Ko voli ovakve stvari, a ja ih volim, preporučujem našu "SWEET" čokoladicu.Zaista je ok u svakom pogledu, a za jedan Mars može da se kupe dve i kusur ove čokoladice!
Snikers,baunti,mars...
Collapse
X
-
Originally posted by ZlocaOriginally posted by AlekreLjudi, tri proizvoda:
Zele Zeka
Krem banana
Rum plocice (tako nesto)
Tamanite te, mnogo je dobro.
Emulgatori - dodaci namirnicama (E)
Prepis istrazivanja Klinike za Pedijatrisku onkologiju, Duesseldorf
Neskodljivi dodaci
E - 100, 101, 103, 104, 105, 111, 121, 130, 132, 140, 151, 152, 160, 161, 162, 170, 174, 175, 180, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325,
326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414,
420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480.
Sumnjive primese
E - 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477.
Opasni dodaci
E - 102, 110, 120, 124.
Skodljivi za zdravlje
problemi sa crevima:
E - 220, 221, 232, 224
problemi sa varenjem:
E - 338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465, 466
u pakovanim sladoledima:
E - 407
kozna oboljenja:
E - 230, 231, 232, 233
unistavaju vitamin B12:
E - 200
povecavaju holesterol:
E - 320, 321
povecavaju pritisak:
E - 311, 312
Dodaci koji dovode do raka
E - 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239
UPOZORENJE!!!
E-123 je veoma otrovan i zabranjen je u SAD-u.
Obratite posebnu paznju i na:
E-110 u gumenim bombonama, cokoladnim bombonama, pudingu sa slagom u plasticnim posudicama,
nekih od zamrznutih pakovanja ribe, topljenom siru za mazanje, pudingu od vanile.
E-102 i E-110 u gotovim sosovima, svih vrsta.
E sad, uzmi krem bananicu i nadji emulgatore u tabeli. Zeku nisam gledao sta ima, ali bananicu jesam.
a moze i ovako...
Comment
-
-
Pa sad, ako cemo iskreno emulgatori u hrani bi trebalo da nama u ovim podnebljima budu najmanji problem shto se opasnosti po zdravlje tiche. Naravno da se treba pridrzhavati ovih uputstava jer takve stvari su bar u nashoj lichnoj kontroli i svako lichno odluchuje o tome shta ce i u kojim kolichinama da jede.
U redu je shto su mnogi od ovih zabranjeni po USA i zemljama EU, tamo je svest o zdravstvenoj zashtiti i ekologiji jedno 50 godina ispred nas, Skandinavija i da ne pricham, Japan takodje. Ali zato tamo je industrija uvek pod lupom organizacija koje se bave ekologijom i ochuvanjem prirodnog habitata, tamo ce ubrzo pocheti da vazhe Euro 5 standardi o izduvim gasovima, tamo se decenijama unazad vodi rachuna o smanjenju potroshnje chvrstih goriva, tamo decenijama svaka fabrika ili potrojenje mora da ima filtraciju otpadnih voda i gasova, tamo je i svest ljudi o brizi o zajednichkom dobru na daleko vishem stupnju. Mozhe tamo da se desi neko s*anje, ali onda lete glave i odgovorni moraju pred Sud...
Prichati kod nas o opasnosti emulgatora po zdravlje nekome ko zhivi u Panchevu je besmisleno dok azotare i rafinerije svakodnevno truju taj narod a one sirene za objavljivanje opasnosti su chini mi se celo leto "svirale istu pesmu"Prichati nekome u Bgd o shtetnosti emulgatora je smeshno dok stotine hiljada automobila koji ispunjavaju Euro 0 ekoloshke standarde po gradu ispushtaju u vazduh najotrovnije smrtonosne koktele gasova. Odrasla osoba svakog dana udahne u proseku 23-24 hiljada puta, sa tim da bash kad ste na ulici, u sred najvece koncentracije otrovnih materija, dishete najbrzhim tempom zbog povecane fizichke aktivnosti, narochito ako ste peshak. Prichati danas nekome ko zhivi u dolini Kolubare o emulgatorima je besmisleno jer je proshlog meseca neko u tu istu reku ispustio otpadne vode koje su ne samo pobile 50-ak tona ribe i zatrovale prirodne izvore vode u prechniku od 30-ak kilometara, nego su na duzhe vreme zatrovale i zemljishte oko reke, a odatle zemljoradnici redovno nose "svezhe" voce i povrce na zelene pijace u mnoga okolna mesta, ukljuchujuci i Valjevo. Za te i takve stvari niko ovde nikada ne odgovara. Najgore shto mozhe da se desi je pokretanje krivichnog postupka, ali sa ovakvim sudstvom ti postupci se nikad ne zavrshe i ne secam se kad je neko odgovarao za tako neshta.
A pored svega ovoga, tu je i chinjenica da je ne tako davno po zemlji Srbiji "isporucheno" poprilichno osiromashenog uranijuma, a zna se koliko je on radioaktivan i koliki je period poluraspada istog. Praktichno to znachi da ce ta koncentracija decenijama koje dolaze trovati ljude, narochito u zonama koje su bile cheshce mete od nekih drugih lokacija. Te chestice ostaju u zemljishtu, odakle dolaze u vodu i hranu, tako da uvek postoji mogucnost da i najsvezhije voce na koje naletite na pijaci bez ikakvih veshtachkih emulgatora ima "prirodnih" kancerogenih sastojaka. I tako ce ostati josh zadugo u buducnosti. Znate verovatno svi za aferu da su pripadnici Italijanskog KFOR-a u zoni Metohija naprasno obolevali od leukemije i da su mnogi zavrshili misiju mnogo brzhe nego su planirali, a bilo je i puno smrtnih sluchajeva. U Italiji je podignuta velika prashina oko toga, i simptomatichno je bilo da se radilo o pripadnicima jedinice smeshtene u zoni u blizini nekadashnje kasarne VS (JA), koja je praktichno unishtena tokom nato bombardovanja. Ta zona je bila teshko granatirana, a neka svako zakljuchi chime... A ovakvih lokacija je po Srbiji jako puno, Nish je naderao poprilichno, centralna Srbija isto, oblast oko Batochine, Krushevac...
Dakle, imamo mi mnooogo vecih i ochiglednijih razloga za brigu po ovom pitanju, i realno - ovo je za nashe prilike samo jedna kap u moru. Opet kazhem, treba se bar tolicko pridrzhavati preporuka ali ne treba sad menjati zhivot zbog ovoga, pozhar se ne mozhe ugasiti jednom cashom vode. =]
Comment
-
-
Originally posted by TETAKKo voli ovakve stvari, a ja ih volim, preporučujem našu "SWEET" čokoladicu.Zaista je ok u svakom pogledu, a za jedan Mars može da se kupe dve i kusur ove čokoladice!
Comment
-
-
Ovaj forum mi definitivno skodi !
Prvo sam naleteo na slike vode sa fekalijama izdvojenim elektrolizom pa sam presao na pivo.
Sad ovo sa cokoladicama...
Niste vi ludi, nego ja sto vam sve verujem !
p.s.
ako neko nadje nesto u jagnjetini na raznju molim ga da NIKAD nista ne pise na CBC !!Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
Overspide, ja tebe cjenim, volim i štujem, ali ne kontam ako nas truju sa svih strana da zato treba da kažem "what the hell" i da se razvaljujem od masti, kuhinjske soli, bjela šećera i brašna, aditiva i konzervansa, kad makar to mogu da kontrolišem, ako ne ovo drugo. Baš to što smo u takvim fekalijama meni biva dodatni razlog da pazim na ovo drugo koliko mogu
Comment
-
-
Originally posted by overspeedNaravno da se treba pridrzhavati ovih uputstava jer takve stvari su bar u nashoj lichnoj kontroli i svako lichno odluchuje o tome shta ce i u kojim kolichinama da jede.VW 1200 1972god.
VW Golf 1.3 1988god.
FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.
Comment
-
-
...ne pravi se više Žele-Zeka...i to još odavno...
Sećam se kad je tek počinjao da se pravi Sweet, jer su podelili svojim radnicima prvu količinu...onako bez ambalaže...
Zadatak je bio da se onda prenesu utisci ukućana i komšija o tome kako im se sviđa novi proizvod...Još sam tada bio u osnovnoj...
Uglavnom, nestade 2Kg. Sweet-a za par dana...
Comment
-
-
Ja probao da testiram Nestle proizvode dok mi je zena radila tamo, pa za cas dobih 5kg.
Inace, ja samo jedem one cokolade od 70% i vise kakaa i tu nema prevare. Made sve redje jedem slatkise...Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
Comment