Gdje kupiti odjecu za Sibirske zime?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Originally posted by stefanves
    Poznajem grad onako turisticki dosta dobro, za "jeftine" znam da su na periferiji, obicno u severnom delu. Imas li neku mozda da preporucis?
    Imash dosta radnji na Arbatu recimo tu stalno ima nekih rasprodaja.Imash Trzhni centar veci na Otradnom i ne mogu se setim dalje.Al u principu treba trazhiti

I love my

Comment

• stefanves
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2006
      • 1351
      • BG

Auu brate, stari i novi Arbat su fakat skupi, ili sam se ja zejabo sa isao tamo gde nisam trebao. Za ovaj trzni centar ne znam.
      Nego, Kani, si ti Rus....Mislim cesto palis tamo...
      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Sa @Overspeedom se ne bih slozio za "pozerske" ski naocare. Po pravilu imaju dupla stakla (plastike) da se ne bi maglile, ne suzavaju vidno polje, nema sanse da spadnu ili da dodje do povrede, posto ne mogu da se slome. Duhtuju gde treba, propustaju vazduh taman da ima luftiracije tkzv. stopfog. Cak ne moraju da budu firmirane (mada je pozeljno), imam 5 komada naocara, cak imam i stari Ghetaldus (1985. su bile domace , a firma je iz ZG) i nista im ne fali, zavrsavaju posao bas kako treba. Postoji super izbor u svim prodavnicama ski opreme, i ne moraju da budu SCOT od 10.000 din, primetio sam da ADIDAS ima odlicne ski naocare. Dobar izbor za sneg (bez obzira na temperature) je kombinacija naranzastih stakala i nekih tamnih - za suncano i oblacno vreme. Oni koji skijaju znaju kako je vazan zut ili narandast vizir kad je npr. oblacno, ili u sumrak. Moja preporuka je 2 komada naocara sa razlicitim staklima. I svake ce da stite od vetra taman da nikad ne prorade sinusi ili da curi iz nosa.

Kad god sam napisao staklo podrazumeva se plastika, da ne bude zabune.
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Jesam ali nisam bio dugo dok keva i cale idu redovno min jednom godishnje na par meseci.E sad Arbat jeste skup ali imaju rasprodaje i ako potrefish ¸mozhe dosta jeftinije da se kupe stvari.A definitivno je izbor daleko veci nego kod nas.Ima tamo dosta mall-ova velikih i vecih radnji pa treba trazhiti.Ja cu ici na prolece nadam se,mozhda leto,zavisi od ispita pa cu da vidim shta i kako je.

I love my

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Re: Gdje kupiti odjecu za Sibirske zime?

Originally posted by deki-ascona
            Sa @Overspeedom se ne bih slozio za "pozerske" ski naocare... Cak ne moraju da budu firmirane (mada je pozeljno), imam 5 komada naocara, cak imam i stari Ghetaldus (1985. su bile domace , a firma je iz ZG) i nista im ne fali, zavrsavaju posao bas kako treba.
            Završavaju posao na Kopu, Zlatiboru ili Jahorini, u to ne sumnjam... Ali čovek napisa:

Originally posted by nijebitno
            Temperature su trenutno ispod -40...
            - pa me samo interesuje na osnovu kojeg iskustva misliš da će i tamo da završavaju posao? =]
            http://www.bmw.tv

Comment

• nijebitno
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2006
              • 629
              • Modrica

Hvala svima, a narocito Overspeedu, kao i obicno covjek pogadja u srz
              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Sajt nije nesto posebno, ali tu je kontakt telefon. Prodaju profesionalnu alpinisticku opremu i odecu, nema pozeraja, pozovi ih bar ces dobiti pravi savet, ok su ljudi.

Comment

• Misko M
                  CBC Senator XXL
                  • 17.03.2007
                  • 652
                  • BG Vozdovac

...bojim se da kod nas neces naci nista sto bi ti znacilo tamo ! ono sto sam ja video za takve uslove je za nas naucna fantastika, neke kanadske cizme sa 6-7 slojeva nkog filca i alu folije, jakne sa par slojeva perja o mesecvog fazana....
                  ...elem neko lepo rece da se ziska oprema kupuje u zimskim zemljama, nisi ti prvi koji ide tamo, a oni koji vec tamo rade mislim da ce biti najkompetentniji da ti preporuce opremu, stoga pare u ruke i put pod noge...

Comment

• cvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 11.06.2006
                    • 1008
                    • Beograd,Banovo brdo

Preporucio bi ti da pogledas firmu The North face, inace prave odlicnu opremu za najteze uslove, alpiniste i sl..,pa i za temperature do -40. Imaju odlican izbor jakni i ozbiljnih cizama.

Isto tako iskustveno ti mogu preporuciti, pod uslovom da ti posao ne zahteva mnogo pesacenja cizme za snowboard, one se prave od vrhunskih materijala i odlicne su za mokre uslove, stajanje i hodanje po snegu, vrlo su udobne i tople. Verovatno ima i modela firmi za neke extremne uslove pa ti predlazem da pogledas i probas, a ovde verovatno ima i bordera koji ih koriste zimi pa ti mogu takodje preneti iskustva sa snega, odnosno dal je nekom bilo ladno ili mokro u njima nakon celodnevnog koriscenja, i dal zadovoljavaju kriterijume.
                    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

pa ne bih se bas slozio za bord cizme, njemu sigurno treba da se seta a one nisu pravljene za to, pretvrde su u predelu skocnog zgloba zbog njegove bezbednosti ! ...najbolja obuca bi bile kanadske cizme, koje se prave u par varijanti za razne temperature... predvidjene su za setanje i zastitu od hladnoce a to je mislim bas TO !
                      ...kad su dobre njihovim drvosecama bice valjda i njemu

Comment

• low rider
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2006
                        • 613
                        • Beograd

Nedavno sam gledao emisiju na NG o liku koji ispituje klimatske ekstreme na Zemlji.
                        I bio je u najhladnijem stalno naseljenom mestu na Zemlji, naravno negde u Sibiru, na istoku u Jakuziji [kako li se vec zove].
                        Lik je naravno kupio najbolje od najbolje i najskuplje odece za odlazak, ne u Sibir, vec juzni pol i sta ? Smrzo se .
                        Problem nije toliko bio u skafanderu koji je projektovan za -80, koliko u cizmama.
                        Nerado je posle nekog vremena obukao cizme koje prave lokalci od prirodnog krzna i preporodio se covek. Nije mogao da veruje da su njihove rucno pravljene krzene, bolje od svemirskih koje je platio kao Srbin golfa .

Imam prijatelja koji je radio u Sibiru na uvodjenju struje u cele male gradove itd, nazalost nije blizu da ga pitam za savet... ali od tih sibriskih secam se price o tome kako mu se desilo da posto je trepneuo nije mogao da otvori oci, zamrzili se kapci ... kao i kupovine subare, kupio je najskuplju i najbolju koju je nasao u Moskvi [gde i zivi], da bi je bacio 2. dan u Siburu i uzeo neku lokalnu. Istina to je bilo relativno davno, danas se verovatno nosi odeca od vestackih materijala.

Dosta ti je bitno i slaganje slojeva, ako zeznes jedan /npr. zadrzava vlagu/, dzaba ti svi ostali i smrzunuces se. Jer koza uvek mora biti suva.

Comment

• nijebitno
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2006
                          • 629
                          • Modrica

Sve je to fino, ali nesto mi neprijatno da dodjem u Sibir bez cizama

Enivej jos ne znam detalje tj. vrijeme polaska, boravka u Moskvi i sl. Tako da je sve jos uvijek na cekanju...

Pozdrav,
                          nijebitno

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

27.05.2007 jedna srpska expedicija se vratila sa Himalaja.
                            Decko po imenu Milos iz BG je detaljno opisao pripreme i put na www.skijanje.co.yu

evo par detalja :
                            Jakna i pantalone-IcePeak,
                            Naocare-Decathlon SRX 700
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• low rider
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2006
                              • 613
                              • Beograd

Nisam mislio da ides bez cizama u Sibir, to je bila anegdota na temu kvaliteta kupovne obuce i odece...

Comment

• nijebitno
                                CBC Senator XXL
                                • 14.03.2006
                                • 629
                                • Modrica

Ma znam da nisi ozbiljno mislio

Kupovina neke lokalne robe bi mogla biti dobra opcija, ali ja nemam predstavu ponude, cijena, niti znam koliko cu vremena gdje provesti. A moram u necemu da izadjem iz aviona

Comment

Working...
                                X