Nigerijska "šema"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: Nigerijska "sema"

Originally posted by ///M_Power
    I posle jedno mesec dana ili vise... stize pismo sa 20 dolara...

Bilo je tu jos detalja i prepiske... trajalo je to oho-ho. Zaboravio sam sve zanimljivosti, ali sad si me podsetio na njega pa sam se silno nasmejao. Znam da mu posle bilo zao nigerijca...
    Sta ima da mu bude zao prevaranta

Nego nadam se da mu je vratio tih 20 dolara, jer ako nije onda ispada da je on njega prevario niherijskom semom a i verujem da 20 dolara u nigeriji nije bas mala para

Comment

• zmaj_pa
      CBC Senator
      • 13.05.2007
      • 232
      • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

heskroz je u pravu 206!Setite se samo skorasnjeg slucaja "Black Money" u Nisu.Kad su prevaranti svetskog glasa pokusali da zeznu trojcu domacih "investitora"!Ekspresno su zavrsili u mracnom podrumu...samo ih je sreca spasila pa ce krasiti neki domaci zatvor 10-tak godina.Ali ce Srbiju sasvim izvesno pamtiti i njihove potonje generacijee.....

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

E bre zmaju ja taman dopunjavao moj post sa tom pricom a i ti napisao u isto vreme

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Originally posted by prolupator

Moze li se negde naci vise informacija o ovome ?!
          Ni ja bas ne kapiram, kad pozoves tako neki broj gledas u telefon dal si uspostavio vezu. Koliko puta nesto zabaguje skines bateriju i gotovo. Sigurno niko nece da ostavi otvorenu vezu i stavi ga u dzep?
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

Cak i ako ima neka fora da ne mozes da prekines vezu ne kapiram sta ako si na prepaidu i imas recimo 500 din kredita? kako onda moze 2000 evra da ti skine

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ah, evo bas sam saznao da mi je priznato pravo da mi se dodeli fond od 10 miliona $, kao jedinom nasledniku mog pokojnog rodjaka Samo, eto, svi malo veci transferi moraju da se odobravaju od strane nekog trteta mrteta, pa ce oni kao da mi posalju bankarske papire, a igrom slucaja bas taj baja ima poznanicu u banci koja ce to jako brzo da zavrsi bla bla, pa ce da mi posalju papire, ma nema sta da brines, vec si bogat covek

Dobro, idemo dalje, da vidimo sta ce sledece da izmisle.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nemanya
                CBC Veteran
                • 29.03.2008
                • 199
                • Beograd

Tehnologija je čudo,i sa elektronikom se svašta može.
                Moj prijatelj je dobio SMS poruku sa broja njegove devojke koju ona nikada nije poslala sa svog telefona.
                Pa vi sad vidite.

To što neko prekine vezu na mobilnom,uopšte ne znači da se veza prekida u tamo nekoj centrali.
                "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Znaci, kad si prekinuo vezu, prekinuo si. Mobilni telefon za razliku od fiksnog UVEK moze da prekine vezu, sve i da onaj koji vas je pozvao ne spusti slusalicu, sto na starijim fiznim centralama, recimo, nije bio slucaj. Ali da ne sirimo pricu.

Moguce je, na primer, da se negde vani (mozda cak i kod nas) zakupi neka od onih 0700 ili 0800 linija (to postoji i kod nas, zar ne?), za njih moze da se odredi potpuno proizvoljna tarifa za pozivanje tog broja od strane onog ko broj zakupi. Znate ona telemarketing sranjca, pozovi 0700 broj, poziv kosta toliko i toliko po minutu...i onda tamo neko registruje broj ciji poziv kosta 100E po minutu i o**** te kao ovcu nateravsi te da ga pozoves. Eto, na primer tako...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Meni mogu da duvnu, u životu nisam odgovorio na propušten poziv a SMS kad se nakupi pun folder oladim ceo, pita i nepročitane, da jer su sve nepročitane
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zmaj_pa
                      CBC Senator
                      • 13.05.2007
                      • 232
                      • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Originally posted by 206
                      Ah, evo bas sam saznao da mi je priznato pravo da mi se dodeli fond od 10 miliona $, kao jedinom nasledniku mog pokojnog rodjaka Samo, eto, svi malo veci transferi moraju da se odobravaju od strane nekog trteta mrteta, pa ce oni kao da mi posalju bankarske papire, a igrom slucaja bas taj baja ima poznanicu u banci koja ce to jako brzo da zavrsi bla bla, pa ce da mi posalju papire, ma nema sta da brines, vec si bogat covek

Dobro, idemo dalje, da vidimo sta ce sledece da izmisle.
                      Eto sad lagano mozes da pokrenes jos 2ili 3 projekta....napravis kucu,otvoris lokál...sebi i porodici priustis najskuplje krstarenje...debelo pomognes decu u zvecanskoj....cak ako mislis da su zasluzili pomognes i budzet Drzave .ozes jos puno toga i na kraju ti ipak ostane.........Samo ces trebati uplatiti neku sitnu taksu ili honorar al vec ces biti obavesten

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Originally posted by nemanya
                        Moj prijatelj je dobio SMS poruku sa broja njegove devojke koju ona nikada nije poslala sa svog telefona.
                        Pa vi sad vidite.

To što neko prekine vezu na mobilnom,uopšte ne znači da se veza prekida u tamo nekoj centrali.

Ovo je moglo da se uradi (i kapiram da jos uvek moze) preko nekih internet sajtova, pre par godina sam i ja video istu foru.

Comment

• pistre
                          CBC Senator
                          • 19.02.2008
                          • 234
                          • bg, vozdovac

video sam post od clana zmaj_pa a evo i mog primera pokusaja prevare, i ja sam prodavao svoj auto na mobile.de i stize mi mail od lika koji se zove Ganny Moore i malo "nabada" engleski i slicna prica kao meni i mojoj porodici se bas svideo auto i molim te da ga nikome ne prodas i cak me pozove na moj mob da ugovorimo isporuku i kaze da mi je poslao cek na moje ime. Kad stvarno stize cek postom posle nedelju dana i na 7000 eura je a ja sam trazio za auto 3000 a dogovor je bio da ja podignem pare i zadrzim 3000 + 500 da me casti a ostatak uplatim na ziro racun njegovog prijatelja koji navodno radi za fedex i da ce onda krenuti kamion na moju adresu po auto e sad ja mu kazem da sam predao cek u banku i da je na cekanju od dve nedelje zbog provere pre isplate i on me tih dana stalno smara kao hoce li vise ili ajde nestrpljiv sam sto je verovatno bila fora da bi ja njemu (da imam) tih 3500 koje treba da uplatim za isporuku uplatio sa mog racuna na njegov dok mi ne legnu pare, srecom ja nisam imao te pare a i da sam imao nisam lud to da uradim, naravno iz banke mi javljaju da je cek laznjak, a od lika ni traga ni glasa, inace cek mi je stigao iz murcie (spanija) a bio je iz irske banke evo i slike za one kojima mozda stigne slicno da se ne zeznu

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Evo, napreduju lagano sa tim transferom, sad mogu da biram hocu li da mi prebace pare bankovnim transferom, ili da mi lovu donese neki baja u kutiji putem diplomatske poste

Hmmmm, ajd' da nagadjam i kazem da ce taj "diplomata" negde da zaglavi u nekom maleru pa ce mu trebati pare za mito...ali nekako volim kesovinu neko to zicenje preko banaka, pa cu da trazim kutijicu

Comment

• Blackeyed
                              CBC Senator XXL
                              • 06.07.2005
                              • 402
                              • Novi Sad

206, ako imas vremena procitaj ovo: http://www.419eater.com/html/joe_eboh.htm

Tip se posvetio zezanju sa tipovima koji salju takve ponude, gornji link je jedan od najboljih prica koje sam citao, vristao sam od smeha. Mozda nadjes nesto sto mozes da iskoristis u svom zezanju...
                              "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Gruja
                                CBC Senator XXL
                                • 09.02.2006
                                • 614
                                • Bgd
                                • Alfa 75 TS

Uf... Izazov..
                                Pokusaj nekako da izmuljas ti njega, bila bi fora da mu pokupis kes. Neka fora da imas problema sa bankama ovde i da ti treba recimo 1200 evra/dolara stagod da pokrijes minus na racunu jer nisi kreditno sposoban a nemas kesha...

Pa kad pokrijes minus (odnosno izmiris dugovanja) onda mozes da uzmes kredit i da mu posaljes sumu koju ti on trazi da bi sve sredio i poslao ti "nasledstvo". U stvari, koliko sam razumeo jos ti nije trazio ali svi znamo da hoce, jel'?
                                Mozda se mungos i navuce, sta znas...
                                Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

Working...
                                X