Nigerijska "šema"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: Nigerijska "sema"

Nisam znao da su te prevare toliko rasprostranjene jedini trikovi koje su meni pokusali da "prodaju" je bilo par puta ono pozivanje telefonom i kao dobili ste na nekakvoj lutriji nagradno putovanje i jednom nagradni rucak u nekom hotelu...

Ja ih naravno iskulirao i rekao da me ne zanima i da poklone to nekom drugom Nemam pojma u cemu se sastoje te prevare, verovatno bi mi posle trazili pare za taj rucak i putovanja itd ili ko zna.

I neki dan mi prilaze u gradu 2 zene i jedan muskarac i pitaju me da mi tumace "najstariju knjigu na planeti". reko mora da su neki sektasi i oteram ih u 3 p.m.

Grujo da nije malo mnogo 1200 nije Nigerija bogata zemlja

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

Ja sam se tako dogovarao sa nekim likom da kupim audi A6 pre jedno 4-5 godina za neke male pare. Kao Švaba je, a sad je u Londonu jer tamo ima firmu pa mu ne treba više taj auto i štatijaznam, tako neka priča. Da mu pošaljem pare preko western uniona, ali neće moći da ih podigne dok ja ne odobrim (zaboravio sam detalje). Uglavnom on bi dovezao auto u Srbiju, otišli bi na proveru... Prestao je da se javlja kad sam tražio telefon i adresu da neko moj dođe da pogleda auto...
      A više puta sam dobijao milione na nigerijskom, engleskom ... lotu

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Originally posted by Gruja
        Uf... Izazov..
        Pokusaj nekako da izmuljas ti njega, bila bi fora da mu pokupis kes. Neka fora da imas problema sa bankama ovde i da ti treba recimo 1200 evra/dolara stagod da pokrijes minus na racunu jer nisi kreditno sposoban a nemas kesha...

Pa kad pokrijes minus (odnosno izmiris dugovanja) onda mozes da uzmes kredit i da mu posaljes sumu koju ti on trazi da bi sve sredio i poslao ti "nasledstvo". U stvari, koliko sam razumeo jos ti nije trazio ali svi znamo da hoce, jel'?
        Mozda se mungos i navuce, sta znas...
        Oooodlicna ideja

Kako ga lagano navuci, a da on nista ne posumnja? Ajde da pokusamo ovako nekako, mrzi me da prepricavam, citajte sami

Code:
        From: simon gonet 
        To: JANKOVIC Aleksandar 
        Subject: Re: Information Jankovic

Dear Aleksandar, 

From what I have found out from here the bank to bank transfer is safe, better and faster. While the diplomatic means be better, safe as well but may take days to deliver. Well if the fund is transferred into your account, you can immediately take out fund and open up a new and fresh account.   

To me Bank to Bank transfer would be the best way, you need to check from your end and let me know. We should not waste much time on this because time is no longer on our side to make the transfer of the fund. 

Regards 
        Simon.
        Code:
        Hi Simon,

yes bank to bank transfer would be the best way, but there is one slight problem - i've already taken a lots of credits from the bank, including the mortgage on my house, of which i've already missed one payment. Therefore my bank account is blocked until i settle the debt i have to the bank. A bit of a strange situation, bank won't let me use the account for any sort of bank transfer until i settle the debt (not a very big one, but nevertheless enough to cause me problems and complete lack of undarstanding from the Bank officials as i' really in a bad financial position...) 

There are alternative methods of course, i suppose i could always open a credit account in some other bank if i deposit some minimal amount of money required to open such an account and get the necessary details to send over, but i'm afraid even a minimum amount of money would strain my finances...I'm really eager to get this through, so i'm really afraid that the whole deal will not go through because i can't raise such a small amount of money to even open an account, but you must understand that there's really little i can do about this as i\ already in huge debt to financial instituions, my family and friends as well so i have no one to turn to for a loan at the moment. I do have some money pending to be transferred via PayPal account to me, but i don't expect it to arrive at least for the next 3 months or so, as it's the payment for the parts i sold over eBay to the buyer i arranged the payment with in 3 installments...

Do you have any suggestion as to the way to get around this?

Oskar, ljudi, Oskar mi nije dovoljan kako uverljivo kukam
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Evo jos jednog:

"Dear Email Owner

This is an online award confirmation message from Exxon Mobil
          Corporation.You have been selected to receive 3,000,000.00USD in the
          recently organized Exxon Mobil International Award (EMIA).Contact Mr.
          Richard Stevenson By replying This email For more Information.

Yours Faithfully,

Hinrichs Nancy (Mrs)
          Exxon Mobil Corporation"

Nisam ni znao da sam kupio loz ))))
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Gruja
            CBC Senator XXL
            • 09.02.2006
            • 614
            • Bgd
            • Alfa 75 TS

@206
            Perfetto... Prica je ok, ali lagano, ni slucajno mu ne trazi kes pre nego on tebi. Ako ne odustane u medjuvremenu jer si bre duzan k'o Grcka!
            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Pa vec mu je trazio , samo indirektno!

Jel ste primetili nigerijac oslovljava sa "Dear...", vec je to postao neki prisan odnos

Inace je super zayebancija 206 VS Nigeria .

Ja se kladim da ce Nigerijac da pobedi !
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Svasta

Comment

• Hermes
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 1306
                  • https://t.me/pump_upp
                  • bemve

A mozes i da mu sklopis pricu da si probao da pozajmis pare od prijatelja ( tek kad ti potrazi) i da niko nece da ti da, pa si ti kao razocaran u njih, pa ce oni kao videti svoga Boga kad se ti obogatis......ali samo jedan poznanik zeli da ti pozajmi pare, i da to nisi od njega ocekivao, ali ipak ima dobrih ljudi na svetu, i da ces mu se ti posle jako oduziti......ali posto je i taj poznanik trenutno u finansijskim problemima, ti navedes Nigerijca da ti nekako posalje neke pare....and mission completed!
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• MarkoJTD
                    CBC Senator
                    • 04.05.2008
                    • 249
                    • Beograd

ovo za mob je jedino moguce ako je taj broj prijavljen kao hotline, i da je tarifa fazon 2000 EUR po sekundi, pa ti se javi i cao, naravno da kad si prepaid ti ne mogu nista sem da ti skinu to sto ti ostalo, meni je pre neko vece ostao propusteni +41...mozda nije to to, ali nije ni da imam nekog da me zove iz svajcarske...

a ovo za poruke, postoje online alati iliti scam programi uz pomoc kojih saljes sms, a da primaocu pise sta oces, fazon MUP Srbije ili broj pa se ovom ispishe ime osobe ciji je to broj (to smo u srednjoj tako zezali ove iz odeljenja pa su se nedelju dana neki cudno gledali dok nisu shvatili sta je u pitanju )
                    - Italian for style

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

tako su likovi poslali ortaku iz "telenora" poruku tipa

"postovani korisnice vas broj 063 bla bla se menja za tri dana u broj bla bla izvinjavamo se na neprijatnosti"

mozete da zamislite njegovu facu kad je procitao a ima broj vec 10 godina...

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

Haha, sta sam radio drugarima preko tih sajtova sto se menja broj sa kog dolaze poruke, pa to je strasno

Originally posted by Car
                        Originally posted by nemanya
                        Moj prijatelj je dobio SMS poruku sa broja njegove devojke koju ona nikada nije poslala sa svog telefona.
                        Pa vi sad vidite.

To što neko prekine vezu na mobilnom,uopšte ne znači da se veza prekida u tamo nekoj centrali.

Ovo je moglo da se uradi (i kapiram da jos uvek moze) preko nekih internet sajtova, pre par godina sam i ja video istu foru.
                        Nekad se to moglo preko ovog sajta, ne znam da li vise moze, nek proba neko ako hoce..

Sorry za OT
                        Power of dreams !!!

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

vi niste normalni
                          ja to po defaultu brisem sve,dosta mi je sto me tip preko ebay-a izradio za PS3 (osim mene na istoj aukciji jos par ljudi)650 eura sam uplatio,ebay mi vratio nekih skoro 200 eura...i ja sam naseo na foru kao i ostali da placanje ne ide preko paypal vec preko banke direkt...coek ne postoji,otvorio racun u nemackoj samo za taj slucaj verovatno i sa fals dokumentima,eto neko bi rekao nemci posten narod...
                          zato od tada kupujem preko ebay samo ono sto je u austriji,jer tu mozemo da se ganjamo.inache ovde je u zadnje vreme zavladala ludnica sa virusima za handy-je,ako se zeznes i ostavis ukljucen "plavi zub" pokupis virus,i nocu ti sam telefon zove vec unapred odrdjene brojeve (hotline i te fore)tipu su u roku od mesec dana u nemackoj nakucali 16500 eura,i sudio se nekih 3 meseca,i imao je srecu da dokaze da jedan poziv koji je zabelezen,nije mogao da odradi jer je igrao sa kolegama bilijar...
                          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Sta zar placanje preko ebaya ide samo preko paypala? pa kako onda uopste ljudi iz Srbije kupuju preko ebaya (a kupuju) kad paypal nalog ne moze da se otvori sa adresom iz srbije.

206, sta se desava sa nigerijcem?

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

ko kaze da paypal nalog ne moze da se otvori sa adresom iz serbije? ako imas validnu kreditnu karticu, kojom mozes placati preko neta, moze samo kad te pita iz koje drzave dolazis ti stavis recimo hrvatska. jedino sto jos ne moze jeste da primis novac preko paypala a da placas mozes komotno
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Lepo kaze Zverko, PayPal sasvim lepo radi i sa karticama iz Srbije, BiH itd. i to odavno, moj je otvoren odavno, ima sigurno 3-4 godine.

Nigerijac mi je poslao neki Forumlar koji kobajagi treba da posaljem u neku levu njihovu Banku, i to preko maila, ni manje ni vise...Poslao sam, jos malo kukao, i tako, videcemo.

Comment

Working...
                                X