Vozaci Audija

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Vozaci Audija

Ne bih da generalisem, nisu svi, ali ima ih dosta kojima bih oduzeo dozvolu. Naime, svaki put kada sam imao neku losu situaciju na drumu, bio je neki Audi. Sumanuta voznja i pre sve bahatost, ali ona najgora. Mislio sam da je slucajnost, ali i moj drugar ima slican stav tj. slicno mu se desavalo.

Prvi put me jedan skoro izgurao sa puta, zapeo covek da me obidje i obidje, krene u obilizak i upadne u makaze i krene da me zatvara, a tada se radio put i sa desne strane su bili blokovi, masine i sl. Mogao je da me skrsi samo tako. Drugi me je skoro pocistio pijan, izleteo covek iz kafane i po gasu Nazalost moram da stavim ITD. Izvinjavam se zbog prozivanja, verovatno ima ovih sto okej voze, ali su poprilicno gadna sorta. Bas me zanima sta ostali misle i kakva iskustva imaju.
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Re: Vozaci Audija

Slicna situacija kao sa samoubicama na skuterima, koji se guze i po svaku cenu moraju da stanu ispred tebe. Dal su ljubomorni ili kompleks neki, ne znam.

E da, nema veze ovo sa afrikama i bjbikers forumom da se razumemo. Nego isti slucaj ko tvoj sa Audijem

I love my

Comment

• -Miloš-
      CBC Senator
      • 16.12.2007
      • 269
      • Beograd, Karaburma
      • yugo tempo 1.1

Klasika kriva je marka

U početku je bila Mečka. 'Ebeš čoveka ako nema švabu ispred svoje kuće, gastarbajterski san, koji i dan danas živi

Primer:

Tokom 90-tih imali smo brze momke kojima je Bmw bio sinonim za uspeh i naravno golf gti za sitnu ribu.

Sad imaš vozače audija jer je to postala favorite marka političara i vlade generalno, a i svojevremeno omiljeno zemunsko vozilo za hit 'n' run.

Kako ih prepoznati?

Zatamljena stakla, piči zvezda granda iz njega ili neki ,,ozbiljan" hip hop, tablice po mogućnosti iz opsega bgd ili prodao-sam-dedovinu-rusima-da-bi-doša'-u-bgd-sa-sve-moj-eks-šes'

Ti možda na tvom mestu imaš možda veću koncetraciju idiota koji voze audi, ali to je generalno za svaku popularnu marku.

Ima jedna interesanta stvar. Drugar vozi novi A4 quattro i ima fabrički zatamljena stakla. Nije debil za volanom, čuva auto i automobili se prosto sklanjaju kad ga vide u bržoj traci, a pritom ne blica i ne trubi. Jednostavno ima ,,nešto" (osim naravno cene potrošnih delova u odnosu kanta vs skupi delovi limarije), što izaziva strahopoštovanje ostalih učesnika.

Naravno to kompleksaši znaju pa samim tim dobijamo saobraćajne nesreće i sl. ishode.

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Ja losa iskustva imam sa vozacima losih automobila. Oni su ti koji najcesce upadaju u makazice.
        Taj sto vozi A6, obicno vozi jako brzo, al' tvoj kontakt sa njim ne traje duze od par sekundi, i on je vec otisao na sledecu 'zrtvu', dok vozac Yuga te konstatno ugrozava jer misli da je Bog dan i da moze da ide od 70-120 za 6s.

Primetna je i ta pojava strahopostovanja. Primera radi kada se u BGu pojavim sa Punto koji ima PA tablice, naprosto svima smeta, iako vozim bar 30% brze od njih. Medjutim, ako se pojavim sa nekim relativno besnim automobilom, niko ne trubi, niko ne negoduje... Cak i ovi sa A6icama, X5icama...s' vremena na vreme ucine neki ustupak, valjda je to neki znak kolegijalnosti, sta znam .

Rezime: Nije problem auto, nego je problem sto je vecina naroda u Srbiji sa manirima divlje svinje.
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Bojan1212
          CBC Senator XXL
          • 15.07.2008
          • 468
          • Zemun
          • Honda Accord

Originally posted by Kanarinac
          Slicna situacija kao sa samoubicama na skuterima, koji se guze i po svaku cenu moraju da stanu ispred tebe.
          Bas ne volim kad vidim neki skuter u retrovizoru. Samo cekam kad ce da me pretekne sa desne strane, mada to nije tema...

Prosta stvar, pojedinac je "opasan momak", a pride ima i para, pa naravno kupice nesto da se pokaze... Logican odgovor to je nesto od 3 Nemca, a poslednjih godina sve vise Audi... Kad izadje na ulicu on je i dalje "opasan momak" pa se to i desava... Razlika je sto npr. Audi voze i "obicni" i ovi za..bani, a ostale obicne marke uglavnom samo "obicni" ljudi...

Comment

• maliomladinac
            CBC Senator XXL
            • 21.11.2008
            • 995
            • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Meni se isto sklanjaju ljudi zbog cetvorocifrene tablice? Zasto? Ko sam ja? Sta sam? Obican ucesnik u saobracaju, a privatno mogu da budem sta hocu.
            Ja se iskreno vise plasim onih ljudi koji jedva stanu u yugica, koji su ogorceni na zivot i kojima malo fali da puknu, nego nekog tatinog sina. Samo jednom mi se desilo da tatin sin povuce pistolj na mene na semaforu da se pokaze, nakon cega je zabo gas i otisao, a ovi ogorceni su u stanju da se pobiju posteno ali isto tako da me i ubiju od batina posteno.
            Tako da, ako sam u pravu, ima da teram svoje makar me kostalo zivota, bilo to baja u (n)audiju ili nekom drugom nemackom proizvodjacu ili shifonjer od 2x2 u yugu.

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
            061/665-94-23

Comment

• Cvagen
              Banovan
              • 17.04.2010
              • 122
              • Beograd

Rezime: Nije problem auto, nego je problem sto je vecina naroda u Srbiji sa manirima divlje svinje.
              Upravo to.

Treba imati u vidu i da je možda tek svaki stoti vozač automobila skupljeg od 30k eura u stvari i vlasnik, a možda svaki peti vlasnik ima para da ga adekvatno i redovno održava. Poenta je da ljudi koji mogu to da priušte prosto nemaju potrebu da izigravaju manijake, za razliku od maloumnih paprikara koji kod kuće jedu krastavac i jogurt, šniclu vide na teleshopu, nemaju 100 eura u džepu, auto im na rezervi 24/7/365, broj motora prekucavan osam puta i opet malo krivudav, lična dokumenta izgorela pre godinu i po dana itd. pa moraju negde sav taj bes i životni nesklad kanalisati(A gde ćeš lakše nego na tuđ račun ?!).

Kukaju za ulubljeni branik ili polomljenu masku kao da im je noga ili ruka. Zagledajte malo te automobile, bukvalno svakom drugom ne radi jedan deo stop svetla, polomljeni migavci na retrovizorima koji nikada ne dočekaju zamenu, i naravno, vrhunac dovitljivosti, selotejp preko sijalica stop svetala, da bar ne puknu sijalice, veliki je to trošak, a iznad stoji znak S 500 ili 4.2. Ne mogu se na prste nabrojati oni koji ne dime i ne rade kao traktori, jer su im ulje i filteri menjani bar jednom u poslednjih 30000km. Gume su na 99% komada Ćelstoun, a zimi se uzdaju u ESP i ne znam šta.

Pošto policajci i po novom zakonu svesno okreću glavu od sve mašinerije mlađe od 10 godina, dok simultano pišu kazne nekima sa žućom krštenicom, ipak je teret saobraćajne nekulture samo na svesnim vozačima.

Sve što treba jeste prestati tolerisati bahato ponašanje.
              Primetio sam da glasna sirena, ona što "pomera želudac", u trajanju od ~4 sekunde, ima vrlo pozitivan uticaj na koncentraciju oslobodilaca Beograda, koji bi se, eto, uz ugao raskrsnice samo na kratko parkirali(bez obzira što je jedina traka i što je kolona od 15 automobila iza) ili samo malo uleteli bez migavca u traku kojom se krećem(kao da sam nevidljiv).
              Dobra im je to stimulacija i na semaforu, pošto često ne primete zeleno ili kada kreću kao invalidi, pa onda umesto 7 prođu 3 auta.
              Posebno mi je interesantna vrsta pacijenta koja mi ablenduje pri 130, ja se sklonim u desnu traku, on me pretekne i onda uspori na 110.
              Takav defekt mozga još uvek nisam uspeo da dekodiram. Ako neko jeste, neka prosvetli masu.

Comment

• 230
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2007
                • 775
                • Semberija

Nije samo u Srbiji takva situacija, i meni se to često dešava. Istina nije Audi u pitanju, iz mog iskustva najčešće je u pitanju W123, ali mnogo ih ima i takvih, sa TDI motorima, koji misle da ako imaju 90 KS voze nešto jače od Lamba.
                Danas sam baš imao situaciju, da nisam patosirao kočnicu jedan bi se takav lik zakucao u kamion.
                Pre par dana jedna divna gospođa u Fiesti, koja se uvek tako zbuni kada otvara Olimpijadu, je pomešala kočnicu sa upaljačem i napravila lančani sudar, u kojem sam ja još najbolje prošao sa oko 1000€ štete (samo zadnji kraj Lancie). O gubljenju vremena sa osiguranjem i servisima neću da pričam.
                A to za koliko je ko za***an i koje auto vozi, samo se kod nas vezuje za Audi, BMW i sličnu boraniju. Imaš para i kupićeš Audija? Budi mud*nja i kupi Porsche, pa nećeš dolaziti u takve situacije, videćeš kako se vozi bez obzira na 300 KS u gepeku, kao po jajima.
                Mnogo mojih prijatelja voze i Audi, i BMW, i Merc, i Jaguar, i Alfe i VW, ali ljudi voze bezbedno. Ali kada neki idiot sedne u auto, pa krene da pretiče u nepreglednoj krivini u kojoj je ograničenje 50, po punoj liniji, žao mi je samo onoga ko mu ide u susret.
                I, naravno, za bilo koje novo auto delovi su skupi, bez obzira da li je Golf, Audi ili štagod. Kada neko takav napravi udes svojom krivicom, pa ga ošinu po džepu i delovi, i troškovi osigruanja, neće mu pasti na pamet takva glupost više. Samo daj Bože da niko ne strada.
                Rezime: za par godina kada automobili ne budu dozvoljavali da se krene preko pune linije, biće bolje :-)
                155+75=230
                VIVA LA VITA!!!

Comment

• tomamega
                  CBC Senator XXL
                  • 19.03.2009
                  • 715
                  • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                  • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Slicna situacija kao sa samoubicama na skuterima, koji se guze i po svaku cenu moraju da stanu ispred tebe. Dal su ljubomorni ili kompleks neki, ne znam.
                  Nije slična situacija, jer ovaj sa audijem može da te ubije, a ovaj sa motorom tebi u automobilu ne može baš ništa.

Inače, ja sam jedan od onih koji je na skuteru teži da bude prvi na semaforu (kad je to izvodljivo). Jednostavno, to je brže prevozno sredstvo i ne smatram sebe samoubicom zbog toga. A ljubomorni su vozači automobila kojima to smeta, kada vide da skuterom pređem most za 5 min. Ne znam kako je, recimo u Rimu, to sasvim normalno, samo našim ljudima to smeta. Predrasude, valjda.

Slažem se da je problem u ljudima, ali dosta upravo tih problematičnih ljudi voze BMW, Audi (naravno ima zaljubljenika koji uživaju u vožnji). I zato i generalizujemo

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Nema to veze s predrasudama nekgo s nepoštovanjem zakona. Ti jednostavno NE SMEŠ da pretičeš automobile kroz istu saobraćajnu traku, niti smeš da se provlačiš pored automobila koji stoje na semaforu...

Originally posted by maliomladinac
                    Samo jednom mi se desilo da tatin sin povuce pistolj
                    SAMO?

Comment

• tomamega
                      CBC Senator XXL
                      • 19.03.2009
                      • 715
                      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Udaljismo se od teme, ali moram da postavim ovo pitanje.

@mupe

Kojim konkretno propisom (odredba ZOBS-a, Pravilnik MUP-a) se ZABRANJUJE motorciklima provlačenje između vozila u istom smeru?

Jedan pravnik mi je rekao da sve što nije zabranjeno nekim pravnim aktom, smatra se dozvoljenim. Do sada nisam dobio odgovor na ovo pitanje. Mislim da to uopšte nije definisano niti obuhvaćeno našim propisima, i da je i dalje u sivoj zoni. Zato te i pandur belo gleda kada se provlačiš, inače bi ti definitivno naplatio neku kaznu.

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

A vozaci belih dostavnih vozlia, tipa Kangoo, Berlingo, Caddy, koji voze tudja vozila? Sta mislite o njihovom modelu ponasanja?

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995
                          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Originally posted by mupe
                          ^^ Nema to veze s predrasudama nekgo s nepoštovanjem zakona. Ti jednostavno NE SMEŠ da pretičeš automobile kroz istu saobraćajnu traku, niti smeš da se provlačiš pored automobila koji stoje na semaforu...

SAMO?
                          Pa sta mi se sve izdogadjalo u saobracaju, to je samo
                          Originally posted by tomamega
                          Nije slična situacija, jer ovaj sa audijem može da te ubije, a ovaj sa motorom tebi u automobilu ne može baš ništa.

Inače, ja sam jedan od onih koji je na skuteru teži da bude prvi na semaforu (kad je to izvodljivo). Jednostavno, to je brže prevozno sredstvo i ne smatram sebe samoubicom zbog toga. A ljubomorni su vozači automobila kojima to smeta, kada vide da skuterom pređem most za 5 min. Ne znam kako je, recimo u Rimu, to sasvim normalno, samo našim ljudima to smeta. Predrasude, valjda.

Slažem se da je problem u ljudima, ali dosta upravo tih problematičnih ljudi voze BMW, Audi (naravno ima zaljubljenika koji uživaju u vožnji). I zato i generalizujemo
                          Vidi, ja SVAKI put kad sam prvi na semaforu POLETIM. Znaci obrtaji na 2500rpm i kad se pali zuto, pustaj kvacilo...To mi je neki uzitak, eto... E sad, ti dodjes sa skuterom i stanes ispred mene? Nije problem, ako ti je skutercic brzi, svaki respect prema tebi, a ako nije, u stanju sam da oshurim takve ljude. Zasto? Pa ako taj sto vozi skuter od 50ccm misli da je brzi od auta onda nemam reci. Cak sta vise, drago mi je kad neko sa skuterom stigne pre nego ja sa autom, ali NE MOZE da dodje, provuce se i stane ISPRED mene, na semaforu, jer onda vec sa skuterom staje na presacki prelaz, sto znaci da je presao zaustavnu liniju i vodi se kao da je prosao na crveno, a pored toga uskracuje mi moj uzitak

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                          061/665-94-23

Comment

• Bojan1212
                            CBC Senator XXL
                            • 15.07.2008
                            • 468
                            • Zemun
                            • Honda Accord

Originally posted by mupe

SAMO?
                            Pa sta mi se sve izdogadjalo u saobracaju, to je samo
                            Kralj

Da li ce brze da stigne od mene neki skuter uopste me ne interesuje, a da li cu da ga zakacim, pa da ga ceo zivot drzim na dusi to me itekako interesuje. Secam se jedne prilike kad me je pretekao sa desne strane, a da ga nisam ni video... Desno od mene je bio ivicnjak i on se tu provukao, a s obzirom da je na tom delu veliki broj rupa, sreca pa nisam izbegao neku sa desne strane u tom trenutku, a i brzina je bila nekih 20km/h. A, to sto ce da me pretekne ko i svaki normalan auto sa leve strane (retko skuter ) ili me obidje u koloni na semaforu, uopste mi ne smeta, sem ako posle davi pa moram da ga preticem...

Comment

• Cvagen
                              Banovan
                              • 17.04.2010
                              • 122
                              • Beograd

Originally posted by CikaKure
                              A vozaci belih dostavnih vozlia, tipa Kangoo, Berlingo, Caddy, koji voze tudja vozila? Sta mislite o njihovom modelu ponasanja?
                              To je copy/paste mozga maloumnog paprikara iz bilo kog modela putničkog programa, jer je praktično isti psihološki profil, ista finansijska pozadina itd.
                              Razlika je u tome što su dostavna vozila jeftinija za održavanje od nekih putničkih srednje klase, pa onda i nije neki problem da se polomi neka sitnica i nije strano da se opušteno pretiče 10 metara pred crveno svetlo, iako ima još dve prazne trake. Mora da se bude prvi na semaforu po svaku cenu i kada se krene da se istovremeno bude u što više traka. Osim toga, imaju tendenciju da voze i zaustavljaju se po dijagonali puta. Bez migavca, podrazumeva se.
                              Čuo sam da vole da pretiču i u krivini, ali sa spoljne strane. Nisam to do sada iskusio, ali bih zaista želeo, pogotovo ako me zatekne manje raspoloženog za tolerisanje bahatosti.
                              Po Beogradu skoro svi voze tako da što pre ubrzaju od 35-65km/h, taman se ponadaš da će nastaviti, a onda legnu na kočnicu koliko god su u stanju, jer ne umeju da procene rastojanje i ponašanje jedinog vozača ispred sebe, nego samo reaguju na stop svetla.

Pogotovo je ludnica u poslednjih nekoliko meseci, od kako se popravlja Gazela, jer niko nije navikao da se sat vremena klacka 5 kilometara, pa, za obavljanje posla van matične opštine toplo preporučujem vožnju bicikla ili ako je nekoga sramota da vozi bicikl, onda taxi. Gradski prevoz je čistiji nego pre nekoliko godina, ali i dalje strahovito prljav, a majstori pri 40°C radije uključuju grejanje nego hlađenje.

Comment

Working...
                              X