Volonteri na Univerzijadi 2009

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mrwica_91
    CBC Član
    • 21.10.2008
    • 87
    • Pancevo

Volonteri na Univerzijadi 2009

Pre mesec dana sam postala volonter Univerziade...preporucila bih to svima koji nemaju sta pametnije da rade preko leta...Zabavno je, mozete upoznati nove ljude, odgledati mnogo sportskih dogadjaja, dobiti mnoge pogodnosti u javnim drustvenim sluzbama, poene na fakultetu,sertifikat o volonterstvu,itd....Ne postoje preduslovi, ali ukoliko govorite neki strani jezik tim bolje...

Evo sta su rekli volonteri Evrovizije
    Volontiranje nije neplaćeno zato što je neko odlučio da izrabljuje ljude, već zato sto je ono što dozivite radeći kao volonter ? neprocenjivo iskustvo

Kako drugačije početi tekst o volontiranju osim rečenicom "Divno je biti volonter". Iako su nas životne okolnosti istrenirale da pokušamo da naplatimo sve što radimo, to nekada definitivno nije smisao rada. Jednom kada se oprobate kao volonter shvatićete i zašto.

Biti deo velike grupe i organizacije, kao što je trenutno organizacija Evrovizije u Beogradu, videti kako jedan spektakl tog kalibra "diše", otkriti šta je ispod šminke i iza scene, privilegija je koja nema cenu.
    Želela sam da volontiram zato što mislim da je jednostavno nedopustivo propustiti stvari u kojima imate priliku da učestvujete verovatno samo jednom u životu.
    Prvog dana bila sam zbunjena, u neverici na koliko se detalja obraća pažnja i koliko je ljudi potrebno da se "zbrine"Evrovizija. Drugog dana radoznala i nasmejana, sva u čudu šta se to dešava oko mene. Trećeg dana počinje razmenjivanje brojeva telefona sa kolegama sa kojima želite da ostanete u kontaktu i kasnije. Četvrtog dana sam se osecala kao točkić u ogromnom mehanizmu, sa strašnim osećajem ponosa zbog toga.

A šta uopšte rade volonteri?

Sve ono što na prvi pogled ne izgleda kao važan posao. Ipak, upravo te sitnice su "žile" svakog grandioznog događaja. Da li svuda ima vode? Jesu li su zastavice na mestu? Da li je podeljen propagandni materijal? U koju salu ispratiti delegaciju? Zvuči banalno, ali kada se nađete među hiljadu vršnjaka koji rade isto, sve postaje zabava. Jos ukoliko ste fan nekog od učesnika, bićete srećniji nego ikad u životu. Svakom ćete imati priliku da priđete u bekstejdžu, da se slikate, upoznate, postavite pitanje, slušate ih kako na konferenciji odgovaraju na pitanja, dobijete CD. Sve i da treba da bude plaćen, ovaj "posao" ne bi imao cenu.

Volontiranje može da ima i loših strana, ali ja trenutno mogu da se setim samo jedne. Znate kako vaši roditelji umeju da budu dosadni kad prepričavaju kako su im najlepši dani života proživljeni na radnim akcijama? Tako će vas možda vaše dete proglasiti dosadnim kad sa setom budete pričali o Evroviziji u Beogradu 2008, čiji ste deo bili i proveli se nikada lepše u životu .
    Kad ne bih nesto pametovala...ili ti glupovala, kako god, ne bih se zvala Dejana.... No,mora neko i to!
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Sve je to lepo i fino ali nema tu para

Salu na stranu,sta radite tamo tacno?

Comment

• Mrwica_91
      CBC Član
      • 21.10.2008
      • 87
      • Pancevo

sait na kom se mozete prijaviti

www.volimdavolontiram.com

nema para,ali je zezanje vrh...Pa imas vise sektora,od stvari kao sto su dodela medalja,pa do rada u press centru,logistickoj podrsci...Najbolje da pogledas na saitu...ako te stvano zanima,ima bukvalno sve...
      Kad ne bih nesto pametovala...ili ti glupovala, kako god, ne bih se zvala Dejana.... No,mora neko i to!

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Ma ne zanima me to,nego sam video da si 91 pa da udjem malo u pricu

Comment

• Mrwica_91
          CBC Član
          • 21.10.2008
          • 87
          • Pancevo

Ccccc.....kako si kvaran,neam reci!!!!!!
          Strasnoooo........

a znala sam da je neka mahinacija u pitanju...

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Nije to losha stvar.ja sam se prijavio, bio na razgovoru pa ce da vidimo.Mozhda me prime

I love my

Comment

• Mrwica_91
              CBC Član
              • 21.10.2008
              • 87
              • Pancevo

hehee,ma nema tu ‚‚mozda me prime"...primaju sve!!!
              Treba im sa stranim i nasim volonterima oko 8000, a nasih volontera za sad imaju tek oko hilljadu...verujem i manje....

A ti mali bezobraznice prestani da mi menjas poruke!!! :x

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

taj mali bezobraznik mozhe tata da ti bude

Josh se nisu javili a bio sam na razgovoru letos tako da...

I love my

Comment

• Mrwica_91
                  CBC Član
                  • 21.10.2008
                  • 87
                  • Pancevo

ja sam slucajno na utakmici u areni naletela na promotere i tako se prijavila....pa su me posle mesec dana zvali na intervju u sava centru...i popunila sam tamo prijavu kojom sam zvanicno postala volonter...Kako tebe nisu zvali?Mora da je doslo do neke greske...Ako hoces da volontiras,slobodno idi na sait i prijavi se,brzo to ide...poslace ti mail i reci da ce te zvati...

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Ma bio sam ja na tom intervjuu i popunio formular nego od tad se ne javljaju

I love my

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

aj da i ja kazem koju posto sam proslo leto vodio protokol na EYOFu i radio sa volonterima. NIKAD VISE, a pogotovo ne ovde. Uni. jos nije ni pocela a vec se brod nakrivio. volonteri su cenjeni na zapadu kod nas ne. izrabljuju se deca za rad necijih politickih poena a nekolicina dobro napuni dzepove. u svakom slucaju, jedno lepo iskustvo, puno novih prijatelja, nove patike, sorc i majica koji obicno ne odgovaraju vasem konfekcijskom broju. 7 dana suve hrane ali one najgore da ne kazem najjeftinije. za cije babe zdravlje...? dobicete neki kao papir za koji ce vam govoriti da vredi maltene ko diploma medicinskog fakulteta ali na kraju cete skapirati da mozete samo da je uramite ako bude lepog dizajna ili da je bacite... dakle, pricam iz iskustva. bio sam volonter ali koji je na kraju placen 20000din za krvavih tri meseca mukotrpnog rada a da ne pricam o onih 7 dana igara koje sam preziveo zahvaljujuci REDBULLu, nisma bre imao vremena da jedem. vise me je kostalo gorivo setanja svakog dana od ade do NBG dok se gospoda vozila sponzorskim kolima. Uni, je jos veca manifestacija i tek ce tada biti haos . jednostavno, nasi volonteri nisu stimulisani kako treba od samog pocetka jer se desilo da za taj EYOF nisu ni dobili sve ono sto ima je obecano a u pitanju je bio par smrdljivih patika. razmislite malo... dakle da me se pogresno ne shvati. volontiranje je super stvar ali ne ovde. uostalom probajte pa ce te videti o cemu govorim.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Mrwica_91
                        CBC Član
                        • 21.10.2008
                        • 87
                        • Pancevo

Mislim sta reci......Bas ti hvala na ohrabrenju!!!!
                        Meni nije nista obecano,receno mi je da ce biti tesko...a tu recenicu...."Novo iskustvo,puno novih prijatelja...itd" sam cula jedno hiljadu puta,pocev od dana kada sam otisla u arenu,pa do intervjua,pa i u razgovoru sa koordinatorima,pa sad i od tebe!!!!Ta vam je omiljena jel?
                        Ja samkonkurisala za marketing i sponzorstvo,protokol,ceremonije....Mislis da cu imati puno da rintam?
                        Am...?

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

ja bih isao tamo samo zbog volonterki

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Kanarinac
                            Ma bio sam ja na tom intervjuu i popunio formular nego od tad se ne javljaju
                            A sto si u rubriku hobi stavio pedofiliju?
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• kalibaR
                              Moderator
                              • 03.04.2006
                              • 352
                              • Beograd
                              • AE86 rolle, Eclipse 1G

dvoje su se tako smuvali

jbt eto sta marketing radi, svi ce u volontere

Comment

Working...
                              X