Ajde da kažem, razlog je da bih odštampao komentare jer ženina koleginica kaže CITIRAM "40 godina idem na selo i znam da kokoška nenosi j.a.j.a ako nema petla"
U kancelariji se razvila rasprava tako da je moja draga ženica ostala jedina koja je tvrdila da koka nosi j... bez petla. ( u slućaju komentara imam i ja j... i troje dece ) Hvala na saradnji. Pozz.
Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.
Mislite da njima treba petao da bi nosile j.a.j.a?
Sve naravno zenke, sve nose prosecno po 320 j.a.j.a. godisnje, naravno konzumnih jer je rec o kokama nosiljama a ne o maticnom jatu za uzgoj pilica...Bez ijednog petla, naravno. Bilo bi malo neprakticno gurati jadne petlove kroz resetke da izj*** onolike kokoske da bi nosile j.a.j.a, zar ne?
BTW, kad se uzgajaju konzumne nosilje, u periodu odrastanja, sve zenke su smedje boje a petlici bele, i odnos im je negde 1:1000, genetski su ustrojene tako. I petlici naravno, zavrse u supi
Pre nego sto neko kao argument da da je ovo slucaj samo sa genetski ustrojenim kokama, da nose jaja bez petla - SVE kokoske nose jaja bez petlova, s tom razlikom da seoske koke nose 50-60 j.a.j.a godisnje, a konzumna jata po 300-320.
Toliko o tome
The difference between men and boys is the price of their toys
Comment