Nigerijska "šema"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

Re: Nigerijska "sema"

ovo moze da bude jako zanimljivo, tesko da ces izvuci koji dolar od njih, oni su toliko pohlepni, i znam za dosta slucajeva gde su se "zrtve" predstavljale kao da su svestenici u crkvama, i da salju novchanu pomoc samo onima koji prime tu njihovu veru, a njihova vera zahteva da se tetoviraju...pa onda ovi to i urade i salju slike sa celim procesom tetoviranja

tako da, ako se on ohladi za tu tvoju prichu, ti napravi drugi mail nalog, i reci mu da imas prijatelja koji bi mogao da mu posalje pare, pa onda opet imas da se zanimas sa njima koji dan...toliko su pohlepni da ih mozes naterati MNOGO toga da urade (jedan je ruchno prepisao celu hari poter knjigu za par dana )
    - Italian for style

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Dobijao sam gomilu takvih mailova...Najsmesniji je bio od navodne udovice nekog africkog diktatora kojoj je on ostavio (tj, ukrao iz zemlje) par miliona, ali ona ne moze to da podigne, pa ako bi mogao da joj dam moj broj racuna i da se istalimo...

Pre neki dan sam dobio isto vrlo popularnu prevaru preko tzv NokiaPromo mail gde vas obaveste da ste dobili neku nagradu od Nokie - samo treba da ostavite svoj e-mail i da okrenete odredjeni broj telefona...e, ako okrenete, onda ste obrali bostan...

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Ja koliko znam Srbije nema u njihovom spisku drzava pa sam zato mislio da ne moze... A ako stavis Hrvatska, kako ces kad platis nesto da to dobijes na svoju adresu, koja je u Srbiji a ne u Hr... ili to nema veze?

Comment

• jevrem
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2006
          • 948
          • Smederevska Palanka
          • A4 2.0TDI quattro

Nema u spisku za paypal ali zato nas ima na spisku sa ebay. I tamo mozes da postavis koju hoces adresu, to jest adresu na koju hoces da ti stizu paketi.
          Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
          Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232
            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Izgleda je SEK uzela maha.....Jel prevaranti napadaju svim silama!Jutros samo sto sam otvorio oci....Zvoni mi mob nisam ni pogledao ko zove.Javim se kad neki veseli glasic sa one strane zice saopstava mi da sam dobio nagradno putovanje na Bahame....Ni manje ni vise nego 2 nedelje allinclusive.Dok sam se razbudjivao i slusao kako cvrkuce glasic sa one strane zice brzo da se jedva razume(jel ipak je u pitanju LONG DISTANCE)prolazi mi kroz glavu ova tema!!!He morao sam da odgovorim na gomilu pitanja...kad smo prosli sve te bahanalije kad cuo sve sta sam dobio i sta me ceka,vesli glasic me upozorava da moram da budem veseo jel ko nije veseo ne moze na put sa njima....Tako neki glupi slogan koji malo smislenije zvuci na engleskom i na kraju debilan izvestacen smeh!Posto sam odgovorio na milion pitanja govore mi da ostanem na vezi jel ce me prebaciti kod svog kordinatora da potvrdi moje podatke.....kako bih dobio vaucer za putovanje jel....Posle jedno 2 min slusanja prijatne havajske muzike,javlja se muski ozbiljan glas koji mi cestita dobitak i objasnjava da mi nece previse oduzimati vreme.Posle citanja mog imena prezimena i adrese(ubite me ako znam odakle im,nikad nista nigde ne ispunjavam sa pravim podacima,sem ebay,alibabe,i par foruma gde sam clan)na red dolazi moj konto Znaci sva ta prica da bi dosli do mog konta.....e reko neces!Tu ja preuzmem inicjativu i kazem pa zasto bas mora moj bank konto da se da.....Postoji milion drugih nacina indetifikacije i sta ja znam....Kad ovaj lik kaze kao pa to je politika njihove kuce...oni tako vec posluju godinama..moji podaci su sa njima sigurni etc.....Ubedjivali smo se jedno 10 min....ubedjuje on mene ubedjujem ja njega.....I na kraju kad je lik video da od trazenih podataka nema nista......Objasnjava mi da ce sa nekim konsultovati pa ce me ponovo pozvati.....Evo cekam vec 3 sata da me pozovu........Otegle se konsultacije

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

je to 206 pokusava da dopuni budzet pa da vidi kako se to radi
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Pazi, ne odustajem dok mi ne uplati neke pare

Evo sad stiglo pismo iz "banke" potvrdjujuci prijem dokumentacije, a ujedno se izvinjavaju sto je mail sa Hotmaila jer im bankovni portal ne radi, i takooo
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• jevrem
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2006
                  • 948
                  • Smederevska Palanka
                  • A4 2.0TDI quattro

Bez 100e nemoj da odustajes.
                  Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                  Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• mirko
                    CBC Senator
                    • 18.05.2006
                    • 202
                    • Prokuplje

Pa ova fora sa telefonskim brojevima i propuštenim pozivima je i najgora za pripeid. Vidiš propušteni poziv a nemaš kredita za zvanje, i onda zasedneš na fixni telefon i tu si ga ugasio
                    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• zmaj_pa
                      CBC Senator
                      • 13.05.2007
                      • 232
                      • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

U prilog onome sa prevarama sa mob.telefonima i jedan dokument sa jednog drugog foruma.

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

stigo i meni sledeci tekst sreca neznam engleski

FIRST BANK OF NIGERIA PLC
                        truly the first
                        Corporate Headquarters:
                        HEAD OFFICE: SAMUEL ASABIA HOUSE,
                        35 MARINA LAGOS.
                        TEL: 234-8083616012,FAX: 234-1-7591119
                        Our Ref: FBNP/X-XI/2007

ATTN: BENEFICIARY/INHERITANCE

RE: NOTIFICATION OF YOUR OUTSTANDING CONTRACT PAYMENT WITH THE FEDERAL
                        OVERNMENT OF NIGERIA.

FOLLOWING A DEPT BUY ?BACK AGREEMENT (DBA) REACHED BETWEEN OUR BANK AND THE
                        EDERAL GOVERNMENT OF NIGERIA UNDER THE 2005/2006 FISCAL YEAR SCHEMES.

YOUR OUTSTANDING CONTRACT PAYMENT WITH THE FEDERAL GOVERNMENT OF NIGERIA WILL
                        NOW BE PAID THROUGH OUR BANK (FIRST BANK OF NIG PLC ) UNDER THE TERMS OF THE
                        DEPT BUY- BACK AGREEMENT (DBA). WE ARE TO PAY YOUR COMPANY IMMEDIATELY WHILE
                        THE GOVERNMENT WILL REFUND OUR BANK THROUGH FEDERAL GOVERNMENT TREASURY BILLS
                        IN FAVOUR OF OUR BANK MATURING IN 2007/2008.

IN YOUR FILE,IT WAS DISCOVERED THAT THERE WERE SOME IRREGULARITIES BECAUSE YOU
                        HAVE NOT FOLLOWED THE DUE PROCESS OF CLEARANCE AND PAYMENT THAT IS WHY YOU
                        HAVE NOT RECEIVE YOUR FUND EVEN AFTER COMPLETING THE CONTRACT. HOWEVER, THIS
                        BANK HAVE BEEN ABLE TO SORT THESE IRREGULARITIES.

SUBSEQUENTLY, FEDERAL REPUBLIC OF NIGERIA (FGN) ORDER CONTRACT NUMBER P24K WAS
                        SUED TO THIS BANK DIRECTING US TO REMIT YOUR FUND IMMEDIATELY. PLEASE SEND
                        MEDIATELY YOUR BANK INFORMATION, PRIVATE TELEPHONE AND FAX NUMBER BECAUSE WE
                        DON?T WANT OUR CORRESPONDING BANK IN LONDON TO MAKE WRONGFUL TRANSFER.

YOU ARE ADVISED TO CALL ME AS SOON AS YOU RECEIVE THIS MESSAGE ON MYDIRECT
                        TELEPHONE: 234-8083616012

BEST REGARDS

DR.JACKSON OKAFOR
                        DIRECTOR, FOREIGN PAYMENT DEPARTMENT.
                        FIRST BANK OF NIGERIA PLC
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Aaaa, pa evo i meni stigla "kvaka"

Banka ce da prebaci novac, bez problema, samo postoji malo problem jer je novac stajao dugo neiskoristen, pa je racun "uspavan", a da se reaktivira treba 650$ da se posalje Westernom na ime neke njihove poverljive sluzbenice, jer je tako brzeeee

Ok, ali ja jadan nemam pare pa moram da otvorim racun kod druge banke da bih dobio kreditnu karticu sa koje mogu da podignem 650$ i da im posaljem...samo mi treba 45$ da uplatim pre toga da dobijem karticu, a nemam pare, pa ako bi mogli da mi posalju...

Videcemo.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nemanya
                            CBC Veteran
                            • 29.03.2008
                            • 199
                            • Beograd

dobro je,dobro
                            "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Probisvet
                              CBC Senator XXL
                              • 07.06.2005
                              • 423
                              • FRANCUSKA

Ajde da se nadovezem za ovakve fore ovde ,secam se bilo je davno dobije moj tast silne pare preko jednog koverta ali pod uslovom da kupi jednu knjigu, naseona foru, jer ne zna da bekne francuski pa je posle dobijene knjige i racuna da je plati video da se zaj**. Najnovije vec vise godina ovde se preko telefona reklamiraju pojedine firme i propoziraju mnogo sta, jedino sto mogu da zahvalim tome da kad se pojavi na ekranu fiksnog telefona poruka secret a ne broj,nema toga ko ce da me natera da se javim samo pritisnem dva puta i veza je prekinuta. Sto ih mrzim te koji zovu a da se broj telefona ne pojavi na displeju,, dodjemi da svaki put kad zvoni telefon sa napisanim secret, da se javim i da ga na Srpskom lepo oteram u tri lepe PM. Ali sam siguran da nebi ni sacekao da me saslusa do kraja
                              Jedino ne zameram onoma koji znaju Engleski, ja sam srecan sto ga ne znam pa i ga ne citam.

Comment

• SAAB PoWeR
                                CBC Senator XXL
                                • 26.04.2005
                                • 1394
                                • tu iza coska(Milwaukee USA)

ah, meni je covek poslao email , malo smo se dopisival , poslao mi broj telefona, ja ga drugi dan nazvao i predstavio se kao da radim za FBI ,poceo da se izvlaciti kako radi za drzavu je samo prosledio ono sto mu je receno da uradi , covek se ukenjao , ja mu reko da je sve snimljeno i daj je uhvace odakle pise , kao iz internet kafea , onda je jos vise pukao ...
                                jednom je bila emisija na TV ove ,reporter je otisao u englesku odakle mu se neko javljao i pravo na njih naisao i sve snikio sa skrivenom kamerom...
                                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
                                X