Policajac pisao kaznu bez mog znanja???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Policajac pisao kaznu bez mog znanja???

Originally posted by acasmc@146
    ako cemo da gledamo po zakonu:
    mogao je da mi skine tablice i da me iskljuci iz saobracaja, mogao je da me posalje na vanredni tehnicki, mogao je...., ali NIJE! i samim tim je on prekrsio zakon, a ne samo ja! to sto mi je napisao prijavu u mom odsustvu je samo slag na torti!!
    ako c emo po zakonu:

1. Nije mogao, vec je morao
    2. Nije ti pisao kaznu, vec prijavu - kaznu odredjuje sudija (ili oslobadja)
    3. Uopste ne mora da pise prijavu u tvom prisustvu.
    Prijave se i ne pisu u prisustvu pocinioca, vec se pisu u kancelariji, pa se stampaju, pa se pise zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka, pa propratni akt ka sudu........
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

Originally posted by acasmc@146
      NE! PROBLEM JE U TOME, STO JE POLICAJAC PISAO KAZNU U MOM ODSUSTVU!
      A da ti probaš sa CAPS lock da se obratiš tom SUP-u pa da nam javiš kako si se proveo. vidiš da te ovde niko ne razume

Comment

• dandzaman
        CBC Senator
        • 12.09.2007
        • 229
        • RockNrolla bg

@Sri98,
        poznajes zakon pa mi pomozi savetom kako ja da se branim ...(imas moj post na prethodnoj stranici)

pre je bio onaj pravni savetnik AMS-a na poziv ,neznam jel to i danas aktuelno...

sve u svemu sve strane su u pravu i nisu u pravu ali evo jedne cinjenice,

bio sam na proputovanju kroz madjarsku,austriju i nemacku i nigde nisam video toliko policije na putu kao u BG-u a kamoli zaustavljanja radi rutinske provere ili slicnog i grubog oduzimanja vremena nizasta...
        Iskreno u poslednje vreme je to pocelo jako da mi smeta...
        umesto da se problemi seku u korenu radi se obratno ..

ono sto mi najvise smeta je to da obican pozornik ima pravo i to pravo koristi na jedan drzak nacin zaustavljajuci vozila na putu svuda po gradu radi provere vozila...
        navescu i svoj primer da me je zaustavila patrola od 3 policajca koji nisu znali kako da procitaju broj sasije koji im je stajao ispred nosa ali nisu prihvatali cinjenicu da se broj nalazi na tom mestu vec su me drsko napali da je broj prekucavan i pokusavali da nadju sta god....posle skoro 20min ubedjivanja da je to broj koji traze zaustavili su i drugo vozilo iste marke kao moje da bi se uverili da tu stoji broj sasije...
        na kraju mi rekli aj pici....tim zargonom...

dakle uzeli su mi pola sata mog vremena sa kojim pravom? ponasali se kao ulicari i na kraju lik mi daje dokumenta i kaze aj pici? (medju nama,svu 3-icu bi po mojoj proceni za nekih 2 minuta isprebijao da ne znaju kako se zovu ...ali sam se iskontrolisao i bio ljubazan i rekao hvala?!?!? za sta...?

dakle poenta price je da mozemo do sutra da razglabamo ali cinjenica je da policija ima veca prava u postupanju sa gradjanstvom nego sto realno mogu da podnesu..
        I.Q. pileta a prava predsednika....zao mi je ali tako je ...
        verujem da ovde ima ljudi zakona koji nemaju veze sa tim ali u moru gluposti nemozes ih pronaci ...

pozz

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dandzaman
          dakle poenta price je da mozemo do sutra da razglabamo ali cinjenica je da policija ima veca prava u postupanju sa gradjanstvom nego sto realno mogu da podnesu..
          I.Q. pileta a prava predsednika....zao mi je ali tako je ...
          verujem da ovde ima ljudi zakona koji nemaju veze sa tim ali u moru gluposti nemozes ih pronaci ...

pozz
          Cinjenica je da po zakonu o policiji, zop-u, zkp-u, kz-u... i kojekakvim poveljama sto je Srbija potpisala, policija ima dosta manja prava u postupanju sa gradjanstvom nego sto je to bilo ranije. o ovom bi se sada moglo pisati i pisati, ali to uopste ne pripada ovoj temi

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

papir trpi sve
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

'Oce mi post biti obrisan ako konstatujem da sa policijom nikada nisam imao problema do sada, i da se svaka konverzacija prilikom rutinskog ili zaustavljanja zbog saobracajnog prekrsaja odvijala i zavrsavala uljudno, a pri tom upitam kako se pojedinci ponasaju, kako izgledaju i koja kola voze (su vozili) tokom tih losih iskustava sa policijom?

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Trebalo bi da bude obrisan jer je drugi naslov teme. ima ona tema vezano za policiju, ovakvi, onakvi itd, udri malo search.

Comment

• dandzaman
                  CBC Senator
                  • 12.09.2007
                  • 229
                  • RockNrolla bg

ja takodje nemam problema sa policijom,
                  vozim blago izmenjen ali skroz regularan auto koji je vise puta proveravan kod istih..
                  cak sta vise moj slucaj koji sam naveo se zavrsio sasvim spontanom pricom sa saobracajcem pa cak smo se i nasalili zato mi i jeste bilo cudno kad mi je stigao poziv od sudije za prekrsaje...iskreno kazem,da mi je napravio zapisnik potpisao bih ga 100% jer kao sto sam rekao ,sigurno sam bar 10 puta prekrsio saobracajni zakon za koji sam trebao da budem kaznjen pa cak i tada sam isao brze verovatno nego sto treba ali nevolim kad me neko munta po svaku cenu ...ako vec igras prljavo onda igraj prljavo do kraja

Comment

• dadok
                    CBC Član
                    • 01.11.2008
                    • 43
                    • nis

Pa i nama su se razgovori zavrsavali veoma uljudno i ljubazno samo sto izgleda u pojedinim slucajevima do kraja njihove smene norma nije bila ispunjena pa daj nekom iz blokceta da prikacimo prijavu kad vec nismo na licu mesta i to pazi cak smo i potpisali prijave ili odbili da potpisemo a zapisnik uredno sacinjen.Pitam se kad gde?

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Obratite paznju na obrazlozenje ukidanja resenja....
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• somi_kac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2009
                        • 796
                        • Kać

Pitao sam danas drugovog caleta koji radi u MUP-u, da li je to kod nekih saobracajaca praksa da napisu kaznu kasnije.
                        On je rekao: "Ne, to nije bas po propisima, ali se desava da te priteftere te u rokovnik i onda na kraju meseca ako nemaju dovoljnu kvotu kaznjenih, ispisu jos par prijava".
                        OPEL Astra 1.6i
                        OPEL Kadett 1.6
                        ŠKODA Favorit

Comment

• acasmc@200sx
                          CBC Senator
                          • 30.01.2007
                          • 282
                          • Mladenovac
                          • BMW F31 320d

e to ti pricam! to je sad kao ok? ako je ispunio kvotu onda moze i da se ovajdi neki dinar, ako nije, nije ni to problem, sedne jedno vece kuci kad je zaludan, otvori svoj tefter i blok sa prijavama, kupi jedno lepo penkalo i pise!

pa nije ovo komunisticka Rusija? kriv si, ako policajac tako kaze!
                          nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• acasmc@200sx
                            CBC Senator
                            • 30.01.2007
                            • 282
                            • Mladenovac
                            • BMW F31 320d

Originally posted by CikaKure
                            'Oce mi post biti obrisan ako konstatujem da sa policijom nikada nisam imao problema do sada, i da se svaka konverzacija prilikom rutinskog ili zaustavljanja zbog saobracajnog prekrsaja odvijala i zavrsavala uljudno, a pri tom upitam kako se pojedinci ponasaju, kako izgledaju i koja kola voze (su vozili) tokom tih losih iskustava sa policijom?
                            nece, ali ces da dobijes posao u policiji 100%!

ja izgledam kao serijski ubica, pedofilicar i silovatelj! a auto mi izgleda slicno kao Betmobil i automatski kao takav izaziva sumnju! inace se normalno ponasam kao himalajski gnu u sezoni parenja!

nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Pa sto ne kazes, ja vidim nesto si mi poznat...

Comment

Working...
                              X