Kupovina povlašćene parking karte za parkiranje u III zoni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoFaca
    CBC Veteran
    • 10.09.2007
    • 108
    • Karaburma, Beograd
    • Opel Vectra C 1.8

Kupovina povlašćene parking karte za parkiranje u III zoni

Dobio sam juče obaveštenje da će na teritoriji donjeg Dorćola od 1. juna biti uvedena III, tj. zelena zona parkiranja. Bukvalno od Pančevca, tj. Cvijićeve do Kalemegdana, ceo donji deo će biti zoniran.

E sad, imam problem: nisam prijavljen da tamo živim, a vozim službeni auto firme koja nije registrovana u datoj zoni.

Hoću da odem do Parking servisa da pitam šta i kako da radim vezano za kupovinu povlašćene parking karte za parkiranje (nije skupa, 416 din. mesečno), a u međuvremenu me interesuje da li je neko možda bio ili jeste u sličnoj situaciji i da li ima nekog rešenja?! Pretpostavljam da će me "oduvati", tako da ću morati da ostavljam kola u firmi i da pešačim do kuće i nazad

Eventualno da kažem da je to ženin auto, pošto ona ima prijavljen boravak u toj zoni, a da iz firme dam neko ovlašćenje da ona koristi auto, pojma nemam... Idem danas ili sutra do PS pa ću da javim rezultat...
  • Hypersonic
    CBC Veteran
    • 29.07.2006
    • 116
    • state of Medak, BGD

Re: Kupovina povlašćene parking karte za parkiranje u III zoni

U bilo kojoj opstini mozes da overis izjavu da dajes zeni auto na koriscenje. Da li je to ovim pajserima iz parking servisa dovoljno, to ne znam. Sledeca situacija jeste da ti promenis mesto prebivalista, odnosno da se prijavis tu gde zivis, samo sto ti je to mnogo slozenija procedura nego da das zeni ovlascenje.
    Stercus accidit

Comment

• MarkoFaca
      CBC Veteran
      • 10.09.2007
      • 108
      • Karaburma, Beograd
      • Opel Vectra C 1.8

^ Bravo, toga se nisam setio!

Dakle, idem sa tom idejom: ženi dajem ovlašćenje da vozi službeni auto, ona ima prebivalište u III zoni, i ima potrebu za parkiranjem službenog auta... Valjda će da prođe

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Hypersonic
        U bilo kojoj opstini mozes da overis izjavu da dajes zeni auto na koriscenje. Da li je to ovim pajserima iz parking servisa dovoljno, to ne znam. Sledeca situacija jeste da ti promenis mesto prebivalista, odnosno da se prijavis tu gde zivis, samo sto ti je to mnogo slozenija procedura nego da das zeni ovlascenje.
        Kako moze da daje zeni auto na koriscenje kada je vlasnik auta firma? Samo vlasnik auta moze da ga ustupi nekom na koriscenje, a da bi ga gospodja koristila, logicno je da bi trebalo i da je yaposlena u toj firmi, pa bi jos trebalo i putni nalozi, bla. bla, bla....

promena adrese u prebivalistu uopste nije slozena procedura, a i zakonska je obaveza.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• MarkoFaca
          CBC Veteran
          • 10.09.2007
          • 108
          • Karaburma, Beograd
          • Opel Vectra C 1.8

Ne moraš biti zaposlen u firmi da bi vozio firmin auto, dovoljno je ovlašćenje na memorandumu, a i putni nalozi ne bi bili problem... Ionako je sve to proforme, čisto da dođem do parking karte... Ako BAŠ budem morao, promeniću adresu u LK, što kažeš, nije ništa komplikovano...

BTW, adresu nisam menjao jer planiram u skorije vreme da se vratim tamo, tako da... "Privremen" boravak "kod žene u potkrovlju" se odužio...

Comment

• JaMaL
            CBC Senator XXL
            • 14.04.2007
            • 448
            • JaMaL

Ja sam se svadjao sa njima milion puta...

Jedina sansa je da odes do nekog sefa... oni na salteru ce samo da te iskuliraju po sluzbenoj duznosti... ti trazi da vidis nekog sefa...

Mada i to je veoma mrka kapa... ja sam zeleo da im dam pare... nisu zeleli da uzmu... za slican problem... posle 30 min. ubedjivanja... i dalje nisu zeleli da cuju tako da sada pesacim... lakse je...

Poenta je sledeca, ne zele da razgovaraju osim ako ti je i licna karta i saobracajna na istoj adresi, ili ako je firma na toj adresi, prijavljena kao sediste ili pridruzno odeljenje i auto registrovan na tu firmu... sve ostalo dzabe trosis vreme... mozda ti daju nedelju dana na neko moljakanje kao dok ne sredis ali ne na duze...

u svakom slucaju ne boli pitati... ali obavezno kod shefa... oni na salteru su bas brainless minions bez ikakve mogucnosti donosenja odluka...

Comment

• LuccaGabazzi
              CBC Senator
              • 16.09.2005
              • 294
              • pole position

Nema sta da moljakas, ides kod sefova itd.
              Parking Servis ima svoja pravila i naravno da nece ljudi sa saltera da te slusaju jer ne mogu ni da ti pomognu.
              Ukoliko u licnoj karti ne pise da zivis u toj ulici nema potrebe da pokreces stvar.
              Ukoliko u saobracajnoj ne pise da ti je firma u toj ulici takodje nema potrebe da pokreces stvar.
              Nikakvi putni nalozi, ovlascenja, uverenja ti ne pomazu.
              Jedino da promenis prebivaliste u licnoj karti pa da ti firma da neke potvrde da si korisnik vozila, mozda ti i dozvole da placas zonu.
              Mada i to je pitanje.

Znam, lepo je da se parkiras ispred kuce al nece da moze.
              Evo ti predlog: Garaza Parking Servisa naplacuje mesecno 1800 din parkiranje u vremenskom periodu od 17h - 8h, dakle celu noc.
              U tu cenu je uracunato parkiranje vikendom i praznicima. S obzirom da vozis firmin auto i kuci nisi pre 16-17 h to je idealno resenje.
              Billionaire Boys Club

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

Teski su u Parking servisu do bola! Ponekad odem ja umesto keve da platim pretplatnu kartu za parking za njen auto (zivi u trecoj zoni) i desilo mi se da sam 2 puta zaboravio da uzmem i njenu licnu kartu pa cak i pored donesene saobracajne dozvole sa adresom iz te zone, cak iako kupuje markicu od kada su uvedene zone, oni nisu hteli da mi daju da uplatim parking dok ne donesem i kevinu licnu kartu
                Samo nije navedeno da li ce ta 3. zona da bude ista kao i sadasnja 3. zona u centru, ili ce da bude "drugacija" (kao sto ima na Vracaru i sl.) pa sa tom pretplatnom kartom nece moci da se parkira i iznad Cara Dusana?
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Bice drugacija treca zona, kao pretplatnik iz te zone neces moci da parkiras u drugim trecim zonama, a ni u prvoj ni u drugoj.

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Jel to proverena inf? MEni odgovara ako je tako

Comment

• MarkoJTD
                      CBC Senator
                      • 04.05.2008
                      • 249
                      • Beograd

itekako proverena (to ti naglase tri puta dok si tamo) "iznad cara dusana nema da se parkiras, ovo vazi samo u ovoj novoj zoni" daju ti lepo i mapu grada sa ulicama gde karta vazi.

inace jeste da je bzvz sto nece da daju kartu kad ne poneses lk. al za razliku od drugih mica za salterima ovi traze samo dva dokumenta, ne bi trebalo da je tesko iscimati se toliko.
                      - Italian for style

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

ma nije tesko, samo eto, dva puta sam zaboravio licnu a vide u kompu da je kupovana markica par godina za taj isti auto na istoj adresi pa opet ne daju, pa malo smara da se vracam vamo-tamo. al' ko nema u glavi...

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Idete da produzite parking kartu, znate da vam treba licna karta i saobracajna od vozila, i zaboravite da je ponesete jedan od ta dva dokumenta, i posle vam kriv salterski sluzbenik u Parking servisu? Aman, ne preterujte.

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

Pa dobro, ja ne vidim problem, narocito kao stalna musterija. Ako u banci mogu da mi daju pare bez potrebnih dokumenata jer dolazim tu vec par godina, onda bih vala mogao i parking da produzim samo uz saobracajnu. Al' dobro, nekome je to preterivanje

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Oprosti, nije mi jasno da ne nosis licnu kartu sa sobom. Verovatno sam ja dete komunizma, drugacije naucen, da postujem sta vlast kaze

Comment

Working...
                              X