dzaba protesti kad se svaki dan desavaju ovakve stvari. pogledajte komentare...
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Većinu komentara su očigledno napisali ljudi uskog pogleda na svet, da ne kažem neobrazovani i glupi. Poistovećivanje svih motorista sa nepažljivima je jednako opasno kao i svaka druga generalizacija.
Protest se ne bavi zaštitom nelegalnih motora i motorista i vožnje na zadnjem 150 kroz grad nego smanjenjem sumanutih taksi na motore kao da su neki luksuz a luksuzna kola nisu. Motoristi pokazuju zavidnu organizaciju i jedinstvo, kad bi i automobilisti bili tako organizovani i druge grupe građana svašta bi bilo drugačije u ovoj zemlji. Takvo jedinstvo su pokazali samo taksisti, navijači za vreme gej parada i mi, motoristi
Kad prvi put vidim nekog da vozi R1 normalno po gradu, ne na zadni točak, ne sa levom rukom na boku, da stane pre pešačkog ili bilo gde i mahne rukom onom da prodje, prestaću da budem uskog pogleda, neobrazovan i glup. Dotle jesam i pridružujem se komentarima. Slažem se da nisu svi takvi kao što ni svi taxisti nisu loši a roditelje koji kupe deci rolere pa ih puste na put bih terao kroz cetku ali to ovima sad ne vredi reći jer je kasno.
Automobilisti su isti ali nisu toliko upadljivi, malo je automobila koji mogu na zadnji točak a još manje koji će za 200 metara nabiti 150 km na sat.
Inače se slažem sa ciljem protesta a isto vredi i za automobile, samo to sebi mogu dozvoliti države kojima nije svaka para bitna da prežive tako da iskreno ne verujem da će u neko dogledno vreme biti išta od toga...
i ja se slazem sa ciljem protesta i naravno da je ova generalizacija, kao i svaka druga, losa. kada neko napravi nered sa automobilom, rulja kaze posteno mu sudite pa da ga streljamo. kada neko na motoru napravi nered, rulja 'oce da besi sve motorase. kola vozimo svi i niko nece reci ukinite kola, povecajte poreze i namete na kola, motore vozi poneko pa vecinu ne dodiruje previse kako je i sta ce biti sa njima. danas je pojacana kontrola motora u novom sadu i bukvalno istresaju iz gaca i ceo grad prica samo o tom udesu a za protest sumnjam da je ko cuo.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Jedared vec napisah negde : Srbi a i ako cemo da generalizujemo BALKANCi se nikada nece odreci kafane i auta tako da drzava zna gde da udara , taman da nemam sutra za klopu na poslu ali cu voziti auto ili recimo moj moped sto znaci zadnju banku na gorivo dacu .
Tako da od tih ukidanja akciza tj smanjenja nema nista i ako licno podrzavam protest i smatram da je poptuno besmisleno toliko opteretiti porezima nesto sto definitivno nigde u svetu nije luksuz vec vrlo cesto nuzna potreba pogotovo u vecim metropolama ( za trkalice ri r6 i slicno ne znam koliko se mozemo sloziti da nisu luksuz ali jesu opasna stvar ).
Za divljake na 2 ili jednom tocku samo represivno tj silom zakona jer drugacije ne moze na zalost ali najpre da to pravo ili zakon vec jednom dovedemo u red ... ma dugacko je to klupko i odmotano do j*j* .
Pa ne voze svi R1, na zadnjem i 200 kroz grad, to je poenta. Ja i stanem pešacima i propuštam druge, kao i većina normalnih ljudi koji se ovako poistovećuju sa onima koji divljaju. Ne vidim da će ta generalizacija doneti išta dobro kad neko bude namerno vozio u mene kombijem ili kamionom zato što su "svi motoristi stoka".
Taman posla da su svi takvi !! Ja to necu reci ali ima dosta nepromisljenih motorasha koji chuda chine i prave problema i zato ljudi imaju problem pa ih sve stavljaju u istu grupu .
Jednostavno ne verujem da bas nikad nisi video da neko ko vozi r1 ili bilo koji drugi slican motor stane na pesackom ili ne vozi 200. Cista glupost... udesi sa kolima se dalko cesce dogadjaju, ali eto mi na motorima smo kamikaze...
Pa većinom i jeste kamikaze, provlačite se između kola jer mislite da tako može i treba. Motoru prosečno treba 1.5m da prođe, a između kola nema ni metar ali vi zapinjete pa kako god. Uguravate se kao prvi na semaforu pa ne umete da krenete, a kad krenete to je iz sve snage. A qrčenje (kaciga na ruci, turianje bez veze, jurcanje na 100m, plašenje dece po komšiluku, fenseraj na sve strane i sl.) neću ni da pominjem. Jedini motoristi koji su se uredno ponašali u poslednjih metar ( i inače) dana su bili stranci na proputovanju. Doduše, i oni su se proguravali preko Gazele ali ne toliko bezobrazno, kad i gde mogu... Da bi bili poštovani prvo morate da pokažete i steknete poštovanje.
Ja NISAM video ljude na motorima koji voze R1 i slicne trkalice da voze NORMALNO. Nikada. Ni jedan jedini. Ljudi sa enduro, tourning bajkovima svakako. To su upravo ona grupa ljudi koja je i organizovala ovako nesto. Oni su savim normalni ucesnici u saobracaju, niti divljaju, niti voze na jednom tocku...........ljudi uzivaju u voznji i njima svaka cast. Zato definitivno ne treba generalizovati.
Inace kum mi zivi na Bulevaru oslobodjenja u Novom Sadu, i kad odem kod njega sedimo na terasi i svakih 2 min neki ludak cujes kako razvlaci masinu. Pitam, da li je uvek ovako? Kaze da, po celi boziji dan. Kaze ajde da ti pokazem nesto, odemo do Miseluka okrenemo se (malo da mi pokaze kako ide njegov auto-Porsche 997s ) i krene covek malo brze, ali opet to malo...... ona azdaja ide bre u tom momentu pored nas lik na bajku ne prolazi, ne pretice nego LETI covece, mi smo bili na nekih 130 km/h on je prosao kao da stojimo, i ne pusta kroz tunel na most pravo na bulevar pun gas! Uopste me ne cudi da se ovako nesto u desilo tamo. Nije mi bilo jasno kako se cesce ne desava kada tako manijace.
You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Dosao sam da zivim u NS iz Slovenije. Zao od nebroj motorista svaka cast pojedincima
zamerim ono svinjanje smecem na MIseluku. DA MOTORISTIMA u vecini slucajeva koji donose hranu i pice
i bacaju na pod. Ne samo auto soferima. Ispred mene stoji u petak motorista, otvori kutiju pizze, pojede baci na pod
i baci i pivsku flasu...ja mu kazem, a da to vratis u tu vrecicu pa kad dodjes do kante...reakcija?
Mislim da vam nije potrebna odmah bi da te tuce, da se kurci pred ostalima, ismijava...aha takni me, pa cu te
zavezati za djipa i povuci do mosta... sam mu rekao.
Kao drugo protesti ove vrste nisu niti ce pridoneti nista konkretno.
1. Od svih motorista koje vidim svakodnevno po gradu-na prelazu za pesake stane od 10 njih 1 ili 2.
2. Taksisti su tri puta gori i rade sto hoce i od njih 10 na prelazu za pesake ih ne stane 19. Njih nikako
nebi niti cu podrzavati nego ih rigorozno prijavljivati za uzasna parkiranja, nepostovanje pravila itd...
3. Protesti se moraju organizirati tako, da se dostavlja i pismeni zahtev odgovornim u skupstini i gradskim vlastima
a sa sakupljanjem necete nista dostici nego samo napuniti egotrip novinarima i slucajnim prolaznicima
4. Motor sam imao 3 meseca BMW K100 i prodao sam ga bez obzira na uzitke nisam ja za to.Stvar ukusa.
5. Nepostivanje propisa, luda voznja tih motorista koji ocrnjuju dobre bi morala biti kaznjavana a ne
dodatne takse na luksuz motora. Znaci kaznjavanje tih frajerisanja i ludovanja po gradu.
6. Nije ni Miseluk za to namenjen jer je javna prometna povrsina sa 20 m praznine na dnu nista drugo.
I ovaj petak su ludovali na zavojima iako se je odvijao promet. MOTORISTI napominjem.
7. I dok god vidim smece ne samo motorista nego i auto sofera na Miseluku necu nikad podrzavati proteste
ove vrste dok sami motoristi medju sobom ne nauce, opomenu takve bahate ubice...primer decka koji je ubijen
na prelazu na kojeg sam opominjao sto puta i sam ce biti i ostaje opomena svima i dobrim motoristima i auto soferima
da postuju prelaze za pesake i osnovna socio ponasanja u drustvu.
P.s. bez zamere samo moj pogled na protest. Prvo postovanje pravila onda protestiranje.
Nemogu taksisti protestirati koji su najveci krsioci zakona o sigurnosti prometa.
Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko Volvo for Life Lexus Forever
Najpre dobro dosao u NS a na zalost na neke ljigave i bezobrazne stvari ces morati da se naviknez jer takvima koji bacaju gde sta stignu ne vredi reci vec samo ako si sposobniji i jaci
u facu se uneti i zapretiti . Verovatno kuci ne baca ni mrvu ali napolju ne zali vec samo bacaj zagadjuju ali i nema potrebe isterivati pravdu jer se i to ponekada zavrsi lose .
Inace jesi cesto na miseluku ? Ako si sa volvo-om prepoznacu te pa se vidimo u nedelju popodne .
Provlačenje je ok, i to je poenta praktičnosti motora, jer dok ti sediš u svojim kolima sa upaljenom klimom ja sam napolju na suncu (kiši) i udišem izduvne gasove. Ako još treba i da stojim u koloni sa kolima onda to i nema previše smisla, jel tako?
Naravno, nije normalno provlačiti se prebrzo, ali malo brže od kola je ok. Plus što bi svi trebalo kolima da se skoncentrišu i da stoje u svojoj traci a ne na pola linije, tada bi bilo svuda dovoljno prostora za bezbedno provlačenje. Ja kad sam kolima i vidim (čujem) motor odmah se malo sklonim da može da prođe. A često mi se dešava da me neko namerno blokira da ne mogu da se provučem. Čemu to? Krivo mu je što on mora da stoji u redu pa mu je onda lakše ako ni ja ne prođem? Malograđanština. Još gore kad te u vožnji neko seče i blokira, to mi se srećom nije desilo jer bi mu blokirao glavu, ali se nekim drugarima dešavalo više puta, i posle ga još gleda u stilu "šta oćeš?!".
Evo jedan citat sa bajkerskog foruma, samo da vidite o čemu pričam, to je generalno raspoloženje kod dosta ljudi - "pa šta ako ga ubijem, vidi ga kako se provlači/juri/gura".
Evo današnjeg događaja na putu do posla. Semafor na raskrsnici Mis Irbijeve i Vojislava Ilića, ja sam u Mis Irbijevoj u pravcu hotela Srbija. Stojim na semaforu prvi (normalno, obišao kolonu) u sredini trake, pali se žuto i odjednom udarac od pozadi, prednji točak se odiže malo od asfalat, nekako grabim motor i smirujem ga. Žena u džipu iza me najnormalnije prolazi, ide svojim putem. Stignem je (hvala Bogu, motoru ništa, pogodila me u zadnju gumu) i na pitanje "dal' si normalna" ona me pita "što?"! I kaže, ne ne nisam te ja udarila srećo! I daje gas, kao da ****** može da pobegne! Na sledećem semaforu, ispred hotela Srbija, zamalo da pregazi baku na pešačkom, jer gospođa u džipu ima uslovnu strelicu za desno i posebno je zabole za pešake na pešačkom prelazu! Dok ja propuštam baku da prođe, čujem glasno i dugo sirenu, dižem pogled i vidima da autobus 17-ica koji se spušta niz Ustaničku za nekih 10cm promašuje tu istu gospođu u džipu jer mu je ****** izletela! Posle svega na kraju je stižem na semaforu kod Ljermontove i samo je lepo zamolim da gleda kuda vozi, jer ipak ima malo dete pozadi. Mislim se, sa ovakvom budalom sam i dobro prošao. Kad ona mene počinje da pljuje što sam ja nju obišao i stao ispred nje na semaforu na kom je sve i počelo!!! Šokiran E, sad stiže terapijski deo: uvek nosi rukavice sa ojačanjima na zglobovima, jer ostavljaju jako lep potpis na haubi.
Uvek sam bio protiv toga, ali kad na kraju poče da mene napada, da sam joj ja kriv za sve, skapirao sam da je neophodno da joj prepišem posetu limaru, zbog koje će bar dan-dva odmoriti od volana, i tako posredno spasiti svoj ai nečiji tuđ život.
Comment