moze da prosiri delatnost tako se kaze ne razumem kakvo znanje i reklame? sta je to?i to ne moze da spoji jer nemaju veze jedno s drugim...ajd kafic i picerija,ajd trafika i fotokopirnica al ovo...ne verujem da moze..
I meni je knjigovodja rekao da mi je dobro što u rešenju imam pretežna delatnost je to i to , tako da pored toga mogu da valjam šta god hoću, osim prehrane, i na šta god mogu da nabavim ulaz .....
Nema više delatnosti kao nekad, imaš osnovnu delatnost koja više nema neku preteranu svrhu, a u principu možeš da se baviš čime hoćeš i nema potrebe kao nekad "dodavati" delatnost.
Jedino za hranu, apoteku... i slične stvari moraš da ispoštuješ dodatne zakonske uslove i da zoveš odgovarajuće inspekcije da ti daju dozvole.
Preduzetnik ne može jedino da se bavi poslovima osiguranja, i tako još nekim ima spisak, sve ostalo može...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Kad smo vec kod ovoga...Meni bi trebalo da registrujem nekakvu "firmu", cisto da mogu da naplatim preko racuna neke usluge iz IT poslovanja, tipa izradu web sajt-a, hosting itd... Zaposlen sam u firmi pa ne znam da li mogu na sebe da registrujem to ili moram na nekog besposlenog?
skineš ovde obrazac za osnivanje preduzetničke radnje. popuniš. uplatiš taksu za osnivanje od 1000 dinara. napraviš kopiju lične karte i sve to pošalješ na adresu Agencija za privredne registre, brankova 25, beograd ili lično odneseš u organizacionu jedinicu u zrenjaninu, trg dr z. đimđića bb. nakon par dana dobiješ rešenje sa pib-om, prijavom na PIO i Prijavom na rzzo. onda praviš pečat (oko 800 din) i nakon toga otvaraš račun u banci. posle toga možeš da kreneš da radiš. trebalo bi i rešenje odneti u opštinu da iz ne znam kog razloga. pošto si zaposlen onda verovatno nećeš dobiti potvrdu za oosiguranja i doprinosi će ti biti manji pošto ih već plaćaš kao zaposlen (naravno ako se vodiš kao zaposlen a ne na crno).
Zavisi od toga gde je registruješ.
Plaćaš ceo porez i neki deo ostalih davanja (oko pola) zdravstvenog, penzionog, neradničkog i sl., naravno0 plaćaš i celu firmarinu.
Davanja su mesečna, cenim da bi mogao da prođeš sa oko 10K din.
Socijalna davanja (zdravstveno, trt-mrt) su ista u celoj državi dok porez i firmarina nisu.
Nisi u PDV-u, ne pravdaš nikom ništa, odeš u banku i podigneš pare do 100K din dnevno (ako imaš toliko para ) bez ikakvog pravdanja.
Na sve te troškove ide i cca 800-1000din mesečno banci za održavanje računa i provizija za promet preko računa...
Ne isplati mi se jer ne znam kad cu koliko imati prihoda...moze da se desi da jedan mesec ne bude nista a sledeci bude itd.... Ta mesecna davanja su fiksna i placam ih nebitno da li imao prometa ili ne?
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment