... Za razliku od doplatne karte parking servisa gde idu metodom APP, ovde je slučaj čist. Inače, oni ne rade Parking servis, jer tu ne može ni dinar da se utera sudskim putem.
...trebalo bi i mi koji smo placali da "presavijemo papir '"
Da nebude pogrešno protumačeno,ali trebalo je da tužimo i kada su pustili preregistraciju sa CG,pa preregistraciju stranaca,pa zbog........
Ali ništa od toga.
Uradiće onako kako bude zahtevala dnevna politika,tj navaliće da otimaju,samo je pitanje,što neko reče,da li pre ili posle izbora.
Narod je opet ovcica i koju je lako na...iti prema potrebi nekog od silnika. Pitanje je samo na koju je nogu ustao jutros
"... bilo kakvo podstrekivanje na nepostovanje zakona, popularisanje krsenja istog ili bilo koje delo koje nije u skladu sa zakonom ide na stetu javnog oglasavaca. Ovu diskusiju sam prosledio nadleznoj inspekciji a vas molim da vodite racuna sta se na vasem sajtu i forumu moze procitati!! Bez ikakve uvrede ili pogresnog razumevanja, ovo bi bilo isto kada bi smo dopustili da se obijaci banaka hvale i pokazuju kako obijaju banke...."
Ja bih im i placao pretplatu, ali samo u slucaju da sam siguran da necu videti ni jednu jedinu reklamu na doticnom servisu.
Nek se opredele, jesu li komercijalna televizija (kao sto se ponasaju) ili "Nacionalni servis".
Ako su odlucili da budu Nacionalni servis, neka obezbede svim gradjanima pokrivenost na podrucju zemlje i nek zive od pretplate.
Ovako, i jare i pare nece da moze
- nismo javno glasilo ili oglasivac, nego javni Forum, odnosno imamo isti status kao i grupa ljudi koja sedi u kaficu i razgovara
- nismo registrovani kao bilo kakvo udruzenje ili glasilo da bismo podlegali Zakonima koji to regulisu, konkretno mislim na pravila koja regulisu ponasanje javnih glasila
- nismo ni registrovani ni hostovani u Srbiji, mogu da nas sankcionisu bas koliko i Facebook. To sto diskutujemo na srpskom o temama koje se ticu prostora Srbije (uglavnom) ne znaci da po bilo kom osnovu podlezemo uticaju bilo kog drzavnog organa u Srbiji.
- niko ovde ne popularise i podstrekuje na bilo sta vec iznosi svoje misljenje o odredjenoj temi - sloboda govora zagarantavana Ustavom
- onog trenutka kada neko pokusa da popularise i propagira cinjenje dela sankcionisanih krivicnim Zakonima, budite sigurni da nam, pored gore navedenog, nece trebati spoljna intervencija niti neka suplja pretnja kako bismo to sankcionisali
Toliko.
The difference between men and boys is the price of their toys
dobio vec tu opomenu i samo je zanemario. niko ne moze da mi naplati nesto sto ne koristim, ali niko, a pogotovo ne ako nismo potpisali ugovor. i tu je kraj svake price.
Na žalost po sve nas, Zakon o radiodifuziji je tu izričit, a s obzirom da nije stavljen van snage od strane Ustavnog suda, imaju sve pravne i zakonske mehanizme da naplate pretplatu. Na drugu stranu što je Zakon, po meni, nepošten i nefer, tu se treba boriti građanskom neposlušnošću ili preko "svog poslanika" u parlamentu (kako je ovo smešno u Srbiji ).
Eon je lepo rekao u prethodnom postu, ako si već dobio tužbu verovatno gubiš. Jednostavno, tuže samo ona lica koja imaju redovna primanja (penzija, plate itd.), onda ide administrativna zabrana i samo skidaju mesečne iznose. A tako ne mogu naplatiti od nezaposlenog, onih koji imaju neredovna primanja. Opomena stigla mom teči koji je penzioner, pa pričam iz iskustva.
@Zoranbg - tako ti je to u Srbiji. Da bi sistem iole funkcionisao, mora biti barem 70-80% onih koji redovno plaćaju obaveze. Onih 20% što se švercuju (struja, grejanje...) čine to na račun svih ostalih redovnih platiša. Socijalizam...
P.S. Zakon predvideo i da se svake godine pretplata usklađuje sa inflacijom, koja će ove godine biti ho ho ho. Biće nama pretplata 1000 din uskoro
Ko je covek koji je sebi dao za pravo da sudi o tome da li je nesto u skladu sa zakonom, pa vam poslao preteci mail ? Koja je to inspekcija nadlezna i kojoj je inspekciji poslao diskusiju ? Da li zaista mislis da nesto ima od te pretnje ?
Dobro nije napisao da je diskusija o pravnom osnovu naplate pretplate isto sto i krivicno delo pedofilije ili silovanja, posto je vec izjedancio sa pljackom banke.
Zbog takvog bull sh. mi je drago da postoji internet, gde jos niko nije uspeo potpuno da sprovede svoju cenzuru i spreci slobodu govora.
@tomamega:
jasno je kao dan to sto ti pricas jer ako nista drugo zakon izglasan u skupstini. ali, necu bre da placam nesto to ne koristim. drugo, neko izjedacuje RTS i infostan. ta dva nisu ista i ne mogu se porediti.
Drugo, dal Tijanic ili neko drugi je jednom prilikom uporedio RTS sa BBC-jem (ovaj drugi se stvarno finasira od predplate i nema EPP) ... Alo, pa mozda jesmo ovce tj prave nas na budale ali cekaj bre malo.
Sam program RTS-a ne zelim da diskutujem jer ne zasluzuje.
bas lepo
a sta ja da kazem,kad placam telefonsku pretplstu 450 din mesecno,samo da bih imao adsl+plus adsl uslugu.a da vec godinama uopste ne koristim fixni telefon?
ili da li da platim tv pretplatu,iako nemam televizor
i stvarno ga nemm
ne zelim da gledam te gluposti sto nam serviraju
zaboravio sam da dodam
muka mi je da budem pretplatnik
hocu da budem korisnik
mozda imam male potrebe za nekim stvarima,ali fixni mi sluzi samo za adsl
tv ne gledam
a ovi lopovi iz mts a,kao u mom paketu imas toliko besplatnih minuta,pa kad prekoracis onda ****nje
zar nije lakse,koristili ste toliko i toliko i evo vas racun??????
ovako samo namecu,ne bi li lake pare uzeli
niste gore od sporog kompjutera
i sporog interneta
Ne plaćam i neću plaćati do god je RTS stranačka televizija,dok reklame traju koliko traju,....Doduše i nemam rts,nisam ni našao na tv a svaka 3-4 meseca kada se prevarim i pogledam negde uvek iste serije.A mogli su kad repriziraju da repriziraju i obrazovne i dečije emisije,a ne produkciju iz poslednjih 15-ak godina.Moju odluku menja jedino tužba,a do tada tijaniću ne dam ni dinar.
ma jasno je meni šta pričate, takve odgovore je i dobio
nego je neverovatno da se takvi jave, čak je iz samo sebi znanog razloga ostavio i broj mobilnog
Ne plaćam TV pretplatu.
U državi koja je, sama za sebe, najveći dužnik, osećati se obaveznim da plaćamo pretplatu za nešto što nam je NAMETNUTO smatram duboko pogrešnim. Evo o čemu pričam:
Znam ja, naravno, da su ovoj državi prividne demokratije na raspolaganju svi instrumenti kad treba pritisnuti građanina da izvršava svoje obaveze. Ali, neka i sud presudi da je to moja obaveza. Sačekaću da vidim da li država daje primer svojim građanima tako što sama plaća svoje obaveze. Tek kad država bude to ispunila, kada plati SVE svoje dugove komunalnim preduzećima, građevincima, trudnicama, invalidima...biću eventualno rad da im platim ono što su mi nametnuli ne pitavši me treba li meni njihov us.ani RTS.
Comment