Vozaci Audija

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Re: Vozaci Audija

Vozim dostavno vozilo, kombi sanducar, prelazim dnevno 400km, imam 30 isporuka, obilazim na punoj liniji kad znam da mogu i kad znam gde smem. Beograd - Novi Sad stari put znam u malom prstu, znam gde sta smem da radim, i trudim se da ne ugrozavam tudju bezbednost ni u kom slucaju, a posebno svoju. Sve puteve znam i vozilo koje vozim, znam koliko mu treba da obidje drugo vozilo i koliko da se zaustavi. Istina, ima nas raznih, mene recimo plase samoubice sa autobusima tipa Lasta, Severtrans...idu ti autobusi kao blesavi, sjajne kocnice, retarder, sve super, ali masa kad te povuce...

Tako da je glupo banalizovati stvari i nazivati nekoga maloumnim paprikarom.

Comment

• Cvagen
      Banovan
      • 17.04.2010
      • 122
      • Beograd

Taman posla da su svi do jednog isti, ali je lošijih toliko više nego dobrih da je bukvalno svako imao bar jednu priliku da doživi uticaj beskrajnog nemara kurira, koji, osim toga što ignoriše druge učesnike u saobraćaju, to unesrećeno vozilo vozi kao na otpad, a ne kao da će mu koliko već sutra opet poveravati sopstvenu glavu i zaradu. Takvi se sa 300 metara prepoznaju "na 1". Nažalost, koliko god je taj moj opis vulgaran, toliko je i precizan.

Svi mi pretičemo preko punih linija, nije to ništa novo, pa niko nije lud da vozi 40km/h ispod ograničenja narednih sat vremena samo zato što neki vozač ne želi, ne sme ili ne može da se zaustavi ili uspori na prvom mogućem mestu da propusti kolonu koju je napravio.

Comment

• sindin
        CBC Član
        • 26.05.2009
        • 10
        • bg

cvagen, ne davi sa tim evropskim postovima jer zivis u srbiji, ti momci sa sluzbenim kolima se probijaju i guze jer moraju da razmesu robu do zavrsetka radnog vremena, da se ne guraju tako radili bi 12 sati dnevno jer im privatnici za koje rade sigurno ne daju manje nego sto je dovoljno za normalno radno vreme, a ti koji si krenuo lagano do doma kulture ili mesne zajednice, skloni se sa strane i propusti onoga kome se zuri a ne da kukas i pravis se pametan

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ma vi sto ne vozite audi ili bmw mozete samo da nam zavidite
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by tomamega
            Udaljismo se od teme, ali moram da postavim ovo pitanje.
            @mupe
            Kojim konkretno propisom (odredba ZOBS-a, Pravilnik MUP-a) se ZABRANJUJE motorciklima provlačenje između vozila u istom smeru?
            Čanom 55. stav 6. Zakona - Vozač koji pretiče dužan je da svoje vozilo drži na potrebnom rastojanju i odstojanju od vozila koje pretiče, tako da ga ne ometa niti ugrožava druge u saobraćaju.
            i
            Članom 57. stav 1. Zakona - Vozač ne sme da pretiče drugo vozilo neposredno ispred raskrsnice ili na raskrsnici koja nije sa kružnim tokom saobraćaja.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

I ja vala vozim i Berlinga i BMW a da ponekad sednem i na skuter od 50ccm. Jedino sto se ne uklapa su paprike, nejedem ih niti ih prevozim...

Koliko frustracija, koliko analiza...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Paranoid
                CBC Senator XXL
                • 13.01.2009
                • 622
                • Beograd
                • Fiat 131 1300

Bio je covek na forumu rekao da tera kombi 140 ... mora jer drugacije bi radio 2 smene a trecu spavao tako da ...ne stajte im na muku.

A tema je bezveze.
                Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Originally posted by CikaKure
                  A vozaci belih dostavnih vozlia, tipa Kangoo, Berlingo, Caddy, koji voze tudja vozila? Sta mislite o njihovom modelu ponasanja?
                  Ponasaju se kako im diktira posao.
                  Za vozace Audija se ne bih slozio jer znam dosta njih koji sasvim normalno voze i mislim da globalno gledano marka vozila nema veze sa stilom voznje.Naravno da ces ako vozis neki S4,M3 ili AMG ponekad da ga malo opletes po gasu,tu nista nije cudno.Ko je meni kriv sto vozim auto od 55ks pa moram da se vucem iza kamiona a onaj sa M3 nas preskoci za 2sec?

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Ponasaju se kako im diktira posao.
                    To im ne daje za pravo da krše propise nekažnjeno i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju.Malo obzira i zdravog razuma bi nam reklo da nismo svi Laude a kamoli Sene.Nismo svi rođeni da vozimo,ali često moramo,jer nam je životni tempo takav.Čak i najbolji greše i imaju loš dan.Ipak to ne znači da brži i jači treba da skrši onog slabijeg i sporijeg.
                    Na kraju,imamo li bar malo ljudskosti i kulture.
                    Ili to samo lečimo neizlečive komplekse?
                    Ovo se odnosi i na nas u službenim ...,skuterima i tuđim i svojim Audi/BMW/Merc.

Comment

• Cvagen
                      Banovan
                      • 17.04.2010
                      • 122
                      • Beograd

Sindin,
                      ko god ima potrebu da rizikuje svoj život zbog 5 ili 10 eura(koliko mu već dođe tih 4 sata posla), samo neka izvoli, nemam ništa protiv. Ali, ko god ima potrebu da rizikuje tuđi život zbog 5 ili 10 eura, taj po svim merilima nije čist u glavi i dijagnozu sam već naveo.

Nije novost ni da je Balkan, osim beskrajne mazohističke solidarnosti, karakteristično područje i po tome što se promena posla tretira kao transplantacija mozga, pa je potpuno normalno da "siroti" vozač očekuje da su odjednom svi na svetu dužni da plate glavom njegov neusklađeni raspored, nisku platu, školsku spremu i neprošenu prvu ljubav.

Što se mene tiče, po gradu gotovo identično vozim auto i od 40 i od 240 konja, jer ne patim od sindroma vožnje za publiku(posebno na mestima gde stvarno nema publike), niti smatram da sam doživotni imalac prednosti. Ako je bitno, osim na parkingu, uvek vozim najmanje 20km/h iznad ograničenja.

A kada žurim, trudim se da budem što diskretniji, kako ne bih druge ljude dovodio u opasnost.
                      Svesnim zauzimanjem obe kolovozne trake ili blokiranjem raskrsnice bez realne potrebe(sudara, odrona ili kratera na putu) može da se igra samo boodala koja se smatra vlasnikom tuđih života.

Uživajte u vožnji, kakva god ona bila, nemojte se samo čuditi ako vas tako solidarne i istrajne sutra ujutru dočeka traka "za boodale", obojena u pink boju, sa sve zelenim tufnama.

Comment

• Paranoid
                        CBC Senator XXL
                        • 13.01.2009
                        • 622
                        • Beograd
                        • Fiat 131 1300

ali često moramo,jer nam je životni tempo takav
                        A kada žurim
                        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Replika :
                          Jeste nam životni tempo takav,ali to ne znači da je neophodno da postaneš siledžija zato što kasniš na isporuku.

Da,uglavnom su to sve neotesane siledžije. Da ih staviš na stazu bilo bi sve jasno. A da ih provoza i najsporiji takmičar,izašli bi upišani i usrani.
                          A onim bahatim bih lično kupio novu košu sa kopčanjem sa druge strane. Nek se leče na klinici a ne na ulici.

Ne brže od života!!!

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by zverko
                            ma vi sto ne vozite audi ili bmw mozete samo da nam zavidite

Kako tek nama što vozimo Alfe zavide

Staviću ovo pod ključ, iako i sam ponekad generalizujem neke tipove vozača po tipu automobila koji voze, više sam sklon da su vozači manjih i starijih auta opasni po okolinu u smislu da su nerealni po pitanju svojih stvarnih mogućnosti, to jest auta.

To je opet samo moje mišljenje a mišljenje je kao guza, svako ima jdno svoje.

Zato dok nije počela svadja da se razidjemo ko ljudi
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                            X