telenor vs mts mobilni internet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

telenor vs mts mobilni internet

Pozdrav!
    Pošto mi se zbog obaveza javila potreba za mobilnim internetom te sam prinuđen da ga uzmem, i već sam se opredelio za postpaid alternativu, zanima me vaše iskustvo sa istim, pogotovo pokrivenost - meni je bitno da radi na relaciji Nova Galenika - Zemun. Na sajtu jednog i drugog operatera prikazana su područja pokrivenosti, međutim iz iskustva jednog mog druga znam da to nije baš tako, pa me interesuje ima li neko iskustva baš na tom području. Naravno, i kojeg mi operatera preporučujete?

• Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Re: telenor vs mts mobilni internet

Ne znam, ali da ti skrenem paznju da ne uzimas varijante sa ogranicenjem protoka ...cuo sam za neke horor price da ljudima upadne neki beznacajni virus koji vuce net sto oni naravno ne primete jer po defaultu ti sto uzimaju sa ogranicenjem protoka citaju vesti itd. pa se to ni ne primeti u upotrebi. Ne znam za sta tebi treba ali u svakom slucaju to izbegavaj, da ne bude posle racun 30.000 ili 50.000 din, jer se to prekoracenje naplacuje.
    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Ognjen
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2008
      • 438
      • Novi Beograd
      • -

Uz ADSL koristim vec 10 meseci i MTS mobilni, i radi sasvim OK. za skidanje nije dobar, svaka bazna stanica bez obzira na broj korisnika ima istu IP adresu tako da nema free rapidshare i ostali. u zavisnosti od opterecenja stanice brzina se krece od prihvatljive do dobre. konkretno ga najvise koristim u potezu od fontane do bloka 44 (NBgd) i solidno radi. iskreno nikada nisam merio brzinu jer nemam potrebe da ga koristim kao primarni internet, sasvim lepo sluzi za citanje foruma, meila, vesti i tako nekih manje zahtevnih stvari. uglavnom nema nikakvih prekida sem kada sam u pokretu(u kolima), cesto se desi da pukne veza.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

@paranoid Baš ti je nik u skladu sa izjavom...

Postoje programi koji posle određenog limita jednostavno zaustave sav saobraćaj (cfospeed), a veći je problem u regularnim programima, posebno skype koji zna da puno radi i kad ti ne radiš ništa.

Ni jedan mobilni operater ne nudi sa neograničenim protokom, tako da mora da pazi.

Inače paketi sa ograničeni protokom su vrlo korisni bar meni, imam na ADSL-u kod Sezama 4Mbit po ceni 1MBit.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Ognjen
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2008
          • 438
          • Novi Beograd
          • -

Da sto se ovog ogranicenja i prekoracenja tice, sa MTS-om zaista nemam problema. Mislim da je dozvoljeni protok 3GB, i za 10 meseci koliko ga koristim nijednom nisam platio vise od one osnovne cene.

Comment

• -Miloš-
            CBC Senator
            • 16.12.2007
            • 269
            • Beograd, Karaburma
            • yugo tempo 1.1

Telenor mobilni, paket 5 gb = Živi užas sa signalom, a plaća se 1450 din mesečno. Lokacija Kotež

Comment

• sasha015
              CBC Veteran
              • 29.02.2008
              • 153
              • LOznica
              • Hyundai i-20

Vec godinu dana imam mts internet.Dobio netbook za 10000 rsd i ineternet 6 giga na 2 godine ugovor.
              Ovaj internet nije za veliko "skidanje" i ne moze da radi sa rapidom ,hot,mu..Za te stvari postoji kucni adsl..Ali zato lepo vuce torente :-)).Moze neka serijica ako bas nema mnogo obaveza na poslu,a usb sa filmovima uvek zaboravim kuci.
              Sto se tice brzine,sve zavisi od opterecenosti baznih stanica,polozaja modema..sunca,kise...i mnogo drugih stvari.Moze da povuce i do 2 mb,a moze da se vuce i kao dialup.Nema pravila.Cak u Bg,na pojedinim mestim je sporije radio nego u Lo.
              Imas programe za pracenje protoka i dodas jos oko 50%(zbog cudnog sistema tarifiranja mts-a) na to i ne moze da se prekoraci mesecni limit od 6 gb ako ga koristis za surf,neku seriju....

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by sasha015
                Imas programe za pracenje protoka i dodas jos oko 50%(zbog cudnog sistema tarifiranja mts-a) na to i ne moze da se prekoraci mesecni limit od 6 gb ako ga koristis za surf,neku seriju....
                Ne bih se slozio sa savetom da se doda 50% iz jednostavnog razloga, mts internet mi je pored dial-upa jedina opcija za internet konekciju, koristim ga jos malo pa pune dve godine. na samom pocetku koriscenja je sve bilo OK, izabrao sam tada najmanji paket od 1GB (lako se promeni na veci ali nikako ne moze da se smanji ako shvatis da ti je previse) i bio mi je dovoljan prvi mesec, vec sledeci mesec sam promenio na 2 GB i poceli su da stizu uvecani racuni (doduse ne mnogo) onda su oni povecali kolicinu podataka u okviru paketa za 3x sto znaci na 6GB za istu cenu, ok sve je to lepo ali borjac mi pokaze da sam potrosio 4,9 GB a na racunu mi pise da sam prekoracio za 4,9 GB i naravno to mi papreno tarifiraju . To mi se desilo nekoliko puta da bih na kraju trazio da mi povecaju na maksimum od 15GB mesecno i sada je sve OK, samo sto sada po brojacu i dalje trosim izmedju 4 i 5 GB iako non-stop visim na netu.
                Svaki put kada bi mi dosao uvecan racun pokusao sam da reklamiram medjutim oni mi dostave listing od 100 (slovima:sto) strana i kazu da pronadjem gde je greska pa ce oni to priznati. Priznacete da ce bilo ko pre da dokaze postojanje zivota na Marsu nego na 100 strana raznih brojki da pronadje gresku. Znaci racunaj na svih 100% i mozda i nesto vise kako se ne bi iznenadio kada ti stigne racun. Burazeru koji je koristio i Telenor (kad nas znatno losiji signal) i MTS net dva uzastopna meseca su stizali racuni od 20.000 i 25.000 dinara iako na netu provodi 1/3 vremena koje ja provedem a i to sto provede je malo na FB, malo surfa po nekim sajtovima (nece da kaze ali mislim da su pretezno xxx tematike) i to je to. Ja i skidam muziku, knjige, slike... ma svasta sto on ne radi i opet je tako prosao.
                Sto se tice brzine iako zivim na selu nedaleko od lazarevca mogu reci da sam dosta zadovoljan kvalitetom signala iako nekada zna da bude u rangu dial-upa pa i sporije a nekada bude bolji od ADSL-a. Koliko sam uspeo da provalim za ovo vreme od podne do ponoci i malo posle signal je najlosiji dok je kasno nocu i tokom prepodneva potpuno OK.
                www.paluba.info

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Posle malo razmišljana opredelio sam se za prepaid varijantu pošto sam otprilike uspeo da izračunam koliko ću da potrošim mesečno kao i za koliki će mi vremenski period trebati. Uzeo sam mts prepaid, znači modem i 4gb protoka cena 2999 din, dao tri a kusur mi nisu vratili . Inače signal je na Galenici odličan pogotovo što je u pitanju podrumska garsonjera. Rekoše mi tamo, znaćeš da radi ako ti radi 3g telefon, isprobano sa mts-om ok a telenor nema šanse. Sad mi samo ostaje da vidim koliko će da ukradu prilikom obračuna za sada sam potrošio oko 35 mb...

Comment

• wuchkica
                    CBC Senator XXL
                    • 18.04.2008
                    • 709
                    • Bgd-Cerak
                    • Metla :)

Za neke buduće radoznale čisto informacija da mts ima užasan signal na ceraku i žarkovu..i neki delovi vidikovca.. toliko

p.s. moja iskustva..možda je neko baš u 10 kvadrata gde mu je ql
                    Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!

Comment

• Durango
                      CBC Senator XXL
                      • 01.02.2006
                      • 590
                      • Zemun, Srbija

Potpuno si u pravu... Neverovatno mi je da ne mogu da rese taj problem... Na Kosutnjaku i Vidikovcu je signal kao u nekoj zabiti... Cujes svako deseto slovo kada pricas sa nekim...
                      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• rajmax63
                        CBC Prijatelj
                        • 02.04.2005
                        • 1415
                        • Bačka Palanka
                        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ja koristim vec 1,5 god MTS 3G i mogu reci da sam prezadovoljan koliko mi treba u pokretu tj na laptopu
                        koristim Studentski 3G brucoš i nikada nisam platio vise nego koliko je mesecna preplata 640 din sa PDV-m

koristim iskljucivo za mail i nista vise

mala opaska.ne zivi cela Srbija u BG pa da imam problema sa signalom
                        izadjite na auto put prema NS ili Ni pa cete imati 3G u fil signalu
                        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                        Audi ima crveno T

Comment

• wuchkica
                          CBC Senator XXL
                          • 18.04.2008
                          • 709
                          • Bgd-Cerak

OFF TOPIĆ: Mogu mali off kad smo već kod signala, a problem "otvarača teme" rešen Ima li neko problem sa VIP-om. Pričaju da je domet rešen, a ja idalje nemam domet baš u mojoj kancelariji i baš za mojim stolom Dok mi je telefon bio na popravci (inače HTC Tattoo je u pitanju) šetala sam neki krš vodafon, onaj što se daje džave. Kada ga predacim na automatsko biranje mreže on uhvati "TELENOR D.O.O." (tako piše) i nemam problem sa dometom i normalno mi idu besplatni minuti. Sad kad sam se vratila na moj mob probala sam isto, ali neće (a kao su smart telefoni ). Bdw kako ja uopšte i da vidim u kojoj sam mreži, na ovom neće da piše. Ima li neko rešenje/predlog za to?

Comment

• rajmax63
                            CBC Prijatelj
                            • 02.04.2005
                            • 1415
                            • Bačka Palanka
                            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Kupi NOKIU i problem rešen
                            ti fensi telefoni slabo vataju signal jos ako su u nekoj boji tek onda nece
                            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                            Audi ima crveno T

Comment

• wuchkica
                              CBC Senator XXL
                              • 18.04.2008
                              • 709
                              • Bgd-Cerak

Moju zebricu da menjam!? Si lud Ok ima drugo rešenje?

Comment

Working...
                              X