Policajac pisao kaznu bez mog znanja???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acasmc@200sx
    CBC Senator
    • 30.01.2007
    • 282
    • Mladenovac
    • BMW F31 320d

Policajac pisao kaznu bez mog znanja???

reko da vidim da li je neko imao slicno iskustvo, tacnije da li ima neki savet, sa sledecim slucajem:
    Na autu sa CG tablama mi je istekla registracija 30.04.2009. pre neko vece zaustavi me policajac (nije saobracajac) i uredno mi trazi vozacku i saobracajnu. posto je konstatovao da auto nije registrovan, a ja mu lepo objasnim da je greota da bacim 500e u CG, a prevod se ocekuje svakog casa, on pozove saobracajce (u onim "lepim" fluorescentnim prslucima), te isti saobracajac krene da proverava broj sasije i motora. s obzirom da je bio mrkli mrak, to potraje dobrih pola sata. nadje on nekako broj sasije, ali motora nema predstavu gde je (ko je rekao standardno). tu ja vec kukam u najvece, kako dve godine vozim auto i sad se setili da proveravaju brojeve, kad treba da se preregistruje.
    posto je video da nema nista od nalazenja broja motora, ode do pandurskih kola uzme onu moju vozacku i saobracajnu i donese mi uz reci : "Ajde vozi, nemoj da se zezas vise! Prijatno!"
    e sad tu nije kraj! sutradan mi jedan poznanik koji radi u SUP-u javi da su mi pisali prijavu!

ZASTA? (odgovor na ovo znam, dodao sam zbog dramatike)
    KAD?
    KAKO?

da li postoji pravna pouka, ili da idem u SUP da ****m sve po spisku???

P.S. u kolima je bio i moj brat, koji moze da posvedoci da niko nije pomenuo nikakvu kaznu, niti sacinjavao zapisnik te pitao mene da potpisem isti, ili mi ga ne daj Boze procitao!

WTF?
    nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Policajac pisao kaznu bez mog znanja???

Budi srecan sto je samo kazna,i ne ulazi u to da li su smeli da ti pisu ili ne.Mogli su i kola da ti oduzmu na proveru.Inace da rade svoj posao kako treba makar bi te iskljucili iz saobracaja jer vozis neregistrovan odnosno neosiguran auto,pa tako svaku stetu koju napravis moze da plati samo sveti petar...A to sto ce preregistracija sutra ili prekosutra ti i nije neko opravdanje...suma sumarum dobro si prosao...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• acasmc@200sx
      CBC Senator
      • 30.01.2007
      • 282
      • Mladenovac
      • BMW F31 320d

mozda si u pravu. ali me i dalje strasno nervira sto su sve odradili tako kao sto jesu. onako dzukacki, kao smeska ti se u facu, a ovamo ti zavuce k.!
      nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Ozbiljno ti kazaem,mogao si mnogo gore da prodjes,jos da ti se nisu poklopili brojevi motora bilo bi veselje.Ovako cuti,smeskaj se i ti i teraj kola na carinu

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Vlada_nbgd
          Ovako cuti,smeskaj se i ti i teraj kola na carinu
          I cekaj uplatnicu od sudije
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Vlada_nbgd
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2005
            • 1066
            • Novi Beograd/Topcider
            • ford focus sport pack

Pa kazem to je jos najbezbolnije,nema razloga da se ljuti na bilo koga...a tek scenario da udari u neki vredniji auto...

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

lepo si rekao, samo sam dopunio
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Meni je pisana prijava na slican nacin, ono gledo covek papire i pustio me. Posle nekog vremena stigne mi resenje, kreten je napisao prijavu, u prijavi kao dao mi je papir i slicno...
                Dobio sam ih posle skoro goinu dopisivanja. Pogledaj malo mislim da sam i ovde skenirao sve redom kako je bilo...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• somi_kac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2009
                  • 796
                  • Kać

Mene su zapisivali u rokovnik kod sebe X puta, i nikada nista mi nije stiglo.
                  Mada, to sto ti kazu, mnogao si brdo prijava da dobijes, budi srecan sto je samo to.
                  OPEL Astra 1.6i
                  OPEL Kadett 1.6
                  ŠKODA Favorit

Comment

• dadok
                    CBC Član
                    • 01.11.2008
                    • 43
                    • nis

Znaci desio mi se identican slucaj,vozio sam auto svog druga,zaustavili me na Batocini zbog prekoracenja brzine a registracija istekla 15mes ranije.Dao mu dokumenta i uso sa njim u neku pricu levo desno i nekako ga zamolim da me pusti.Pozeli meni on srecan put ja sav srecan a predhodno uzme podatke na belom papiru,navodno cisto zbog evidencije da sam zaustavljen.Posle godinu dana meni stize resenje da platim kaznu 7000din + sudske troskove 1000din zbod voznje neregistrvanog auta sa cg tablicama.Poludeo sam psovao sve na sav glas,sto kazete smeska ti se u facu sve okey a ovamo ti ga zavuce iza ledja.Posle toga malo sam se raspitao i kazu da ima pravo da ti tako napise kaznu posle tvog odlaska jer kao navodno postoje policajci koji ne zele da ulaze u konflikt tu na licu mesta mada mi nije jasno zasto rade takve stvari i zasto je uopste policajac ako savesno neobavlja svoju duznost.Jedino sto mi je bilo preostalo je da napisem zalbu.Malo sam pretrazivao po netu,gledao clanove po zakonu i iscackao da nikako nije mogao da me kazni po tom navedenom clanu jer se odnosi na domaca vozila a tad kad su me zaustavili CG se vec odvojila i ta vozila su se smatrala stranim pa je tako i kazna neka mandatna od 1000din po clanu koji se odnosi na strana vozila a to vazi i u slucaju skidanja istih,nasim mogu i moraju da skinu i da ih iskljuce iz saobracaja a stranim ne.

Comment

• dandzaman
                      CBC Senator
                      • 12.09.2007
                      • 229
                      • RockNrolla bg

evo i ja da se pofalim slicnim iskustvom...

zaustavi me patrola na raskrsnici kod buvljaka kao brza voznja,iskreno oko 100 sam isao nema sta da lazem ali nemam kmh sat sajlu i stvarno neznam da odredim a auto zna da povuce..
                      zaustavi me,ja izadjem kazem zbog cega ste me zaustavili kaze brza voznja,ja se smeskam kazem koliko sam isao,pandur zove kolegu...
                      ovaj iskace iz auta sav zbunjen piso sms covek,pada mu kapa sa glave i uze onaj radar pogleda ga napravi grimasu i pokaze nista...onda lepo upali i na sek pokaze pise 99...tiltovo na paljenju radar...
                      ja se ljubazno nasmesim pa cak i saobracajac i kaze nista ajde upisacu te samo u svesku i pusticu sa opomenom,kazem ok hvala ljudi puno zdravo zdravo...
                      stize poziv za 14 april kod sudije gde sam dao izjavu i rekao sto i vama...

iskreno,imam dosta prijatelja u mup-u ali kao narod smo gola govna jbg kad tako moram da se izrazim...

Comment

• somi_kac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2009
                        • 796
                        • Kać

Vi po zakonu imate pravo da svakom policajcu koji vas legitimise (bilo u saobracaju, na ulici, u kaficu) zatrazite sluzbenu legitimaciju.
                        Zato ja svaki put trazim kada me zaustave, pa se nekada skenjaju jer misle da imam vezu. Kod mene je palilo, slabo mi sta napisu, cak ni u beleznicu, samo jednom. Do duse isao sam 80 kroz naseljeno mesto, kroz crveno, u papucama i niko nije bio vezan, pa su mi pisali samo za pojaseve.
                        OPEL Astra 1.6i
                        OPEL Kadett 1.6
                        ŠKODA Favorit

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

@somi

Pa da ti je pisao za sve sto ti je nabrojao morao bi da te uhapsi.
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Sem ovog Dandžamanovog primera što znaju stvarno da rade (vaćare) ostal ise bune i pljuckaju a trebali su na robiji završiti. Nije oduzeo kola, nije isključio iz saobraćaja da ideš peške kući nego je ička napisao kaznu u potaji???

Treba da dobije otkaz za to što nije uradio i još prijavu da popije a vi da naučite da se neregistrovana kola ne voze pa kad se nešto desi kukanje ko će da plati (ako ne bude i nešto gore) a to se nauči najalakše kad te klepi po ušima.

Biser, stranac vozi neregistrovan auto i kazna je 1000 dinara i srećan put, pa to nema ni u crtanim filmovima...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• panto
                              CBC Veteran
                              • 04.11.2007
                              • 148
                              • ljubic

Originally posted by somi_kac
                              Vi po zakonu imate pravo da svakom policajcu koji vas legitimise (bilo u saobracaju, na ulici, u kaficu) zatrazite sluzbenu legitimaciju.
                              Zato ja svaki put trazim kada me zaustave, pa se nekada skenjaju jer misle da imam vezu. Kod mene je palilo, slabo mi sta napisu, cak ni u beleznicu, samo jednom. Do duse isao sam 80 kroz naseljeno mesto, kroz crveno, u papucama i niko nije bio vezan, pa su mi pisali samo za pojaseve.
                              Tebi treba trajno zabraniti upravljanje mot. vozilom, a pandura, koji ti je "progledao kroz prste" za divljanje sa 80 na sat kroz crveno svetlo, uhapsiti.

Comment

Working...
                              X