Rucni sat, preporuke!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Rucni sat, preporuke!

Pozdrav, nesto sam dosao na ideju da kupim sat. Otprilike max budzet bi bio do 10.000din. Najvise mi se svidjaju, sportski satovi, hronografi, kao npr. Fossil, Sector. Ima li ko kakvo iskustvo sa pomenutim, koje radnje imaju veci izbor, koliko daju garanciju, kako su s pokazali u exploataciji... sve sto moze biti interesantno za kupca.
    Nesto npr. ovako
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • VTEC
    CBC Veteran
    • 06.11.2004
    • 199
    • Novi Beograd

Cini mi se da je fosil povoljniji, ja imam BIG TICK sa metalnim kaisem i pokazao se vrlo otporan na udarce
    16 v's thats 8 more than i need!

Comment

• Saabo
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1724
      • Vrbas
      • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

I ja oduvek mastam da kupim sat i kad ih vidim u izlogu, ko klinac kad gleda krempite kroz izlog a nemoze da ih kupi, trazim nesto, al nikako da nadjem neki koji mi se svidja il su prenatrpani il presiromasni, bas bi voleo da vidim sta ima da kazu drugi. Podrzavam temu
      SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• luka.l
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 490
        • Beograd
        • ВАЗ 21213

Huh, sta ja znam...meni nov sat nekako nema draz...

Nadji neki SEIKO...mada nema vise automatic-a... Bar ja nisam video da se prave i dalje...

Evo ja nosim vec godinama sat koji je moj deda kupio pre 42 godine. SEIKO 5 automatic....evo radi bez da je ikada otvoren i dan danas i to bez greske. Cale nosi jedan skoro potpuno isti, a stric isti kao ja...i svi su kupljeni u istoj radnji pre 42 godine.
        - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
        - "I vi ste dobro."

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

imam 5-6 godina fossil blue (slican tome na slici) i stvarno je OK. nikakvih problema, odporan na sve i svasta - udarce, prljavstinu, vodu (ronio sam sa njim preko 40m iako nije namijenjen za ronjenje na tim dubinama)...
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• cuore sportivo
            CBC Senator XXL
            • 16.01.2005
            • 954
            • Bezanijska Kosa
            • Alfa Romeo 147 1.6

Znam konkretno,da se kod Fosil satova mehanizam(odnosno merna jedinica) radi u juznom delu Azije i da nisu posebnog kvaliteta.Mada opet sa druge strane,dosta njih nosi Fosil satove i zadovoljni su.
            Da li si razmisljao o Swatch satovima?
            To sto Luka kaze o Seiko satovima,potpuna je istina.Mehanizam kod njih je ravan svajcarskim radovima.
            Ja konkretno imam Citizen sat jer sam od malena voleo ronilacke satove,mada licno mislim da njih neces moci da nadjes do 10 K.
            Deda ima Seiko 5 automatic.....

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by luka.l
              Huh, sta ja znam...meni nov sat nekako nema draz...

Nadji neki SEIKO...mada nema vise automatic-a... Bar ja nisam video da se prave i dalje...

Evo ja nosim vec godinama sat koji je moj deda kupio pre 42 godine. SEIKO 5 automatic....evo radi bez da je ikada otvoren i dan danas i to bez greske. Cale nosi jedan skoro potpuno isti, a stric isti kao ja...i svi su kupljeni u istoj radnji pre 42 godine.
              Taj sat ima moj cale, jedno deset godina a mozda i vise, dobar je ali mi je vise elegantniji od onoga sto ja trazim. A i necu da nosim isti sat.
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by mirdza
                imam 5-6 godina fossil blue (slican tome na slici) i stvarno je OK. nikakvih problema, odporan na sve i svasta - udarce, prljavstinu, vodu (ronio sam sa njim preko 40m iako nije namijenjen za ronjenje na tim dubinama)...
                Jesi li za taj period menjao bateriju i koliko ona traje. Da li se menjanjem baterije, pretpostavljam da se mora otvoriti sat, narusava zaptivenost istog i da posle te operacije vise nece biti otporan na vodu?
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Alexandar
                  CBC Član
                  • 14.06.2005
                  • 68
                  • Futog, Vojvodina

Ja bi Fossil izbegao, vidjao sam primerke kojima se boja oljuštila, tj telo sata nije od nerdjajućeg čelika, već je samo prevučeno, a ispod je neka bronza i tsl.

Ja već nekih 7 godina nosim Sector iz serije No Limits. Sat i danas izgleda kao da je nov, sem zamene kožne narukvice. Staklo je safir kristal i nema govora o nekim ogrebotinama na njemu.

Pogledaj i Seiko, imaju oni i dalje automatike, samo nisu klasični sistemi sa kuglicom, već imaju moderniji Kinetic sistem

Edit 012: Ne citiraj post iznad.
                  Panonski Mornar
                  ALMERA 1.5S Tekna

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • Katowice (PL) / Banja Luka
                    • AGP / W126

Originally posted by Srdjan
                    Originally posted by mirdza
                    Jesi li za taj period menjao bateriju i koliko ona traje. Da li se menjanjem baterije, pretpostavljam da se mora otvoriti sat, narusava zaptivenost istog i da posle te operacije vise nece biti otporan na vodu?
                    mijenjao sam dva puta do sada (drugi put prije nekih mjesec dana). fazon je da se poslije promjene baterije sat zatvara u nekoj vrsti vakumske pumpe, ili tako necega. tamo mu ujedno provjerava zaptivenost. u principu bi trebalo pri promjeni baterije da se mijenja i dihtung pod poklopcem, ali je dosta skup i moras da cekas na njega... sajdzija mi je uradio sa nekim silikonom i drzi se!
                    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Logic
                      CBC Član
                      • 19.01.2005
                      • 75
                      • Bgd

nosim fossil vec 7 godina nekakav ronilacki model i nemam problema.
                      @srdjan
                      kada se odlucis za marku i model, javni se, sigurno cu moci da ti odradim povoljniju cenu

Comment

• cuore sportivo
                        CBC Senator XXL
                        • 16.01.2005
                        • 954
                        • Bezanijska Kosa
                        • Alfa Romeo 147 1.6

A koji to Fosil ronilacki?
                        Znatizelje radi.

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

Samo mehanicki sat dolazi u obzir,nista baterije

Comment

• Logic
                            CBC Član
                            • 19.01.2005
                            • 75
                            • Bgd

Originally posted by cuore sportivo
                            A koji to Fosil ronilacki?
                            Znatizelje radi.
                            ne bih znao da ti kazem tacan model. u svakom slucaju sat je u metalnom kucistu, otporan do 2oom u sta sumnjam i tablicu dekompresije na narukvici...

Comment

• dfast
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2005
                              • 1302
                              • Hoofddorp NL /Bgd

Poznajem jednog majstora koji se bavi satovima (sajdzija), i jednom prilikom sam mu pomenuo Fosil, kao popularan, nije previse skup na sta mi on rece da Fosil satovi imaju najjeftini quarz-ni mehanizam, znaci low end, i da imaju prodaju zbog reklame i dizajna.
                              Mada kako vidim ovde ljudi su zadovoljni tim satovima pa ispade jednostavno=jeftino=trajno.
                              Nosim Espirit i Timex i ok su mada se ne razumem nesto spec. tacni su i ne propustaju vodu .

Comment

Working...
                              X