kako se boriti protiv alergije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

kako se boriti protiv alergije

ok, prosle godine nije bilo toliko lose ali ove katastrofa , mnogi mi kazu da je to samo alergija jer sve pocinje da cveta , celi dan budem ok i onda samo odjedom nos pocne da suri i kijavica navali , nikada takvih problema pre nisam imao , sada kako se boriti protiv takvih problema i koliko obicno dugo traju ...
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: kako se boriti protiv alergije

Isti slučaj sa mojom suprugom Ljiljanom. Na VMA nisu utvrdili alergen, već su rekli da se radi o sezonskoj, odnosno senskoj kijavici, alergiji na polen. Do sada je uzimala "presing" tbl. u slobodnoj prodaji u svim apotekama. Verovatno (za sada) neizlečivo, ali jedna tableta dnevno otklanja tegobe: curenje nosa, kijavica i ponekad glavobolja.

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ja sam alergican na polen: drveca, korova i trava. U prevodu od aprila do septembra kijam, nos curi i oci svrbe. Jednom reciju da poludis. Bas kako si opisao. Najcesce uvece. KAda je oblacno i kisovite bolje je (koncentracija polena je tada niza) ali opet smeta. Te probleme imam vec podosta a onda sam ipak odlucio da odem kod alergologa. Primao sam godinu dana vakcine i vec je mnogo bolje. Nemam vise toliko problema osim kada cvetaju trave. Tada kijam ali ne toliko. Period kada cveta drvece i korovi sada mi ne predstavlja problem. Ali trave jos uvek. Ova terapija traje dugo ja sam trebao da primam to dve godine ali zbog preseljenja u drugi grad sam prekinuo..........Ipak 100% je uspesno.
      Mozes da probas a nekim lekom (Presing npr ali ne znam kako se to zove tamo kod tebe preko bare) mada to pomaze kod slabijih alergijskih reakcija. I najbitnija stvar: NE UZIMAJ NIKAKVE PREPARATE NA BAZI MEDA! Moze samo da ti bude gore. Cajevi........sta znam meni nisu pomogli kao ni mojoj dragoj koja ima slicnih problema (alergija na grinju i kucnu prasinu). Idi kod alergologa i posavetuj se sa njim.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Onaj ko bude pronasao lek za alergiju, dobice ne jednu, nego dve Nobelove nagrade. Alergije jos uvek nisu izlecene niti ce biti skoro, gore su od kijavice.

Ono sto mozes da uradis je da pijes lekove koji se nalaze u slobodnoj prodaji, ne treba ti ni recept za njih, rade na principu desenzibilizacije disajnih puteva, i od osobe do osobe efekat varira od skoro neprimetnog do velikog poboljsanja u smislu manje osetljivosti na sta vec da si alergican. Ja takodje imam ozbiljne alergije na polene, i jedino sto mi pomaze su novije generacije tih lekova, tipa Aerius u tabletama ili kao inhalator, ili Claritin. Pravac apoteka, pa probaj.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mislim da treba probati sa vakcinama. Nisu nista drugo nego alergeni koji vam i prave probleme. Uzimanjem/primanjem, podizete "crtu" na koju vas organizam postaje osetljiv. Naravno, neka veca kolicina bi vam svakako smetala, ali ona redovna izlozenost vam ne bi predstavljala problem. Meni je mnogo pomoglo i imam problema u jako kratkom vremenskom periodu. Da sam izgurao terapiju do kraja ne bi bilo toga, ali jbg. Inace terapija pocinje tokom kasne jezeni i zime (zato sto nema polena napolju) i vakcine idu jednom nedeljno. Tako nekih 4 meseca. Kasnije se prelazi na mesecni ritam, a cesto se prekida kada polena ima dosta napolju. Posle dve godine\sezone primate vakcinu jednom u 4 meseca a kasnije jos jednom-dva puta i to je to. Jeste mucenje ali pomaze da se resite tegoba 100%. Dakle, vi niste izleceni od alrgiske reakcije, vec vam je "tolernacija" na kolicinu alregena jako visoka i nemate tegobe.
          Moja devojka je imala velikih problema. Gusenje, kasljala je kao magare, isla kod 300 lekara dok nije pocela sa terapijom. Kod nje je bilo sve jako komplikovano jer kucnu prasinu i grinju imate bez obzira na godisnje doba. Posle 3 godine joj je skroz OK, osim ako bas ne uzme da brise nesto jako prasnjavo sto je stajalo dugo pa kija par puta, ali to je sve. Raspitajte se kod vaseg lekara. Sigurno mozete dobiti uput za alergologa i primati vakcine. Dakle ovo nije nesto "privatno" neki "carobni lekic u specijalnim ustanovama" itd. vec u domu zdravlja. Ako ikom znaci ja mogu da mu pomognem i zakazem pregled u Kraljevu kod moje doktorke koja je stvarno divna osoba i odlican lekar. Mada ne verujem da bi neko putovao jednom nedeljno da prima vakcine kada to mozete u vasem gradu, ali kao nekom treba pomoc......vicite.
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

@ SAAB Zaboravio sam da si u Millwaekee-u. Tamo bar imaš veliki izbor u svim apotekama i velikim Centrima. Ne bih išao toliko radikalno (injekcije), a Pressing je isto što i Claritine, jer su to genetički Loratadin tablete 10 mg. Indikacije su: sezonski alergijski rinitis, alergijski konjuktivitis, nesezonski hronični idiopatski rinitis, hronična urtikarija i druge elergijske dermatoze. Lek se izdaje samo na recept, ali se ovde prodaje bez recepta. Pozdrav i želim ti brzo ozdravljenje.

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394

evo dok sam ovo sve procitao kinuo sam jedno 15 puta , neijanje mi nesmeta ali kad nos pocne da culji izludjuje .
              probao sam dve vrste tableta bude ok par sati ali kada prestane dejstvo , onda osetim bolove u grlu i recimo ako uzmem tablete posle podne samo mi se spava ,budem umoran .
              nisam isao kod doktora jer ovi doktori mi se ovde gade , NEMAJU POJMA ovde svaki seljak moze da bude doktor , Claritin jos nisam probao , bas cu probati danas a sto se tice inekcija ahh kada bi morao mogao bi sam ruku da se odsecem ali da mi neko da inekciju h, kad sam bio mali stara mene i buraza odvede kod doktora da dobijemo inekcije dok ona preda knjizice mi vec zbrisali kuci

posto ja pre nisam imao problema , dali to sada znaci da problemi jedne godine mogu da prestanu ili ne

@franjo
              tableta ima koliko hoces i kakvih hoces ali na dosta njih nepise koi je sastav tableta , razne firme ih prave , tako uzmes od jedne firme probas ,nesvidja ti se ti uzmes od druge ali ustvari su to totalno iste tablete , sada najverovatnije to nerade radi konkurencije ...

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394

nasao sam ovaj video

kako sam ja razumeo sve pocinje od nosa , dali to znaci ako bi vise disao na usta manje bih imao problema

evo ovde kratko objasnjenje o onome o cemu dzoni prica , nazalost sve je na engleskom

Comment

• low rider
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2006
                  • 613
                  • Beograd

Posto si ti USA ne znam koje su medicinske opcije standardne kod vas.
                  Ali ovde je dobro posetiti alergologa, uraditi testove da otkrijete na sta ste i koliko alrergicni, a zatim dobiti odgovarajucu sezonsku ili celogodisnju terapiju.

Sto se tice vakcina - tj. hiposenzibilizacije, sve zavisi od slucaja, ali generalno pomaze. Nisam lekar (ali mi je oblast bliska), moja preporuka je insistirajte da uzimate oralnu vakcinu, iako vecina lekara i ustanova koriste intramuskularnu. Unosenja antigena oralno je prirodan nacin, unosom intramuskularno, direktno se izlazete grupi antigena, koji nisu iskljucivo oni na koje ste alergicni...

U USA kao i u Srbiji sigurno mozes kupiti u apoteci antihistaminike loratadin ili desloratadin (brandname: clarinase, claritin, aerius...)koji su sada mainstream za tretiranje poloenskih alergija. Ali ne bi trebao da uzimas te lekove bez saveta lekara, iako to vecina cini. Niti je pametno uzimati ih dug vremenski period, vec samo kada su ti simptomi najizrazeniji.

Comment

• djolers4
                    CBC Veteran
                    • 05.11.2007
                    • 124
                    • Vrcin

Evo i ja sam imao problema sa alergijom par godina unazad,sada vec dosta manje.postao sam alergican na Ambroziju koje je dosta bilo u okolini firme gde radim.Jesenas sam otisao kod lekara i ustanovljeno je da sam alergican na ambroziju i crni pelin(nemam pojma gde ga ima).Poceo sam sa terapijom vakcinom u obliku kapi,imam postepeno povecanje koncentracije rastvora i iz dana u dan pijem sve veci broj kapi.Prethodne 2-3 godine sam imao jake tegobe,kasljanje,svrab,kijanje,suvo grlo i tako u periodu april-oktobar.Evo kako je pocelo ovo toplo vreme,ja nemam nikakve tegobe iako je u onim toplim danima bilo jako puno polena.Tako da svima preporucujem odlazak kod alergologa da se urade analize,ja sam radio u Klinickom centru.Iz prve ruke vam kazem da meni vec posle 4 meseca terapije puno pomoglo i isteracu celu terapiju do kraja,3 godine.Pozdrav

P.S I ovo je veoma vazno,ne lecenje alergije dovodi do pojave ASTME,sto bi jako zakomplikovalo vas zivot.Dok nisam par puta imao stvarno neprijatnu situaciju da imam blago gusenje nisam uopste razmisljao o odlasku kod lekara.
                    Nije covijek ono sto misli, vec ono sto cini

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Najviše na trave (jun) i ako i ostale osetim po malo, jedini efikasan lek za mene, a svašta sam probao, Flixonase ujutru (doza je jednom dnevno) i pored njega mi ništa drugo ne treba.
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• NED
                        CBC Veteran
                        • 02.11.2008
                        • 149
                        • Kragujevac

Ja prosle godine "zakacio" alergiju, ali na malo specifican nacin, oticali mi zglobovi na nogama, tek tako, isao kod reumatologa, kardiologa, alergologa, ma gde nisam bio, primao injekcije, privremeno se povuku otoci, prestanem sa injekcijama eto ih nazad. Sve to tako u krug, dok mi nisu propisali pronizon, pio ih i proslo me, pupupupupupupupup..........a i ukoliko se i ove godine pojavi, znam sta cu da pijem.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by SAAB PoWeR
                          e
                          nisam isao kod doktora jer ovi doktori mi se ovde gade , NEMAJU POJMA ovde svaki seljak moze da bude doktor ...
                          Ja sam mislio da su naši doktori, koji tamo rade, najbolji i najpoznatiji. Moje je lečio dr. Stula, zaboravio sam u kojoj bolnici. 1989. kad sam bio u poseti, majka mi doživi moždani udar. Na moj poziv, u roku od 2 minuta stigla je hitna, jer je bila u blizini i jedan šerif, a posle par minuta još jedan. Sigurno 15-20 minuta trajalo je ubeđivanje, jer majka nije htela u bolnicu. Plakao sam i ubeđivao je da pođe, jer mi je bilo jasno o čemu se radi (cela leva strana bila je oduzeta). Nekako smo je ubedili. Kad sam sa sestrom otišao u bolnicu, pričali su, kako je desnom rukom i nogom udarala svakog ko joj priđe, pa su joj dali sedative, da je smire. Za pet dana digli su je iz mrtvih, a račun je bio samo takav. O bolnici da ne pričam, samo da kažem, da je bila sama u dvokrevetnoj sobi, jer su single bile zauzete.

Comment

• SAAB PoWeR
                            CBC Senator XXL
                            • 26.04.2005
                            • 1394

doktor stula jos uvek radi deli ordinaciju sa doktorom bogunovicem , ali oni su samo porodicni lekari koji mogu da rade samo sitbne stvari , jeste da znaju znanje , ali ovde doktori naplacuju debelo i sve sto ih zanima je da te sto vise oderu , ako nemaju koristi od tebe nece te ni pogledati , neznam kako je kod nas sada ali pre 10 godina kada sam ja bio kod zubara u srbiji doktori su bili fenomenalni a bili su jedva korekno placeni .

nije meni placanje problem ,naravno imam osiguranje ,hvala bugu medju najboljim osiguranjima , ali kada odes kod doktora i vidis kako nemaju pojma uopste ti se neide kod njih veruj video sam mnogo slucajeva gde su zasrali , nije ljudsko bice automobil pa ako se dihtung neinstalira kako treba pa ga popravis ...

ajde sve ono gore nastranu

nisam znao da se mogu inekcije za alergiju uzimati oralno , jer da me bodu nedolazi u obzir jos kako onaj doktor sa videa gore kaze da tretman traje do 3 godine

znaci nemoze se izleciti ali se moze kontrolisati

sada me je low rider zbunio oko tableta
                            ako se tablete uzimaju samo kada simptomi pocnu , pa koliko treba vremena za tabletu da pocne delovati

recimo mene je jutros kijavica uhvatila i za jedno sat vremena sve je proslo , a nisam uzimao nista , jedino ponekada oci malo svrbe , sto nije strasno , sada ako ce me proci za oko sat vremena be tableta , dali treba tablete svejedno uzimati.

Comment

• sasha015
                              CBC Veteran
                              • 29.02.2008
                              • 153
                              • LOznica
                              • Hyundai i-20

Kod alergologa i da odes neces saznati mnogo vise nego sto i sada znas,a to je da imas sezonsku alergiju.Da li je na polen trave,korova,cveca,ovog-onog nebitno skroz.

Moja preporuka su tablete aerius.Neki sprej za nos i kapi za oci.Sve to ima svaka apoteka u slobodnoj prodaji.Ovde kod nas.Kako je tamo,ne znam.
                              Ono sto je bitno kod ovih tabletica za alergiju je da se pocnu uzimati 2-3 sedmice pre sezone cvetanja,jer je potrebno organizmu "da stekne imunitet".Tako rece moja doktorka.
                              I tacno je da izazivaju pospanost,iako na uputstvu pise da ne izazivaju.Mada je to sve individualno.Kod mene prvih par dana po uzimanju se javljala pospanost .Vec sada pijem 3 nedelju i sve je ok.
                              Veoma je nezgodno ziveti po ceo dan sa kijavicom i curenjem iz nosa,ponekad svrabom ociju.Zato ne muci sebe,vec u prvu apoteku i bilo koje tablete.Mislim da i tamo mozes naci ove sto je meni alergolog dao-Aerius.Malo su skuplje od ostlih,ali pomazu....

I tablete treba uzimati svaki dan.Curio nos ne curio,imao kijavicu,svrab.Ali je pitanje koliki vremenski period koristiti terapiju.Sve to po savetu lekara.
                              Ja sam ih pio prosle godine oko mesec ipo(prolece,april-maj).I to mi je bilo dosta.Imao sam par kijavica jesenas,ali nisam pio.Ali kako se vreme prolepsalo ove godine,krenulo da cveta,odma me uhvati kijavica.Bukvalno kako sam popio prvu tabletu i sprcnuo "nasonex" sprej za nos,simptomi su se ublazili.Posle par sati samo je natecen nos od "duvanja" bio znak da sam potrosio paket maramica i morao napustiti posao.
                              Alergija-veoma gadna stvar.

Comment

Working...
                              X