Nigerijska "šema"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Nigerijska "sema"

Originally posted by jevrem
    Evo jedan zanimljivi mail koji sam upravo dobio!

"MY BEQUEST,

My Name's Mr.Graham N.Robert. Given my current state of health, I have decided to donate what I have to you, I am 69 years old and I was diagnosed for cancer about 2 years ago, immediately after the death of my Wife, Who had worked with me tirelessly until we were driven out of Zimbabwe and our farms seized. I have been touched to donate from what I have inherited from our estate to you for charity and the support of displaced children, and towards cancer research since we never had any children, rather than allow our relatives mis-use our hard earned funds.
    ja sam ih oterao u cevku... Sad mi šalju na srpskom

@Gavra

90% ljudi mojih godina nema pojma šta je intel a šta komjuter a o tome što piše u tom mailu još manje, tako da... Smanjenjem starosti taj procenat se smanjuje ali je i dalje veoma visok...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

a i dok ne posaljete na sve adrese iz imenika, necete znati radi li
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

aaaaa jbt dokle vise? sad i na FB...
        .

Comment

• Gatti.Gatozza
          CBC Senator XXL
          • 26.09.2006
          • 411
          • Zemun
          • Lybra 1.9 / XJ600S

Re: Nigerijska "šema"

MAZDA

Comment

• Cougar
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2009
            • 352
            • NBG // Vrbas
            • Cougar XR 2.5 V6 24v

Da li vam ovo deluje poznato...

Code:
            [i]BEOGRAD - Siniša Lukić (40) iz Sremske Mitrovice uhapšen je zbog sumnje da je šestoro Beograđana prevario za skoro 300.000 evra. Neki od oštećenih su, kako saznajemo, čak prodali svoje stanove da bi Lukiću dali traženi novac. Osumnjičeni je, inače, uhapšen blizu Palate pravde, neposredno posle suđenja grupi koja je na osnovu Lukićeve tvrdnje optužena da je od njega iznuđivala novac.

- Prošle godine Lukić je jednom poznaniku rekao da je bogat čovek i da je dobio nasledstvo u inostranstvu, i to nekoliko miliona evra. Požalio mu se, međutim, da trenutno nema dovoljno novca da otputuje i da plati sve takse da bi svoje nasledstvo preuzeo. Da bi ga uverio da ima novca, ali ne dovoljno, pokazao mu je torbu u kojoj su navodno bili evri. Sumnjamo da je evre stavio samo na krajeve svežnja, a da je između bio papir. Poznaniku je obećao da će ga, ukoliko mu ovaj pomogne finansijski, nagraditi velikom sumom kad preuzme nasledstvo - kaže sagovornik „Blica” blizak istrazi.

U nameri da mu pomogne, a kasnije i profitira, poznanik je Lukiću dao traženi novac. Međutim, Lukić je zahtevao još novca jer, navodno, ta svota nije bila dovoljna da reguliše sve u vezi s nasledstvom. Da bi mu izašao i susret i obezbedio traženi novac, poznanik je prodao i svoj stan.

- Nakon toga poznanik je ispričao svojim prijateljima o Lukiću i njegovom nasledstvu. Lukić se upoznao i s njima, ispričao im istu priču, pokazao torbu u kojoj je navodno nosio evre. Neki od tih ljudi su naseli na istu priču i dali mu svoj novac. Najmanja suma kuju je uzeo bila je 15.000 evra, a najveća čak 80.000 evra - nastavlja priču naš sagovornik.

Vreme je, međutim, prolazilo, a od Lukića, njegovog nasledstva i obećanog novca nije bilo ništa. Ljudi od kojih je uzeo pare razgovarali su o njemu i nasledstvu, i kada su shvatili da je sve bilo „obećanje ludom radovanje”, slučaj su prijavili policiji.

- Osumnjičeni je u petak bio na suđenju grupi koja je na osnovu njegove tvrdnje optužena da je od njega iznuđivala novac. Pitanje je da li su oni zaista iznuđivali novac od Lukića i oštetili ga, kako je on tvrdio. Ubrzo posle završetka suđenja osumnjičeni je uhapšen u blizini Palate pravde - napominje naš sagovornik. Osumnjičeni Lukić se nije opirao hapšenju, ali zasad nije utvrđeno gde je potrošio 279.500 evra, koliko je uzeo od šestoro poznanika. Prema sadašnjim informacijama, nije kupovao nekretnine, niti putovao po inostranstvu. Za osumnjičenim Lukićem je, kako saznajemo, i jedna susedna zemlja raspisala poternicu, takođe zbog prevara.

Oštećenih znatno više
            Policija sumnja da je Lukić prevario više osoba nego što je utvrđeno u dosadašnjoj istrazi.
            [/i]
            [b]Izvor: [/b][url]http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/245869/Prevarao-gradjane-za-300000-evra[/url]
            Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Cougar
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2009
              • 352
              • NBG // Vrbas
              • Cougar XR 2.5 V6 24v

Google UK Ltd
              Belgrave House
              76 Buckingham Palace Road
              London SW1W 9TQ
              United Kingdom

Serial No.: GUK/77856783123/11
              Batch No.: UK77/789/WIN3/EU
              Reference No.: APR/04/11/CLAIMS

GOOGLE ANNIVERSARY WINNING NOTIFICATION

We wish to congratulate you once again on this note, for being part of our winners selected this year. This promotion was set-up to encourage the active users of the Google search engine and the Google ancillary services.

Hence we do believe with your winning prize, you will continue to be active and patronage to the Google search engine. Google is now the biggest search engine worldwide and in an effort to make sure that it remains the most widely used search engine, we ran an online e-mail beta test which your email address won £950,000.00 {Nine Hundred and Fifty Thousand Great British Pounds Sterling}

We wish to formally announce to you that you have successfully passed the requirements, statutory obligations, verifications, validations and satisfactory report Test conducted for all online winners. A winning cheque will be issued in your name by Google Promotion Award Team, You have therefore won the entire sum of £950,000.00 {Nine Hundred And Fifty Thousand Great British Pounds Sterling} and also a certificate of prize claims will be sent along side your winning cheque.

Sir Gerhard Jessen
              Foreign Transfer Manager
              Google Promotion Award Team
              Email: googleinc@officeliveusers.com
              Tel: +44 (0) 704 5700 647
              Fax: +44 (0) 705 361 9716

You are advised to contact your Foreign Transfer Manager with the following details to avoid unnecessary delay and complications:

VERIFICATION AND FUNDS RELEASE FORM

(1) Your contact address:
              (2) Your Mobile/Fax numbers:
              (3) Your Nationality/Country:
              (4) Your Full Name:
              (5) Occupation/Company:
              (6) Age/Gender:
              (7) Ever won an online lottery?
              (8) Email:

The Google Promotion Award Team has discovered a huge number of double claims due to winners informing close friends relatives and third parties about their winning and also sharing their pin numbers. As a result of this, these friends try to claim the lottery on behalf of the real winners. The Google Promotion Award Team has reached a decision from headquarters that any double claim discovered by the Lottery Board will result to the canceling of that particular winning, making a loss for both the double claimer and the real winner, as it is taken that the real winner was the informer to the double claimer about the lottery. So you are hereby strongly advised once more to keep your winnings strictly confidential until you claim your prize.

Congratulations from the Staffs & Members of the Google interactive Lotteries Board Commission.

Sincerely,
              Dr. Patrick Valas
              Google Promotion Award Team
              Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• kiki243
                CBC Senator
                • 06.04.2011
                • 201
                • العربية

ISTINA ILI ........

Kako sam dobio mail pre desetak minuta i ostao skamenjen dok sam ga citao jel ne mogu da verujem da to postoji,resih da to podelim s vama.
                Naime o cemu se zapravo radi.....
                Kao svi mi ovde na forumu,tako i ja,opsednut zeljom za sto boljim i lepsim cetvorotockasem-surfujuci danima i nocima ,nadjem nesto sto mi se svidi.Zemlja Svajcarska,zapravo u tamosnjim novinama oglasen auto za prodaju.Kako je u oglasu bilo relativno malo informacija koje mene zanimaju -samo standardne,evo pogledaj te prepis

Beschreibung:
                1. Hand, Nichtraucher, Farbe Sitze: schwarz.
                Sonstiges:
                Sondermodell, Zustand: sehr gut, 5-Gang Getriebe, Fahrerairbag, Beifahrerairbag, Multifunktionslenkrad, Colorverglasung, Zentralverriegelung mit Fernbed., Sportfahrwerk, Sportsitze, Innnenausstattung anthrazit, 16 Zoll ALU auf Sommerreifen

ja posaljem coveku mail da sam zainteresovan za auto,da mi ga opise malo vise(stanje auta) i da probamo da se dogovorimo.
                Pismo sam poslao jutos,odgovor dobio malopre-PROCITAJTE PAZLJIVO

Thank you for your e-mail.
                I confirm that the car is still available. I have not sold it yet.
                The car is like new, in excellent condition, no scratches on it and is currently registered in Switzerland. The steering wheel is on the left side and the car has valid number plates and sticker from Switzerland. It has all papers for registration, there is a clear title and can be registered on your name easily.
                I have stayed in Switzerland for 4 years. Now my contract is over and I have returned home. I am currently in Ireland. The car is here with me. I can not register the car here. As you know, here all cars have the steering wheel on the right side. The Ford Fiesta has the steering wheel on the left, so it is useless for me here.
                If you are interested in this car, I will organize and pay for delivery to your address. Once you get the car you have 5 days to review and verify. After the inspection period, you must make a decision. If you like the car, the payment will be sent to me. If you do not like the car, you can refuse it (free of charge). In this case I will pay for return.
                If you are interested, please reply.
                Thank you.
                Best regards.

Znaci ko razume ok, a za one koji ne razumeju radi se o sledecem.Covek bi mi POSLAO auto,PLATIO troskove transporta,i ja bih imao auto pet dana na raspolaganju da se odlucim hocu ili necu da ga kupim.Ukoliko mi odgovara,tek onda bi mu ga platio,ukoliko ne,on ga vraca nazad opet o njegovom trosku.
                Naravno cela prica pije vodu kad bi sa druge strane(umesto mene) bio covek iz EU,ali posto je ovo Srbija brale,ja ne budem lenj pa mu odgovorim da je to jedna velika prepreka i dali ima neki predlog.

Odgovor njegov cekam a vas pitam dragi drugari TA VI KAZETE NA OVO???

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo
                  • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: ISTINA ILI ........

Za ne poverovati!
                  EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• kiki243
                    CBC Senator
                    • 06.04.2011
                    • 201
                    • العربية

Jbt-gde mi zivimo.Ubismo se ovde da naucimo jedni druge kako da nas ne prevare na nekom auto-placu a vidi kako ljudi zive.Boli ih k...c za kola.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

viewtopic.php?f=8&t=37158

preporucujem ti da ovo procitas. U toj temi su svi odgovori.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kiki243
                        CBC Senator
                        • 06.04.2011
                        • 201
                        • العربية

Dobro,kod nigerijaca su u pitanju milioni dolara,ovde se radi o autu od par hiljada evra.U svakom slucaju ,hvala sefe na smernicama.Praticemo ishod,cekam sledeci mail i sve ce nam biti jasno ko na dlanu.

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Sledeca poruka je da ipak moras da mu uplatis neki avans da bi on bio siguran da si ozbiljan, pa ako ti se auto ne svidi, on ce ti te pare vratiti. Imao sam slican mail tako da sam siguran da je u pitanja prevara. Ko sto stari kazu, besplatan sir je samo u misolovci!

I love my

Comment

• Bojan1212
                            CBC Senator XXL
                            • 15.07.2008
                            • 468
                            • Zemun
                            • Honda Accord

Ocigledno nisi dobro procitao temu koju ti je Chubbs preporucio... Ima i ovakvih primera i vecina je na istu foru kao radi u Engleskoj, volan na levoj strani bla bla. Tipujem da ce u sledecem mail-u da ti kaze kako bi trebao da mu uplatis neki simbolican depozit kako bi on organizovao prevoz i bio siguran

Nema od toga nista

Comment

• alexa05
                              CBC Senator XXL
                              • 23.07.2006
                              • 1769
                              • Smederevo
                              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Pa dobro ako stigne druga poruka sa takvom sadrzinom onda je to to al na osnovu ove jedne tj prve bio sam zbunjen
                              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

javljaj obavezno sta se desava...
                                Long Live CBC!!!