LOPOVI!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: LOPOVI!

Originally posted by srdjanissan
    to sto kazes je jos i dobro FON,fakultet na kojeg svi trce da se upisu,na kome sam i ja evo drugu zavrsavam
    polaganje za oba smera ti je 10800din,upis zaboravio ispit 500 i 1000dinara,knjige sve preko 800,1500evra godina,placas ovo,placas ono,ali ipak je to FON jedan od najtrazenijih fakulteta,jel upada i u IT i finansije,menadzment,kvalitet,sve zivo.
    dekanka dolazi na fax sa: sab aero,star 3godine,rav4 nov model,mini S,i pre 2 dana nov bmw z4,mislim,sta da kazem
    Brate, sta se na tom FON-u uci?

Nas dekan dolazi sa crvenim Yugom 55... Ali je zato 10 godina vec dekan
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• srdjanissan
      CBC Senator XXL
      • 20.11.2008
      • 720
      • beograd

z4 je dobila od ugovora sa kokakolom,koliko projekata radi fon,sada je izabrana za odnose sa finansijama u beogradskom univerzitetu....

fon je zajeban fax....koliko mudonja iz sveta dolazi drzi predavanja i neke seminare
      kad koči,cepa gume i prevrće se!
      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Visoko ili više obrazovanje se nigde ne smatra obaveznim vidom obrazovanja pa samim tim nigde i nije jeftino tj. svuda je skupo!......posao kako i svaki posao:dosta uložiš-dosta ti se i vrati.........mislim da je mnogo tragičnije to što se nivo srednjošklskog obrazovanja srozao na tako nizak nivo,....pozdrav!

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by sri98
          Jes' da glupo zvuci, ali je pre demokratije bilo besplatno, tj. mnogo jeftinije
          Tak'i su nam i ekonomisti izašli, jeftini, za socijalističku samoupravnu ekonomiju, mada prve dve reči negiraju treću...
          Socijalistička, samoupravna... ekonomija ?
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Ova tema me lično ni malo ne pogađa, ja sam svoje manje više davno završio, a ovo što se sad učim svakako moram da platim.

Poslovno gledano, nervira me kukanje, posebno asistenata i apslovenata nekih fakulteta gde se na projektima vrte ogromne pare, a to što su dozvolili služenje civilnog roka na fakultetima, to je posebna priča...

btw, kako kog sabereš većina privatnih fakulteta je jeftinija, daš neke pare i tu ti je sve uračunato, od olovke, sveske, svih knjiga, do maltretiranja profesora i asistenata...
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Mozda jesu privatni jeftiniji kad pogledas na daleko, ali pitanje je jesu li priznatiji?

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

kod nas su privatni i manje priznati nego u svetu....to se kod nas mozda gleda sta si zavrsio,ali tamo,oni nemaju pojma kako ucis ovde na etf-u,pmf-u ekonomskom, fonu ili privatnom,pokajao sam se sto nisam upisao raf,ortak da 3000e ima sve ali bukvalno sve i moze leti da radi i da ga otplati za taj mesec 2 sto radi za fax nesto
                kad koči,cepa gume i prevrće se!
                papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• luci
                  CBC Senator XXL
                  • 13.03.2006
                  • 1103
                  • odzaci

ja studiram na privatnom fakultetu, platio sam 1500 evra godinu, placanje je prilicno fleksibilno, znaci u vise rata...
                  u tih 1500 evra mi je sve uracunato, znaci knjge, overe semestara, prijave ispita.. kad sam upisivao platio sam samo prvu ratu skolarine i to je to....
                  predaju mi profesori sa drzavnog fakulteta, ljudi iz prakse, zavisi od predmeta, knjige koje ja koristim koristi i moj drugar na drzavnom ekonomskom...
                  da nisam rekao da sam na pravnom faxu u ns... bio sam i na drzavnom pa sam se prebacio posto mi je dosta ljudi reklo da nisam normalan sto jos uvek trpim maltretiranje...
                  ono sto niko jos nije uzeo u obzir je odnos profesora i uopste osoblja prema studentima... na drzavnom nas je bilo 700 na prvoj godini, tretirani smo kao stoka, i od strane profesora i od strane radnika na studentskoj.. a i moze im se kad nas ima gomila..
                  na ovom fakultetu se upisuje 150 ljudi na godinu, na sluzbi mi vec znaju i ime i broj indexa, a znaju me i vecina profesora i skoro svi asistenti.. ispite polazem bez stresa,a imam utisak da muvanja ima puno manje nego na drzavnim fakultetima...

a sto se tice priznatosti, to je blokada koju mi sami moramo da prevazidjemo, na zapadu privatne skole pruzaju bolje obrazovanje nego drzavne, a i kod nas ce vrlo uskoro biti tako, za sada smatram da je nivo obrazovanja slican... mada je znam neke stvari na drugoj koje ne zna moja koleginica sa drzavnog na cetvrtoj, a ticu se prakse koja je u poslu i najbitnija... tkaodje ako covek zna da radi niko ne moze da ga odbije za radno mesto uz obrazlozenje da je sa privatnog faxa po zakonu....

izvinjavam se sto sam vas udavio, ako nekoga nesto zanima nek pita...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Drugaru je ostao još diplomski na jednom privatnom fakultetu, kad je dobio green card i otišao u USA falilo mu je 3-4 ispita, niko ga nije pitao za to kad je dobio posao u banci na hipotekarnim kreditima, dobar CV u kome je nabrojano svo iskustvo, a on ga je imao mnogo, kao i da pokažeš da nisi lagao u vezi toga je 90% posla.
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

Meni je jasno da studenti na privatnim faxevima imaju bolji tretman nego na drzavnom, i da kada daju tih 1000-2000 eura resili su sve dazbine u toku godine, a ne kao ja gde vecito placas nesto malo po malo, plus jos cene variraju u zavisnosti koliko je budzet faxa pun.... Svestan sam na zapadu kako se dozivljava privatni fax, privatna skola itd, ali problem u Srbiji je sto je to kod nas relativno novina - pre 10-15 godina dok je bilo sankcija i svega nije bilo ni jednog privatnog faxa, pa je zato narod konzervativan u pogledu toga... A i problem je sto narod misli da se na privatnim faxevima kupe opusteno diplome ... Iskreno, ja to i dan danas mislim za BK univerzitet, posto znam neke ljude koji tamo studiraju, kakve su im intelektualne sposobnosti i kada vidim kako im ide na faxu... Ali generalno, svuda postoje malverzacije oko diploma, kupovina ispita itd, dovoljno je setiti se samo afere "Index"...

Comment

• MarkoJTD
                        CBC Senator
                        • 04.05.2008
                        • 249
                        • Beograd

i ja sam se cudio "sta se ovi ljudi bune da je zivot u srbiji tako skup..." i tako to, sve dok se nisam upisao na fakultet
                        - Italian for style

Comment

• weasel
                          CBC Veteran
                          • 07.06.2005
                          • 115
                          • Novi Beograd

Pa ne deru toliko na ekonomskom. Knjige jesu skupe ali ako vec placas skolarinu dobijas ih besplatno
                          Prve 3 prijave ispita su beplsatne ...

Privatni fakluteti na zapadu su 20 puta bolji od privatnih zato su i priznatiji . KOd nas to nece skoro biti ...

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

Originally posted by stefanves
                            ...Mogu da zamislim kada krene lopovluk sa kupovinom specijlanih i novi knjiga, koje su napisali profani...
                            Knjiga bar ima za 300, 400 dinara. Naravno, govorim o kopijama. Jedino ako imaš viška para kupuju originalne knjige... ovo sve pod uslovom da su najobičnijeg sadržaja, dakle bez komplikovanih slika, crteža ili sl. jer to na kopiji nikako neće biti dovoljno čitljivo. Ako je samo tekst, tekst i tekst...- kupuj kopije.
                            Skini Statut tog Fakulteta. Nešto ne verujem da ćeš tamo naći odredbu kako moraš imati originalnu kjnigu da bi stekao pravo da izađeš na ispit.
                            Nemoj se bojati profesora u tom smislu. ''Pravilo'' da se mora imati njihova knjiga nije nikakvo pravilo...Statut Fakulteta je tvoj najveći prijatelj...

Comment

• luci
                              CBC Senator XXL
                              • 13.03.2006
                              • 1103
                              • odzaci

da ali ajde ti dokazi bilo kome da te profesor obara zato sto nisi kupio knjigu, u statutu te nista ne obavezuje, ali profesor moze da ti ne da potpis st se desavalo mojim drugovima, i ajde ti dokazi da si ti bio na predavanju, profan je jaci kako god okrenes...

a sto se tice kvaliteta privatnih fakulteta, na privatnim faxovima se koriste iste knjige a predaju ih isti profesori kao na drzavnom, tako da se niko ne moze pozvaati na los kvalitet skolovanja... jedino sto profesori ne koriste studente da lece svoje frustracije i komplekse

Comment

• stefanves
                                CBC Senator XXL
                                • 10.12.2006
                                • 1351
                                • BG

Bio mi je danas ( juce ) prijeni...
                                Sjebala me Informatika, ne mogu da verujem...Bilo je bas kurvanjski onako. Pitanje sa 9 ponudjenih odogovra, treba zaokruziti 7 tacnih, ja zaokruzim 4 tacna...i nece mi dati nijedan poen Mislim, 'ebu nas kao beba zvecku!
                                Al' nisam ozlojedjen, jer znam da sam doktor za 99.5 % ako ne i vise, voleo bih da pokazem prakticno sta ja umem u domenu programiranja/razbijanja...objasnio bih neke stvari. Al' to sada nije tema, nepravda uvek ima i uvek ce biti.
                                Cekam da vidim jesam na budzetu. Cenim da cu imati preko 82-83 poena, e da l ce biti dosta to samo Bog zna u ovom trenutku.
                                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Working...
                                X