Interesuje me da li policajac ima pravo da snima saobracajni prekrsaj tajno i u civilu a da vas patrola zaustavi posle par stotina metara i kazni.Pri tom vam ni ne pokazu snimak nego se dozivaju preko motorole.Znam da tu postoji neka zackoljica ali bih voleo ako neko zna da mi pomogne sa tumacenjem.Unapred hvala.
Da li policija ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu?
Collapse
X
-
Re: Dali policija ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu...
Drugara su tako kaznili pre neki dan - semafor kod Rume i standardna fora - 20 kamiona stoji u traci za pravo, mi u onu za levo i produzimo. Posle 500 metara nas zaustavlja patrola (jos ortak vozio 50 jer uvek tu stoje, ali ne vide raskrsnicu), i policajac nije ni dokumenta trazio, samo izvadio Motorolu
"Sta je uradio beli Polo?"
"Prestrojio se za levo a otisao pravo."
I to je to, crvena i vozi dalje.
-
-
(vozimo se autobusom u CG, vracamo se u Srbiju, zaustavlja nas na pola puta izmedju dva grada saobracajac i pise kaznu.)
"za sta kazna?"
- niste se pravilno ukljucili na magistralu na izlasku iz grada, imali ste znak stop a niste se zaustavili.
"a otkud tebi to, to ukljucenje je bilo pre 5km?"
- video vas je staresina pa nam je javio da vas zaustavimo i naplatimo kaznu...
*verovatno ne postoji (neoboriv) argument na sudu za to, ali ko ce da se raspravlja sa njima....
Comment
-
-
A zasto ne bi?!?
Pa zivis u stvarnom zivotu a ne u americkom filmusta sad ako te ne uvate onda puj pike ne vazi.Pa zato se i montiraju kamere,da shvate vozaci da MORA da postuju propise nevazno da li ima saobracajca u raskrsnici ili ne......
Kao da si pitao jel mogu da me kazne ako opljackam banku,a imaju SAMO snimak kako uzimas pare....nisu bili tu u datom momentu pa te stigli par raskrsnica daljePoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Originally posted by zdrInteresuje me da li policajac ima pravo da snima saobracajni prekrsaj tajno i u civilu a da vas patrola zaustavi posle par stotina metara i kazni
I ima pravo da ti kaže "Uradili ste to i to ... kazna je ..." a tvoje je pravo da platiš ili da se sudiš.
Originally posted by madicU suštini mogu da izmisle šta hoće.
Istina je da se panduri čuvaju međusobno, ali ako je neko prevelik gad i lažov - sami panduri gledaju da ga sklone iz svog okruženja ...
Nije im isplativo da izmišljaju, izađu na loš glas pa ih kolege mrze ... Naravno da se zayebu dosta puta (po istraživanjima i do 30% kod prekršajnih prijava u saobraćaju) ali to ne znači da izmišljaju. Istina je da koriste situaciju i da se bave namicanjem para a ne stvaranjem bezbednog okruženja, alio to nije tema.
Potpuno je druga stvar da li neki propis ima smisla ili ne, ali ni to nije tema ... Prijava je uvek po Zakonu i Pravilniku ma koliko oni Z&P tupavi bili ...
Comment
-
-
Imaju pravo da idu u civilu i da rade sta hoce. To najcesce bude kada love pocinioca, tipa posle tuce se svi razbezali, pa se traze krivci, ili neki ludak redovno prolazi ulicom brzinom od 120km/h pa treba da ga uhvate. Nece paradirati u uniformi stalno! Primete se, pogotovo nocu sa velike razdaljine zahvaljujuci onom njihovom svetlecem rukavu. Ja prvi kada ih vidim, skrecem na prvom cosku, sta da idem pored njih, ko zna sta 'oce i kako su raspolozeni!
Neko bi ga sigurno primetio ako ti ne bi, pa ti blicao. Fora je u tome da ga ne vidis i opustis se, a on te na'vata, i slika. E, sada jedino sto mi nije jasno, i nisam siguran, da li pandur u civilu sme da te zaustavi. Ne bitno da li dobijes kaznu ka kucu, ili te kasnije patrola juri preko pola grada da te sa'vata, mene ova stvar interesuje!
OPEL Astra 1.6i
OPEL Kadett 1.6
ŠKODA Favorit
Comment
-
-
Šta li ti radiš kad se tripšuješ da prođeš pored pandura ....
Jučer dvoja pandurskih kola u Ugrinovačkoj / Zemun stanu jedna pored drugih i panduri počeše da pričaju uz spuštene prozore odma' ispred mene!!! Zablokirali celu ulicu!!!
Lepo sam legao na sirenu dok se nisu sklonili, upalio duga svetla i prodrao se kroz prozor da se sklanjaju odatle ...
I skloniše se ...
Ja nemam pardona prema pandurskim kolima bez rotacije - auto k'o i svaki drugi ...
Kad su pod rotacijom - odma' se sklonim ... nek' oni rade svoj posao ...
Pandur u gaćama sme da te zaustavi ... i mora da te zaustavi i van svog radnog vremena ako napraviš veliko sr@nje i tako redom ...
Comment
-
-
Ja kad sam video interventu veče nakon što su upucali onog dečka itekako mi nije bilo svejedno i išao sam zaobilaznim putem.
Ako ne moram da prođem pored njih, neću. Otkud znam da li će da mu dune da pretresa i mene i auto.
A što se tiče rotacije uglavnom je pale da bi se probili kroz gužvu.
Jbg ipak oni nisu obični građani kao mi pa da čekaju...
Comment
-
-
I ja izbegavam mesta gde imaju obicaj da stoje.Ko ce ih znati,mani..A za ovo tajno snimanje i optuzbe bez dokaza,tipa `kolega Pera te je video da...`,to mu dodje nesto kao u Orvelovoj ``1984``Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorŠ
Pandur u gaćama sme da te zaustavi ... i mora da te zaustavi i van svog radnog vremena ako napraviš veliko sr@nje i tako redom ...
Znači kad idem negde moram svima da stajem jer ne mogu da prepoznam da li je pandur ili ne? Zar ne moraju barem po noći imati one "svetleće" rukave?
Comment
-
-
Ne moraš da staješ nikom ... pa u Bugarskoj se nikom ni ne staje kad padne mrak
Samo sam naveo da je pravilo službe da te pandur može zaustaviti i upucavati radarom iz svih mogućih uslova i pozicija koje možete i ne možete da zamislite ...
U praksi su panduri saobraćajci uvek u uniformi sa svetlećim prslucima, tako da je mogućnost zabune mizerna.
Postoji pravilnik kako policajac mora da se ponaša i kako da izgleda prilikom obavljanja dužnosti, ali do tog pravilnika nikako da dođem ...
Da zaokružimo temu: Pandur može da vas snima u civilu iz bilo kog vozila, iz krošnje, žbunja, s tavana ... Zaustaviće vas uniformisani saobračajac i uredno vam naplatiti kaznu.
Comment
-
-
Re: Da li policija ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu?
sta i da postoi zakon da te nesmeju snimati ,nemozes im nista svejedno , oni te snime i na sudu kazu da su snimak anonimno dobili od nekoga , staces onda nemozes im nista kako god okrenes.
a i treba sve snimati i sve kazniti bez pardona , sada u USA snimaju sve cak se u stanici moze gledati direktan prenos , cak se mogu nakaciti na bilo koju gradsku kameru i pratiti dogadjanja sve preko interneta
cikago odavno vec ima sistem , kada se u gradu cuje pucanj senzori odmah lociraju odakle je pucanj stigao i kamere se uperuju na tu lokaciju
sva ta tehnologija polako dolazi u srbiju mnogi se cude ali to ti je kao kada je traktor poceo da menja motiku ...
Comment
-
-
Re: Da li policija ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu?
odgovor na direktno pitanje iz naslova.
Smije ali mora da ima odobreno od strane sefa smjene ili koga vec (napismeno) da radi to i to u to ti to vrijeme,
Jer inace kako bi oni to objasnili unutrasnjoj kontroli kad bi ih nasli u civilu u sumi pored puta kako se igraju vojagera....
Comment
-
Comment