Javio mi se danas čovek sa capture tehnologijom, lepo smo se ispričali, iskritikovao mi je na brzinu sajt (sa pravom) ismejali se i asocirali neke stvari. Pozitivan lik Internet je čudo
Pitam da brišem, kaže nemoj i to je besplatna reklama, tačno. Našao me je preko klikova na ovom linku
^ Pa naravno, sa tim sam i mislio citava 2 sata da im je trebalo, tj "kod" za te stvari im je i oduzeo najvise vremena. Strasno kako neko prodaje "bele bubrege" za bubrege.
U ovakvim slučajevima gde nema mnogo kodiranja, tj. nema mnogo php-a, asp-a, javascripta, flash-a itd naplaćuje se sam dizajn koji mora da bude originalan, privlačan ali i user friendly a ovaj iz gornjeg linka izgleda kao da su se deca igrala dizajna.
^ E bas to...btw, tu nema ni P od php-a, ni A od asp-a, ni M od mysql-a itd
Originally posted by Dora
Javio mi se danas čovek sa capture tehnologijom, lepo smo se ispričali, iskritikovao mi je na brzinu sajt (sa pravom) ismejali se i asocirali neke stvari. Pozitivan lik Internet je čudo
Pitam da brišem, kaže nemoj i to je besplatna reklama, tačno. Našao me je preko klikova na ovom linku
Pa pazi, ja da naletim na Nedju Kostica ( btw, neverujem da neko nezna za doticnog a da je iz NS-a ) na ulici i da kojim slucajem prozborim sa likom par "pametnih" cak bih mu i cestitao na tome kako mlati pare od gluposti. Medjutim, stavio bih mu do znanja da nisam ovca kao konzumenti njegove televizije. E sad, izbaci iz prosle dve recenice NEdjo Kostic i zameni sa imenom tog lika, i rec televizije sa uslauga...sve ce ti biti jasno
Nijedna cena nije preskupa ako je mushterija na kraju zadovoljna.
Stoga se manite komentara "ja umem bolje i jeftinije", reklamirate se na pogresnom mestu.
Nemate predstavu o pojedinostima ugovorenog posla stoga nemojte suditi na osnovu uradjenog o nivou znanja onoga ko je to radio.
Danas svi misle da je dovoljno videti source web strane i da odmah mogu da budu Sherlok Holms weba. E pa ne vidi se uvek bash sve na taj nacin
Naci posao je jedna stvar, uraditi ga i uslovi pod kojim se radi sasvim druga. Svako prodaje po svojoj ceni, a mushterija je tu da odabere kod koga ce.
Ne postoji pravilo koliko koji sajt treba da koshta.
....
Samo da ne bude zabune, gorepomenuti inkomreklam je i dizajnerski i tehnicki shit, ali ne bih na osnovu toga sudio ni 'dizajneru' ni 'programeru' ( cuj mene, kom dizajneru, kom programeru ).
...i nisam ga ja radio ako je nekome slucajno palo na pamet
Ja sam uradio 4-5 sajtova za pare i to lepe (normalne) pare (radni sat x broj stranica x količina teksta, slika, plaćanje preko računa), otprilike čisto fizikalisanje.
Kod jednog sam ja uradio "dizajn" i čovek zadovoljan, njemu lepo, posle par godina iskustva pitam da menjamo, da to malo liči..., kaže ne diraj sajt pravi pare kao lud, svi mu hvale zato što je jednostavan i brzo dodju do informacije koja im treba... drugi je opet sam birao od forme do boja, i on srećan... nikad se ne zna zašto nešto izgleda baš tako i nikad ne znate koliko ljudi znaju da budu operisani od boja i oblika, daj samo šareno i "efektno" (Može li da se mrda i da svira? NE!), imao sam prilike da vidim sajt koji je urađen na osnovu flajera za sajam (dizajn, boje), flajer izgleda dobro da staneš i da se diviš, a sajt gledan na monitoru nikako, a ista stvar.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Čovek je neki inženjer srednjih godina i sam je pravio sajt. Išao sam u tu firmu da kupim lazy bag. Čovek u kancelariji ima 14" crt monitor i neki pentium 1-2 bemliga sa windowsom 95 (dobro je, nije 3.11 ). Kad sam mu rekao da mu sajt ne poštuje nikakve standarde i da se ne prikazuje dobro u firefoxu rekao mi je da je to neispravan brauzer i da kod njega radi kako treba. Istina, kod njega je radilo u internet exploreru (5 ili tako neki), ali je sve potpuno fiksno za tu rezoluciju. Kad sam mu rekao da mu ne valja sajt i da sam razmišljao da li da dođem tu pošto sam ga video, rekao mi je da ga ne zanima da ulaže u sajt i da je ovaj savršeno dobar.
OBAVEZNO kliknite na njegovu sliku u dnu.
Sve regularno kod tipa, ne znam zasto se cudis?
Pogledaj svog caleta, na primer, ili nekog drugog koga gledash svaki dan, ali ih pogledaj "objektivno".
Razmisli o tome kakav ces ti biti u tim nekim godinama ...
Svako od nas je uvrnut na neki svoj nacin.
Ja ovog tipa skroz kapiram. I ne gledam ga odozgo. Mozda je on malo "zaostao" u nekim svojim razmisljanjima i shvatanjima, mozda ima neki svoj "mikrokosmos" u kome obitava i u kome vaze zakoni fizike koju on propagira.
Ali takodje znam da sigurno postoji neki aspekt njegove licnosti koji ja ne poznajem a koji bi mogao da mi odrzi lekciju iz necega, ili da me zainteresuje za neke stvari.
To sto je neko poseban ( fura web stranu iz '95 ) ne znaci da je retardiran.
Nije ništa regularno, to što si malo stariji ne znači da treba da misliš da si najpametniji i da uvređeno odbijaš dobronameran savet. Svi pametni ljudi prihvataju savete ljudi koji više znaju od njih o nečemu. Ako pogledaš cv ovog lika videćeš da je diplomirao na etf-u i bio na postdiplomskim u USA. Može se okarakterisati samo kao lud i zatucan ako malo dublje analiziraš i pogledaš lične stranice.
I tema je web dizajn
Comment