Pitam da li si ti to ikad probao ili si samo čitao u svetu kompjutera.
Konkretno stoni PC vezan na 100Mbit port rutera DIR-615, netbook wifi n 1T2R vuče sa tog stonog ladno 11450kB/s, tako da ta tabela nema logike bar meni, a wifi n jeste brži od 100Mbit kabla.
Nemam gigabit mreže sad da probam, ostala mi u firmi
OD gigabtine mreze je N stanard brizi ko sto je yugo brzi od ferarija..Nemoj ni zamisljati da to poredis...
A za 802N vs Entenat...
To sto ti geldas na papiru ili citas u tom tvom svetu kompjutera zaboravi
JEdna je teoretska brzina 150Mbit/300Mbit za N standard o kojima pricas a drugo je realna brzina od 11-12MB
Dok za 100Mbit Enternat realna brzina je skoro uvek slicna teretskoj i bude oko 12MB...
U realnom svetu u vecini slucajeva je 100 enternat brzi ...
I sad nemoj da kazes tabela nema veze jer ti imas 12 a na tabeli pise 9...
Nije naravno sakom istu u bajt ali ova slika lepo pokauzje odnos
ZNaci na papiru odnosno u tom Svetu KOmpjutera koga volis jeste brzi 802n i to vise puta ali u praksi je potpuno druga prica
a za pitanje dal sam ja probao ?
pitala profesorka Muju jel si citao na Drini Cuprija ?
On joj kaze : Čus citao , ja hodo.. E pa i ja ko i muja ...
Sta sam ja probao
Preko G standarda ostvarujem dovoljnu brzinu da pustim 720p i 1080p x264 sa bitrateom do 12-13Mbit=1.3-1.7MB
Preko gigabitne mreze pustam po bluray na 2 laptopa...
N standard nisam mnogo testirao ali probao sam MKV 1080p sa ogrominm bitrateom i radilo je bez problema
Znam da postoje drugi sistemi i programi....Ali media centar mi objedinjuje milion stvari na jednom mestu plus imam finu malu spravicu zvanu daljinski ali samo za media centar.....Ebi ga sto neko rece izgleda ne mogu jare i pare.....Elem,Posto sam probao jedno milion stvari nebih li pokrenuo subtitle instalirao milion stvari sa neta (uglavnom djubre) pocevsi od kodeka do nekih pluginova za media centar uspeo sam da usporim masinu do zla boga i da u registar bazi napravim milion gresaka....Resio sam da odustanemIzgleda da ce morati ponovo vindoza da se instalira pa onda od pocetka sve ostalo ali samo provereno......pa cemo da vidimo.
Uglavnom hvala svima na trudu....sada neke stvari deluju jasnije
Ne moze da se koristi uz dxva.
jedino meni poznato resenje za dxva i titlove jeste:
- novi ffdshow koji verujem da je moguce ubudziti i u media centar
- mediaplayer homecinema koji je standalone program
Poenta je da se directvobsub ubacuje izmedju renderera i dekodera a to onemogucava koriscenje dxva."problem" je dxva dekoder jer trazi da bude zakacen direktno na renderer i tu nema mesta za filtere poput vobsuba.
Sve ovo zanemri ako ti nije potreban dxva da gledas 1080p filmove u h264, u tom slucaju ce ti vobsub zavrsiti problem uz ffdshow ili drugi dekoder i dovoljno jak procesor.
Sale ti si genije.....Proradilo iz prve!!!
Trebalo je samo posle instalacije directvobsub-a instalirati nanovo klite codec pack i iz vindoze pod onim famoznim folderom sistem 32 preimenovati jedan "mfpmp.exe" u "mfpmpe.exe"
Naravno trebalo je prvo preuzeti ownership nad istim fajlom kako bi preimenovanje uopste bilo moguce.....
Najbitnije da to sad radi.........i to samo tako
Hvala
Comment