Imuno preparati?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Imuno preparati?

Imam 93kg, 188, zdrav, bavim se rekreativno i sportom, ali cesto i zaglavim nocu, cesto dosta i poijem, cesto malo spavam i jako cesto ne jedem redovno, cesto i zbog posla ne mogu da odrzim pravilan ritam hranjenja...te zbog svega ovoga cesto doje do velikog pada imuniteta. Svestan sam da bi umereniji zivot to promenio ali jednostavno nije sve tako lako izvodljivo.
    Kada mi bas opadne imunitet nastanu problemi sa kozhom (sto lako resim) ali mi iskoce groznice (herpes) na usni koji moze da potraje i zbog cega se osecam kao sugav, takodje mi i otezava komunikaciju sa ljudima...
    2-3 godine redovno pijem Spirulinu (Marcus Rohrer) i definitivno ima svojih pozitivnih dejstava, ali takodje treba mi i nesto "jace" sto bi moglo da se izbori sa mojim manjkom paznje prema organizmu.

Ajmo: iskustva, predlozi, saveti? Samo mi nemojte reci da manje pijem i da vise spavam
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Imuno preparati?

ECOMER i svi tvoji problemi su reseni, osim Herpesa on se leci malo podugacko terapija traje min 6 meseci i mora da bude uredna inace nista od izlecenja. Dok ne resis dal ces da uzimas Aciklovir 6 meseci probaj sa onim flasterima za herpes ili Aciklovir mast. Cim osetis onu cudnu bol na kozi na nekom delu tela, upalu, svrab i peckanje na usni pocni da mazes Aciklovir ili stavi taj flaster sto se sad reklamira. U 99% slucajeva ako pocnes na vreme da tretiras mesto pojavi se plih ali ne pukne tj ne napravi se rana vec se samo povuce posle par dana. Naravno znas da tih dana ne bi trebalo da se intimiziras sa bilo kim jer se na taj nacin virus prenosi tj tada je aktivan.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• nidzola1
      CBC Senator
      • 26.04.2010
      • 252
      • Srbija

Omega 3 + pored nje neki jak kompleks vitamina i minerala.
      Ekomer je slicna varijanta, sadrzi omege ali u malim kolicinama.

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Za herpes jedino Aciklovir pomaze (probao i te falstere i svaki novi preparat na trzistu). Mazem cim oetim da moze d ai skoci i bas se desava kao sto je Zverko rekao - pravi se ranica i sl. ali ne iskoci. ALi opet je ruzno jer je usna ipak otecena i jos stosta...
        Treba mi nesto kao taj Ecomer, Omega3... Magicna pilula!

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Magicna pilula ne postoji. Ecomer moras uzimati u kontinuitetu min mesec dana da bi poceo da deluje tj da pojaca proizvodnju belih krvnih zrnaca. Ja nisam pristalica uzimanja sintetickih vitamina. C vitamin je glavni pokretac svega u organizmu a kako od svih zivih bica jedino covek i morsko prase ne mogu da ga proizvedu u organizmu potrebno je unositi ga bar 500mg dnevno. pusaci i do 1gr. Najvise ga ima u Hibiskusu tako da je caj od istog najbolji za konzumacju.

Evo jednog recepta za caj koji je mnogo dobar za imunitet

Kupite u biljnoj apoteci, ali na merenje sledece trave:

150gr hibiskusa
          50gr vranilove trave
          50gr ruzmarina
          30gr nane
          50gr koprive
          100gr sumskog voca

Kada sve te sastojke nabavite sipajte ih u neku veliku kesu i zavezite te je dobro istumbajte da se sve sjedini. Nakon toga stavite u neku posudu i kuvajte caj.
          Caj se kuva tako sto se 1l vrele vode skloni sa izvora vatre i saceka oko 2min da se prohladi i nakon toga se stavi 6 ravnih kasika ove mesavine i sacekajte oko 20minuta da lekoviti sastojci izadju u vodu. Procedite i kozumirajte vruc ili hladan. Po ukusu zasladite medom ili maltexom.

Naravno pored ovoga neizostavno je sezonsko voce i povrce.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Imam slican problem kao ti i u poslednjih godinu dana pijem svakog dana probioticne multivitamine (Multibionta Activate se zovu, neznam da li ih ima kod nas), Omega 3 (240mg) kapsule, i vitamin C 1000mg.

Sto se herpesa tice, nazalost i meni izlazi, mada u poslednje vreme ne tako cesto (upravo prosao 2. ove godine u porednjeju sa 4 godisnje inace). Sto se prevencije tice, ne mozes mnogo toga da uradis, ako si jednom zarazen virusom, ali da bi smanjio sanse, mogao bi da pijes l-lysine tablete svakog dana, a vise njih dok ti je herpes aktivan. Pogledaj na internetu sta kazu, ali ukratko, to je amino kiselina koja se inace nalazi u hrani, koja neutralizira arginine (takodje iz amino-grupe), koji je kljucan za razvitak, tj. hranjenje herpesa kad je aktivan. Ne moras da pijes te tablete, jer alternativno sve mozes da resis unosom hrane koja je bogata s l-lysine. Inace se slazem sa tim da Aciklovir najbolje pomaze kad osetis da ti izlazi herpes

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ja bre obozavam sto mi izlazi herpes

Potrazite malo vezu izmedju pojave herpesa i malignih oboljenja, sta tu kazu istrazivanja i statistika.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

Vitamin C se ubija preko 40C

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Imam i onaj sokovnik sto se guraju cele vocke, svako jutro napravim sok 0.4l grejp, pomorandza, limun, jabuka, sargarepa... (ne uvek sve zajedno), tako da mi vitamina C ne fali
                  Ne znam, izgleda mi je organizam razmazen pa se buni cim mu nesto nije po volji

Comment

• kristina990
                    Banovan
                    • 13.04.2009
                    • 1066
                    • Srbija

Oligogal Se

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

nije ti organizam razmazen nego te stalno opominje da preterujes, a ti nece da shvatis. Magicna pilula ne postoji, sam znas da bez dovoljno kvalitetnog sna, ishrane nista ti ne moze pomoci. Svo ovo sto pijes je samo jos vece mucenje za telo.

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

Osim već gore navedenog, udri po belom luku, biberu, renu, feferonama. Uz beli luk ide i slanina, uz biber i domaća supa, uz ren- govedina iz supe, uz feferone - sve ostalo. Sve navedeno ne primenjujem često a imunitet mi je, ipak, bolji nego tvoj iako se ponašam isto kao ti. Osluškuj organizam, a kad ti nešto traži, daj mu u velikoj količini.
                        ex SAABotražitelj

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Generalno ono sto je najbitnije ti preskaces a to je dorucak. Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje. Koliko god mislio da nemas vremena uvek mozes pa cak i na nogama kvalitetno da doruckujes a potrebno ti je max pola sata. gledaj da to bude izmedju 7 i 9h ujutru. Rucak takodje, ako ti posao ne dozvoljava da izadjes na rucak rucak ti moze doci na noge. Ima recimo baka koja svakoga dana sprema 3 jela i donosi na noge za samo 200din mala i 300din velika porcija. Pozoves ujutru, baka ti kaze sta danas sprema, ti porucis i ona donese izmedju 12 i 14h. Sve ovo vazi za krug dvojke a verujem da ima toga i na NBGD i ostalim delovima grada. Na kraju krajeva, fala bogu ako neceg ima kod nas to je kafana i u svakoj u svako doba dana ima corba. Tanjir telece, jagnjece ili riblje corbe i dva parceta leba i tek kako zavrsavaju posao a to mnogo znaci za betoniran stomak i lenja creva. Pizza, pekara, forneti i ostale gluposti su nesto najgore sto se moze pojesti u toku dana sto ne znaci da ne treba pojesti burek ili pogacice sa cvarcima kod Carlija jednom u nedelju dana. Takodje, MAXI je jos jedna varijanta. Baget, 100gr sunke, 50gr gaude, jedna crvena paprika, jedan paradajz, pavlaka, kremsir ili majonez ( po zelji) i jogurt/mleko zavrsavaju posao tj dvojica od ove kombinacije posle smao brekcu ko dva svinjceta a opet sve to ne kosta vise od 250-300din. Kombinacija je puno samo treba odabrati po jednu za svaki dan i nema problema. Sta god izabrali od ovog najbitnije je Jogurt u sto vecoj kolicini, pola litre minimum ili cak ko voli kefir je takodje zakon. Mleko ne prija svakom zbog laktoze ali kome prija casa ladnog mleka uz dorucak je samo plus. Izmedju svakog obroka uvek mozes u hodu da smandrljas bananu, jabuku, mandarinu... i to je to... vecera, laganeze, opet jogurt i parce tosta, kokice sa minimalno ulja ili jos bolje na puteru (mlecnom) i obavezno suve sljive ili smokve opet da se stomak ne bi zabetonirao. i jos jedna mnogo dobra stvar je, ujutru cim ustanes u casu mlake vode razmutis kasiku meda i popijes to na prazan stomak. praktikuj to svakog dana i videses da ces se nakon par nedelja osecati dosta bolje jer to melem za stomak rj creva a sve bolestine i tegobe krecu odatle jer se tu nalazi sve ono sto ne valja da ne kazem otrov. Kad bi covek kenjao kao ptica, ziveo bi 300 godina !!!

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Moras da unormalis zivot...spavanje ti je glavno...nije lose sto ti herpes izlazi spolja,gadno bi bilo da se pojavljuje iznutra...od tih preparata za herpes meni je dobar Virumerz(neka nemacka mast),aciklovir je standard...za podizanje imuniteta probaj nesto na bazi ehinacee i sto vise voca i povrca...da ne otvaram novu temu,zna li neko koliko vremena treba da prestane bol u ligamentima kolena,posle luxacio patelle

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

EVO RECEPTA ZA PRIRODNI LEK ZA MUŠKARCE:

Ovaj prirodni lek služi za nadoknađivanje deficita u vitaminima i mineralima u organizmu, a sem toga povecava i imunitet organizma.
                              Uzima se ujutru i uveče po jedna supena kašika. Mnogo je ukusno, ali nemojte preterivati, jer ima mnogo kalorija.
                              Uzeti po 100 grama oraha, badema, kikirikija (neslanog), lešnika, kokosa, susama, oljuštenih semenki bundeve, oljuštenih semenki suncokreta (neslanih), suvog grozđa, suvih smokava, suvih šljiva i suvih kajsija, sve naseckati vrlo sitno i dobro pomešati sa 1 kg prirodnog meda.

Comment

Working...
                              X