Dimljenje šarana

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

    Dimljenje šarana

    Verovatno ovde ima ljudi koji znaju malo više o ovoj tematici, pa se nadam da bi hteli da podele recept kako se ovo radi (svinjski proizvodi već vise na tavanu, al oću da osušim nešto manje kalorično ) Kuku Đole holestorol.... .

    Dakle koliko ja znam šarana je potrebno očistiti pa umuljati u pac, e tu e najveći problem. Šta sve ide u pac? So je obavezna, vegeta? čuh da stavlja narod i ruzmarin...

    Jedan dan stoji u pacu, drugi dan ide na vešanje da se iscedi pa 3 dana ide na dimljenje...

    Koliko sam (ne)precizan u opisu radova?
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

    #2
    Re: Dimljenje šarana

    Ja sam prosle godine radio bez pravog pac-a, samo usoljenog odimio na dve vatre, znaci ne tri dana dimiti vise sati vec samo zgoreti vatru, tj. potpaliti jedno panjce da istinja i nista vise.
    Moguce da neko ima bolji recept, ovo sam ja probao prvi put tada i dobro je ispalo. Dimio sam polutke.
    while(!asleep()) {sheep++;}

    Comment

    • BaneT
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 562
      • Beograd

      #3
      Re: Dimljenje šarana

      Ja sam slično uradio prišle godine. Samo so i dva dana laganog dima, i bio je dobar. Pre "upotrebe" sam ga samo malo zapekao u rerni da pocrveni. Bio dobar ali hoću da bude odličan. Probao kod ljudi na slavi ali nisu oni dimili već nosili kod nekog lika koji neće da oda tajnu paca.

      Comment

      • mugos
        CBC Senator XXL
        • 18.09.2007
        • 555
        • BG/sada Novi Beograd

        #4
        Re: Dimljenje šarana

        Ništa bez minusa napolju. Jedan dim, smrzavanje, jedan dim gotovo. (dva dana)
        Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

        Comment

        • Antoaster
          CBC Senator XXL
          • 07.12.2007
          • 343
          • Beograd, Voždovac

          #5
          Re: Dimljenje šarana

          A pastrmka, po toj logici posto je ona suva njoj bi bio dovoljan jedan dim? A gde se posle cuva riba u zamrzivacu ili napolju recimo na terasi?

          Comment

          • deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

            #6
            Re: Dimljenje šarana

            Dodao bih samo da se za dimljenje bilo cega koristi iskljucivo bukovo drvo . Jedino bukovina ima beo dim i daje pravi miris. Cisto da napomenem : citao sam da 1kg mesa na rostilju upije dima kao da je izgorelo 1000 cigareta ! Neke stvari bolje da covek i ne zna ...
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

            Comment

            • BaneT
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 562
              • Beograd

              #7
              Re: Dimljenje šarana

              deki nikotin je ok samo da nema holeserola

              za pastrmku ne znam, ali me zanima kakav je som za dimljenje?!

              Comment

              • mugos
                CBC Senator XXL
                • 18.09.2007
                • 555
                • BG/sada Novi Beograd

                #8
                Re: Dimljenje šarana

                Originally posted by deki-ascona
                Dodao bih samo da se za dimljenje bilo cega koristi iskljucivo bukovo drvo . Jedino bukovina ima beo dim i daje pravi miris. Cisto da napomenem : citao sam da 1kg mesa na rostilju upije dima kao da je izgorelo 1000 cigareta ! Neke stvari bolje da covek i ne zna ...

                Probaj sa šljivom
                nema bolje od šljive
                Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

                Comment

                • zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

                  #9
                  Re: Dimljenje šarana

                  bukovina a pred kraj kazu da je dobro da se baci jedna granjka kleke za lepsi smek a i od nje dobije zlatnu boju. tako bar na shari rade kad suse pastrmku.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

                  Comment

                  • stefanves
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2006
                    • 1351
                    • BG

                    #10
                    Re: Dimljenje šarana

                    Ipak cu ja holesterols....
                    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                    Konacno i ja imam auto :-)

                    Comment

                    • Antoaster
                      CBC Senator XXL
                      • 07.12.2007
                      • 343
                      • Beograd, Voždovac

                      #11
                      Re: Dimljenje šarana

                      Moje pastrmke dobile dva dima i jedno smrzavanje na -5 izmedju i ispale su super.

                      Comment

                      • BaneT
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 562
                        • Beograd

                        #12
                        Re: Dimljenje šarana

                        a jel to u dva dana?

                        Comment

                        • Antoaster
                          CBC Senator XXL
                          • 07.12.2007
                          • 343
                          • Beograd, Voždovac

                          #13
                          Re: Dimljenje šarana

                          Moglo bi se reci u tri dana, ali pazi ne smeju da se presole jer ipak se dime za pecenje a ne da se jedu presne .

                          Comment

                          • mugos
                            CBC Senator XXL
                            • 18.09.2007
                            • 555
                            • BG/sada Novi Beograd

                            #14
                            Re: Dimljenje šarana

                            Treći dan su bile pojedene Priznaj...
                            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

                            Comment

                            • BaneT
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 562
                              • Beograd

                              #15
                              Re: Dimljenje šarana

                              čuo sam za foru soljenja da je najbolja krupna morska so. Samo se riba stavi u nju. Navodno na ovaj način ne može da se presoli jer riba "povuče" soli koliko je "potrebno"...

                              Comment

                              Working...
                              X