Snikers,baunti,mars...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Ko voli ovakve stvari, a ja ih volim, preporučujem našu "SWEET" čokoladicu.Zaista je ok u svakom pogledu, a za jedan Mars može da se kupe dve i kusur ove čokoladice!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

Originally posted by Zloca
      Originally posted by Alekre
      Ljudi, tri proizvoda:
      Zele Zeka
      Krem banana
      Rum plocice (tako nesto)

Tamanite te, mnogo je dobro.

Emulgatori - dodaci namirnicama (E)

Prepis istrazivanja Klinike za Pedijatrisku onkologiju, Duesseldorf

Neskodljivi dodaci

E - 100, 101, 103, 104, 105, 111, 121, 130, 132, 140, 151, 152, 160, 161, 162, 170, 174, 175, 180, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325,

326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414,

420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480.

Sumnjive primese

E - 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477.

Opasni dodaci

E - 102, 110, 120, 124.

Skodljivi za zdravlje

problemi sa crevima:
      E - 220, 221, 232, 224

problemi sa varenjem:
      E - 338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465, 466

u pakovanim sladoledima:
      E - 407

kozna oboljenja:
      E - 230, 231, 232, 233

unistavaju vitamin B12:
      E - 200

povecavaju holesterol:
      E - 320, 321

povecavaju pritisak:
      E - 311, 312

Dodaci koji dovode do raka

E - 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239

UPOZORENJE!!!

E-123 je veoma otrovan i zabranjen je u SAD-u.
      Obratite posebnu paznju i na:

E-110 u gumenim bombonama, cokoladnim bombonama, pudingu sa slagom u plasticnim posudicama,
      nekih od zamrznutih pakovanja ribe, topljenom siru za mazanje, pudingu od vanile.

E-102 i E-110 u gotovim sosovima, svih vrsta.

E sad, uzmi krem bananicu i nadji emulgatore u tabeli. Zeku nisam gledao sta ima, ali bananicu jesam.

a moze i ovako...

Comment

• Alekre
        CBC Senator XXL
        • 12.09.2005
        • 780
        • Smederevo

E bas cu da propratim ovo i vidim kakva govna jedem
        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Pa sad, ako cemo iskreno emulgatori u hrani bi trebalo da nama u ovim podnebljima budu najmanji problem shto se opasnosti po zdravlje tiche. Naravno da se treba pridrzhavati ovih uputstava jer takve stvari su bar u nashoj lichnoj kontroli i svako lichno odluchuje o tome shta ce i u kojim kolichinama da jede.

U redu je shto su mnogi od ovih zabranjeni po USA i zemljama EU, tamo je svest o zdravstvenoj zashtiti i ekologiji jedno 50 godina ispred nas, Skandinavija i da ne pricham, Japan takodje. Ali zato tamo je industrija uvek pod lupom organizacija koje se bave ekologijom i ochuvanjem prirodnog habitata, tamo ce ubrzo pocheti da vazhe Euro 5 standardi o izduvim gasovima, tamo se decenijama unazad vodi rachuna o smanjenju potroshnje chvrstih goriva, tamo decenijama svaka fabrika ili potrojenje mora da ima filtraciju otpadnih voda i gasova, tamo je i svest ljudi o brizi o zajednichkom dobru na daleko vishem stupnju. Mozhe tamo da se desi neko s*anje, ali onda lete glave i odgovorni moraju pred Sud...

Prichati kod nas o opasnosti emulgatora po zdravlje nekome ko zhivi u Panchevu je besmisleno dok azotare i rafinerije svakodnevno truju taj narod a one sirene za objavljivanje opasnosti su chini mi se celo leto "svirale istu pesmu" Prichati nekome u Bgd o shtetnosti emulgatora je smeshno dok stotine hiljada automobila koji ispunjavaju Euro 0 ekoloshke standarde po gradu ispushtaju u vazduh najotrovnije smrtonosne koktele gasova. Odrasla osoba svakog dana udahne u proseku 23-24 hiljada puta, sa tim da bash kad ste na ulici, u sred najvece koncentracije otrovnih materija, dishete najbrzhim tempom zbog povecane fizichke aktivnosti, narochito ako ste peshak. Prichati danas nekome ko zhivi u dolini Kolubare o emulgatorima je besmisleno jer je proshlog meseca neko u tu istu reku ispustio otpadne vode koje su ne samo pobile 50-ak tona ribe i zatrovale prirodne izvore vode u prechniku od 30-ak kilometara, nego su na duzhe vreme zatrovale i zemljishte oko reke, a odatle zemljoradnici redovno nose "svezhe" voce i povrce na zelene pijace u mnoga okolna mesta, ukljuchujuci i Valjevo. Za te i takve stvari niko ovde nikada ne odgovara. Najgore shto mozhe da se desi je pokretanje krivichnog postupka, ali sa ovakvim sudstvom ti postupci se nikad ne zavrshe i ne secam se kad je neko odgovarao za tako neshta.

A pored svega ovoga, tu je i chinjenica da je ne tako davno po zemlji Srbiji "isporucheno" poprilichno osiromashenog uranijuma, a zna se koliko je on radioaktivan i koliki je period poluraspada istog. Praktichno to znachi da ce ta koncentracija decenijama koje dolaze trovati ljude, narochito u zonama koje su bile cheshce mete od nekih drugih lokacija. Te chestice ostaju u zemljishtu, odakle dolaze u vodu i hranu, tako da uvek postoji mogucnost da i najsvezhije voce na koje naletite na pijaci bez ikakvih veshtachkih emulgatora ima "prirodnih" kancerogenih sastojaka. I tako ce ostati josh zadugo u buducnosti. Znate verovatno svi za aferu da su pripadnici Italijanskog KFOR-a u zoni Metohija naprasno obolevali od leukemije i da su mnogi zavrshili misiju mnogo brzhe nego su planirali, a bilo je i puno smrtnih sluchajeva. U Italiji je podignuta velika prashina oko toga, i simptomatichno je bilo da se radilo o pripadnicima jedinice smeshtene u zoni u blizini nekadashnje kasarne VS (JA), koja je praktichno unishtena tokom nato bombardovanja. Ta zona je bila teshko granatirana, a neka svako zakljuchi chime... A ovakvih lokacija je po Srbiji jako puno, Nish je naderao poprilichno, centralna Srbija isto, oblast oko Batochine, Krushevac...

Dakle, imamo mi mnooogo vecih i ochiglednijih razloga za brigu po ovom pitanju, i realno - ovo je za nashe prilike samo jedna kap u moru. Opet kazhem, treba se bar tolicko pridrzhavati preporuka ali ne treba sad menjati zhivot zbog ovoga, pozhar se ne mozhe ugasiti jednom cashom vode. =]
          http://www.bmw.tv

Comment

• Superbird
            CBC Senator XXL
            • 06.02.2006
            • 384
            • Sabac ---> Novi Sad
            • Audi 100 Typ 43

Originally posted by TETAK
            Ko voli ovakve stvari, a ja ih volim, preporučujem našu "SWEET" čokoladicu.Zaista je ok u svakom pogledu, a za jedan Mars može da se kupe dve i kusur ove čokoladice!
            Ih, koja je to radost kad u menzi naletimo na Sweet...

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Ovaj forum mi definitivno skodi !

Prvo sam naleteo na slike vode sa fekalijama izdvojenim elektrolizom pa sam presao na pivo.

Sad ovo sa cokoladicama...

Niste vi ludi, nego ja sto vam sve verujem !

p.s.

ako neko nadje nesto u jagnjetini na raznju molim ga da NIKAD nista ne pise na CBC !!
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

Overspide, ja tebe cjenim, volim i štujem, ali ne kontam ako nas truju sa svih strana da zato treba da kažem "what the hell" i da se razvaljujem od masti, kuhinjske soli, bjela šećera i brašna, aditiva i konzervansa, kad makar to mogu da kontrolišem, ako ne ovo drugo. Baš to što smo u takvim fekalijama meni biva dodatni razlog da pazim na ovo drugo koliko mogu

Comment

• Trivo
                  CBC Senator
                  • 02.06.2005
                  • 202
                  • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Originally posted by overspeed
                  Naravno da se treba pridrzhavati ovih uputstava jer takve stvari su bar u nashoj lichnoj kontroli i svako lichno odluchuje o tome shta ce i u kojim kolichinama da jede.
                  VW 1200 1972god.
                  VW Golf 1.3 1988god.
                  FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• HotDog
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 965
                    • BSG 75 (011)

e jbg, kriv sam, al šta da radim kad se čovek "raz-brick-ovao"

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

Originally posted by Alekre
                      Ljudi, tri proizvoda:
                      Zele Zeka
                      Krem banana
                      Rum plocice (tako nesto)

Tamanite te, mnogo je dobro.
                      Btw jel se prodaje jos zele zeka??? Ne secam se kada sam poslednji put video u prodavnici...

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

E bas sam u subotu trazio zele zeku u Tempu i nisam nasao... =]

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

...ne pravi se više Žele-Zeka...i to još odavno...

Sećam se kad je tek počinjao da se pravi Sweet, jer su podelili svojim radnicima prvu količinu...onako bez ambalaže...
                          Zadatak je bio da se onda prenesu utisci ukućana i komšija o tome kako im se sviđa novi proizvod...Još sam tada bio u osnovnoj...
                          Uglavnom, nestade 2Kg. Sweet-a za par dana...

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Ako bude potrebe za dobrovoljcima za testiranje takvih proizvoda, a ti javi na PP, da ne vide ostali!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja probao da testiram Nestle proizvode dok mi je zena radila tamo, pa za cas dobih 5kg.

Inace, ja samo jedem one cokolade od 70% i vise kakaa i tu nema prevare. Made sve redje jedem slatkise...
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• GadGet
                                CBC Senator
                                • 15.08.2007
                                • 206
                                • Nbgd, Vozdovac

Mmmmm B O N Z I T A konza

Comment

Working...
                                X