Da li policija ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • orion
    CBC Član
    • 11.11.2008
    • 51
    • beograd

Re: Da li policija ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu?

Mislim da svako sme sa snima sta hoce na mestima gde snimanje nije zabranjeno ali ne sme javno da objavljuje (ovo se odnosi na snimanje bez tonskog zapisa).
    Zbog toga su dozvoljene privatne kamere za video nadzor ali ne sme bas svako da snima razgovor. Voleo bih da neki pravnik bolje razjasni ovu problematiku, odnosno sta se sme a sta ne i sta je validan dokaz na sudu a sta ne.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Za mene, sustinsko pitanje nije da li ima pravo da snima prekrsaje tajno u civilu, nego da li treba - a odgovor je da mislim da treba jer smo kao drustvo civilizacijski zastranili u smislu ponasanja u saobracaju, i jedino merama neselektivne represije u slucajevima krsenja zakona u kombinaciji sa merama lecenja i prevencije se mozemo vratiti u granice ponasanja koje su prihvacene kao standard u Evropi (kojoj geografski, istorijski i kulturno u najvecoj meri pripadamo).

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

Da li ima pravo?Jok i nema,ima prava i da te snima,da ti skine gace na sred puta i da te naguzi,ma sve sta mu padne na pamet.Ovo je Srbija ljudi,cemu cudjenje.

Danas patrolna kola ispred mene na skretanju sa Bul Kralja Petra ka piceriji Cao (NS) ne propustise pesake na prelazu!!20metara posle toga skrenuse lepo preko DUPLE PUNE levo u MUP garazu jer im je bilo tesko da 50tak metara napred naprave polukruzno i vrate se suprotnim smerom.Hteo sam da ih snimam jer sam znao da ce preseci duplu i skrenuti al cemu/??!Navuci sebi samo bedu na vrat jer nikakve posledice ne bi snosili a i ko sto rece jedan forumash (dal bi pajkan)"vrana vrani oci ne vadi" .

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Trebao si da slikas,pa da posaljes u beogradsku hroniku i to sve sa tablama i datumom i tacnim vremenom...ili kod nacelnika u Mup...ma drndaju i njih,nemoj da mislis

Comment

• StreetRacerCA
            CBC Senator
            • 11.06.2006
            • 238
            • Čačak
            • Škoda Fabia II 1.6 TNG

izvolte pravilnik sluzbe, hvala skyline-u za link

http://www.dodaj.rs/f/a/P6/3ehXnm96/pra ... -postu.doc

mozda bi ga trebalo postaviti direktno na forum, vidno
            Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Mozda nije bas odgovarajuca tema ali mene interesuje kako raspoznati pravu patrolu saobracajne policije a kako patrolu SKRIVENE KAMERE. Gledao sam par puta one idiotske skrivene kamere (najcesce na PINKU), lep stoji patrola, sluzbena uniforma, sluzbeni auto, sve naizgled po PS i onda zaustave nekoga i nabedjuju ga da je vozio 140 km/h (tip sa Reno 4) i slicne gluposti. Srecom nisam imao priliku da mi se tako nesto desi, ali sta da uradi neko u takvoj situaciji a da mu se ne desi jedna od dve stvari: 1.da pomisli da je lazna patrola i ne stane a onda da na.ebe sto nije stao ili 2. da pomisli da je prava patrola i stane a onda da ga ovi pred kamerama na.uze.
              www.paluba.info

Comment

• CrniBranko
                CBC Član
                • 08.04.2009
                • 30
                • Beograd

Pa mogu oni da te na.uze pred kamereama koliko hoce, ne smiju pustiti to na TV bez tvog odobrenja.

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

Ma jeste to tako, ali ko njima uopste dozvoljava tako nesto? Odakle im pravo da se LAZNO PREDSTAVLJAJU? I sta sad, po ovom novom ZOBSU, moze da ti radi sta hoce a ti ne smes prakticno ni rec da mu kazes. Koja je onda razlika izmedju njih i nekih kriminalaca koji obuku policijsku uniformu i krenu da pljackaju?
                  www.paluba.info

Comment

• [darkside]
                    CBC Veteran
                    • 19.03.2009
                    • 107
                    • Beograd

Ne znam da li je neko ovo već pomenuo ovde ali po novom Zakonu ono što je policija unela u zapisnik ima snagu DOKAZA na sudu. Da li su svi u Srbiji svesni toga - to je druga priča. Dakle kad čika-pandur kaže "išao si 100 na sat u zoni škole", a ti bio u kafiću sa ortacima, na Sudu su njegove reči DOKAZ.

Tako se dragi moji, polako ali sigurno oduzimaju sva privatnost i slobode jednog naroda, a da pri tom niko ne zna "kako se i kada to zapravo desilo". Mnogo bolji način nego što je Hitler pokušao u II svetskom ratu. Što bi se to radilo silom, kad može ovako (i to još svi i glasamo za to) !!!!

Ili kratak odgovor na tvoje pitanje: DA panduri mogu da rade šta hoće, kad hoće, i kome hoće.
                    od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Originally posted by [darkside
                      ]Ne znam da li je neko ovo već pomenuo ovde ali po novom Zakonu ono što je policija unela u zapisnik ima snagu DOKAZA na sudu. Da li su svi u Srbiji svesni toga - to je druga priča. Dakle kad čika-pandur kaže "išao si 100 na sat u zoni škole", a ti bio u kafiću sa ortacima, na Sudu su njegove reči DOKAZ.
                      Po deseti put, NE!

Predstavlja se stalno u temama teza da je zapisnik NEPOBITAN dokaz, sto jednostavno nije TACNO. Prihvata se kao validan dokument o izvrsenju prekrsaja, to da, bez potrebe da se dodatno svedoci od strane OSL-a, sto NIKAKO ne znaci da odredjene prekrsaje nije potrebno dopuniti i drugim dokazima, kao sto je na primer foto ili video zapis. A dokument o izvrsenju prekrsaja NIJE isto sto i dokaz. Izvolite pa pitajte pravnike, ja jesam. I ne moze imati istu snagu kao video dokaz, i NIJE nepobitan u smislu da mu se bespogovorno veruje bez potrebe da se dalje bilo sta dokazuje i da je uzaludno da se uopste branis.

Uostalom, razmislite i sami, da li bi policiji uopste bile potrebne silne kamere postavljene po gradu, za dokumentovanje prekrsaja video zapisima, ili video zapis u presretacima, ili video kamere u radarima - da je dovoljno da u zapisniku napisu sta hoce?
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nijebitno
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2006
                        • 629
                        • Modrica

Nije sija nego vrat
                        Sudija ce u 99% slucajeva da uvazi taj zapisnik, narocito ako je potpisan od strane optuzenog.
                        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

potpis ne znaci da si priznao krivicu. ako nikada niste bili na sudu ili bar pricali sa nekim pravnikom, nemojte pricati napamet i siriti dezinformacije.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa u slucaju zapisnika o prekrsaju, znaci i to skoro 100% sigurno.

A u slucaju da se potpise zapisnik, i po starom Zakonu to je znacilo maltene 100% sigurnu osudu.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

znaci osl lice napise njegovo vidjenje dogadjaja, ja dopunim sa svojim vidjenjem dogadjaja i ja sam kriv? i ako se nasa vidjenja dogadjaja razlikuju?
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pa dopisi sta hoces ali nemoj da potpises.

Comment

Working...
                                X