Vožnja brzinom 30km/h. Šta je tim ljudima ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ASTRAOPC
    CBC Član
    • 16.06.2010
    • 70
    • Cacak

Re: Vožnja brzinom 30km/h. Šta je tim ljudima ?

Originally posted by kuzmar
    Situacija veoma slicna opisanoj se dogodila meni pre nekih 15-ak godina. Doduse nisam vozio 30 nego sam se ukljucio na glavni put posto sam bio zaustavljen pored puta a zatim sam odmah posle 20-ak metara trebao da skrenem levo. Prvo sam dao migavac, kada sam stupio na kolovoz isti sam iskljucio pa posle par trenutaka ponovo ukljucio (da onaj iza mene ne bi pogrsno protumacio da mi je migavac samo ostao ukljucen te da cu nastaviti pravo) i poceo da skrecem, tada me je sustigao tip koga sam video u retrovizoru i preko pune poceo da pretice. I na kraju sam kod sudije za prekrsaje oglasen krivim po osnovu cinjenja radnje u saobracaju a da se prethodno nisam uverio da je radnju moguce izvesti bezbedno. Cak su u presudi napisali da sam stajao desno pored puta (sto je tacno) pa se ukljucio u levu saobracajnu traku (kao da sam mogao da preletim onu desnu), zatim vratio u desnu pa poceo da skrecem levo (zasto bih se onda vracao u desnu ako sam vec bio u levoj). Sudija je bila zena od nekih 50-ak godina. Pretpostavljam da nikada nije vozila auto.

Tako da ne stoji to da bi neko bio apsolutno kriv zato sto je poceo da pretice nekoga koji skrece. Sve zavisi kako sudija shvati.

Zar to nije ometanje lica koje je zapocelo radnju , tj u ovom slucaju skretanje levo????

Isto kao da si ti npr poceo preticanje sporog vozila a ovaj iza sto juri 250 te sasece, i on bi trebalo biti u prekrsaju

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Da bi se uključio na put treba da bude siguran da ne ometa druge, za 20 metara nema šanse da neko razume paligasi žmigavce i da mu je jasno šta ovaj hoće, pretpostavljam da je raskrsnica čim je skretanje i puna linija ali isto tak one verujem da neko može postići 50km na sat i dva puta uključiti žmigavce za 20 metara, nek je i 50 metara ali onaj od iza ide brzinom 50 a ovaj od ispred stoji pored puta... I ja bih ga osudio

Najlepše obožavam te što sačekaju da dodjem do njih a onda se lagodno uključe na put...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• acasmc@200sx
        CBC Senator
        • 30.01.2007
        • 282
        • Mladenovac
        • BMW F31 320d

naravno da je glava na prvom mestu, nismo mi kamikaze.

trebalo bi da se stavi u obaveznu opremu "govnjiva motka", prava stvar za takve situacije!
        nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

Malo je tesko objasniti situaciju koja je bila. taj auto je u trenutku kada sam sa sva 4 tocka stao na kolovoz bio najmanje 400 metara iza mene. Sudar se desio izvan glavnog puta kada sam vec skrenuo, a on je dao migavac i krenuo preticanje tek kada sam vecim delom skrenuo.Da je samo malo prikocio mogao je neometano da prodje sa leve strane. No dobro, malo je specificna situacija bila, ispalo je kako je ispalo, ja sam platio novcanu kaznu i kraj. Mladost i neiskustvo su tada odradili svoje.
          www.paluba.info

Comment

• zzZZzz
            CBC Član
            • 12.12.2008
            • 84
            • BGD

Ja svakodnevno vidjam p**ke koje voze 30 i drze telefon na uhu. Nerviraju me do bola.
            Uveo bih mogucnost da svaki pandur, pa i pozornik-setac moze da te kazni za telefoniranje tokom voznje, i jos bih im uveo kvote da barem 10 dnevno mora da kazne.

Sto se tice ovoga sto acasmc@146 prica, jako cesto mislim kao on, ali uvek ZNAM da je to pogresno razmisljanje.
            Evo i zasto: ZOBS i ogranicenja su postavljena tako da i oni koji se ne snalaze bas savrseno za volanom mogu da ucestvuju bez da ugrozavaju jedni druge. Za sudar je potrebno dvoje. Ako smo i mi sposobni da vozimo brzo, to ne znaci da su sposobni i ostali. Stavise, statisticki gledano, vise je ovih koji lose voze nego ovih koji dobro voze. Zbog ovih losih ogranicenja i jesu konzervativnija - ako ti neka ****** iz suprotnog smera uleti u traku dok vozis 80, veca ti je sansa da se snadjes nego ako furas 100 ili vise. Koliki god sumaher bio, koliko god iskusan bio, to je to.

Postoji bezbroj razloga zasto uglavnom ne treba voziti >80 na delu puta gde je ogranicenje 80. Jedan od primera je retard koji se 500m sprema da skrene, jer ne zna bolje pa te isece dok si ga obilazio.
            Na stranu to sto na takvim putevima, sa skroz sporednim ukljucenjima sa tucanika i svacega, ogranicenje uglavnom i silazi sa 80 na 60 npr. Tu svi volimo da produzimo 80, a 60 i stoji da bi se prilagodio opciji da neko izleti iz sporedne ulice ili skrece bez da gleda sta radi. O deci koja istrcavaju iz dvorista da i ne govorim...
            Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• kuntalo
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2007
              • 342
              • Predgradje

Originally posted by zzZZzz
              Ako smo i mi sposobni da vozimo brzo, to ne znaci da su sposobni i ostali.
              Koja institucija izdaje papir o dokazanoj sposobnosti brze vožnje?
              Save the Panda!

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

E vi kukate sto neko vozi 39 km/h. Da vi znate kako je ici 2 km za prokletim auto-skolama u Prokuplju koji voze 16 km/h da SESNAEST km/h, ne PRELAZE 16 km/h. Krenem do posla ili nazad i opbavezno ih ima 5-10 na ulici i kolona iza njih i guzva naprave u ovako malom gradu. Ja veci broj auto-skola na ovako malom prostoru NISAM U ZIVOTU VIDEO!! Dakle ljudi to nije moguce.
                Pa sta ces da ga naucis sa 16 km/h ?? Koju on/ona reakciju i percepciju o brzini kretanju i odvijanju saobracaja moze da ima pri 16 km/h? Meni nije jasno kako uopste oni jadni automobili mogu da idu 16 km/h kojim li brzinom vozi majko mila. Verovatno imaju neku specijalnu 1,5. Sve nova vozila u auto-skolama pa verovatno ih stede sunce li im piiiiip blesavo. Da obidjes ne mozes, glavna ulica (jedna jedina) svuda puna ma samo mozes za njima i tacka. Ja znam pravila i postujem ih, i po gradu zaista ne verujem da predjem 40-45 ali brate 16 suludo, pa bre peske je brze. Uhvatio sam sebe da sizim za volanom dok milim u koloni i da sam jednog momenta zamalo izasao iz auta i izvukao onog majmuna od istruktora i tako ga lepo prebio ali znam da je dzabe jer je tu jos 10 istih koji ce opet da prave guzvu. Poceo sam da vozim po nekim ulicicama gde pre stignem nego ako krenem glavnom ulicom. Razumeo bih i da se pojavi svremena na vreme neki tako spori koji je prvi put na ulici pa ono vezba covek, niko se naucen nije rodio, ali ima ih previse da bi bila slucajnost.
                Daj boze da ih sa ovim novim cenama obuke bude sto manje da moze normalno da se zivi od njih. Strasno.
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• acasmc@200sx
                  CBC Senator
                  • 30.01.2007
                  • 282
                  • Mladenovac
                  • BMW F31 320d

Originally posted by kuntalo
                  Originally posted by zzZZzz
                  Ako smo i mi sposobni da vozimo brzo, to ne znaci da su sposobni i ostali.
                  Koja institucija izdaje papir o dokazanoj sposobnosti brze vožnje?
                  DB

nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Dzoni_mkv:
                    mi kukamo što neko vozi 30km/h gde je ograničenje 80. To u je ekvivalent da u gradu neko vozi 19km/h (glavnom ulicom bez opasnosti izletanja male dece).
                    Tako da:
                    " ... da sam jednog momenta zamalo izasao iz auta i izvukao onog majmuna od istruktora i tako ga lepo prebio ..."
                    Isto važi i za našu temu, samo bez "od instruktora". Naravno kad je puna linija.
                    I naravno, ne vredi, kao hidra su, na jednog dođe 3 nova. Naravno, više je figurativno ali je kao primarna reakcija dokaz da ste normalni jer kome ovo ne prođe kroz glavu može odmah da se kandiduje za "Dalaj Laminog savetnika" ili tako nešto.
                    Dobrodošli na temu. O tome baš i diskutujemo.
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Ovo je internet. Na internetu ni jedan automobil ne trosi vise od 3 litre, do 100km/h stize za 6-7 sekundi, ne kvari se, ne popravlja se, ne trosi ulje....svi poseduju vestine fandja, sene, sumahera i svi voze gas-patos, obrtomer je uvek u crvenom.

brzina ne ubija. naglo zaustavljanje ubija. sa 30 ce slomiti nokat, sa 130 nece ni znati da li je stao. necemo nista raditi ljudima koji su nesigurni i voze 30. a sta da radimo sa ljudima koji su presigurni i voze 130. naravno, tamo gde je ogranicenje 50.

ne brze od zivota.

lock.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                      X