen...
    E tad sam se davio. Ali to ej manje zlo, brate ljudi što onaj kamen to jest plo?ice peku pa to je nevidjeno. Svi smo dobili plikove na tabanima.... Uglavnom ovi moji oteše loptu nekim tetama i tako su se glupirali kao igraju vaterpolo dok se ja davim ali neka.... Za divno ?udo jeli smo sladoled a ne pivo... Mislim tada...
    Onda opet na stazu da vidimo ko je i šta pobedio... Moram da naglasim da je u?estvovala jedna stara Alfa i to pri kraju koja je sve?ano oderala jednog turbo Volva a sasvim korektno poterala jednog Suzukija-Marutija šta znam mešam te aute koji je bežao onako baš prili?no... Reko stani neboj se ali jok, ode on...
    U tom gužvanjcu negde bio je jedan lep trenutak kad su krenuli sa starta valjda dva naja?a auta tog dana i svi gledaju, ono dole?u na start, vrte gume da ih zagreju, staju na start i kre?u nakon znaka svom silinom.
    Ko?enje u mestu posle par metara i Denis u maniru imenjaka Denisa vragolana izbacuje ruku sa buketom cve?a i predaje ga starteru. Pretpostavljate valjda da to nije bio Ranko.... Nisam našao tu sliku na žalost...
    Ispravka... Slika nadjena u medjuvremenu...

[img][/img]

Oni su se ispodeljivali sa prvim mestima i cirkus se polako razilazio a m ismo tražili gde ima da se klopa i pije, nismo davno.
    Kud ?u šta?u, kud ?u šta?u i opet bazen.... Ebo te u tom Vrbasu svi putevi vode na bazen....Opet meni, mislim jelovnik a ne baš meni i poru?amo (ve?eramo) šta je ko imao pa onda polako na put do mene na kafu. Hondaši su se negde u medjuvremenu izgubili pa smo se razišli i krenuli su ranije, kao da jedu u NS. Zove SRI gde ima klopa da je dobra da lako nadjemo. Ja ima objasnim za Belu Ladju kad posle par minuta ma ne radi... Ok idite onda u Soka?e i objasnim. Opet posle par minuta ma ne radi... E ebem ti NS kad je sve na godišnjem... I odoše sirotani u Bešku kad tamo radi....

Mi smo kod mene još malo otpijali kafe i tako to pa se lepo razišli ku?ama kako to dolikuje...
    I tako se za mene završio taj dogadjaj zvani Vrbas sretrace 201 iliti uli?ne trke ali pod nadzorom.
    Bilo je dogadjaja da se roman napiše ali ovo sam sad trenutno u pameti imao...
    Uglavno svega ovog ne bi bilo da nije Opelista i Hondaša koji su povukli i potegli kako ko, i ustrajali na onom suncu do kraja da sve bude kako treba, a malo je i ovaj zaslužan...

Kriv je ovaj

Za kraj, nije što su moji, ali vidju ih što su lepi

Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Specijalno za Druga ACU....

Znam da ovo nije pametno i mislim se mislim mnogo dana volim ja Marinu ali moram reći ili ću pući....

Ko o čemu baba o uštipcima a ja o omiljenoj mi vrsti atestircima... Nemoj da ih neko meša sa tatatatircima, oni su dobri, ovi nisu, više spadaju u onaj žanr filmova sa horor muzikom i kad pucaš u njega a njemu ništa samo ide na tebe i hoće za gušu da te uvati i da te ostavi bez vazduha do smrti.... Hm... Daveži? Nije loše...
      Setih se sada dok sam držao ribice pita jedan koliko žive ti ksifoforusi, pa reko obično dok ne umru...

Uglavnom spremam se više godina da odem na taj mašinac i nekom kažem koju umilnu ali nikad nisam znao gde su a i gužva uvek pa dok se ja setim prodje podne i gotovo, pa tako sreda po sreda i odoše godine. Sad mi je sinulo, znači oni su krivi što mi odoše godine....

Radimo tako neke Doblove za neku firmu (kaže bos zabranjena reklama, opaliće mi BAN) i trudimo se da to bude naše a svetski i obično nam uspeva. E tu ti dodje jedan da pita šta i kao za atest jerbo nije išao kad je trebalo, rek osve je ok samo jedan lim na bocu da stavim i naprej preko vode do slobode... U toj priči kaže čovek imaju u firmi 5 auta i četiri nisu prošla atest (nisam ja radio nemoj odma da likujete...)... Ja onako sa visoka, niš se bato ne sekiraj, ima da prodješ sve je ko narodna banka sigurno.... Zaboravim na njega i eto čoveka za koji dan... Luda kuća, sinko bolestan, treći nije došao, dvorište puno kola a ja sam protiv svih a municije sve manje.... Vidim nešto se snebiva i pitam šta je? Kaže nisam prošao atest... Mislim nije ljut, prostaci bi rekli besan, ali ja sam fini... Onako više rezigniran, melanholija... Kaže pa ne znam više šta da radim, ništa ne prolazi atest.... Ma nemoguće vadi mse ja, šta su sad opet izmislili majkumu pa ima i lim i ebenu spiralu na svaka 15 cm...Kaže čovek boca se drži samo na jednom šrafu i to ne može tako....
      Pa šta reko ja, tako i treba. Morma da pojasnim, ima boce odole koje imaju jedan centralni šraf kroz bocu i drže se samo an tom jednom šrafu, ali mi ipak stavimo bar jedan flah od 5mm da to osiguramo. Pošto smo te boce stavljali ispočetka (kasnije drugačije) a ovi nisu odmah išli na atest ja pomislim to je....Kažem čoveku ma idi i m reci da im ja JMA i da je to fabrika tako predvidela i sagnem se da mu pokažem ali cvrc, ima četiri šrafa, novije boce nemaju taj centralni nego se sa dva ukrštena nosača drže za pod vozila. Sad ja gledam njega i pitam, ajd ispočetka šta je onaj tačno rekao, mislim nije čovek dobro interpetirao naredjenje. On opet isto, ma nije bre ima 4 šrafa vidi i sam.... On sad još tužniji, ovaj ga otero sa atesta da se meni žali, kaže gledali njih troje pa zvali i profesora i svi su zaključili da to ne može tako na jednom šrafu. Ja kažem ma oni (e izem ti ovu automatsku cenzuru kad ne možeš reći SE_RU) fekališu, idi tamo i pokaži im. On sad pada u skroz sevdah i ne zna štaće... Ja se izvinjavam i pokazujem mu a i sam vidi puno posla a ja sam i šta sad da radimo....
      Onda on izgovori čarobne reči, reče "rekli su da je najbolje da dovedem majstora da mu pokažemo šta treba da ne bi ti pogrešno preneo poruku".... Jellllll, ženo spremi fruštuk idem naput... Zaključavam radnju grabim ključeve i novčanik (stoji kod žene stalno) i kažem čoveku za Beooograd.... Žena zamnom Doro nemoj da se svadjaš tamo molim te... Jok ti ćeš... i odosmo... Ajde reko da vidim konačno gde su bre te jazbine za mučenje i maltretiranje i ranje....
      Novi Sad je sve na pišomet istignemo očas posla.... Aaaaaaa, otkrio sam vas najzad gde ste....
      Onako lagano kuvam na jedno 120 stepeni ko pretis lonac i čekam da majstor završi pregled nekog Jugića i posmatram šta radi.... Uzeo onu čuvenu sapunicu i namazo pa gleda i onda holender koji mu je tačno u visini očiju isasvim se lepo vidi sa svih strana, posmatra ogledalcetom odole kao da li duva dole pa da en propusti, pa ako duva onda pravi balon BRE ako ne vidiš balon daću ti ja naočare.... Ali mudro ćutim i čekam, usput se raspričao vlasniku kako treba da menja filter na toliko pa ovo na onoliko pa kako se pali.... Mislim brate pa jesi ti to radio pa znaš ili onaj što je radio treba da odredi kako i kad...
      Završi on i moj Driver kaže onako stidljivo evo doveo sam majstora da mu pokažete...A ovaj sav sine i odma krene da mi objašnajva kao ono usput dok idemo do kola kako to ne može na jedan šraf.... Reko de si majke ti video jedan šraf jeste vi ćoravi??? Ton je bio malo neprikladan (moj) pa je odmah rekao kako to pričam i nećemo se svadjati... Kaže svi su gledali, jel, pa svi su ćoravi.. Šta kako to pričam, dovukao si me ovde da se blamiram pred ovim ljudima (jedno 30 kola na atestu..) i da gubim vreme iz radionice zato što ste vi ćoravi... Usput mu pomenem deo onih muka (zaboravio sam užurbi da ponesem skripte pa se nisam svega setio ) kao što su udaljavanje sajle koja otvara haubu od isparivača jer će se kola zapaliti, pa mikronsko merenje nagiba onog prednejg ventila pa ebeni lim e tu se nasaka i kaže pa treba lim da štiti bocu, jes pa da skuplja vodu kaćžem ja. Ma ne kaže on ima rupice za odcuravanej vode, jes kažem ja kad stoji kod tebe u špajzu na polici pa se i ne pokvasi. I one šetajuće boce i one prevarante iz KG-a što su imali njihovu diplomu na zidu i još mnogo lepih stvari.... Kaže on a koji ste vi servis? Ijao tek se onda raspiz-dim ma šta te boel koji sam servis, ti si tu da radiš svoj posao po zakonu i ko god da je radio ti pregledaš i šta te bole uvo koji sam servis... Autogas Dora smilujem se i kažem... Pa majstore ja vas svima preporučujem.... pa šta me onda zahebavaš kad me preporučuješ ebote slon iz zaleta uza zid....
      Ovim putem se javno izvinjavam (ozbiljno) na ono ćorav jer je mladić imao cvikere ( i ja ih nosim) ali sam to rekao u žaru borbe kao pokazni element a ne kao stvarnu osobinu. Pošto sam nastavio u tonu a on video da se ne vredi gasiti vatra benzinom rešio je da otrpi i da mi ipak pokaže....

Sad ide vežbanje....
      Sagnemo se dole i gledamo inkriminisanu bocu direkt u oči, glave nam na 30 cm rastojanja. Ppokaže on jedan šraf sa leve strane boce i kaže eto samo se na tom šrafu drži... Ja pogledam u njega a on u mene, nosevi nam na 15 cm... Gledam ga u oči i tražim ciničan izraz, podsmešljiv, zahebantski... ništa čovek ozbiljuan, reko matori svirnuo si u šišu više ne vidiš ni kad te zezaju u zdrav mozak.... Stavim prst na šraf i kažem jel to ovaj, kaže da.... Pa reko ebo te onaj što te fiziku učio, kako ta boca stoji zalepljena za patos odole kad je drži samo jedan šraf sa strane, jel levitira, zalepljena žvakom, stavili čičak traku ili šta???? Kako misliš da boca od 60 kila stoji sama od sebe, šta sam ja baba Vanga, imam urokljive oči pa sam je urekekao da tako stoji??? Kaže kad smo odvrnuli taj šraf počela je da ide dole pomalo.... ŠTA STE ODVRNULI??? Kažem tiho.... Pa jel vidiš bre kontra maticu, kaže vidim, pa jel vidiš bre da je sve namazano još i dekalinom da se nikad ne odvrne ni slučajno i ti si to odvratao... Ko ti je dao pravo da odvrćeš moju bocu BRE....
      Sad dobro gledaj ovo ću tisamo jednom pokazati....
      Jel vidiš ovaj šraf, taj što si diro, kaže vidim.. jel vidiš ovaj šraf i stavim prst na njegovog simetričnog para sa desne strane kola. kaže vidim.. .e isto tako ima ispred boce još dva šrafa a levo i desno ali neću da legnem na beton da ti pokažem. Jel vidiš ove čelične tregere što se ukrštaju i u koej su ubodena ova dva šrafa što vidiš, kaže vidim... E sa suprotne strane boce gde idu ti tregeri ima isto tako šrafovi koji drže tregere samo ih ne vidiš dok ne legneš..
      Sve vreme klečimo i glave nam ispod kombija i dokazujemo da je zemlja ravna ploča a nema potrebe dokazivati pošto to svi znaju...

Pošto sam m uto sve pokazao i on svojeočno potvrdio da je video ja sad slavodobitno pitam i kako ste onda vi to videli da se boca drži na jednom šrafu???
      Utom ustajemo i on na to kaže onako besno ali normalnim tonom idemo na kanal da pogledamo....

Ja ga opet gledam u oči i opet tražim one izraze i ništa, reko definitivno si prdno u šišu matori... Pogledam u tome okolo i vidim skupila se publika (jedan se dere pa da vide šta je) i konačno mi sine, majku vam pa mene ste našli, gde je ta kamera..... Okrećem se i tražim onog što će sad da iskoči iz publike kad krenem da bijem i kaže ono "ovo je skrivena kamera" i ja kao onda ljut ali se nasmejem a u stvari bi im tako ebo mater da bi se i danas okretala ko ringišpalj....

Kad tamo medjutim a ono nema kamere i mldac stvarno naredi pokret na kanal.... Nekako skinu onu pločetinu sa kanala i nateraju kombjan na kanal ali samo zguza malo.... Ko je bio ima jedna klupica uza zid i ja lepo sednem, sad sam sve reko i ladan ko šricer posmatram fabulu radnje šta rade... I opet konzilijum, jedan, dva pa i treći, gledaju u šušore a ja nagluv, ne čujem dobro i vidm da nešto mute ali en znam šta, ali zato stalno dobacujem ko onaj sa balkona u Napet šou jel sad vidite il ida sidjem dole... Jel ima lim?... I tako..... Konačno se ipak slože da ima 4 šrafa i ostanu samo dva na jednu bocu i sad skidaju lim... Opet onaj da skien onaj šraf, ja reko lim drži samo taj šraf u sreini, odvrni ga i skini lim, nediraj onaj šraf od boce majke ti... Od jedna na sprat i donese u kutiji ključeve, lepo poredjane od 6-7 do 22.... Glanc novi... Gleda šraf, gleda kutiju, ja sufliram sa klupe 13 bre... E ni taj mašinac niej što je bio kad od 4 najupotrebljavanije matice ti ne znaš da pogodiš onu za ključ 13... Odvrnu nekak oali lim neće da sidje, ja ga jedva nabio nogom.... Sad lome noktove, nema nikakvog pajsera, reko treba vam pajser da ga skinete... Tražil iste da ga stavim, stavio sam ga a vi sad skdajte.... Oni ne mogu a ja seruckam eto sad ga skidajte ebo vas on, sa sve dva metra sa klupice....
      Uto ugledam lnjir od metala ne znam za šta im služi i pridjem da pomognem i malko ga iskrivim koristeći ga kao pajser jer je bio kilav...

Prodje 10 minuta borbe sa zaštitnim limo i ništa mu nemreju i ja konačno opet pitam pa dobro reko ljudi bre treba nešto i da radim, što sad skidate taj lim? Pa da vide broj od boce... pa piše na papiru reko ja.... E ovi izgubili papir i dobili duplikat a na njemu piše kao što i jeste duplikat. Sad atestirci žele da se uvere da je to stvarno ta boca... Ok reko skidajte onda.... Polse još 5 minuta, jedan kaže onako demonstrativno, ma upiši taj broj sa papira pa ako bude problema on će ih imati... Kao oni su to zbog njega da nema problema.... da, da, mislim se ja.... Reko idem ja da zapalim napolje cigar a vi dobro stegnite taj šraf što drži lim, nemoj da mi otpadne slučajno i vratite dobro poklopac od MV-a da ne otpadne i on... Ustanem sa klupice i krenem napolje a uto ulazi neki čovek i videći me u odelu pitta "majstor jel vi radite tu" jok, reko ja, ja sam došao da im ebem mater a publika napolju ..... Čovek kaže dobro i skloni se ustranu da propusti budalu to jest ja.

Zapalim cigar i čekam i onda usput počnem d pregledam otvorene haube... Ovo je trajalo više od pola sata i dotle je bio zastoj u pregledanju, verovatno je pola njih ebalo mater njima samnom a druga polovina meni jer kočim saobraćaj. Ovim putem kažim tim drugim polovinama i ja vama....

Ne prodje dva minuta evo čovek ide i nosa papir, kaže gotovo majstore idemo nazad. Čekaj bre taman je počelo da biva lepo, ali posao zove i odosmo....

Posledica jedan... Slejbali pokazivač goriva na boci kad su skidali poklopac sa MV-a, slomili ga načisto... Tek onda sam ukapiro zašto mi pose atesta ne rade pokazivači a iščupana žica, već sam pomislio da smo mnogo postali aljkavi u utakanju žice u utičnicu....

Posledica dva... Osveta malog kineza, sledeći slučaj na atestu i isti auto je ukazano na potrebu da zaštitni lim ima prozorče od pleksiglasa ili tako neko staklo na pločici od boce da se vidi broj... Braćo atestirci, pa kupiću vam neki pajser da možete skidati lim, pa nemojte ljudi ko boga vas molim, taj će lim na kraju biti najsoficistiraniji deo od sekventa sa adekvatnom cenom od 200 evra...

Prednost jedan... Pre desetak dana slučaj.. Zove čovek i pita zašto nema broj na isparivaču, reko ima tamo i tamo, on mi da atestirca na televun i ja objasnim gde je tačno broj i koj ijeserijski a koji broj standarda. U pitanju je Tomaseto isparivač... Kaže čovek dobero ali vidim da nema baš interesa.... Prodj poal sata eto onog sa atesta.... Kaže sve je dobro i divno ali nema broj i nije prošao atest... E reko pa kako nema kad svaki upišem u garanciju... Pogledam isparivač a on stvarno zavučen i iz kog god ugla gledač ne vidi se broj, to jest mesto gde je broj. Broj naravno da postoji... Pitam pa gde ti je garancija, kaže kući, imaš nekog kući... Ima zvrrrrrrr javise ćerka i nadje papir pa izfiktira broj....
      Reko idem ja stobom pa ću mu sa ogledalcem pokazati da je to taj broj i da ga ima.... Kaže ne treba, rekao je atestirac da ne dovodim majstora.... I tu nas troje puknemo odjednom da se smejemo ko ludi a čovek nas gleda i niš mu nije jasno. Nije čitao vesti iz nesvesti....

Ovo je deo crtica-podsetnika šta je trebalo napisati kadgodj davno...

Da Vam zima bude zima, koristite usluge kriogasa (kako se zovu oni što zamrzavaju ljude), umrite muški V deo i budite lep leš....

@Zvrle
      E netje motji ove notji, tražićete vi mene sa svećom, pravićete me od blata,vadićete me iz one kriogene komore, doduše neću biti lep leš ali....

@206
      Budi drug i upali taj ventilator noću da dune malo i ovamo

Definitivno prodajem kuću i selim se na Rimske Šančeve (tamo mere zvanično temperaturu) jer je sad jedino tamo u celoj okolini max. 32 stepena.
      Fujs, moram napisati neke vesti inače ću odlepiti skroz....
      A počinjeeeeeee još jeeeeeeedan viiiikeeeeeeeeenddd......
      A nisam napisao na kapiji "godišnji odmor" nek i ja njih malo maltretiram....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Specijalne vesti iz nesvesti za društvo iz ćoška....

Ovo nisu moje reči ali se već dugooo nakanjujem da ih uvrstim u vesti, ovaj dan je nekako prilika za to pa evo ga, kalendar dogadjaja vidjenih nekim tamo očima....
        --------------------------------------------------------------------------------

dugo me nije bilo, a u tom periodu sam se zamonasio. Predstavljam vam crkvene praznike po Kanonovskom kalendaru.

28. septembar(31.12.00) BOOSTOJAVLJENJE, sveti duh 206 je najavio pojavljivanje svetog oca Boosta.

29.septembar(01.01. 01.) Pojavljivanje svetog oca Boosta i nastanak svete knjige CANONNBALL; praznik poznatiji pod nazivom BOOSTIĆ
        OVO JE INACE DAN POCETKA BOOST NOVE ERE.

08. oktobar (09.01.01.) sveti Kenni Plindzija. Dolazak svetog Kenija pod okrilje Boga Boosta i boostovanje(u hriscanskoj tradiciji poznatije pod imenom KRSTENJE, a u sektama inicijacija)

24.oktobar(25.01.01) Presveti majstor i velikomucenik DORA, tamnicar koji zakljucava zlotvore.

09. decembar(10.03.01) Arhandjel 206, sveti prorok koji je najavio Boostov silazak, i njegovo levo jaje.

31.decembar(01.04.01.) Velikomucenik *egon* i njegova 2. polovina prepodobni Igor, sveci pali za ideale Boosta.(BOZIJE NAJVERNIJE SLUGE)

02. januar(03.04.01.)Neverni AfGSiT, Karanko izdajnik Boga naseg Boosta i naklonik opela.

16.mart(18.07.01.) Shibi djavolov izaslanik (dan kada ne treba izlaziti iz kuce)

27.mart(27.07.01.) Sveta biiiip! alex_bgd

02.septembar(09.12.01)Sveti spijun prolupator, arhandjel 1. reda na svetobustovskoj misiji da spijunira i ukloni djavolski oblik.

05.jun(07.10.02.) Zlo preti da se nadvije nad nase carstvo (Crni Chela zlotvor), ili ti pocetak silaska necistih.

07.avgust(09.12.02.) Silazak vrhovnog zlotvora, i neprijatelja naseg svetog Boosta, poznatiji pod imenom noc zlotvora, ili zlotvordan

14. avgust(13.12.02.) Preobrazenje, sveti 1-na-1 preobrazitelj. Odupro se silama mraka, i direktnim uticajima zlotvora.

23.maj(24.09.03) Prozdrljivi Vuk, zlotvor koji pokusava da nas pojede

21.novembar(28.02.04) Frenki zlotvor, banovani, uspavani zlotvor koji preti da se probudi.

Ocekujem da svi krenete da se pridrzavate ovog kalendara.
        -----------------------
        Ende citata....

U medjuvremenu moram priznati (ovo je pisano davnoooo) banovao sam dosta ljudi, ne baš koliko bih hteo ali dosta... Da ne kažem pravio sam banocid... Ničim izazvano, prozvaše me tamničar, pa ne može biti gore... Kako mogu biti tamničar kad sam oslobodilac bre, kao ono preko vode do slobode...
        Čovek se oseća kao u tamnici, ne prija mu, nerviraju ga, nije to društvo za njega i ja lepo postupim humanitarno i oslobidim ga stega i ropstva, da nisam skroman nazvao bi se milosrdni andjeo ali danas sam skroman, ne znam šta mi je... Beše li to Gavrilo ili??? Nije bitno...

E sad svega ovog ne bi bilo da jedan polašved nije imao vremena na pretek i počeo nešto tu da muti pa kao otvoriću neki tamo forum....
        Tu se prišljamči neki šljam i krenu da pametuju sve u šesnaest kako ovo ide ovako a ono onako i kao sve znaju, ma da....
        Doduše mi svi znamo sve pa en vidim što bi neke nerviralo što i "MI" znamo sve ali ajde, taki smo....
        Uglavnom najviše je njaoke neki 206, mislim pored ja, ja sam bez konkurencije... Kakvo ćeš imati mišljenje o čoveku koji uzme nik po autu i to nekom tamo vrancuzu.... O njemu se priča svašta, njake pa se maže a do dan danas nije naučno utvrdjeno da li on uopšte ima neki auto. Pazi i Bricka su videli kunu se neki sa foruma a njegov auto jok... Brick je podučavao Čaka Norisa tako da to sve govori...
        Druga stvar, čova je toliko drzak da troši svoje pare onako kako on hoće, mislim pa mi znamo da sastavimo svetsku reprezentaciju a ne bi kao znali da trošimo njegove pare, ali otima se bre...
        E sad on njake a ja sam tmaničar, to nije fer prema meni, moraću tražiti tantijeme za svakog "oslobodjenog" pa i na divljem zapadu je pisalo toliko i toliko za tog i tog.

Ima to i negativnu stranu, prete mi stalno sa nekim Vazelinom a ne poznam čoveka niti sam mu nešto uradio. Ako godspodin Vazelin čita ovo ja bih ga zamolio da se izjasni kako sam ga uvredio. Isto tako neki hoće da mi nameste zube, ja čekam i ništa, bio sam u medjuvremenu kod zubara i suma sumarum procena je negde oko 1200 evra pa ako ponuda i dalje važi ja ću rado primiti donaciju. Nisam gadljiv na pare, može i u dinarima. Ako se dobrotvor pojavi možda ga i odbanujem...
        Ovim putom želim svim pretiteljiam da prenesem poruku, nemojte mi pretiti, možda vas shvatim zaozbiljno a ja ne pretim.

No idemo dalje... JMP... Nisu ništa uradili ovih dana ali za svaki slučaj, ako ja ne znam šta su skrivili, oni znaju sigurno...

Posla preko glave ali nema delova pa se to nekako kompenzira, kad neko ne dodje mi sve srećni i odmaramo sve u šesnaest.
        Opet me nerviraju atestirci, nisam dugo bio tamo rekao jedan da će me zvati u Petak da idem sa njim jer ni meni ni njemu nije bilo jasno šta ne valja a piše lepo crno na belo da ne valja. Ali nije došao, sad ili se atestirac predomislio pa uvažio moje primedbe i obećanje da ću mu doći jedne noći ili nije još išao tamo. Čekam u neizvesnosti i venem....

Od kad nisam pisao ove vesti dogodilo se toliko toga da sad ne vredi da se vraćam u prošlost a ni u budućnost ne mogu pa sad ovde čamim čekajući šta će biti. Da spomenem neke skupove ne vredi, bilo ih je dosta, kao i dogadjaja u mojoj okolini. Konačno je došao red i na moj deo grada pa investitori zuje okolo i raspituju se, za sada nema nešto što mi odgovara ali ja sam strpljiv. Možda neke sledeće vesti budem pisao sa Pataje
        E to bi bile vesti, onaj Hefner je mali deca koje bi ja bahanalije pravio Morao bih otvoriti novi forum jer bi me odavde izbacili.... Zblanuo bi i onog Bonda iako je našao neke crvene pilulice

A da Alfa, za divno čudo još uvek ide, ne znam koliki je svestski rekord u idenju Alfi ali mislim da se opasno približavam... Za godišnji odmor sam rešio da je častim preradom na savremeniji sistem, ne smem kasti koji, sa sve novom granom IC-om i šta pripada uz to. Rastavio do koske i čekao Godoa koji doći neće jedno 10 dana onda sve sastavio i opet se vozam Opet ovim putom da kažem Godou da može svratiti, neću ga skratiti za glavu ili neki ekstremitet pošto sam se izduvao a niej bio u blizini Godo vrati se, nije ti oprošteno ali nećeš poginuti Sad moram opet uzeti odmor da se odmorim od odmora tako da možda to i nije loše... Čekaj jel neko video uopšte tu Alfu ili i ovaj nema auto a njake da se nezna??? Setih se, video je Boki u Vrbasu kad sam izgubio od njega sa nekim Jugom, doduše krenuo je sa red ligtom ali oprošteno mu je, i ja ebem 5 minuta pa ko se snašo, snašo tako i on, snašo se

Neću dalje da lupam, dosta za komebek a komeburek...

Daklem srećan rodjendan, ziv bio, veliki porasto i sve što vole mladi

https.autogas.rs

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Sezame zatvori se....

JMS

Ko razume shvatiće... Daklem da bih došao do svojih prava treba da potrošim brdo živaca, odem do BG-a par puta peške, ponizno na kolenima a vratim se ledjnim stilom. Informacija da se to može srediti u poslovnici u NS je mačku o rep.
          Moje nerviranje je počelo kad sam hteo da promenim provajdera jer su me levatili 20 dana kako meni ide download samo ja to ne znam. Kad god nazovem svaki put ide ista priča ispočetka za debiltante i koliko god se trudio da preskočiš i kreneš na konkretno ne vredi. Da li Vam je upaljen računar, jeste, a da li imate sliku na ekranu, imam od žene i deteta jel to dovoljno? Budite ozbiljni, pa jesam, a šta nije uredu, pa ide m idovnload otprilike kao kad sam imao modem na 2400, možda i malo sporije.... A kako vi to znate? Pa pitao sam Vidovitu Zorku i objasnila mi je.... Skinite odredjeni fajl sa Sezam servera i pošaljite skrenšotove toga i toga... Ali to je kako bih rekao u lokalu, meni ne radi dalje od Sezama... Mora se ispoštovati procedura Gospodine. JMS ali ajde... Skinem, pošaljem i mnogo više sa sve pingovima koj ise gube negde iza polarnog kruga a lost paketa od 4 sva 4, što je logično, ne može 5 kad ima 4.

Opet ista pitanja, da li Vam je upaljen komjuter... Gospodine po ovome što ste poslali sa vezom je sve uredu, Vidovita Zorka laže.. Pa i meni je bilo sumnjivo, valjda je zato zaglavial zatvor (ili sam pobrkao) ali eto zavela me je na pogrešan put, neće se više ponoviti, oprotite mi ovaj put bio sam dobar do sada. Oproste mi nekako ali ja opet stidljivo pitam a meni i dalje ne radi upload, prebace me na valjda stručniju instancu i opet sve ispočetka... Ali sad sam već verziran, ide mi samo tako, odgovaram na pitanja kao osudjenik pred komisijom za ranije otpuštanje, sve tečno i glatko, nema zamuckivanja, odišem nadom i elanom u bolje sutra...

Pošaljite fajl koji ćete skinuti sa ove adrese Sezam balbla, ustvari, http://www.sezampro.rs neka stoji link, ovaj forum je dobar sa gugletom, naći će ga hiljade ljudi... Da budem iskren bio sam poštedjen ovaj put bar onoga jel vam upaljen monitor i čiju sliku držite na njemu... U prvoj poruci sam pitao da li je link opterećen jer je letnja rasprodaja i da ne arčim vreme za džaba, ma jok Gospodine to mi niakd ne bi uradili.. Ja naivan ko francuska sobarica poverujem... A tek što je bil ozanimljivo kad sam podršci rekao da sa telekom nemam taj problem. Kakve veze ima telekom sa nama? Pa nikakve sem da je ista linija, isti vaš ruter koji sam prepodešavao 300 puta ali sa telekomovim userom i pasom sve radi ok. Kako to može, vi imate kod nas ADSL??? E za te odgovore naplaćujem posebnu tarifu...

Odno djavo šalu vidim ja a i Vidovita Zorka naebala i upotrebim poslednju reč tehnike "pomoć prijatelja", pošaljem pismo. Kao i uvek to većinom pali sem kad je žena u pitanju i odjedared dvared, sutra odjednom radi download ko besan?' E ebem ti te Vile Rusalke koje rade noćom šta im se ćefne i maltretiru nas poštene ljude...Usput stigne depeša od podrške da ima malih tehničkih problema ali će se rešiti za dan dva i da ću imati sve kao i do sada, jes pa već imam zahvaljujući pomoći prijatelja, ode jedan džoker...
          Ipak malo na sve to dobijem onu narondu bolest popizditis i rešim da menjam provajdera uprkos stažu, dobrim odnosima i pomoći prijatelaj kad zatreba. Pitam šta i kako, na internetu piše da u roku od 24 sata moram dobiti migracioni kod i ja ti lepo nazovem. Tamo mi lepo kažu da i na tarabi piše čipka ali prilikom pokušaja lizanja, dobija se trn u jeziku. Što? Pitam ja naivno pa prvo vratite ruter, pa onda mi damo MIK pa onda vi to i to i tako par daan bez interneta... Pa što da vratim ruter kad sam ga platio 2500 dinara a toliko košta otprilike ta klasa rutera... A nenenene, vi ste to iznajmili!!! A jel, pitam ja pa kako ću bez interneta 3 dana (ko da sam se rodio sa njim) pa to je Vaš problem... E neće moći ove noći rečem ja i pristupim planu B, podnesem zahtev za sva tri telefona pa koji upali.. Sutra dan mi ne radi jedan telefon pre podne, i odmah pomislim skidaju me sa PCM-a na koj isu me stavili kad je neko mseronji trebao internet i pokvarili mi direktnu liniju koju sam imao do tada i a zlo bude veće stave mi i drugi broj na isti PCM pa imam dva bezvredna kanala... Nazovem da prijavim kvar i kaže gospodja da će se sredi, nije neplaćen račun na šta sam odmah pomislio jer su me isključili bar 84 puta zbog toga... Sutra zvrrrr debilni i kaže gospodin kratko, odobren je zahtev dodjite da potpišete ugovor i uzmete opremu... Opa bato ode PCm... Pola sata kasnije opet zvoni debilni i kaže odobren vam je... za drugi broj.... Opa bato ode i drugi PCM...
          E sad se lakše diše tri ADSL-a pa nek se ebu dušmani...

Ajde rekoh platiću još jedan mesec kod www.sezampro.rs (nek se vidi bolje) ipak sam član odavno... I uplatim. I opet.. Doduše koristi sin ali nema veze... I sad zašto sve ovo pišem, (evo sad ću...) Malopre zovem tehničku podršku jer su tražili pismeni zahtev na memorandumu firme da se promeni administrator moja tri domena koja sam JA platio sa računa MOJE firme po profakturi koja glasi na MOJU firmu i poslao sve podatke (tražene radi onog NIC.co.yu) koji više ne postoji u BAŠ tom formatu i BAŠ tako napisane.
          Sve je prethodilo zezanju sa administracijom jer je jedan kolega koj ije pre 100 godina radio kao prodavac Sezam usluga podneo zahtev za domen i naveo sebe kao administratora. Da sam znao šta to znači, ubio bih ga odma da se ne patim... Plaćam domen i hosting svake godine, već godinama kao irazne pretplate i sad treba da dokazujem da je moje , moje. A zašto, zato što iz principa nisam hteo i neću da plaćam poslovni hosting koji je 5 puta skuplji od ličnog hostinga a mo jsajt ima 6 statičnih strana, cela prezentacija je 940 Kb ja je pravio u doba sporih modema...Ne treba mi baza, ne treba mi MSQL, ne trepa mi POP nalog ne treba mi ništa, sam oda stoji tamo i čami čekajući... Kaže a pa ne može, registrovali ste se kao firma, a jel?? Pa što onda kad već pitate jel imam upaljen računar ne napišete na onom ebenom sajtu da kad te pita jel ste već korisnik objasnite ljudima da ako kliknu "na jesam" upisuju se automatski podaci od firme i automatski podaci o ****nom Aleksandru Tapavičkom kao administratoru a mogao sam lepo da registrujem domen na fizičko lice i pošaljem ličnu kartu (ionako neće dugo važiti) i rešen problem. I što lepo ne napišete na tom istom dvaputa ****nom sajtu da u onom meniju gde kažete da se može menjati sve od vaših domena, može samo ak oste administrator domena... Pišem tri puta i kažem da ne vidim ništa a oni mi odgovaraj uda stisnem na akcija, pa stisni ti na akciju ako možeš... Tek opetu telefonskom razgovoru se konačno razjasnimo da ja ne mogu ništa da vidim niti uradim sa mojim domenima jer nisam administratori zato mi ne radi akcija. Najlepše od svega što dobijem post, zahvaljujem ona odabiru http://WWW.SEZAMPRO.RS i da su primili uplatu te da će mi podaci o pristupu biti prosledjeni, čim se domen registruje. Normalno podaci budu poslati administratoru... Kad nazoveš telefonom, moraš doneti ili poslati traženi zahtev... Ne može mailom, ne može telefonom. Ok, ipa kskupim živce, odštampam to sve na papiru sa memorandumom, opali mpečat, potpišem se i pošaljem faksom. Pošaljem i mail da sam to uradio i čekam. Danas nazovem da vidim situaciju jer još uvek u meniju vidim tarabu a ne akciju. Kad ste poslali mail i faks, juče prepodne, sačekajte... Nažalost primili smo deset praznih strana??? Kako deset pa poslao sam dva lista?? Pa tako je ispalo, i šta sada, hoću li ja doći do mojih domena nekako evo prodje već 4 meseca. Mislim domeni mi ne trebaju uopšte ali kad sam platio volem da imam. Pa pošaljite mail sada... ja (tupan) kažem pa rekl iste da ne može mail nema potpis i pečat, a pa da, pošaljite opet faks. Pa to mogu tek sutra a sutra je Subota a vi ne radite a... Zašto? Pa mi štitimo svoje klijente Gospodine. Ma vi maltretirate svoje klijente Gospodjo... A mene nećete štititi više nikad, možda neko drugi (sigurno) ali Vi nećete više....

UBR
          Onaj ko je uzeo domen cannonballforums.rs može da ga turi tamo gde svetlo retko ulazi ili da ga proda nekom mamlazu za 1500 evra, kojeg ćemo odmah dati na sud ako bude bilo šta u vezi automobila. Registrovan je drugi domen i firma i biče tužbe samo tako. Prema tome dabome.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Re: Sezame zatvori se....

Originally posted by mirkos
            Slike su sa talefona pa ako treba jos nesto da slikam vi kazite. Auto jeste crvene boje.To je bivsi auto firme DON CAFFE i uredjaj je ugradjivan u onom servisu na Adi (mislim da se zove ARC ili tako nesto).Takodje imam problem jer mi se pumpa za benzin pali i kad je auto ugasen.Na nekih sat-dva se upali i tako mi jede akumulator.Bar mislim da je to.Uglavnom ima veze sa kompjuterom od plina jer sam isao kod 2 majstora i obojica su mi rekli da je nesto u vezi toga.Navodno je nesto povezano direktno i stalno radi a vezano je za plin. Da li neko zna nesto o tome jer skoro svi automobili iz DON CAFFE-a imaju isti problem.Zamenio sam akumulator i sad je sve ok jer je akumulator nov ali vec sledece zime kad malo ostari imacu opet problema......
            Ovo sam počeo kao ozbiljan odgovor ali ne bi bilo fer, neko će se uvrediti pa ide i nesvesti...

Majstor... Ma to ti je sve zbog plina... Mušterija...Ali majstore ja nemam plin u autu... Majstor... Pa to ti pričam, sve je to zbog plina.... a možda i zbog lošeg vina...

Da je Majstor na vreme otišao u policiju do svega ovoga ne bi ni došlo a siroti student ne bi zapalio žito i svi bi živeli srećno i berićetno sem cvrčka koji bi naderao zimi, mada čujem da mrav traži Ezopa da mu ebe mater jer je lagao... Sve je to rekla kazala...

Inače komjuter od plina je opasan svaštojedac, a najpoznatiji je kao pumpojedac, to nezasito, omlati po tri pumpe na dan... Priča se i da jede dizne a ventili su mu omiljena poslastica... Rado ih krcka u popodnevnim časovima dok gleda špansku seriju.. Niste znali da može da gleda i TV, eee svašta, ne da gleda nego ima ugradjen TV najnovije trtemrte generacije, samo to majstori kriju da se ne sazna inače će biti kriv i za kvar televizora kud prodje ulicom... Znači ono ide ulicom a trag za njim kao da je Godzila prošao a usput pretabao Meganona (ili Megalona, ebem li ga kako se zove), razorene ulice, automobili isprevrtani, majke sa uplakanom decom, iznemogli starci vape za pomoć ali pomoći nema, nailazi drugo čudovište i opet naheb... Ako ste se pitali zašto nam je putna infrastruktura tako loša, e pa zato, sad znate. A pare za puteve, di su pare? Ma nisu ih drpili, plaćaju sirotani majstorima da odgovaraju ljude od ugradnje i da saopšte pravu istinu narodu da se spreči širenje pošast. Idu na kureseve (majstori) da bi se dobro obučili. ne možeš tek tako lupati, svako misli lako je to, uzmeš i lupaš (lupetaš), ma nije, ide se u školu za to, tek po završenoj školi ili nekom ozbiljnom kursu, možeš da dobiješ diplomu kvalifikovanog lupetana a onda si na konju. Mislim teško mi je da zamislim sliku magarca na konju ali moja mašta smišlja svašta pa ide nekako...

Razmišljao sam godinam odakle takva esencija lupetana i došao sam do ovog zaključka, samo kroz školovanje može da se postigne taj broj. E sad ima da nadjem te škole i da... ne znam šta ću im... možda potplatim neki auto na plin da ide oko škole ali to bi bilo surovo prema jadnim lupetanima a opet što da ne kad i oni surovo sa nama postupaju. Ne, ipak ne, zamišljam sliku jadni lupetani u ćošku drhte, oči ko tacne od straha i šapuću "ide auto na plin" kao oni pećinari kda su videli prvu vatru pa se opekli ili kad Bušman vidi avion i flašu kokakole...Smisliću nešto u narednom periodu...

Usput, bio jedan što je hteo da zaradi na cannonballforums.rs i stavio ga ovde
            Code:
            http://www.sedo.com/search/details.php4?domain=cannonballforums.rs&partnerid=14456&language=e
            da ga prodaje.. Ja lepo nudio 100 evra ali me skript odbio sa obrazloženjem da sam neozbiljna kupac i da je premala ponuda, mislim se ja ma dobro, ko te džebe i odhebem i ja njega. Napisao sam u nekoj poruci ovde da će ga tužim do sudnjeg dana i dva dana posle toga ako tematika bude slična automobilskom forumu i ostalo na tome. E sad, kupljen je domen po fer i korektnoj ponudi od NIC-a za celih 2.300 dinara iliti oko 25 evra, ostalo je nešto para za VPS i lepo svima. Posle kad pitaju pošto reklama a uvek im skupo, ja se pitam zašto je ovaj pomislio da će neko dati 1500 minimum evrića za za domen koji nema rejting, nema istoriju, nema ništa, samo poznati skup slova. Sad ja kupim neku kućicu, nazovem je Herti i postanem poznat preko noći kao robna kuća, da malo morgen. Sa druge strane, to je ipak neki znak da smo u to doba vredeli bar po nečijem mišljenju tih 1500 evra, što je opet potcenjivanje ali da kažem da je to cena, mislim cena koja je ponudjena E sad pošto je našem vlasništvu od juče-prekjuče, razmislićemo šta snjim ali osećam da će inat raditi i da će biti takav prazan do sudnjeg dana ako ne nadjemo neku pametniju namenu. Možda se javi dotični prodavac (bivši) pa mu prodamo za 1000 evra i zaradi očas posla 500... Posle može da ga oept stavi na prodaju pa mi opet kupimo (jeftino) pa onda njemu prodamo i on opet zaradi i tako u krug dok se ne obogati... U svakom poslu postoje lupetani. Studirao sam malo tu materiju pa bih rekao da komisija od NIC-a ne bi dozvolila tako neku preprodaju ali vredi pokušati, cenim preduzimljivost ali ne i alavost.

Dosta sam bio ozbiljan, dodje čovek neki dan i kaže majstore neće da radi na plin.. Ok digni haubu da pogledamo, mal ne reče stani na kanal... Kažem isprazni benzin i on prebaci prekidač i auto radi pa radi pa radi i nikad da se ugasi, reko crko benzinski ventil, ajd ugasi i daj samo kontakt da proverim ventile. Ok, stavi na gas, uradi on ja skinem žicu i vratim par puta a ništa se ne dešava... Aha evo ga krivac, crko jadničak ali učinilo m ise da nešto škloca a ovi se deru okolo i kažem aj opet ali na enzin. On prebaci ja probam benzinski ono ne radi ni on, e svašta.. Al isad sam bio siguran da čujem eho, ovde šklocne tamo odjekuje pa probam obrnuto, gasni kad je na benzinu i gle radi... Ok, pobrkao neko žice ali vidim boje dobro stoje i sve je ok na izgled... U neko doba kažem opet ajd pali na plin i čujem aktivira se benzinski ventil a on upali.

Čekaj, stani, ukoči, kako ti to pališ na plin, koji položaj prekidača, pa na crveno kaže on... Ma ne bre na zeleno je plin, kažem ja.... Ma ne na crveno je kaže on... Daj da vidim prekidač, neka divča od Lovuta ali veran originalu, raspored dugmadi i boja... Ok, odmakni od auta i ne prilazi tri metra najmanje, upalim na benzin, stavim da potroši, prebacim na plin i sve radi.... Sad nastaje svašta, on se žali kako je za 15 dana (tad je kupio auto) potrošio mnogo para na benzin a vozi se na plin (to je spomenuo čim je došao) i da stalno sipa za 500 dinara ali očas posla nestane... E onda mu opričam kako to sve radi u kratkim crtama, zeleno priroda, ekologija, ušteda, milina... Crvni, stop, njesra, košta, zdiba (doduše i plin zdiba ali...) A on kaže da mu je prodavac rekao obrnuto, pa dobro, slušaj njega i vozi se na plin a troši pare na benzih Uglavnom, jasno mu je bil oda se naveslao i rekao sam da ću ga napisati u nekim vestima, zamolio je da ne uradim ali pošto se ne zna koji je auto, a ni kako izgleda, nije bitno....

Idem sad opet da srušim Drupal....

P-S
            Sad kopiram poruku pošto je jelte zaključato i vidim da tačno godinu dana nisam ništa napisao... Neverovatno a bilo je svašta.. I poslednja poruka je o Sezamu...

I sad, neki dan ističe domen za cbc.rs i nazovem telefonom službu za pretplatu i pitam (poučen predjašnjim iskustvom) da li može da se plati u poslovnici u Dunavskoj... kako da ne, naravno, šta pitaš gluposti. Nije tako, bio je ljubazan...

Uglavnom, gužva na poslu, parkinga nema i zamolim sinka da me odbaci samo da platim i ajmo kući... Dodjem do prostorije i vidim gužvanjac... E reko nadero si ali disciplinovano stanem u red i čekam... napolju hladno, ja obučen ko osrednji medved samo nisam braon ni beli nego plavi... Ako crknem ovde ima da im napakostim, vidim neka nova se obučava a jedna što zna suflira sa strane, ide im to... Svi plaćaju ADSl samo jedan uzeo da davi da mu kaže kad će biti ADSL kod nejga jer se preselio, lepo mu kaže Vile znaju i ne sme ništa da obeća ali je on insistirao jedno 5 minuta na tome da mu kaže a ona je ostala dosledna da samo Vile znaju što je sasvim tačno... Skoro sam mu hteo pokloniti jedan ADSL ali je ipak ustao i sad ja...

Želim da uplatim domen... Koji? CBC.RS kažem ja...Gleda ova nova u monitor i nešto kucka... Pita ova što suflira koji Vam je telefon.. Kažem ja, ona skloni ovu što vežba i preuzme konzolu (e fala onom mislim ja) i u to kaže pa nema na ovom broju ADSL... Pa znam da nema, niste imali mogućnosti inače bi bio.. Nego ja bih da uplatim DOMEN... A koji? Pa CBC.RS.... aaaa hosting kaže ona.... NEEEE, ja bih da uplatim DOMEN, hostovano je na drugom serveru (pogledati prethodnu poruku kako je to uspelo..) samo DOMEN da uplatim... Hm... mudro ćuti i kucka... ali vidim da sprema papir u štampač i da platim.. Opali štampač papir i ona kaže 1890 dinara.... Ja opet, koliko znam, domen je 2300 ili tu negde... Ne ovo je to, sve je ok... Ajde pomislim možda je pojeftinilo i platim, ostavim 10 dinara nema sitno (mislim vraća mi gvozdene) i u to ulazi jedna jako ljubazna koja tamo radi i poznaje me iz vidjenja (kako ne bi uvek neko njesra pravim) i pita jel sve ok misleći pri tom na uplatu za ADSL jer u poslednje vrem to obavlja sinko a to znači uvek kasnim... Ja reko hteo sam da uplatim domen i uplatio sam... Dovidjenja, hvala lepo i odem. Usput pogledam račun (koji uvek bacim) i piše aktivacija internet usluge... E ebga, čudno pišu reč voda i odem nazad, nisam otišao daleko i opet uredno sačekam da prodje taj što je bio na redu i pitam jel ovo ok, piše to i to a ja sam hteo ono za ono... Ok je to je to, samo interna oznaka da je ušlo u kasu... Sigurni ste, ističe domen preksutra a NIC će ga gasnuti kao sveću... ne beri brigu i odem najzad...
            Sutra ajd da vidim stanje računa, jedva se setim šifre i u panelu piše datum isteka sutra... E pa bre koliko putuju te pare... I da ne bi bilo zabune uputim telefonski poziv na službu podržavanja i kažem imam taj i taj domen stoji da ističe sutra a juče sam platio. Kaže koji, ja opet cbc... i kaže nema uplate, kako nema pa držim račun u ruci. Pošaljite faksom da vidimo šta je. Ma kaki faks, prošli put sam slao faks tries puta dok nije stigao di treba a neki verujem i danas lutaju svetom, sirotani... Kažem broj računa i ona kaže pa to ne košta toliko, pa znam i ja rekao sam im. E greška je i kaže pustiće domen (produžiti za par minuta) a nazvaće me koleginica iz predstavništva da vidi šta je... Posle pola sata naziva ista ova i kaže da je sve uredu, mislim produženo je a da će me nazvati ona druga da se izvine, ma ne treba, samo neka puste domen i ja ću otići da doplatim razliku... ne, ne ne trebada doplaćujem njihova je greška i sve je ok. Ma nema veze ebo 400 dinara nego sam se najedio bezveze, palatiću... I ne i gotovo. Posle nekoliko minuta stvarno zove ova ovdašnja i izvinjava se sve mi neprijatno... Ma ok svi pogreše i doći ću da platim, ma ne treba i tako se završi prosta uplata produženja domena...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Franjo, roštilj, Yugo, Yugo, diplomatija, Yugo

Dragi Franjo, pišem ti polako jer ne znam brže, nadam se da i ti polako čitaš jer ako ne sinhronizujemo brzine kao na Yugu neće biti dobro pročitano. Danas je bio dan onako, malo je padala kiša malo nije, činilo se i da će led ali nije pa nisam sklanjao vozila pod krov a jedne godine mi je tako olupao Juga i sav je krov bio u talasima. Mislim ono talasast lim a ne kao talasi voda a lim kao pleh a ne reka Lim.

Čitam danas forum i dosadjujem se ali naidješ na svašta pa prodje nekako vreme, ona jse svadja, onom ne radi lambda sonda, ovaj pita za LCS a Franjo ko o čemu o Yugu, kao baba o uštipcima. tri poruke napišem i obrišem, rekoh nema smisla... Onda čitam dalje, malo radim sajt, lažem zbog Miloša, a ustvari radim na nekom GTV-u koji je malo zapušten i lupaju mu ventili ko blesavi, skinem deklu kad gle, ko na Yugu isto podizači i štepslovi ma sve isto samo su neki podizačići 5 cm dugački. Sad da li se kaže 5 cm kratki ili 5 cm dugački? Mislim čaša do pola puna ili poluprazna. Verovatno zavisi sa koje strane gledaš, ako gledaš odgore onda je polupuna, ako gledaš odole onda je poluprazna? A šta ako je vodoravna, onda ima 360 pravaca i 720 smerova, slično kao i remenica na Yugu ali ona stoji vertikalno. Ovo za horizontalno je trik pitanje, ko je video da čaša sa sadržajem ostaje sa istim kad se položi na sto a o patosu da ne govorimo.

El vidiš onu žutu Bubu? Vidim... E takvog istog Yuga ću i ja kupiti samo plavog.

U Subotu je na Adi sastanak pred rastanak Alfa kluba, ono rastanak je zbog sastanak, ako nema rastanak nema ni sastanak, pa popravljamo žeteve tebe, ono sitna kozmetika da imam očime dopeljati do tamo. Imati sve ispravne Alfe u kući je mision imposible pa će ići jedna, a i troškovi su manji nego da usput šlepamo i drugu. Mada kad bi Yugom šlepali to bi bio manji trošak, možda zato što su podizači manji a štepslovi isti...
              Nadamo se dobrom vremenu ali ako smo izdržali dva sata kiše u Kragujevcu ima i ovde da izdržimo. Da kad smo već kod toga, lažu za ono "kao kiša oko Kragujevca" sve je bilo lepo vreme do tamo a tamo potop bre a i bliže je. Kragujevac je postojbina Yuga, ne znam što sam ovo rekao ali ne može da škodi a Franji godi.

Yugo je nesaranjiv, danas smo i to radili jednom sinovom drugaru, malo tako kočnice da se ne olupa, sve napred od glavnog kočionog do čeljusti samo bakar ostao i nazad samo sajla ostala suma sumarum oko celih 7500 dinara Znači ono diskovi, pločice, čeljusti, doboši, pakne, creva ulje.. sve bre... Počeo sam da plačem kao malo dete, jecam i ne zaustavljam se... Pa jedna ebena upornica koju slomim sa moja dva rahitična prsta na Alfi 156 košta 8000 dinara a ima ih 4... A sve italijan... Sad čekam da navatam nekog Yuga i da ga ostavim preko noći pored Alfe da se pelcuje malo, mislim Alfa, a ako ne uspe ponovićemo postupak do ne uspe...

Dosta o Alfama, ajde malo o Yugu da pričamo nismo dugo...

Bio je neki roštilj ovih dana a bio je I KOE pa sam video dosta poznatih ljudi, kao za inat KOE je bio u Kragujevcu ali nije kiša padala ovaj put a ni Yuga više ne prave ili prave? Ispravan izraz je sklepavanje a ne pravljenje ali zbog šireg auditorijuma ću reći da prave.

A roštilj, pa bilo nas je jedno 6 komada po stranim izveštačima tako da sam se zapitao ko je bio alav i uzeo 5 majci po čoveku a neko je i moju majcu maznuo iz kola tako da sad nemam budući muzejski primerak koj iče u nekom doglednom vremenu od dva eona koštati bar 900 kredita. No čujem da je neki dobio najzad na nekim kartama i nudi se da bude sponzoruša pa možda i dobijem jedan primerak. Sad ja ne znam, meni su rekli da ima 30 majci a možda su mi pokazali ono 6 komada pa vrteli stalno u krug jedne iste dok ne stignu do 30, kao ono Rumuni kad menjaju pare pa te zavrnu za presavijene pa misliš ima iljadu a ono pola a posle te još više uvrnu pa ti i umesto te polovine uvale neke seckane novine a to tek ne vredi ništa jer nije ni za WC upotrebljivo, ko je još kofetama guzu brisao...

Ceo skup od nas 6 je napravio jedno dve tone djubreta koje smo strateški raporedili na skrivena mesta a sve sa ciljem da pri kraju dana izvršimo diverziju na drugi skup za koji nismo ni znali da je skup jer nam nisu rekli da imaju skup kad je i naš skup a sve zajedno je ličilo na jedan skup mada mi nisimo znali da su dva skupa. Uglavnom, sa unapred pripremljenih pozicija iz šume kako doliči dobro obučenim Partizanima izvršen je napad sa stotinama kesa djubreta od kojih su neke bile navodjene najnovijom stelt tehnologijom "zavrljači pa šta bude" na jedan deo skupa koji nije naš skup ali je bio, ili nije, sad sam se i ja zbunio...

Uglavnom posle uspešno izvršene diverzije (tako pišu strani izvori a oni nikad ne lažu) tih 6 se povuklo bez gubitaka, jer su bili extra brzi pošto se ispostavilo kasnije da su 4 već krenula za NS a onih 2 je glumilo 6, znači uvežbani do egsa... Znaš šta je brzina? Kad se da izvineš pokakiš sa desetog sprata, sjuriš se dole pa vidiš kako ti se guza otvara, e ovi su bili još brži....

Skup je bio pun incidenata ali smo dobro prošli, uvežbane jedinice su otele hranu drugom skupu za koji nismo znali da je skup jer nije bio prijavljen a to se mora po zakonu inače čemu bi svake godine dolazila ona dva organa reda da nam to kažu, sad ne znam da li su isti ali su plavi... Jedan od nas neću ga imenovati da ga kaznene jedinice ne bi našle (ali priajvio se sam kasnije) je laganim ali sigurnim pokretom desne ruke oteo 4 do 2 ćevapičića, sad ni on nije siguran koliko jer je morao brzo delovati u skladu sa obukom a i bili su vrući bar po njegovim rečima. To niej bilo po planu i unapred odredjenim zadacima i morali smo većati da li da ga streljamo ili samo da ga upucamo onako prosto... Istako je u svoju odbranu da nije znao da je to drugi skup jer smo uvek do sada svi delili sve a bil oje blizu pa je pomislio da je naše a nije bilo naše jer je bilo tudje a ne znam čije je bilo. Na kraju je rešeno da dobije 7 dana nagradnog zato što je uspešno izvršio diverziju ali je dobio i 7 dana kazne zato što su ga videli... Milim kakav je to ninja kornjačac kad ga uhvate ne delu. Strani mediji su kasnije izjavili da je bila opaka diverzija i daje nestalo pola tone hrane mada je pregledom zuba kod Mislisava nepobtno utvrdjeno da su samo dva masna i prostom računicom dolazimo do znatno manje cifre od te navedene u stranim medijima. Strani mediji ko strani mediji, već vidjeno...

Kasnije su oni pokušali da nekim sličnim diverzijama uzvrate napad na ovim prostorima ali budnom oku graničara ništa ne promiče pa su uočeni još priliko kretanja iz baze i pošto nisu stali na znak upozorenja STOP ( to čak ni milicija ne toleriše) i nastavili kretanje u našem pravcu otvorena je vatra na njih iz dve samonavodjene banane. Oružje je neverovatno precizno, pogadja cilj u 101 posto slučajeva i eto nezgode....

Diplomatija je uzvratila udarac, odstranili su nam ambasadu kod njih, uklonili nekoliko ambasadora kako to dolikuje lepim manirima u ovom svetu i stvar je legla. Mi smo ostavili njihovu ambasadu na miru jer smatramo da ostatak vojske nije kriv za ispad dva čoveka pa će verovatno diplomatija nastaviti pregovore i sve opet dodje na svoje mesto...Preteća i dosadna pisma smo spalili i avavava niko nije krava...

Čekaj, da li sam već spomenuo Yuga? Nisam? A Yugo bre.. Po novom zobsu moraš imati prvu pomoć ali neku Mrt Trt spesijale a ja sam u Yugu imao onu crvenu narodnu...

Nije me mrzelo, opalio sam jedna upit sa Franjo i Yug* i dobijem 38 pogodaka i 6 obrisanih koje vi ne vidite. Znači teme koje nemaju veze sa Yugom ali naš dragi omiljeni automobilčić je uvek tu da se evocira bilo šta oko njega. Pa šta reći će neki, ako Nemci da ne kažem Šlabe imaju Herbija što mi ne bi imali Yuga...

Rekord, 17 april, 6 puta spomenut.
              search.php?keywords=yug*&terms=all&author=franjo&s c=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&subm itretraga
              Deajne VV, vrati se sve ti je oprošteno.... Ko razume shvatiće

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Re: Franjo, roštilj, Yugo, Yugo, diplomatija, Yugo

Kakav je bio seks sa Gumom? Nikakav Ne ide to još, šta ste se pouzbudjavali....

Bio Kragujevac a bio i skup Alfista... Kritikuju me kako ništa ne pišem pa ajde malo da opišem dogadjaje...
                Svi su se nešto puvali i hvalili a ustvari bilo puno dima i malo vatre...

Ono što je nama interesantno je 011 Racing Team, mislim naši ljudi, tu odavde pa da vidimo kako je to bilo ove godine... Boki, čovek drifter u genima ali kako to uvek biva nema se para i tako muku muči, pobedjuej na mišiće a nekad i na klizanje, stalno mu šlajfa auto u krivini, kako to one sudije ne vide i još ga dobro boduju nije mi jasno, da vozi normalno stigao bi pre garntujem... No to nema veze, sudije ko sudije, to s u njihova posla.

Sad u tu priču ulazi jedan neimenovani bizmismen da kao pomogne dobrom Bokiju da bude još bolji i tu sad nastaje žvaka, te mi ćemo ovo obezbediti pa ono a i za ono itd... Kao reklama za onaj miris u WC "lakše se diše" ili je to onaj stiker za nos? Uglavnom skleptaju ga na kraju, pokažu mu sliku timskog auta, ovog ispod teksta i sad iskreno i ja koj ise ne tociljam voleo bi da ga vozam, makar morao iči normalno. Šta misliš Kako je Bokiju tek bilo, plus ono V8 trtemrte, NOS, azot u gumama, dim iz auspuha... Mislim da su mu svašta obećali, čak i da će sam da vozi bez pratnje...

Vidju ga što je lijep, majka da gu jede ćerki da ne dava, Bokiju puno srce i potpiše ugovor sitrotan....

ALI... Uvek ima neko ali što devojci sreću kvari... Slika je jedno ali na terenu je druga priča, ode se do garaže kad tamo medjutim, slika govori više od hiljadu reči, Bokijeva faca je sasvim dovoljna da se vidi koliko su ga nasankali kad je video taj čuveni auto sa slike, Mislim ok je malo prevariti, to se zove marketing ali ovo...
                Vidi ovog Vuka kako se zlurado smeje, al smo ga slejbali, sad je gotov.... Klikni na sliku da se uveća ak osmeš da vidiš nivo tuge u očima. Smanjili su je ali sam hakerskim metodama uspeo da je povećam....

No ajde zbog javnosti su se nekako smilovali i napraviš tako neki sličan auto da ne bude da su ga baš sve izvarali ali zvrčke na sve strane... Kao nema problema, sve je plaćeno, imaš klopu i spavanje, cice obezbedjene (opsss ovo nije za javnost) gorivo, mazivo i sve što ide uz to...
                Nekad kad se išlo u vojsku bila je uvek tabla na ulasku u kasarnu "dobrodošli novi vojnici" a iskusniji su iza sitnim slovima uvek dopisali istinu "naebali ste" e tako i ovde, vidi se lepo u pozadini kako je Boki stizao do cilja, štednja bato... Nemam sliku gde je navarivao gume za sledeću trku ali valjda mi verujete na reč...

Nije to bilo dosta, podmetali su mu i klipove, pardon dizalice pod točkove i za to sve nabedili jednog mladog i naivnog snimatelja kome su isto svašta obećali ali neko mora biti žrtveno janje. Neide gazda u zatvor ali nisu zatvori džaba napravljeni, treba neko da ih popuni... Turili mu dizalicu pod diferencijal pa kao lakše će u krivini da se zanosi a u stvari štednja guma, manje se troše.... Snimatelja nema danima, neki kažu da je izbegao u Rumuniju i da se tamo skriva po diskotekama pošto radi strob stalno teško ga je uočiti...

A onda kulminacija, strahota, užas, 10 stepeni Rihtera u sred dana kad mu vreme nije. Seo Boki da odmori napaćenu dušu a neimenovani bizmismen mu poturio troškovnik, mislim da ne treba trošiti reči, vidi se lepo po faci osećanja koja je imao Boki. Gernika je ništa, ova fotografija je sve to oduvala u istoriju, dobro Gerniak i jeste istorija, ali ova patnja se neće doživeti vekovima, sad da dodju Borgovi ne bi bio takav užas... Pogledaj te face okolo, i oni ne veruju da je tako nešto moguće...

Onda je dobrom Bokici najzad pukao film, pa mislim bilo je i vreme... Nemre se tako doveka, ako će nas tako ugnjetavati ima da ih nema... Sad će da te tepam i tačka. Pošto su svi videli nivo ugnjetavanja i prevare našlo se tu pomagača i juriš za njim mislim izdavaocem troškovnika... Eno ga tamo, beži u publiku, odvrni čep i baci bombu na njega, pardon kokakolu, nema veze baci bilo šta na njega... Držte ga ljudi...

Pokušaj zavaravanja gonioca, puštena je ekipa za spasavanje na teren... Nemoj Boki ako boga znaš, čupaju se kose i ostalo, skoro sve je spalo sa njih u žaru borbe, bačene su i dimne bombe samo da se ugnjetavač spase a da Boki ne završi u zatvoru.... Publika je navijala ali ebena ograda je sprečila da se pomogne... Timu za spasavanje... Da nije bilo toga verujem da bi svaka imala bar trojicu za ispomoć....

Dok su prošli nekako tim za spasavanje i dim se razišao, onaj je negde zbrisao u publiku, preko bina ispod bina i briše i dan danas, ne zna se di je ni kad će se pojavi ako sme... Boki i pratilac su dali sve od sebe ali para vrti gde burgija neće i nema ga.... izbegao je pravdi ali to je privremeno. Pravda je slepa i gluva ali pamti...

Kad je Boki konačno došao malo sebi, pozvao je roditelje i prijatelje da im objasni. Sa slike se jasno vidi "majko mila šta mi uradi čovek, upropasti me" Neću da iznosim sve na šta se žalio, nije sve za javnost a ima dosta maloletnih koji ovo čitaju i nije za ispod 18 godina...

Boki, KOE drifter, svetski a naš...
                TO be nastaviće se.....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

http://www.fiat-lancia.org.rs/stop.html ... ntry708104

Ja stvarno nisam siguran kad su uhvatili onog poslednjeg japapanca u džungli koji je redovno održavao položaje i vrebao neprijatelja ali sam siguran da je više od 20 godina posle drugog svestog rata i dalje stražario. Jedva su ga ubedili da je rat gotov a kad je saznao da je japan Izgubio, nije mogao da veruje. Strašno... Olakšavajuća okolnost mu je da nije bilo novina i TV-a oko njega a o internetu dane govorimo. Akumulatori su pocrkali pa nije imao ni radio vezu.

Nešo brate Japanski, danas ima interneta, mobilnih telefona, i televizije.... I satelite su poslali u svemir a i neke poruke za tamo one ako naidju na sondu da znadu ljudi ili šta su već kako i mi postojimo, možda tada nećemo postojati ali kako za sada stvari stoje, postojimo...

Jel ima neko blizak sa gosn Nešom da ga obavesti da je rat prošao, kad je već neimformisan oko dozvola ili prava ili šta već znam da bar sazna da maltretira ljude koji žele posetiti njegov rodjeni forum....

Ne znam kolku ću kaznu platiti za objavu ovog linka (neovlašćeno) a možda me spasi što nisam obavešten da je zakonom zabranjeno a i prvi mi je prekršaj pa mi sudija možda progleda kroz prste.

Volim i ja vas

Za sve Fiatiste, lančiste, Alfiste, Hondiste, PSA-iste, i sve ostale ste, mi ne delimo ljude na STE i ko im je vodja sekte, delimo ih samo po problemu koji imaju i probamo da im pomognemo ako znamo. Usput se zezamo da nam bude lakše i kao takvu treba shvatiti ovu poruku

Morao sam ovo da napišem da ostane za kasnije

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nastavak odavde... viewtopic.php?f=308&t=52752&p=805779#wrap

Pa to ti pričam.... Šta se nećkaš... šta ima da pričaš posle unucima, seo tako ja u auto i odem do Švice, obavim i vratim se... Kakav je to kumst, nikakav, ovako bato expedicija u neizvesnost i ima šta da pričaš. Navijam za tebe.
                    Inače, kumst je izjesti dumst a ne otvoriti flašu...

Nekad nije bilo foruma da se pita za savet i zato sam seo u drtinu od stokeca i odem do Minkena via Wiena... Auto skoro pa nema balans štanglu dodaš gas ono po metra levo, pustiš eto njega nazad... Gume ćelave (kupiću nove u djarmi) i nema problema. Malecki problem je zima, Evropa okovana ledom 15 dana ne diže se ispod -17, kod Beča na jezeru ne znam koliko zavejanih i 12 mrtvih (smrznuli se), i slično cela Evropa, Na radiju trube svakih 5 minuta ne krećite ako baš ne morate i ja poslušam kako i dolikuje. Pesak u koficu, lopata, lanci, kanister benzina (radio je na benzin) ćebad i to. Sednemo ja i pamtnija mi polovina u ato i naprej, 3 sata do horgoša, led na putu 25 cm... Od Horgoša neko upalio svetlo i relativno očistio put, juhuuu idemo 45 na sat, sve leprša hauba od naprezanja. Normalno zakasnim u Dabaš da kupim gume i šta ću kuću, šta ću kuću nema druge i pravac Pešta. Oćeš kjurac i tamo sve zatvoreno, traži neku pumpu gde ima guma i nadjem ali nema ko da montira. Daj malo Miti malo pumpadžiji i vrati se onaj montirač i namontira. Izbor bio Sava kranj il ineke rumunske zaboravio kako se zovu. Normalno kupim rumunjse, bile znatno bolje od Save (čitaj mnogo jeftinije) i opet naprej. U medjuvremenu povadili one mrtvace iz jezera i prohodali nekako put i eto nas u Wieni ali kasno, no dovoljno rano da prespavamo i opet naprej, negde oko granice mećava, e reko vadi one ćebiće i cepanice, daj malo benzina palimo vatru i kuvamo kafu, dok piješ kafu nema zime... Sneg već oko 60 cm, po našem iskustvu ima da čekamo putare do proleća da nam kažu kako nema više snega i možemo nastaviti put. Taman smo uzavreli vodu kad ide neka ljuta kamiončina ima onu surlu ko kombajn za žito a napred grtalicu, stane ispred nas i vidim znak stop na ledjima od jedno 5 metara prečnika, sija. E pa znao sam zato smo i stavili kafu, kad eto još dva komada i postave se pored ovog u tri trake. Rekoh daj i ono prasence dok ima žara da sve obavimo a ovi će taman da očiste deonicu neku dotle pa dok krenemo itd... Oćeš vraga, upali bata levi kamion i kreće, ona surla baca sneg 5 metara desno, upali i srednji i krene 30 metara iza prvog a onda i ovaj desni isto tako.. U to se znak promeni u GO a ja gledam ko je GO a svi obučeni i to dobro... Kad vidim svi oko mene kreću pa di će bre ovi a prase? Dodje pandur i dere se šnel šnel... Pa nema šnel nokle di sad i supu da kuvam... Palicom pokazuje napred, di bre napred u mećavu, vidiš da sad već ima metar snega pa ovi ima da se zatrpaju sami, ne treba im sneg koji pada. No vlast je vlast pogotovo kad je nadrndan i gasi vatru sedaj u auto i begaj za grtalicama. Ide 40, aauu pa još ćemo i stići u taj Minken.. Kad vidim odmiče, opalim po gasu, ono 50 pa 60 pa 70 pa 80 na kraju i drže tu brzinu... Pa jeste vi normalni, ja idem autom za koji me pitao čika austrijanac carinik jeli bratko sam li ga sklepa? Nije kriv, nisu videli stojadina do tada... I tako stignemo nekako sa 80 na sat, sneg pada u grdvama a ovi bacaju ispred i cela kolona piči za njima....
                    Da ne davim obavimo sve radove po Minkenu i aj nazad i sad reko idemo kroz tunel, ebeš 21 marku ali skrati put mnogo i tu negde je onaj neki Moritz ili kak ose već zove neko skijalište i mi gledamo i gledamo nema bre nigde ništa, noć polako pala i vidim neka svetla u snegu ali nema ništa. Radoznalost je ubila srbina i stanem lepo da vidi ko ej bacio fenjer u sneg kad ono tamo medjutim tunel od 5-6 metara i ulazu kuću a iznad vrata svetlo.. pa di je kuća bre? pa pod snegom bre, znači sve zavejano 5 metara snega na kući i sve tako, cela ulica, samo prokopali do ulaznih vrata. Ijao al se ti nalopataju preko zime... Uglavnom sad vidim da neće biti ništa od smrta u snegu i aj opet do Beča da isplatimo put. Odemo na prate i kupimo nešto mohera (bilo tad ovde popularno) i nazad. Slovenac kaže šta je u ovom džaku (crne vreće velike)? Moher, šta je u drugom, Moher, U trećem, moher itd... E dosta tog mohera nema toga nazad veli on. Jesi normalan paltim carinu.. Nema carine nazad i otvori pajser ogradu i tera me nazad. Kažem dobro daj bar da natočim našeg benzina nema više (tad je bio dobar a austrijski skup), nema prelaska nazad i gotovo. Zatvori prtljažnik pravac Austrija. E sad ga ti zatvori blento, ona vuna ko kokice samo je uradila PUFFF kad je otvorio prtljažnik i sad nas treba opet troje da sabijemo to... Uglavnom nema benzina nema šilinga nešto sinto i nazad. Austrijanac pita gde ćemo ja reko vratili nas ******ši zbog vune, pita ima li šnapsa i cigareta, ma reko jok sve smo spizdili usput, kucka se čovek u slepoočnicu, mislim da ga je nešto svrbelo i kaže beži.... Traži menjačnicu jedva nekako natočimo goriva pa pravac madjarska, ko ebe ove, neće oni mene da ne puste u moju državu... Dopeljamo do nekog prelaza koji se očigledno koristi samo leti i najzad izadje neki tip napolje i sve fino, šta imate ovo ono i ja priznam sve kad on nema problem, e pao mi kamen sa srca i odvalio nogu ali... Morate dati depozit od u ono vreme jedno 1500 maraka, pa ok niej problem, vrate nam na granici i uredu je. Onda su bila lepa vremena nisam nigde išao bez dve devizne knjižice trevels čekova i dva šteka suvih para. E cvrc vrate pare ali u forintama a forinte nema da izneseš napolje... Pa jesi normalna za taj iznos forinti sam tada mogao da kupim ceo frišop a kak oda to tek onda objasnim našim carinicima dasam morao.... Reč po reč i pomogne malo i pametnija polovina, progovori na njihovom jeziku i pusti nas bata bez otkupnine. E sad daj kartu da vidimo gde smo, ide neki magistralni put ispod balatona, pa ok krenemo i vozi miško zaaa Novi Sad.. Pošto je to ipak malo potrajalo a ona belina sija u oči krenem da osećam umor i reko ajd da spavamo u neki hotel pa sutra dalje. Dogovorito i vidi tabla hotel, ne radi, smrzle se sve cevi i popucalo sve što je moglo... Sledeći isto, sledeći isto i krenem da vidjam neke cisterne po putu, nagle skrećem a nema ih osle u retrovizoru. Žena pita jel ti spavaš i ja se na to probudim i kažem jok.... Sad se već brinem, prase davno pojedeno, nema vode za ćaj, benzin nemože da se pije niej bio kao ovaj danas i mic po mic santu po santu dodjemo nekako do Balatona neki gradić i reko tu mora da bude nešto da radi. Kjurac ne radi ništa i lutamo tako i vidi tabla, motel... Ajd do tamo neke uličice sve zavejano i već je skoro 4 sata ujtru. Stanem ispred i pošaljem pamtniju polovinu da pita, mislim ono budiš nekog u 4 ujtru... Odjednom otvara se gvozdena kapija i tip pokazuje uteraj kola... E fino... Ubacim a kola (stojadina) unutra i ulazim u kuću... Odma padnem u nesvest i pita ovu blentu jesi ti pitala pošto je ovo. Keže nisam, ma ebem ti mater jel ti vidiš kako ovo izgleda, sad da se svadjam nema smisla a i čovek izašao u šlapama u 4 ujtru po snegu da nas primi i ajd. Bahrein je go kjurac za ovo, mermer, kadifa, zlatne slavine, dubores, masivno drvo, baldahini. Šeherezada bre.... Pitam kolko košta 950 forinti za dvoje, ne po osobi Ekvvalent tada je Šeraton, oko 1100 forinti u Budimpešti ali ti bar visi avion nad glavom.... Ništa odspavamo u onim baldahinima i časti nas čovek sa doručkom što ejde i njegova porodica, mi smo jedini gosti jer to radi samo leti i isključivo za talijanske turiste a sve jedoneo iz Italije jer je tamo radio 20 godina...
                    AJ opet na put i ne bih da idem na autoput jer treba ići do Budimpešta pa ćemo magistralnim... Ima znak pa po njemu i umesto na Horgoš ili Tompu izbijemo na neki prelaz ono koza pase pod ručnom. Rampa i ja stanem ali nema nikog i tako ejdno 10 do 15 minuta. Već se zabrinem da im se nije šta desilo kad izlazi jedan i oblači bundu usput.. Izvinite taman sam seo da popijem kafu kad ste naišli vi ste prvi danas (5 sati popodne), ma nema veze samo nek ste vi popili kafu na miru. Standardno, šta ima od tehnike, ništa, fudbalska lopta i željeznica na struju... I kad sam je kupio, treba 6 metara kvadratnih da se sklopi... kako nema ništa od tehnike, pa svi nešto nose? Ma mi to turistički malo a ovo za baku da plete džempre... Ok, kaže on onda prolaz, ja gledam i ne verujem a vuna? ma to niej ništa... Skoro sednemo kad on aaaa kupili ste ženi bundu i šubaru u Beču, ma ne to je njena stara ko zna od kada... ma ne vidi se da je nova, ma nije, hteo sam da prijavim na izlasku (stvarno) ali mi rekoše da ne treba. ma nova je nije, ma nova je i kaže žena ma vidi se iznutra da je nošena i nakjurac razgrne je a ono etiketa na nemačkom, neka firma ebem li je... Eto vidiš, ma nije vidi postavu i pokazuje ali ne vredi, kaže ajd idite i pusti nas ali je sto posto znao da je nova

I uglavnom udjemo konačno u našu milu državu negde u Slavoniji (tada je bila ista država) i zabasamo neko selo i kafanica, ajd da popijemo sok kafu i to. Ajde. Udjemo unutra a ono ko u kaubojskim filmovima, svi zaćute i gledaju u nas, reko sad još ako neko pita ko farbo mog konja u zeleno naderali smo. Savladamo nekako poriv za unatraške i sednemo. Dodje kelnerica i pita šta ćemo, sok kafa i to i ode. Odjednom neko upali kafanu, svi pričaju muzika nastavlja da svira i mi se opustimo.. Popijemo šta ima i da platimo, dodje teta i kaže neku cifru, 400 dinara i ja dam 500 i kažem uredu je. Odjednom opet neko ugasio kafanu, gledam svi bulje u nas, reko šta sam sad opet slejbo. kelnerica kaže to košta 400 dinara, vi ste... kažem opet uredu je a ovi opet svi bulje u mene... I tako jedno 4 puta i ja pogledam šta sam dao. Izašli novi novci po ko zna koji put i ja umesto 500 dinara dao 5000 a to je kao kad bi danas kutiju cigareta platio 100 evra i rekao trafikantkinji uredu je ne treba kusur... Izvinite molim vas i zamenim za sitno, nema žena ni da mi vrati, nije toliki pazar. Sad stvarno dam 500 i kažem uredu je, opet neko upali kafanu i sve je ok kaže posle jedan jesi ti normalan, pa dasi joj dao toliki bakšiš ona bi odmah zatvorila kafanu i ode kući a mi, šta da radimo, ovo je jedina kafana u mestu... Reko nije mi bila namera...
                    I stignemo u taj NS...

Eto tako se putuje....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ziban

Neide mi ovo pušenje, 40 komada sam nekako i nalazio do sada ali sad se povećala zavisnost i sve je gore... U tom svetlu rešim da se opet prvatim Zibana i reko kao svaki dobar forumaš da potražim po netu nije li se šta značajno dogodilo u vasioni u medjuvremenu... Uglavnom ima svašta i ništa, pojavili senki novi u medjuvremnu isto ospravani ili kudjeni, već vidjeno....
                      I natrčim na ovo ... http://www.doktor.rs/forum/neuropsihija ... 50-15.html Čitami čitam i nemam pojma zašto setim se Dizelmana i Ragacionija, valjda profesionlna deformacija... Odmah gledam izgled foruma, stil, koliko se brane itd... ja sam pio taj Zajeban i to radim bar kod mene je radilo e sad SnežanaR zna da to ne radi i 5 doktora i to specijalaca je reklo da je to djubre... To što svetska organizacija protiv pušenja kao i naša naravno podržava ovo kao lek nije bitno, njoj je njen majstor rekao da je D2 gut a ED je njesra i to je to...

Ono jedite zelene jabuke dok ne poplavite i to rešava pušenje... Sad mi treba 50 jabuka na dana a posle mi treba litar boje narandžaste na dan da se povratim iz plave boje... Mislim najlepše obožavam kad neko "zna" i smara sve oko sebe sa tim "znanjem"... Ali samo da vam kažem, forum je demokratska stvar, imam pravo na mišljenje... Šta je ovo bre, meni se tako desilo i tačka... To što time dovedeš u zabludu iljade ljudi nema veze, svoju značajnu ljudsku i istorijsku ulogu si ispunio...
                      Snežana, jedi te jabuke polako, onako nežno natenane, uzmi što veće da duže traje a sa punim ustima nije kultrurno pisati. Ako treba osnovaćemo fond za nabavku jabuka za SnežanuR...

Usput ko mi najedio Expendableta, piše ko pomanitao ovih dana

Uglavnom ako opet uzmem taj Ziban, očekujte posledice, ionako visim na forumu po ceo dana ali sad nema spavanja... dva sata spavaš i tup oči ko tacne... Žena i deca mi govore da sam bio nemoguć, ono razdražljiv i to i da sam se derao bezveze na njih. Prava istina je da nikad nije bezveze, znaju oni zašto samo mudro ćute i svaljuju na lek... ja nisam tog mišljenja.. Mislim da sam bio uobičajen, sasvim normalan koliko to jedan majstor i usput administrator može biti. To što me vidjaju ulicom da pričam sam sa sobom je normalno i drugi to rade... Sad ili će da gecrknem od pušenja ili od nepušenja, dileja je velika. Na kraju ću svakako da umrem od smrta ali se ne zna kada. Onda će svi da kažu jao što je bio dobar, pa svašta je znao, pa bio je veseo, nikad nadrndan, pregalac čovečanstva, ma idila... I žena će to da kaže makar me sad bije noću dok spavam jer nema drugog načina da se objasni zašto legnem zdav i čitav a ujtru me bole ledja, bije me garant sam ose pravi blesava, i dalje je sve maco kuco a ono bezbolka ispod kreveta i zuuu kad zaspim....

Uglavnom, počela je nova godina, svi su se načestitali i poželeli sve i svašta, moguće i nemoguće a u suštini je sve nemoguće.. Zdravlja nema na ovoj planeti ni u ovom životu, pare nisu problem jer para nema a tamo gde ima nisu predmet želje, samo jo deca veruju u deda mraza ali i njih je već teško prevariti... Ako Expendable i dalje nastavi da prezuntuje istinitu mračnu budućnost omiljenog nama smrada (ups mirisa) benzina, biće to dugo i toplo leto pretežno vožnje sa bicikletom. Tako da i ta želja pa hmmm videćemo.. Razmišljam se da na vreme otvorim neki biciklo forum ali ih već ima pa ne znam šta da radim...

No svejdno, ljudski je nadati se i Nada umire poslednja, ima makar 300.000 godina, kad vam je teško zamislite kako je tek njoj i biće vam lakše...

Uprkos svemu i zdravom razumu od malopre, želim svima da se smire u narednoj godini, da stanu na loptu, nadju sebe gde su i ne teže onome gde nisu, mnogo problema se time rešava. manje problema više ovakvih blesavih poruka

Što sam ovo pisao nemam pojma ali neka ostane...

Živeli

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Zima, zima e pa šta je, imamo kikiriki i šveps i bole nas!

Prvo da izrazim zaprepašćenje da ovde nisam pisao godinu i nešto dana...

Drugo dok nisam zaboravio.. Ko vidi onog Čubsa, zadužujem ga da ga uredno opali po cevanici nekoliko puta a ja ću čim bude prva prilika to sve uredno vratiti. Oću sneg pa oću sneg i napravi ičvajz po celoj državi da bi poslao par slika kako ona drtina od bemveja ide po snegu. Može to i Alfa no ja je pazim, ne bih da nazebe to je nežni Lipicaner a ne onaj brdski tovarni konj...

Dobro, to je bilo bitno a sad normalne tekuće stvari...

Dragi slušaoci, ovde radio Slobodna Podbara bar svih 5 kvadrata koje smo oslobodili od snega...Moram brzo da pišem je mogu da mi ukinu ADSL pošto je istekao prvog a po ovom kijametu nek ide njin tata da im plati.

Uglavnom poučeni prethodnim iskustvima kad smo ono jeli šunke u zemunici a Nemci zaseli na bunaru pa žedjamo (onda sam rekao, spremte se spremte kao da nikad više neće biti nemaca na bunaru ali...) imamo sve potrepštine.. Čvarci, lepe slaninine ono red mesa pa red belo ali tanje belo, pa švargle, ljute i manje ljute, klobase i kobasice, sira ovog i onog a nešto stranih šunki i tako tih andmolja, bila rodbina pa donela iako smo insistirali da nam nije potrebno ali nismo mogli da obijemo da ih ne zezaju na carini u povratku...
                        Uglavno ima i tekućine a ako usfali ima snega koji je naručio onaj Čubs pa ćemo ga topiti a negde oko aprila verujem da će se otopiti i sam...
                        Daklem zima zima e pa šta je (piše Expendable) akoj zima nije lav a pogotovo iz tople sobe, račun za gas ćemo naknadno oplakivati kad mu budemo davali 40 dana...

Žena me uvek malterira sa tim snegom.. mora se čistiti pa mora se čistiti pa mora... ma šta mora, otopiće se kad tad.. naravno da mora, lako je tudjim gloginjama mudamlatititi...
                        Kaže ide inspekcija ova zelena dronjava koja je još gora od pauka, kolko tek njina mama ima da se stidi... Znate ono kad mame pričaju pa ova punim plućima, moj sin je rudar, moj je inženjer, moj je govnar, toje sta radi u kanalizaciji a vaš.. ona sirota gleda u pod, znate moj sin radi u komunalnoj policiji ali nije on kriv, morao je mobilisali ga na silu. šta će majka gad joj tako rekao...
                        Nek dodje da me opomene da ga malo švićnem lopatom..
                        Nego neverovatno, već sam pisao o grtalici i što je najgore radio (možda je radila, neznam da li je grtalac ili grtalica, nisam zavirivao) je do kasno sinoć, malo malo pa tutnji evo ga a vidim po zidovima ono žuto rotirajuće svetlo odsijava... Normalno jutros zateknem prema očekivanju svih 5 kvadrata oko ulaza zarobljeno ponovo, prošo gej sa grtalicom... Nemam ti ja viljuškar kao onaj 206 da im podmetnem žardinjeru pa im ovim putom želim sve najbolje i da mu raonik padne na mali prst ali samo da ga boli mesec dana.. nek vidi muku. A neverovatno je sledeće STAVILI NA PAUKA RAONIK I RAONIŠE PO ULICI... Moj komšija Djordje i ja jedini lopatamo po ulicama grada Novog Sada on ima žensku decu a moja spavaju i gledamo kad će stati da usput podigne neko vozilo....

Nije bar ne dok smo gledali, neverovatno... Propustili su dan da ne nose kola??? pa to se nije dogodilo ni za vreme bombardovanja, praznici, slave, vikendi šta god oni ponosno i veselo rade.
                        Verujem da ću u toku sledeće nedelje biti raspisan samodoprinos da se vade iz gabule, nema smisla da im deca trpe a ona plava krava će da otekne ako niko ne uzima čokoladu..
                        Ko ne zna šta je samodoprinos da rečem, to ti je iz doba Jure pardon onog kad žedjamo na bunaru i mani skidaju 5 posto od plate 5 godina da izgradimo Spens i bazen a onda mi naplaćuju kupanje od dva sata kao da mi njih 5 sedi na svakom udu i radi nešto.. Još gore je što smo plaćali 10 godina 1 posto za zemljotres ah... zaukaću se neću dalje...
                        Mislim meni je malo dva sata oću više.... Mislim kupanja bre.. E to se zove samodoprinos. Ja pravim Spens a posle drugi vozi harlija...

Uglavnom, hteo sam da pozdravim sve i ovim putom, a pošto vas znam mnogo a svi su nadrndani ako koga ne pomenem uzeće mi za zlo ali nemojte, i ja vas sve volim...

Ispod je šifrirano za sve pa ko pročita dobro je.
                        ***** ************** ************ ********* ********** *********** ********** ********* **** * **** ********** ********* * * ***** ************ ************* ******* ********* * * ***
                        ***** ************** ************ ********* ********** *********** ********** ********* **** * **** ********** ********* * * ***** ************ ************* ******* ********* * * ***

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Odg: Vesti iz nesvesti... Čitaš na svoju odgovornost....

Drugar mi pre 10 god emigrirao u Australiju i sad je dosao da nas obidje.Kroz razgovor mi da adresu i ja malo odem na Google map da vidim kako je.Sad mi lepo dodje da odgrizem svoju zadnjicu jer sam i ja mogao da odem sa njim ali sam slusao nase zaostale ljude i price da je to zabacena zemlja,tudjina,nastala od robijasa itd

Potseti me ovo za Madjarsku, odoh da tražim način za državljanstvo al odmah Dobar hint..

Ne verujem da mi je rod taj bogati Doroslovac jer bi se ja ogrebo davno a plus znam (znao sam dobro) njemački pa... Valjalo bi da mi je rod i ovaj iz BG-a što prodaje kreme ali nije

Što se tiče napolju.. Nekad davno se lepo putovalo pa sam tako i ja često i obilato putovao a nekih perioda toliko da me je naš carinik pitao jel ja radim tamo a bogami sam i pasoš dva puta pre vremena menjao jer je bio prepun pečata pošto su ovi istočnjaci to lupali ko da štampaju novine...
                          Elem, čovek koji je otišao medju prvima i negde '83 imao oko 16-18 godina arbajt staža imao je platu oko 3000 rajhs maraka i pošto je bio sam a porodica u Jugi imao je vremena na pretek pa je bio arbajt i subotom (dosadno u samačkoj sobi) a kad je moralo (trebalo firmi i nedeljom).. E sad subota sve po propisu, prekovremeni, doplata za vikend, pretrpljeni strah itd... A nedelja ako želi (nemora) plus na to sve 200 dojče maraka u džepić od košulje na crno... Tako da suma sumarum potrefi se tu do 4000-4500 tisuće tih mrskih novaca. Bio je poslovodja i jedan od retkih stranaca koji je imao licencu da obučava učenike, u to vreme izuzetna vrednost kao radnik a i zato tolika plata inače je bila normalna dobra plata oko 2200 do 2500 maraka. Išao sam sa njim zajedno u banku i za jedno 3 sata (da ne kakim, predao je papire neki dan ranije) dobije kredit od 150.000 i slovima stopedesethiljadaokupatorskihnovaca. U kešu dabome jer treba napraviti kuću u Jugi kad se vrati... Dva odrasla sina i mala ćerka...

Kao svaki pravi gastos sve je to spizdijo u jednu, mislim da ni danas nije završena, kuća u Rakovcu pravljena lapolapo kako dolikuje za dva sina da se ne svadjaju, svakom svoje. Samo u temelju je bilo uliveno jedno 70.000 maraka jer je kosina i moguće klizište ali dojče način armiranja i betoniranja od tri metra betona nema šanse da se pokida. Jedino poraste vrednost kad sidje do vode pa još vez kad napravi. ihaj...
                          No nebitno, imalo se moglo se... trajaće večno... oće qjurac ali mi to tada nismo znali....
                          A lepo nas onaj učio spremte se spremte, pardon to je drugi ali ovaj put ovaj spremite kao da će sutra biti rata a živite kao da nikad neće biti. No stoka neopevana je samo živela kao da rata nikad neće biti a spremte se spremte su pobili i posle im qjurac bio kriv kad su bombali... ooooppsss odo u pogrešnu stranu, vratiću se.... sve je to umršeno kao sitna creva....

Uglavnom, ima ona izreka svašta Srbin izmisli samo da šlabi bude lakše... E tako valjda i njima ima neka izreka ali je ja neznam ali ima stoposto jer dodje do loma... ne on loma kao malo nego do kraha... Mali mekani napravio soft a taj soft je imao bug i kad se bug namnožio pojedoše zid... Termiti pojedu iljade zidova širom jamerike ali to nije bilo strašno, ovo je bio Berlinski zid bato.... i nasta ičvajz... Šta ti misliš bato kad navali gladan srati a sitom se začepi.. Kantastrofa puna fekalija. Ovi "jadnici" imahu platu od 150 do 200 maraka ali omiljenih onih NDR maraka a ovi omraženi truli, debeli, zadrigli, crveni (od pića) u špilhoznama kožnim (kad se useru da se nevidi) itd.. DDR marke pa 2500 bato...
                          Deutsche Demokratische republik VS Bundesrepublik Deutschland 10:0 trica na kvadrat i nešto (nek ove cepidlake matematičarske izračunaju tačno) ... Slejbaše ih namrtvo i ode plata monumentalno na 2000 pa na 1500 pa u qjurac... I pored pumpanja miliona jedinica maraka u bivšu susednu a sada (tada) njihovu državu samo malo zaostalu i zabrane ekonomske migracije istočnjaka u zapadne delove to se nije moglo sprečiti kao ni krupan kapital da malo selne koju fabrikicu da zaposli svoje omiljene daljnje rodjake koji su sad bliži i ekstra voljni da rade za 500 maraka jer im je gle čuda komunalni trošak ostao na sličnom nivoui kao pre jer bi ih strefila srčka da treba platiti struju 300 maraka a plata 250 Nisu oni imuni na to kao mi koji smo utrenirani da izdržimo i 14 Rihtera, da platimo struju 400 maraka a plata 250, nije to kačji mašalj, zato nas vole svugde...

Bem ti roman, zaboravih šta sam počeo...

Moj ti je drugar zakupio i drugu sobu na spratu da može privesti ženu, mislim svoju da ne bude zabune. Ono kad dodje u goste da ima gde da spava, neće se valjda sa njim gužvati mada je izjavila na venčanju da hoće do smrta a opet mada je to figurativno, ko će bre ebati babu od 80 godina sem nekrofila a ni oni neće još je sveža... Nije ona bilo loša i probiračica nego je to Bundes liga doneo propis, imaš ženu mora imati sve sobe i tačka... Oćeš posetu sa vizom i sve ok da ostane duže obezbedi bato uslove... Naselje od rata (onog njinog rata a ne kad su nas bombali) ostalo za američke oficire pravljeno drvene barake, svaki ulaz dve sobe dole i dve sobe gore i jedno kupatilo u prizemlju. On je imao na spratu jednu sobu desno od stepeništa a onda je morao moliti cimera da nadje stan pa da iznajmi i tu drugu prekoputa da bi imao pravo da kreše rodjenu ženu po dojče pravilima... Tu ću stati da ne pišem šta je morao kad je najzad rešio da ih sve odvuče tamo jer nije imao problem oko toga pošto je bio višedecinijski gastos. Kuća u Rakovcu je naravno završila nemam pojma kako ali ne sa namenom svakako.

Ta druga soba je nama lepo došla kao noša na guzu kad smo odlazili u ratničke pohode na mediamarkt, wertkauft i slične značajne ratne destinacije tog doba, imali smo gde da šlafimo (spavamo) a klopa gde se zatekneš... Kad smo kod klope, idemo u Mek nisam bio nikad a to je kao IN u to doba... Ispred verkaufta ima jedan ogorman parking i na njemu Mek a iscrtan je put belom linijom do njega kao ivičnjak ali nema kocki... U neko zlo doba kaže mi domaćin pazi policajac, ja bio mladji onda refleksi bato i ostalo, bacim unezvereni pogled 420 stepeni oko sebe usput proverim pojas, vezan i sve ok... Pičim dalje a on opet pazi policajac a ja opet isti postupak, znaš ono vidiš 300 metara oko tebe kao aerodromska pista a ideš prema kućici zleveštice i pratiš bredčrumbsove od bele linije... I da ne dužim jedno tri puta tako i onda brate kad sam opi-zd-io u ebenog policajca a napravili ga po ugledu na nemce onako moćan i debo da zaštiti sitnu decu da ih ne ubije neki arapin sa kamionom bombom mada ih onda nije bilo nego samo oni bader majnhofi i odosmo u nebo. Kako nisam otkinuo trap samo Vile znaju a možda zato što je bila Zastava stokec u pitanju iskovana u čuvenim pogonima crvene zastave gde napraviš usisivač a on u****va dugim i kratkim rafalima, ne to je bila Sloboda, ali nešto slično...
                          Ne zna seljak bre šta je ležeći policajac, ja kažem pa što ne kažeš bre a on kaže pa tri puta ti vičem pazi pandur.. pa ebo te pandur ja zveram okolo i kako ga ne vidim kad se vidi sve u krugu dvojke a okrećem glavu kao u isterivačima djavola ali nisam tako lep i ne povraćam...

Mogoa bih sad o ratu i svrsi bombanja i svrsi rušenja Berlinskog zida i zašto je onaj usrani Lenjin dobio 80.000 ili koliko već markica da digne bunu a stoposto nije imao njih 80.000 da im piše ali eto uzo alav i slejbo sve...

Ovo sam počeo ozbiljno da pišem na temu robijaške države pa bi neko zlurad pomislio da je to naša država ali nije to je jedna daleka i osamljena država koja je stvarno bila kolonija za prepune zatvore u britaniji (namerno malo slovo) pa su ih slali tamo kao i po amerikama a onda se čude što su lopovi, secikese i siledžije. Ako si bio miran pio si batine i kraj. Naša država je nasuprot tome sredjena, znam da je ovo beznačajan forum ali ozna sve dozna pa ne bih da pišem kako su pojedini ministri utrenirani od mladosti oko svega i svačega a lično i ja smatram da je to dobro. Kako da neko radi posao koji ne poznaje u osnovi. Da bi sačuvao banku moraš znati kako se obija šupa pa na dalje, nemož odma na sef, treba trenirati i trenirati i trenirati rekao je Lenjin... Sad kad ovo pogledam Lenj-in dodjem do vizuelnog zaključka da je bio cool tip, Lenj pa in bravo momak, zato su ga balsamoali sto posto, da traje...

Ima dva miliona trista slovnih grešaka ali me mrzi da popravljam....

Zaključak..
                          Mogao bih pisati danima samo o Minkenu a obišao sam celu evropu, ne ono kao blic krig odeš pa kupiš video i vratiš se odmah a bilo je i toga nego kao pravi turisten ali ne paradajz turisten nego onaj. Šeraton Budimpešta, Panorama visoke tatre, u poljskoj sam zaboravio ime ali je bio skroz ok sem hrane, nije bilo dosta pa sam podmićivao da dobijem još (istina ne kenjam, imali su tačkice za hranu) a mene taxista podmićuje sa kilo svežeg hleba a ja obožavam hleb ali koji će mi i gledam ga kao tele u šarena vrata a posle skapiram da mi je dao dragocenost pošto se čeka u redu od 4 ujtru i neizvesno je da li ćeš dobiti hleba on kao i svi prevejani taxisti ima vezu

Početak, odeš na Slaviju kod Save iz Nemanjine poslednja desno i kupiš bižuteriju, ono za nekih dva miliona onih novaca ebem li ga koji su bili. Zatim nešto vegete i nešto konjaka, Napoleon i Cezar i žvaćke. Nekima je to služilo da pazare a meni da podmitim nadležne sve granice... Ideš do Češke blizu Danske (šalim se do blizu Ruske granice. Usput nešto smuljaš od alkohola ovim Madjarima da imaš za Šelove pumpe i penoćište ako se ne snadješ.. a kad se ne snadješ onda platiš 2000 forinti na balatonu u privatnom smeštaju kao iz 1001 noći za spavanje Odeš do kako rekoh blizu ruske granice sa namerom da prodaš bižuteriju a ustvari da kupiš kavijar od jesetre a naravno od čega bi bio, tepsija ribekošta, malo skuplja tepsija ali tepsija... Onda to zbunkerišeš negde pa pravac poljska a tamo milina, inflacija malo manja nego kod nas što je bila a toliko da sam prestao da pitam koji je kurs iako sam bio tamo bar 2 puta mesečno Tu se malo nakupuje srebra i industrijskih dijamanata ono za neko tocilo da se nadje a to se zove karbarundum a to je zato kad te uhvate sa tim onda ideš 30 godina na karbarundum negde Onda se vratiš U Češku dok se Poljski carinici iščudjavaju kako nemam ništa za cariniti iako svaki drugi put detaljno i ekipno pretresu auto a ja ima kažem to je auto koji ni Zastava ne zna da pregleda jer sam ga ja od tri napravio (istina) Samo vi braćo pregledajte a ja držim i dalje čas... Uvek sam trtao od saputnika da ne pogube živce ali imao sam sreće... Zatim prodaš nešto malo po Češkoj i pravac Bratislava (pre toga pokupiš štek) i onda preko lepog mosta sličnog kao ovaj naš viseći što je odvisio predješ u Vien. Pre nego predješ prvo te pregleda vojska sa ogledalima za ispod kola i otvaranjem motora i prtljažnika da ne nosiš negog malog ili velikog Čeha sa sobom, ne bi verovali kako ispod instrument table stane čovek a nekad i dva Onda te pusti i ti jurneš na rampu koja izdržava makar T82 ako ne i više komada, po metra prečnik, prebroji ljudei pasoše i ondak na put.. To je to, qjurac, ideš nasipom iznad tla 3 metra a levo i desno minsko polje i žica a kad bolje pogledaš ima na sred puta one tenkovske zpreke betonske pa moraš voziti kristijaniju izmedju, a brzina je ograničena na 15 kilometara. Za poštovanje propisa brine se par čika na tornju iznad blokade koji te drže na nišanu brovninga od 14.7 mm a ko nije video to je zrno kao moj palac a velik je ja sam video u nekoliko akcija i rešetao malo po šumama tako da lepo seče drveće i znajući to vozio sam veri veri oprezno poštujući propis Šta misliš onom nije žena dala i drži prsta ovaj što dodaje municiju i broji kaže , 16, sad su na 17 km na čas a ovaj neurozni ožeže... Bili bi malo rupasti... To traje jedno dva km ili manje ali ima da se ide u PM i eto gaaaaa. granica...
                          Sledi opet pretres svega i svačega i obavezno pitanje imaš Krune i ne misli na one kraljevske nego novce.. A jok, ti imaš, naravno da imam jedno 70.000 a nova škoda u to vreme u izlogu 57.000 ali naravno ne priznaješ ni u smrtu nego uvališ jedno 200 u sićama pa te tera u frišop da potrošiš a ti "plačeš" i kupiš karton kokakole i slično i oderu te ko vašku jer je kurss katastrofa, u banci 100 maraka 110 kruna a na crno 100 maraka 1500 kruna. Plata njina prosek 1500 kruna pa ti sad nemoj piti kurvoazije kad odeš u bar...
                          Još što šta namerno poneseno da se svadjaš sa njima i platiš "carinu" a onda kad te puste Prater i meksiko plac. To mi je bilo zadivljujuće sve božije valute se menjaju za sve koje ti panu na pamet. Jednom je zvao tip negde u arabiju jer sam nemam pojma kako zapatio neke iračke dinare ili šta. Ladno čovek nazove novine, pročitaju mu kurs i zamena... Kupovina kvarcnih satova na lopatu, moher vune na džakove a sve opet zbog zbuniti protivnika na granici a i isplati se usput i to je to. Znam da vas zanima gde je srebro i dijamanti ali...
                          Kretanje od Save sa nekih 2 milinčeka i povratak kod Save (za sledeći put) sa nekih 22 miliončeka sa sve bahanalijama od troškova usput.
                          Naravno državna firma a plata se diže trećeg meseca kad me kjnigovodja moli da je preuzmem jer mora da zaključi platni spisak i vrati ga u Nemanjinu.. .Ne tu nisam ništa šverao, tamo je direkcija

Gornji deo život na zapadu, sve sredjeno i sve se zna, ideš na posao, znaš šta je minimum, možeš dići kredit i napuniti kuću za dva dana. Kuću kupiš kad na qjurcu rodi nokat ili kad daš dva bubrega. Pričam o evropi, australija i kanada druga priča iskroz suprotno. Kanada daje besplatno ako ideš u redje naseljena mesta uz uslov od ne znam koliko godina ostanka a tu zbog toga dobiješ lakše vizu iako si stariji ili nekadar koji im treba. Australija sistemom kredita i garancije nekog dodeli ti kuću i hipoteku i jebse..
                          To je lepo ako želiš da imaš video (zna li neko uopšte sada šta je video?, to je ostalo kad se to prodavalo kao svetsko čudo, i to sam šverao iz BG-a u NS kupiš tamo tri i prodaš u NS i zaradiš više od plate ipo) i ostale potrepštine a li zato ne smeš ostati bez posla jer ode sve na doboš. neko bi rekao da je to ok jer ima posla ili drugog posla i tako ali nije uvek tako a plus to podrazumeva seobu Srbine kad to posao zahteva samo što je lako se premestiti iz Minkena u Štuitgart (blizu je) ili Hanover u piz-dincima je jer to svakako nije nijedan tvoj grad ili rodno mesto, onda je to lako. Ovde je katastrofa otiću 5 kilometara dalje u istom gradu... Drugo, otežavajuće okolnosti za samce a olakšavajuće za parove. Što bi oni brinuli o porodjenoj ženi kad mogu tebi da je uvale. Srećom ti ostavljaju bar to da je ti sam napumpaš a ne neko iz države Sad kad je već napumpana onda odmah moraš spremiti stan koji odgovoara, dečija soba, dnevna soba i spavača soba, ako su istopolna deca onda može do neke godine zajedno a nadalje odvojeno a raznopolna mnogo ranije razdvojeno. To znači da nećeš uzeti trosoban stan na marie placu nego kod olimpijskog sela jer je tamo samo 600 evra a onaj u centru je malkic više. Olimpijsko selo je u Minkenu ali malo dalje od centra a ima još dalje. U ponedeljak ćeš biti bato oran i spreman za posao u tačno 7 ili 9 kako ko radi kao ono kad smo igrali žmurke pa ja krećem i ko se skrio skrio... Ne zanima ga da li si mamuran. Ja to danas koristim u sexu, ebem 5 minuta a ko se snašo dobar je ko niije nek pazi sledeći put...

Drugi primer je bio onaj za kojim mi što smo ga videli žalimo. Kuba nije imala automobile ali će žaliti doveka za tim da ih nema opet...
                          Vi niste normalni 1 sat i nešto minuta je a sutra treba raditi, bole uvo mušteriej što je meni lepše ovde kuckati...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                          X