Beli sengen i stranci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darth Malak
    CBC Senator
    • 26.05.2008
    • 207
    • Beograd

Re: Beli sengen i stranci

ma ja idem do Budima ili do Peste da kupim garderobu ... muka mi je od nasih zvanicnih uvoznika sto deru po trznim centrima !!!
    i od onih sto daju popuste do 70 % ... npr. kosulja 2000 din , pa je dignu na 3000 pa onda popust i kao kosta 1900 din .

evo kao primer dajem moja dva para timberland cipela koje sam kupio u Minhenu pre tacno 5 godina i jos uvek ih nosim

u toku sezone par je bio 120 evra , na kraju sam platio za oba para 90 evra , sto kod nas nema sanse NIKAD !

Comment

• panonica
      CBC Član
      • 01.02.2009
      • 10
      • Subotica
      • Brava 1.6 16v i seicento sporting

Originally posted by little
      Oko 600 km je od Beograda do Beča.
      Ako ideš preko Budimpešte i Bratislave putarina će te koštati oko 20-ak evra (jedan pravac)
      Gorivo nekih 50-ak evra (ali to već ti bolje znaš, zavisi koliko trošiš)
      Smeštaj za dve noći oko 150 evra

Da se odmah razumemo, pre nego što skočite da mi čupate perje
      Smeštaj je u hotelu, za dve osobe (pažljivo biran tako da lepša polovina Chubsa može malo i da uživa )
      Nema Bratislave! Obrati paznju da, ako ides na gas, u austriji ga skoro nema. Jednostavno, na teritoriji cele austrije ima svega petnaestak pumpi za gas. Natankuj u Hegyeshalomu (poslednje mesto u Madjarskoj). I ne zezaj se sa vinjetama, kupi ih cim udjes u madjarsku i austriju na prvoj pumpi jer su kazne drakonske. Sretan put

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

jedan savet, kada kupite vinjetu idite do javnog toaleta i kanite malo tacnog sapuna na zadnji deo, posle moze da se odlepi i preproda i tako ustedi koji evro

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

kroz Madjarsku vignjeta kao vignjeta ne postoji,dobije se samo rachun kao potvrda o uplati.kroz Austriju ima jos uvek vignjeta,ali ako dodje do kontrole (gde zaustavljaju i proveravaju svaki auto) vrlo lako ce videti da vignjeta nije zalepljena i pokusace da je skine.tako da ces opet morati propisno da je zalepis.ima fora,ali bar Austrijska nije skupa.
          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Vinjeta na providnu dvostrano lepljivu foliju, pa nju na staklo

Nije da sam probao, ali, eto...
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• little
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 912
              • BGD
              • Lancia Ypsilon 1.2 8V

ovaj razgovor me je naterao da pomislim da beli šengen nije dobar - tera te da platiš vinjetu
              "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

Originally posted by 206
                Vinjeta na providnu dvostrano lepljivu foliju, pa nju na staklo

Nije da sam probao, ali, eto...
                ja video ko je probao ali i oni dzukele znaju za foru
                "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• duh koji hoda
                  CBC Veteran
                  • 10.03.2009
                  • 123
                  • djavolja varos

X9 moze jedna kafa na moj konto?

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Originally posted by little
                    ovaj razgovor me je naterao da pomislim da beli šengen nije dobar - tera te da platiš vinjetu
                    Dobro ja to vise zafrkancije radi kazem, naravno da je dobar, gde nije - za mene, pre svega iz razloga kao sto neko vec spomenu, veca komfornost. Nema planiranja cekicanja pred ambasadom, monopola JAT-a, i slicno. Hajdemo na trke u Madjarsku? Ne mogu, nemam vizu...to makar necu vise da slusam.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Tačno, proputovao sam celu evropu, od kad su vize nisam mrdnuo nikud. Nema šanse da se ponižavam i objašnjavam slovenačkom službeniku ambasade zašto idem da odnesem 9000 evra njihovom gradjaninu. Da platim 200 dinara automatsku sekretaricu koja će mi reći datum kad mogu doći da pitam??? Ko ih džebe...

A da sam nekad seo u auto i otišao u Segedin ili Budim na kafu tek onako jesam. Da li smo ustali od stola u kafani i otišli do Minhena jer eto baš je Miki crko video pa treba novi, jesmo... U tome je poenta da ideš kad ti treba i kad možeš, odmah, baš sad.
                      Nagledao sam se švaba koji na alpima spavaju na parkingu a ja u hotelu pa ih ujtro gledam kako uredno idu u WC uredni u pižamama sa sve četkicom za zube i priborom na jutarnju toaletu... Nije sve u parama, kad se može bilo kada, odeš do Beča za par desetina evra...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Istina, drugar i ja smo tako hteli da krenemo na WRC u Grčkoj, ali nismo mogli da stignemo da dobijemo vize...
                        Koliko je ponižavajuće da popunjavaš upitnik gde ti se traži adresa i telefon tetkine ujne, babin zubni karton i proteza na uvid da bi te neko pustio da uđeš u njegovu zemlju i da trošiš svoj novac. Da ne spominjem stajanje u redovima po celu noć i druge stvari.
                        Kako onda neko može da kaže da se ništa neće promeniti? Ja jedva čekam da mogu da odem bez planiranja negde, da krenem sutra, to je poenta putovanja. Ako sam sve isplanirao i uplatio tri meseca pre puta, smoriću se tri puta dok dođe do toga. Plus, postoji mnogo aranžmana u poslednjem trenutku koji su do sada bili nedostupni zbog viza. Skijanje u inostranstvu ne košta ništa više nego na Kopaoniku, a ne može da se poredi. Kopaonik je za izlaske, ne za skijanje...

Comment

• stevak
                          CBC Senator XXL
                          • 31.05.2009
                          • 1215
                          • Zemun
                          • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Dora
                          Tačno, proputovao sam celu evropu, od kad su vize nisam mrdnuo nikud. Nema šanse da se ponižavam ...
                          Ko ih džebe...
                          A da sam nekad seo u auto i otišao u Segedin ili Budim na kafu tek onako jesam. Da li smo ustali od stola u kafani i otišli do Minhena jer eto baš je Miki crko video pa treba novi, jesmo... U tome je poenta da ideš kad ti treba i kad možeš, odmah, baš sad.
                          Moj čovek
                          ex SAABotražitelj

Comment

• SchoneNK
                            CBC Senator XXL
                            • 17.04.2006
                            • 564
                            • Beograd
                            • Honda Accord CL7

Mislim da skupljanje dokumenata i stajanje u redu za vize uopste nije toliko zamorno, koliko je ponizavajuce da neko ocenjuje da li ste podobni da odete negde na par dana. Vise sam se mucio oko nekih banalnih stvari. Jednostavno, kao sto i Dora otprilike rece, 'ocu ujutro da popijem kafu i kazem odo malo do "gde mi padne na pamet" i da me neko ne zaustavi na granici kao tele u oboru.
                            www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• somi_kac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2009
                              • 796
                              • Kać

Meni se ovo uopste ne svidja. Ispadamo kao onaj magarac sa stapom i sargarepom ispred sebe. Sta god da kazu, mi trcimo kao kerovi, a kako kad nam bace po po' bajate vekne 'leba, da ne crknemo od gladi. Tako je ovo sa vizama.
                              Generalno, zapad nam je navukao jako losu reputaciju. I da zanemarim te redove i cekanja od 3 ujutro ispred ambasade, ima i drugih problema. Kako udjes negde i kazes da si iz Srbije, pogledaju te kao da si pao sa Marsa. Pre 2 godine, pitao me lik sto radi u Mc Donaldsu ciji je to dres, kada sam mu objasnio da je Zvezdin i da sam iz Srbije, uzeo je dva moja pomfrita i kao iz zezanja gadjao onu devojku sto radi pored. Sve to gleda pola restorana.

Elem, ima taj famozni brzi voz pa se to sa vinjetama i zelenim kartonima moze i zaobici nekako! Jel' neko is'o skoro tom vrstom prevoza do Budimpeste, Beca ili tako neke slicne destinacije?
                              OPEL Astra 1.6i
                              OPEL Kadett 1.6
                              ŠKODA Favorit

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

Gde te to pitao lik u Meku?
                                Od Svedske do Grcke me niko nikada nije cudno gledao ili nesto sl., a kamoli da mi uzme nesto iz tanjira..
                                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X