kako se boriti protiv alergije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Re: kako se boriti protiv alergije

I mene muce isti problemi, vec je krenuo svrab u nosu i ocima, kijanje i curenje nosa. Najgore mi je kada vozim, desavalo mi se da stanem i upalim sva 4 dok me ne prodje napad kijanja. Do pre tri godine sam koristio Gnadion aerosol, Plivin lek koji mi je bio odlican, u potpunosti mi je otklanjao tegobe ali su ga iz nekog razloga povukli iz proizvodnje. Prosle godine sam koristio Nasonex sprej za nos i pomagao mi je ali ne nesto mnogo.

Ove godine sam malo citao o tim lekovima i na jednom forumu sam dobio preporuku za Ecomer tablete, one u stvari nisu lek, mogu da ih uzimaju i deca i trudnice. Uzimaju se preventivno radi podizanja imuniteta organizma i poboljsanja opsteg stanja organizma (premor, stres i sl). Poceo sam da ih pijem i u kombinaciji sa Vividrin sprejom za nos za sada sam ok ali gadan period tek ocekujem!
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by SAAB PoWeR
      ok, prosle godine nije bilo toliko lose ali ove katastrofa , mnogi mi kazu da je to samo alergija jer sve pocinje da cveta , celi dan budem ok i onda samo odjedom nos pocne da suri i kijavica navali , nikada takvih problema pre nisam imao , sada kako se boriti protiv takvih problema i koliko obicno dugo traju ...
      Hrana, kreni da kupujes u BIO prodavnicama ili hranu organskog porekla i videces kako se organizam sam bori sa svim, prestaju prehlade, problemi sa secerom (dijabetes), rak itd...

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Ja se patim gotovo 25 godina.......sve je povezano sa imunitetom organizma.Kao što rekoše predhodnici najbitnije je promeniti način ishrane tj unositi što više vitamina i to po mogućstvu iz svežeg voća i povrća.Univerzalni lek NE POSTOJI jer su i alergijske reakcije različite od osobe do osobe što se i vidi iz predhodnih postova.Pio sam i Gnadion,Claritin,Loratadin,Aerius,Presing,......od pre dva dana Xyzall.Poenta je da se svi ti lekovi piju 10-15 dana jer posle toga nemaju puno efekta(opet je i to jako individualna stvar).......meni je najgore što su moji klinci povukli te zajebancije na mene pa se i oni ********ju......pozzzz!

Comment

• mb12
          CBC Senator XXL
          • 06.11.2006
          • 640
          • Vrbas
          • Mazda 626 2.0 TD

Ko je u mogucnosti, da ode na Polikliniku u NS-u, na ORL, ja bi preporucujem najtoplije. Meni su resili problem, i to samo sa Marisol-om i nekim pilulama ( ne mogu se setiti, bilo 2005 ). Meni se te 2005 i unazad 2004, alergija manifestovala zacepljenjem obe nozdrve, zbog cega sam jednom cak i zavrsio u hitnoj zbog nesnosih bolova u predelu sinusa, zbog naprezanja istih, zbog pokusaja disanja kroz zacepljen ili u pojedinim situacijama delimicno zacepljen nos.

Alergican sam po prvom alergo testu, uradjenom 1993 na kucnu prasinu, perje i polen. Po drugom testu radjenom 2004 na sve to jos nadodato, naravno ambrozija i grinje. Nemozes izbeci nista, jedino da zivim, u nekoj kapsuli. Te 2004, alergija se pretvara u totalno zacepljenje nosa u trajanju od po 10 h dnevno, plus na spavanju. I 1993, i 2004 isao na smirglanje ( standardna procedura u terapiji alergija ) i 1993 pomogla, 2004 nije. Mada te 2004 sam isao kod cuvenog Vrbaskog ORL strucnjaka, koji je to radio u svom stanu i naravno debelo naplacivao.

Iznerviran sto nije uspelo, i naravno sto neogu barem ko covek da spavam, pokupim se i napravim frku da mi daju uput na polikliniku. Na poliklinici su mi primenili tretman u trajanju od 2 meseca, i od tada uvek mi je jedna nozdrva otcepljena, a druga barem 50 % isto otcepljenja. NIje idealno, ali naspram onog, dodje ko preporod. Do dan danas, da kucnem u drvo, nemam problema ( barem ne tolikih da su neizdrzljivi ) tokom cvetanja ambrozije, od kucne prasine, od grinja, od perja itd...

Potrudicu se da nadjem izvestaje, i da napisem koja je Specijalistkinja tada me lecila na Poliklinici...A inace, i moja stara, imala je slicnu pricu na uvetom 1992. Tada su joj doslovno hteli razbijati glavu u Vrbaskoj bolnici, jer nije bilo druge tehnike operacije uveta. Problem joj je bio u konstantnom bolu i curenju. Pokupila se, i pobegla iz bolnice gde je lezala, otisla na Polikliniku, isto na ORL ( jer i to potpada pod to ) i problem joj resen. U godinu dana jednom je zigne uvo, curenja ima jednom u tri meseca, ali sto je najvaznije nije razbijana glava. htedoh reci, da za Polikliniku u NS-u imam samo reci hvale!

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Kazu da cemo do 2020. svi biti alergicni na ambroziju!
            Evo, meni proradila alergija u 21. godini, do sada nista!!!
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• LuccaGabazzi
              CBC Senator
              • 16.09.2005
              • 294
              • pole position

Jedan mali savet vezan za alergiju na polen: koristio sam aerius i sve ostalo sto ste nabrojali gore ali bukvalno nista nije pomoglo, a ozbiljnih problema imam sa alergijom - kijam, suze oci, curi nos, svrbi nos...
              Dobio sam savet od doce da kupim XYZAL - bukvalno od jedne tablete je prestala alergija. Popio celu kutiju od 10 komada i naredna 2 meseca sam bio miran.
              U cemu je fora: taj lek je 6-7 puta jaci od bilo kod drugog, deluje kao droga, totalno opusta. Nikako da se pije ujutru ili u toku dana jer toliko opusta da sam u 12h na poslu zaspao, a zamalo nisam zaspao i u kolima u sred grada. Dakle samo uvece pred spavanje.
              Uz taj lek koristim i NASONEX, neki rastvor koji se ubrizgava u njonju.

Dakle, popijem kutiju tih lekova, drzi me 2 meseca i posle opet jos jednu i prodje leto
              Eto, to je jedino sto me spasava od polena, ostalo na mene ne utice.

Billionaire Boys Club

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Šta piše ispod naziva leka XYZAL? Ono malim slovima ne mogu da pročitam. To bi trebalo da je naziv aktivne supstance, pravo ime leka.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Piše otići na Google i otkucati XYZAL i onda pročitati kakva je droga u pitanju... levocetirizine dihydrochloride
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• doc
                    CBC Senator
                    • 25.08.2006
                    • 240
                    • BGD/KG

Originally posted by LuccaGabazzi
                    Jedan mali savet vezan za alergiju na polen: koristio sam aerius i sve ostalo sto ste nabrojali gore ali bukvalno nista nije pomoglo, a ozbiljnih problema imam sa alergijom - kijam, suze oci, curi nos, svrbi nos...
                    Dobio sam savet od doce da kupim XYZAL - bukvalno od jedne tablete je prestala alergija. Popio celu kutiju od 10 komada i naredna 2 meseca sam bio miran.
                    U cemu je fora: taj lek je 6-7 puta jaci od bilo kod drugog, deluje kao droga, totalno opusta. Nikako da se pije ujutru ili u toku dana jer toliko opusta da sam u 12h na poslu zaspao, a zamalo nisam zaspao i u kolima u sred grada. Dakle samo uvece pred spavanje.
                    Uz taj lek koristim i NASONEX, neki rastvor koji se ubrizgava u njonju.

Dakle, popijem kutiju tih lekova, drzi me 2 meseca i posle opet jos jednu i prodje leto
                    Eto, to je jedino sto me spasava od polena, ostalo na mene ne utice.
                    Super je ova kombinacija, ali se ne preporucuje cesce od 1 u 6 meseci... Narocito Nasonex (kortikosteroidni sprej za nos)

Najbezbolnija i najbezbednija varijanta je Marisol sprej (kojima se vise puta u toku dana ispira sluznica nosa) i Marisol antialergijski gel (koji sprecava direktan kontakt alergena sa sluznicom)

E ako to ne upali, onda probati nesto jace...
                    Svi antihistaminici izazivaju blagu sedaciju, najgori je bio Bronal (terfenadin) zbog kog sam prespavao pola gimnazije...
                    Loratadin (pressing/claritin) koji se najcesce propisuju imaju isti efekat, samo sto u manjem broju slucajeva izazivaju pospanost...
                    Svakako ih ne treba uzimati na svoju ruku.

Ima tu jos da se prica, ali ...

Edit: lapus tastature
                    menjao sam link u favorites, pa slucajno iskopirah link i ovde
                    Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• SAAB PoWeR
                      CBC Senator XXL
                      • 26.04.2005
                      • 1394
                      • tu iza coska(Milwaukee USA)

ok posle dosta citanja ovde i po google , uzeo sam neke kapi koje se kapaju ispod jezika , rade u roku od pet minuta , ali bolovi u grlu nastaju i pospanos me hvata , pa onda jos malo citanja i naidjem na ulje jetre od ajkule , ode u gel formi , jedna tabletica je 500 MG a preporucuju da se uzmu po dve dnevno , poceo sam ih uzimati u petak i evo danas je ponedeljak ,juce i danas jedini problem koi sam ima jako blago curenje nosa i blagi svrab ociju , razlika je nenormalna , kako kazu ulje pomaze jacanju immune systema
                      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

Saab power jel Ecomer? I ja sam to poceo da pijem, tj pri kraju sam kutije, za sada fino podnosim alergiju, pomalo osetim golicanje u nosu i ocima ali potpuno podnosljivo. Kada me zasvrbi nos prsnem malo Vividrin-a i prolazi me.

Edit: tek sad vidim lokaciju...

Hteo sam da pitam da li neko od ovih lekova oseca neku vrstu vrtoglavice, tj osecaj je kao kad su mi sirili zenice, ne mogu lepo da fiksiram pogled, sve u perifernom vidu mi nekako podrhtava. To sam primetio posle upotrebe Vividrin kapi za nos, i naravno umor, samo bih da legnem
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• mrki
                          CBC Senator XXL
                          • 08.11.2006
                          • 550
                          • nis, serbia

@milan_g1:
                          to su "normalni" nezeljeni efekti leka i desavaju se vecini korisnika.
                          zato se takvi lekovi uzimaju uvece, pre spavanja.

Comment

• milan_g1
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2007
                            • 863
                            • Karaburma

Pretpostavljao sam, prvi put sada koristim Vividrin, sa Nasonex-om mi se samo spavalo i nisam bio ni za q... a sa ovim sam super raspolozen ali mi se malo vrtiiii

Comment

• mrki
                              CBC Senator XXL
                              • 08.11.2006
                              • 550
                              • nis, serbia

neki ljudi placaju za takve efekte

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Da alergija nije "mačji kašalj" i traži ozbiljan pristup u lečenju, lepo je opisano u Blic Ženi. U ekstra dodatku "30 činjenica o alergijama" + Sve o lečenju, nabraja:
                                - Alergija je preosetljivost organizma na određene supstance
                                - Neprijatna je i sezonska i trajna
                                - Alergija se javlja iznenada
                                - U svim cvetovima ima polena
                                - Grinje žive i u zavesama
                                - Kikiriki je izuzetno jak alergen
                                - Ujed ose može da bude fatalan
                                - Lekovi izazivaju burne reakcije
                                - Buđi ima i u sobnom cveću
                                - Mačja dlaka izaziva kijanje
                                - Rezultat kožnog testa vidi se za 15 minuta
                                - Test krvi otkriva 400 alergena
                                - Antihistaminici se piju preventivno
                                - Kortizon ublažava reakciju
                                - Vakcina je najbolja zaštita
                                - Adrenalin spasava život
                                - Anafilaktički šok je korak do smrti
                                - Vakcina se čuva u frižideru
                                - Imunizacija traje pet godina
                                - I trudnice mogu da se vakcinišu
                                - Alergični na ujed insekata još primaju "depo vakcinu"
                                - Alergijska kijavica nije bolest
                                - Akupunktura ublažava tegobe
                                - Astmatičari mogu da se bave sportom
                                - Naočare štite od polena
                                - Držite igraćke u zamrzivaču
                                - Najbolji je usisivač s vodom
                                - Stres pojačava alergijsku reakciju
                                - Jagode izazivaju gušenje
                                - Od astme boluje 300 miliona ljudi

Moja žena, iako je godinama koristila antibiotik cefaleksin, bez ikakvih štetnih popratnih pojava, pre dve godine doživela je anafilaktički šok, koji je preživela samo zahvaljujući hitnoj medicinskoj pomoći. Borba za život trajala je celu noć.

Comment

Working...
                                X