@ ostali
Kod mene je odnos 2:1 u korist oruzja... za sada (btw ne planiram drugi auto )
Shto se ciscenja tice, konkretno za pusku, deda je pucao i ostavio tako par meseci, nije imao cime da ocisti kad je trebalo, posle zaboravi i eto...
Ja kupio u snajperu kit za ciscenje, shipka sa chelichnom spiralom, plasticna cetkica i pamucna... i sprej za ciscenje. Sprejem sam naprskao, ostavio jedno pola sata da odstoji, okrenuo da se prelije i na drugu stranu, gulio celicnom, pa provlacio krpama bar 5 puta, pa naprskao pamucnu cetkicu sprejem, premazao i ostavio neko vreme, pa posle ponovio postupak. Cela cev je ok ociscena, medjutim, prvih par cm od kraja patrona i dalje postoje risevi od garezi, ali to nisam uspeo da skinem..
drnc se koristi bas za jako zaprljane cevi... ja sam na svom cz99 koristio vaticu i balistol posle nekoliko provlacenja izadje mi bela vatica... alil moj pistolj je za americko trziste pa ima hromiranu ili cak prohrom cev nisam siguran pa je dosta lako cisti, dok moj cale na svom TT nikako ne moze da postigne 100% belu vatu kod ciscenja...
Svaki CZ99 ima takvu cev, da bi mogao pucati ispod vode, zato ga šabani upropaste kad pucaju sa pancirnim zrnima, zato je moj izbor bio 7.62 koji ubije pancir i bez toga Inače TT je retkost, zaostalo iz rata, verovatno je zastava 7.62. Dilema je bila izmedju 99 i 7.62 ali ergonomski mi ne odgovara 99 plus nema kočnicu i plus zdravo je kabast za nošenje
Ima obarač dvostrukog dejstva a to nije kočnica, što se kasnije i pokazalo kao loše jer je bilo dosta slučajeva nehotičnog ranjavanja ili smrti zbog metka u cevi i zezanja. To je dobro koncipiran pištolj za službene svrhe ali ne i za glupe civile. Mada ne znam koji jeste za glupe civile
Znam ja, na vodu, mada i sa njim moze da dodje do ranjavanja
Drugar ima neku igracku, izgleda kao mp3 player, visi kao privezak sa kljucheva, a unutra 2x6.35... na vise od 2 - 3 metra nema skoro nikavu preciznost, ali na blize moze da bude opasan.
Ne postoji veća glupost od toga, na to se okrene ledja na dva metra da te ne pogodi slučajno u oko a onda će ga neko spičiti sa pravim pištoljem. Uliva lažnu sigurnost i hrabrost, to nikad ne završi dobro... Osnovno i jedninopravilo ne maši oružjem ako ga nećeš maksimalno upotrebiti, nema plašenja...
kad dora pmenu mahanjem pistoljem , podsetime na jednog starog drugara ,decko je trenirao kik box 20 godina , jedno vece sedi u basti kafica dodju dva frajera , jedan sa pistoljem ,uperi mu pistolj u lice i trazi pare , ovaj se ustaje da stolice i prema njemu , koka podje u rikverc, drugar ga opici po ruci pistolj ispadne napuca ga u facu slosi se ko svece , tu ga izubija da je zavrsio u bolnici da 3 polomljena rebra i frakturom lobanje a onaj drugi zdimio kad je video da se ovaj nezaze ...
da moj CZ nije made in Yuga, nego ceska
nego dali zastava jos uvek radi pistolje u 7.62 kalibru ,koje?
a za over sto sakrivaju pistolje , cemu to ?
a jest ovde dobar zakon , odes u prodavnicu pokazes licnu kartu i kupis sta hoces , a sto se tice pucanja neznam ni sam koliko sam metaka ispucao ...
kad dora pmenu mahanjem pistoljem , podsetime na jednog starog drugara ,decko je trenirao kik box 20 godina , jedno vece sedi u basti kafica dodju dva frajera , jedan sa pistoljem ,uperi mu pistolj u lice i trazi pare , ovaj se ustaje da stolice i prema njemu , koka podje u rikverc, drugar ga opici po ruci pistolj ispadne napuca ga u facu slosi se ko svece , tu ga izubija da je zavrsio u bolnici da 3 polomljena rebra i frakturom lobanje a onaj drugi zdimio kad je video da se ovaj nezaze ...
da moj CZ nije made in Yuga, nego ceska
Klasičan primer nepoštovanaj prvog pravila, kad izvadiš pištolj pucaj.
CZ Srbija i CZ Češka su dva sasvim različita pištolja, nisam odmah shvatio da ne misliš na našu Zastavu.
samo mala ispravka za Doru-nisu svi nasi CZ 99 imali hromiranu cev ...imali je samo ona serija za USA trziste i hromirana cev nema veze sa pucanjem pod vodom
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Comment